Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ebenbry (törölt)

0 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma reggel a Mammut 2-ben megnyílt Budapest második Starbucks üzlete. 118 négyzetméteren 30 ülőhely várja a mínusz 4 fokból érkező vendégeket.Fél évvel tehát a WestEndes Starbucks megnyitása után máris itt a második, és bármiben le merném fogadni, hogy ezek után rögtön a…..
ebenbry (törölt) 2010.12.06 03:05:28
@Таганская: Ezért nem érdemes hazalátogatni, de tényleg, elég, ha Amerikába települt magyarokat nézel a környezetedben, na azok aztán rettenetesen nevetségesek.
Ja, hogy ott te csak egy komplexusos bevándorló vagy? Aki attól érzi magát valakinek, hogy hazajön és előadja, hogy ő már nem tartja extra helynek a Starbucks-ot?
És? Én se, de nem tematizálom ezt.
Látom nem sikerült elsajátítanod a toleranciájukat. Lelked kelet-európai maradt.

@chipshop: az őrölt kávéra öntött forró víz a kávé eredeti elkészítési módja, mert évszázadokkal ezelőtt még volt gőzölős kávéfőző.
Afrikában, Törökországban és Lengyelországban is így ittam. Teljesen normális, tudni kell úgy inni, hogy nem lesz kávézaccos a fogad.

Azzal már eldicsekedtél, hogy angol pasid van, aminek most mindenki örül, ráadásul tud bután nézni, ami külön előny, de azt is elmagyarázhatnád neki, hogy a világ minden részén nagy esemény, amikor megnyílik az első McDonald's, Starbucks vagy Mercedes szalon. Indiában, Brazíliában, Kínában és Magyarországon is.
Angliában meg az volt az esemény, amikor először nyílt indiai vagy japáni étterem. Mára elég jól hozzászoktak szerintem.
ebenbry (törölt) 2010.12.06 03:11:04
@Таганская: az arrogancia süt az írásodból...
ami az USA-ban gáz, hogy ott ülnek fél napot a Starbucksban, az Magyarországon egyenesen főbenjáró bűn. Mert a magyarok még ücsörögni sem tudnak olyan jól.
Azért van a hely, hogy ott üljenek és fogyasszanak, ha jobb dolguk nincs.

Sok komplexusod van, a saját érdekedben mondom, hogy békélj meg magaddal és ne gyűlöld magadat, amiért Kelet-Európainak születtél. Nem érdem, de nem is bűn.
ebenbry (törölt) 2010.11.30 06:22:51
Update 1.0: Matolcsy az Estében azt mondta, őt meggyőzte a kormány döntése (amit részben ő hozott), és nem kockáztatja a nyugdíját mnyp-ban. Tehát enged a saját zsarolásának :)Update 2.0: Az elkobzott pénzeket a nyugdíjkassza hiánytalanítására és…..
„Együtt aludtunk és a lábát átrakta rajtam éjszaka (talán nem álmában) én pedig nem tudtam, mit csináljak” – a pasi már lezárta a múltat, csak a múlt nem zárta le őt. Az ex-csaja és annak új pasija rendszeresen az orra előtt élik életüket, beszélik ki intim…..
Olaszországban volt a magyar láncnélküli kerékpár világpremierje a hét végén. A Schwinn-Csepel a padovai bringavásáron mutatta be a Stringbike-ot, és az azonnal bekerült a világ műszaki sajtójába. A magyar találmány a merevlemez-meghajtók mechanikájától…..
Zoli azt figyelte meg, hogy panellakása egyik lekapcsolt radiátorán a költségmegosztó meleg időben hőleadást mér, amit aztán természetesen kiszámláznak neki: Én székesfehérvároi vagyok, egy panelházban bérelek egy lakást már sokadik éve. Ez egy "panelprogramban"…..
ebenbry (törölt) 2010.08.02 15:26:49
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: azért ez nem ugyanaz, mint az áramlopás

Ha nem vagyok otthon napközben, mert dolgozok, akkor engedjék már meg nekem a kedves nyugdíjas, otthon ülő szomszédok, hogy ne fűtsem a lakásomat a kedvükért.

Sőt, ha elutazok télen 2 hétre külföldre, akkor se fűtök.
Amúgy a fűtetlen lakás is egy légkamra a fűtött lakás mellett, ami messze melegebb, mintha egy puszta fal lenne a helyén. Szóval még jól is jár, hogy a szomszédja vagyok.

