Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oli bácsi

104 bejegyzést írt és 544 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog '56-ról 2015.10.23 08:31:00
A kezünk. Ahogy rettenetesen izzad a hűvös üvegen, benzinszagú a ruhánk, és bár hideg van, az ablak is nyitva, csöpög az izzadság a homlokunkról. Egyre erősebb morajlás. Zörögnek a kivert ablak még megmaradt üvegcserepei. A szemben lévő ház emeletén elrejtőzött figyelő…..
  Vhailor és Agent Ungur sorozata magyarokról-szlovákokról.  A szlovák nemzetépítést gyakorlatilag keletkezése óta olyan narratívák uralják, amelyeknek politikai rendszertől és ideológiától függetlenül a magyarsággal való szembehelyezkedés egyik állandó és stabil…..
Oli bácsi 2011.06.10 18:47:43
@Vhailor:
"A szlovák gimnáziumokat amúgy NEM az állam, hanem az egyház záratta be"

Ezt azért az ismert szélsőBALOLDALI történész, Popély Gyula egy vonással máshogy látja:
www.hhrf.org/szabadujsag/szemle/isz0303.htm#popely
Oli bácsi 2011.06.11 01:35:22
@Vhailor:
Drága Vhailor,

Csupán a filológiai pontosság végett: a három szlovák gimnázium fenntartója nem az "egyház" volt, hanem az egyházak, mert ugye Znióváralja katolikus intézmény volt, míg Nagyrőce és Turócszentmárton evangélikus.

Popély idézésével mindössze arra próbáltam célozni, hogy a bezárásban volt bőven vármegyei és állami kezdeményezés is. Popély szerintem elég egyértelmű a beidézett cikkben, de hát ez ízlés kérdése: "A magyar tanügyi kormányzat azonban nem ezt az utat járta. Az 1874. esztendőben mindhárom felvidéki szlovák gimnázium ténykedését megszüntette, miáltal a felvidéki szlovákság mindenféle anyanyelvi középiskola nélkül maradt." Valahogy így.

Oh, ne fáradjon a postázással kend, még valami sugárzást kapok a francos tót atomtól, azt meg ki fizetné ki? Magácska meg kikapna, hogy libsikkel levelez és kihullana a Jobbik Esze meg Krausz Tamás Ösztöndíjasa közül az Igaz Magyar Konzervatív Történetírás fórumáról.

Azt meg semmiképpen nem venném magamra.
Oli bácsi 2011.06.11 08:05:07
@Történelemportál:
Alig várom!! Csak tessék sietni, mert már június van, és még sehol a 2. szám :-DDDD
Egyúttal szeretettel invitálom nagyságtokat a "lőn" helyes használatára.

Hopp és most látom, hogy a Magyar Antifasiszta Liga elnöke, Száva Vince legjobb barátja immár nem a szerkesztőség tagja!!!!!!!! Mi történhetett!!!!???? Előbb a barikádos kiscsaj, most meg ő!!!!!!!!!!!!!! Tiszta kisgazdapárt :-PPPPPPP

