Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karandas

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Főpolgármester és Polgármester Urak! A római-parti mobilgát tervei kapcsán március 6-án tartott lakossági fórumon Önöknek sikerült ismét megalázniuk a III. kerület lakóit, a független szakembereket és civileket, ezzel gúnyt űztek a demokráciából, miközben a képviseleti demokráciára…..
Folytatódik az "amit nem tanítottak" sorozatunk. Ezen a linken fogjátok megtalálni a sorozatot (klikk), tehát időnként majd érdemes oda is ellátogatni emiatt vagy feliratkozni a FB oldalunkra. Az ötlet onnan jött, hogy mindig mindenki panaszkodik az oktatási rendszer miatt. Az iskolában mindent…..
Woodrow Wilson amerikai elnök vétója ellenében az amerikai kongresszus 1919. október 28-án elfogadta az ún. Volstead-törvényt, amely betiltott mindenfajta alkoholtartalmú ital előállítását,…..
Ez az aranylövés. A Hiéna-poszt, amelyhez nem is kell kép, maximum egy szponzorlogó, ez: Ugye? Na, tíz szerencsés jöhet velünk és a WTCC-mezőny magyar ostorával gokartozni egy kiadósat január 15-én (szerdán) 14:00-tól vakulásig, de legalábbis este hatig biztosan. Tudják, ez az…..
Navracsics úr bizonyára úgy gondolta, a társadalom, de főként a jobboldali szavazók nagyobb részében meglévő cigányellenességet jól meg lehet lovagolni azzal, ha a Cozma-ügyben hozott II. fokú ítéletet a Kúria elnökénél megreklamálja, valamiféle ködös társadalmi…..
Hadar Galron sok humorral fűszerezett. Összesen ennyit olvastam el a Mikve ismertetéséből, úgyhogy képzelhetitek, mennyire meglepődtem, amikor másfél méternyire tőlem zokogó, hisztérikus, meztelen, elkeseredett, majd felszabaduló nőket láttam a színpadon. A Pesti Színház…..
Az urbex, vagyis az urban exploration, világszerte elterjedt hobbi. A lényeg, hogy eljussunk a városban olyan helyekre, ahova tilos vagy nagyon nehéz eljutni, mert magasan vagy mélyen van, esetleg be van zárva. Furcsa módon Magyarországon egyáltalán nem terjedt el, sőt nem is nagyon…..
karandas 2010.10.19 21:07:10
karandas 2010.10.19 21:11:36
@~dá~: No problem ;-)
"Most a tüntetésen a szerencsésen születők voltak ott. Az a 92%, az összes otthon születettből, mert nálunk sincs rosszabb arány, mint bárhol másutt. Rengetegen voltak, azt néztem, te jóisten, ennyi gyerek született már otthon, szinte egy egész falu. Jelenlétükkel…..
karandas 2010.10.10 20:33:25
@icentrifuga: Nagyon is igazad van, mindkettőnek börtönben a helye. Aki az iszapkatasztrófát okozta, ugyanúgy hivatkozhatna arra, hogy hány hegynyi alumíniumot/timföldet (a megfelelő aláhúzandó) gyártott minden probléma nélkül, csak most éppen beütött a ménkű. Akárcsak Ágnes asszonyotok.

Ugyanakkor el tudod képzelni azt a szitut, hogy a Bakonyi gyereket a bíróság eltiltja a foglalkozásától, és ezek után egy kisebb, de csak az állami/hatósági beavatkozás miatt kisebb környezeti katasztrófát okoz? Mondjuk csak két házat sodor el az ár és nincsenek halottak?