A logikád alapján az utca embere is termoparazita, mert kap egy tized fokkal melegebb levegőt, amikor elmegy az ablakod előtt.
ebenbry (törölt) 2010.08.02 15:32:43
@hagyma: és ha beszólnék a szomszéd vénasszonynak, hogy ne tessék már annyira fűteni, mert meleg jön át a 10 négyzetméteres konyhafalon és az minket zavar, arra mit szólna?

Nekem elég télen a 21-22 fok, nem szeretem a száraz meleget, mert fulladok, köhögök tőle.

Ez nem parazita viselkedés, egyszerűen mások az igényeink.
---
A poszthoz: fürdőszobai radiátorokon nem szoktak hőmegosztót alkalmazni, ezért teljesen érthető, hogy azzal fűt, a szomszédai is nyilván így tesznek.
ebenbry (törölt) 2010.08.02 15:37:32
@hagyma: nekem sem öröm, hogy a felettem lakó kölyke zajong, vagy hogy a házban lakó egyetemisták buliznak minden héten háromszor, meg az se, hogy az öregasszony a szomszédban minden nap hagymás alapon főz valamit, tipikus büdös magyaros kaját.
Akinek nem tetszik a panel, az költözzön el családi házba, ahol van 4 oldalról puszta fal és fűtsön kedvére.

Az, akinek a lakása a sarkon van, az meg az utcát fűti, és? Így járt.
  Eldőlt: Schmitt Pált, az Országgyűlés elnökét javasolta a Fidesz-KDNP államfő-jelöltjének Orbán Viktor. Azt is mondhatjuk, ezzel eldőlt a kérdés, hogy ki is lehet hazánk következő köztársasági elnöke.   Lehetett volna máshogy is: Sólyom László újrajelölése…..
Na, melyik az a magyar politikus, amelyik tömegközlekedik? Naaaaaaaaa? A Budapest Száksz magazin a következőkben Deutsch Tamás egy szombati délutánjába enged bepillantást a köznépnek. Láthatjuk, hogy Tamás is csak egy ember a sok közül, ő is gyalog jár, levegőt szív, és a…..
ebenbry (törölt) 2010.06.22 18:12:38
@xcrow: Mátészalkán nem csak a cigány polgártársak fertelmesek, hanem mindenki, aki ott él.

Évekkel ezelőtt láttam egy parlamenti képviselőt vonaton (nem IC), a jegyvizsgáló asszonyság nem akarta elfogadni a képviselői igazolványát, mert ő olyat még nem látott. Gondolom nem sűrűn fordul elő, hogy vonatoznak.
Pilu Egy öccá, kettő ezekéccá 2010.05.23 10:25:00
 Azért járunk hipermarketbe, mert az olcsó. Azért veszünk összecsomagolt termékeket, mert ha többet vásárolsz valamiből az olcsóbb. Hogy az első állítás egyáltalán nem igaz, azt minden valamirevaló piacjáró tudja. A másodikra pedig itt a cáfolat.  Ki van ez…..
ebenbry (törölt) 2010.05.24 00:33:48
Vénusz étolajból, Tomi mosószerből, meg sok minden másból is olcsóbb a kisebb kiszerelésű, mint a nagyobb, a literenkénti árat tekintve.
Mivel a kereskedőknek ki kell írni a literenkénti, kilónkénti árat is (egységár), ezért senki ne panaszkodjon, hogy átverik, mert itt nem ez a helyzet. Mindenki figyelje az egységárat is, ne csak a darabárat, akkor sokkal olcsóbban vásárolhat. Nem ész nélkül kell lekapni a polcról a nagyobb kiszerelésű terméket.