Nos Ágnesetek estében most ez a két ház dőlt össze. Remélem mindketten a jól megérdemelt jutalmukat kapják hamarosan.
karandas 2010.10.10 21:00:01
@nana!: Egyéb érved nincs? Mert ez még a belvárosi értelmiségiként tetszelgők köreiben is elég kevés...
karandas 2010.10.10 21:05:29
@József István: Csak meg ne fulladj a röhögéstől, amikor a sarlatánról utcát és árvaházat neveznek el ;-)
Az Élet és Irodalom liberális dinoszauruszai a kormányváltás óta hosszú publicisztikákkal szórakoztatják egymást, amelyekben az orbáni diktatúrával ijesztgetik és hergelik még megmaradt olvasóikat. Persze ez megy 1998 óta, bár mostanság lett is valami valóságalapja az…..
karandas 2010.09.29 20:50:37
@okostojgli: Halihó! Te véletlenül nem szoktál az ÉS-ben publikálni? ;-)
A BKV a Főváros saját tulajdonú nagyvállalata. A BKV éves költségvetése olyan 130 milliárd forint. A bevett forma egy ilyen vállalat működtetésére, hogy az utasok, a tulajdonos és az állam állják a költségeket 1/3-1/3-1/3 arányban. De Budapesten nem ez a helyzet. Az állami…..
Talán már sokakhoz eljutott a hír, hogy a VHK szigetes visszatérése rendkívüli módon balul sült el, ugyanis nemhogy lekeverték a zenekart, hanem egyenesen kikapcsolták a keverőpultot, így csupán a színpadon lévő alapokból lehetett némiképpen hallani a koncertet. A Sziget…..
karandas 2010.08.16 21:02:27
@leginkább tejből: Akkor hallgasd a szaraidat, és reagálj az azokkal kapcsolatos postokra! ;-) Peace!
Elnyomnak, segítség, elnyomnak!   Példátlan. No nem a hangnem, hanem az, hogy mi, a pór nép pór tagjai hozzájuthatunk az Országgyűlés bizottságainak jegyzőkönyvvezetőinek magasságos bölcsességéből olyan csemegékhez, mint amilyen az alábbi. Az affér az utolsó, 2010.…..
Nem tudom, ki emlékezik még arra, amikor Orbán Viktor korábban kijelentette a Magyar Gárda kapcsán, hogy majd adunk nekik két pofont és hazazavarjuk őket. Most, hogy Vona Gábor gárdista mellényben akar megjelenni a Parlament alakuló ülésén, azonnal ez az ígéret jutott eszembe.…..
Mandiner blog Szanyi kapitány 2010.04.13 13:31:00
  „Szanyi kampánycsapata nem pihen” - hirdeti az Egyenlítő TV, egy új vírusvideót ajánlva mind a nyolc societasos olvasó figyelmébe. A videót a Miss Sün fémjelezte Demokratikus Hálózat töltötte fel a Youtube-ra, akik valóban gyorsak voltak, az új opus már az első…..
Három nappal az országgyűlési választások előtt mindenki Kubatov Gábor komcsilistájáról beszél. A lelekes adatbáziskezelő kisiparos nagyhangú büszkélkedése valóban érdekes téma. Kubatov - ahogy azt a felvétel hősködő szövege elég világosan elárulja - nem tűnik sem…..
karandas 2010.04.08 16:54:19
@Luighi: De legalább nem indítottak előzetesben ülő hétpróbás adócsalót ;)
Ezen a blogon általában tartózkodni szoktam attól – bár nem mindig sikerült elkerülnöm -, hogy a politika megértése helyett az események esztétikájáról beszéljek. Most mégis fontosnak tartom ezzel kezdeni: örülök annak, hogy az Országos Választási Bizottság zöld utat…..
Jó látni, hogy az összes létező csatornán terjed a kisfilm (80.000 felett a nézők száma, a videó feltöltése utáni második(!) napon), és a lelkes önkéntes terjesztők minden lehetőséget megragadnak arra, hogy a kormányhoz is eljuttassák azt. A kapcsolat.hu-ról ugyan negyed…..
A MÜK és a Microsec Kft. közötti keretszerződéssel kapcsolatban jött az alábbi   kamarai körlevél. Az valós tény, hogy elektronikus cégeljárás kötelező alkalmazása szükségessé teszi a Cégbírósághoz beküldött elektronikus akták minősített archiválását. A…..
karandas 2010.02.15 19:49:06
@Töpörtyű: Négy cégnek van, de valóban csak kettő foglalkozik konkrétan ezzel.
karandas 2010.02.16 08:06:57
@Töpörtyű: "A sima hash azert nem eleg, mert a doksikat x idonkent ujra ala kell irni, mert az az algoritmus, ami mondjuk jo volt 2002-ben, az 2010-ben mar lehet, hogy siman torheto. (ez pl. az md5-re eppen igaz is)"

Az, hogy véges időn belül törhető, nem azt jelenti, hogy te fogod magad, átírod az e-aktát a kívánságaidnak megfelelően és ugyanaz lesz a hash kódja, hanem azt, hogy esetleg találsz egy teljesen értelmetlen bitsorozatot, aminek azonos a lenyomata.

Nagyobb valószínűséggel találsz random ujjlenyomatot, vagy faxot.
Az alábbiakban megkísérlem összefoglalni az egykori állambiztonsági szolgálat gépi nyilvántartását tartalmazó 18 mágnesszalag lementésének technikai történetét, tehát azt a 8 hónapos projektet, aminek a feladata egész pontosan az volt, hogy a szalagokon található még…..
karandas 2010.01.26 14:43:42
@Barczi Imre: Világos, éppen ezért nem fog egyezni a tiétekkel. ;-)
karandas 2010.01.26 15:57:33
@TMM: Igen, pontosan erre gondoltam. És ha már ennyire elmélyedtünk a hash témában, hadd írjam le a véleményemet a titkosítás feloldásával kapcsolatban.

Az arra való hivatkozás, hogy esetleg még aktív ügynököket dekonspirálna a lista, nettó hazugság. Egészen egyszerűen készíteni kéne egy hash táblát a nem dekonspirálandó ügynökök listájából, ill. az inkriminált szalagon lévő nevekről és akár egy független céggel "párbamazsoláztatva", majd megfésülve kaphatnánk egy olyan listát, amin olyanok szerepelnek, akik megérdemlik a nyilvánosságot és a társadalom ítéletét.
karandas 2010.01.26 17:07:27
@Barczi Imre:

Egyszerű a válasz, "A" kémtitokgazda, "B" ügynöktitokgazda.

"A" ad egy egymillió hash-kódból álló listát "B"-nek, "B" pedig nyilvánosságra hozza a listát az egyező hash kódokkal bíró ügynökök nélkül, a teljes lista pedig majd az utókor számára lesz hozzáférhető ;-)
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...
 A Hegyalja úti Avarban nem sok minden változott az elmúlt húsz évben, csak a gesztenyefák lettek magasabbak, és a Hegyalja út forgalma nőtt egyenletesen, amit egy idő óta jótékony óriásplakátok takarnak el a sörözők elől. Erre mondják: kellemeset a hasznossal.Az öreg…..
  A Budapesti Corvinus Egyetem (aka Közgáz) kollégiumi felvételije körüli fejetlenségről szóló írásunkat követően több olyan megkeresést is kaptunk, melyek szerint az egyetem pesti diákszállásain az elmúlt években előfordultak más furcsa dolgok is. A Corvinus régi…..
karandas 2009.09.29 11:06:44
@Tehetetlen Dodó: Kökény Mihály