@csmiklos-35: az a piacos Gilette borotva nem lopott, hanem hamis. Amit a cigók árulnak a Tesco parkolóban, az is hamis.
Ahogy a parfümöket is azzal a szöveggel szokták eladni, hogy a biztonsági őrök lopják nekik a raktárból. Ezzel akarnak meggyőzni arról, hogy eredeti, jó minőségű termék (csak lopott), pedig az is csak szar hamisítvány.
HeStyle Szubjektív: a svéd divat 2010.05.16 12:55:00
Sokszor megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy a svédeknek vajon honnan van ilyen érzékük a divathoz. A nagyobb külföldi streetfashion oldalakat böngészve rengeteg svéd fiúról és lányról láthatóak képek. Mindig törekszenek az egyszerűségre, de ha közelebbről megnézzük,…..
A napokban olvastam egy kolléga egy hetéről szóló leírást, így gondoltam, megosztom a sajátomat. Mint abban néhányan a kommentekben rámutattatok, a kolléga beszámolója sok esetben kamuszagú volt, de akár így van, akár nem, legyen itt egy valódi, hiteles történet.Hozzáteszem,…..
Piroslap Az anyját a cipőspamnek 2010.05.07 20:25:00
Először azt hitem valami groteszk tréfa, valami elborult agyú blogger társamtól. Miután láttam, hogy szinte minden főoldali posztra be lett kommentelve a képen látható, gagyi, szaros cipőnek a reklám linkje, felment bennem a sárgarigófütty.(a kép alatt a poszt folytatodik)Azt már…..
A retkes atillás vicc hétfői sikere mutatta, hogy a közönség milyen hálás, ha a politikai változások okozta feszültséget iszonyatosan rossz viccekkel vezetheti le. Az Átmeneti Időszak második napján ezért izgatottan figyeltük, feltűnik-e valami az aranymosó teknőben. A…..
Nézd és lásd! Nem semmi weboldal! Amerikában kukázásból nem hogy tengődni lehet, hanem megfelel egy itthoni kisebb család Teszkós bevásárlásának.Ha csak mondják, nem hiszem el.Az írója egyik kedvenc találati élménye az volt, mikor egy jóféle tábla csokoládét is…..
ebenbry (törölt) 2010.04.06 01:32:59
@Pacsker: Igen, az, hogy a napcella ingyen világít nekem nem azt jelenti, hogy szükségem is van a fényáradatra. Meg a gyártása nem biztos, hogy környezetbarát módon történik egy kínai üzemben.
Minden szomszédomnál tele van vele a kert, azért még nem biztos, hogy nekem is kell.
Ahogy az energiatakarékos kompakt fénycső se mindenhova kifizetődő. Például pincébe, sufniba, szeméttárolóba jobban megéri a 46 forintos hagyományos izzó, mint az ezerötszázba kerülő takarékos.
Ésszel kell csinálni.
Manzárd Café Zöld Cola-Cola 2010.03.23 12:48:00
Ízlések és pofonok…a magam részéről mindig jobban preferáltam a Coca-Cola-t, mint egyéb változatait. Nem csak az íze miatt, hanem magával ragadó reklámjai, kezdeményezései és remélhetőleg a jövőbeli társadalmi felelősségvállalása miatt is, amennyiben megvalósítják Andrew Kim ötletét, a 100%-ban…..
Mindenki előtt ismeretes, hogy a nyelvvizsga hiánya komoly akadály a diplomázni vágyó végzősök előtt. Sokan csak az államvizsga után 1-2 évvel vehetik át a diplomájukat, addigra tudják letenni a nyelvvizsgát, habár a kreditrendszer bevezetése előtt sok felsőoktatási…..
ebenbry (törölt) 2010.03.22 11:20:20
@jürgen baromartz: nekem is ez a véleményem, az interneten elérhetp anyagok, meg egy nyelvvizsga mintafeladat gyűjtemény csodákra képes, főleg angolból, de németül, oroszul, spanyolul, franciául és még japánul is lehet így tanulni. Ezután magántanárhoz már csak keveset kell járni.
Erre én is csak az egyetemen jöttem rá, későn kezdtem, de annál nagyobb lelkesedéssel.
ebenbry (törölt) 2010.03.22 11:50:16
@==T==: 15 évvel ezelőtt még jobbára orosz szakosból átképzett tanárok tanítottak nulla színvonalon a középiskolámban nyelveket (angol, német), ilyen alappal ritka volt aki nyelvvizsgázott érettségiig. Persze aki megengedhette a magántanárt, az más kérdés.
Történetünk mind három főszereplője Király András. Az egyik Király András a Jobbik szóvivője volt, egészen addig még nem derült ki, hogy bizony „liberális” kilengései vannak. Szívott (mármint kábítószeres cigarettát fogyasztott- őrnagyúr) és bizony a meleg…..
ebenbry (törölt) 2010.03.18 23:22:08
@G.T.: ráadásul Király András nem is egy választott politikus, csak egy szóvivő, nem tartozik felelősséggel a választópolgároknak a múltbeli tetteiért. Mégis lemondott.
Néhányan példát vehetnének róla, amikor igazi bűnöket úsznak meg mosolyogva.
Amúgy szimpatikus arcú gyerek. A szakáll is jól állt neki. Olyan, mint Alan a The hangover c. filmből :P