@Vhailor:
Elhiszem, hogy magácskát rosszul érinti, ha intimpistáskodásra intimpistáskodással válaszolnak. De őszinte szívbéli szeretettel mondom arra, amit súlyos sértésnek szánt, hogy a magyar történettudomány/ösztöndíjpiac nem úgy fest, ahogy Léváról látszik, hiába élesíti valamelyest tekintetét a közgazdasági bakalárság.
Mandiner blog Térkép e táj 2010.11.17 07:01:00
    Kedves olvasóink kommentjei között találtunk arra a linkre, amely a KSH interaktív statisztikai térképeire vezetett. Bár sem az interaktív térkép (sem a statisztika tudománya) nem mai találmány, még mindig élményszámba megy, ha relatíve friss hazai adatokkal…..
Oli bácsi 2010.11.17 20:54:06
    Mostanában a közbeszéd a söralátét méretű alkotmányról, a kötelező magánnyugdíjpénztárak profitjának megvédelmezéséről, a teszkóadó üdvös vagy üdvtelen voltáról, illetve a Fidesz zseniális akciójáról szól, amelynek során Gyurcsány Ferencet sikerült…..
Oli bácsi 2010.10.29 11:29:02
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:
de hát van még családi pótlék is (+26600), ami már rengeteg pénz!!!!!!!!!
Oli bácsi 2010.10.29 12:05:17
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:
csak négyezer? legyetek erőteljesebb érdekérvényesítők, van ahol hatot adnak és tíz százalék kedvezmény a kari menzán.
aki ezen nyihog, az fogadjon be magához a Rózsadombra egy adjunktust!!!!!!!
Oli bácsi 2010.10.29 12:18:17
@tanarseged ur:
de egy szociológusnak az a mindene. más integráció ismeretelméletileg nem lehetséges :-)))
Mandiner blog Kotmány 2010.10.26 17:17:00
  Dübörög a Nemzeti Együttműködés Rendszere, mint Dave Lombardo dupla lábdobja, csakhogy az utóbbival ellentétben az előbbi nem tökéletes. Míg Lombardo képes egy kék bálnának elegendő mennyiségű kokain után is hiba nélkül eldobolni a Reign in Bloodot, Orbánék…..
Oli bácsi 2010.10.26 20:31:36
@egy nik a sok közül:
versben, tótocska!!!
régen ez is jobb volt!!!
:-DDDDDD
2006 tavasza, választási kampány, Mikola István, a legendás mondatok: "Meg kell próbálni nyerni, de nemcsak négy, hanem húsz évre: "Ha négy évre nyerni tudnánk, és (...) utána mondjuk az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának, húsz…..
Oli bácsi 2010.10.20 19:15:09
  Magyarország el van adósodva, a gazdaság alacsony hatékonyságú, az állam alig működik, az életszínvonal alacsony, mindent elönt a korrupció, az igénytelenség, az önzés és a butaság. Ráadásul még a Gyurcsány is szervezkedik. Hosszú távon azonban nem ezek jelentik a…..
Oli bácsi 2010.10.19 08:37:25
@tölgy: Főleg azok nem, amelyeken szőke nők vannak.
Oli bácsi 2010.10.19 10:57:42
@Viktus:
a Ratkó-nemzedék gyerekeinek GYEREKEIRŐL (vagy, hogy érthetőbb legyen: a hetvenes években születettekről) van szó, azok még nincsenek ötvenesek, drága.
 „Now they will elect a new Chancellor, a strong Chancellor, one that will not let our tragedy continue. Your Majesty, I promise if I am elected, I will bring an end to corruption.” (Palpatine szenátor Amidala királynőnek)   Kétharmados parlamenti többség, Budapest, az összes megye, az…..
Oli bácsi 2010.10.04 08:41:00
@tesz-vesz: Esztergom, ugye, nem megyei jogú.
@rajcsányi.gellért (ergé): és grat.
  Néhány napja jelentették be, hogy Gyurcsány Ferenc és szokásos haknibrigádja -  Debreczeni József, Bauer Tamás, Vitányi Iván, Iványi Gábor stb. - egy konferencia keretében fogja értékelni az Orbán-kormány első száz napját. A helyszínt sokáig nem hozták…..
Oli bácsi 2010.09.12 11:20:02
@Táskás Tóni:
Majtényi fideszes oligarcha lenne? :-)))
Oli bácsi 2010.09.12 22:09:17
@Táskás Tóni: te el szoktad olvasni a kérdést, amit feltesznek neked, kiskommer?
  Az önkormányzati választási kampányban az a jó, hogy ilyenkor az ország minden polgármestere megembereli magát, és felavat, átad, megnyit valamit, hadd örüljenek a népek. Ha a polgármester országgyűlési képviselőjelölt is, akkor ez igaz a parlamenti választási…..
Oli bácsi 2010.09.09 07:59:01
@Pásztor Tibor:
A "Fidesz díszzsidója" szóösszetétel kurva vicces volt ellenben.
Nyilván már unni teccik az emlegetését, én is unom, de Kontextus nevű nagybátyám ismét a városban van.
Ez csak megtévesztés: a Kulti graffitijei valójában Badiny-Jós kódolt üzeneteit hordozzák   Az egykori Kultiplex nevű, a Tilos rádió stúdiójának is otthont adó szórakozóhely volt vezetője a Jobbik színeiben indul az őszi önkormányzati választáson. Bodor András a XII.…..
Oli bácsi 2010.08.17 11:36:07
@TaTa86.:
"tőrzsökös", "elöl", "Magyarság", "Jobbik-ban", ilyesmik.
Oli bácsi 2010.08.17 12:13:07
@TaTa86.:
my dear, akkor tanulmányozza a határozószó és a névutó közti különbséget és ne bízzon másban.

Többet nem segítek.
  A határ Zajtánál   Trianon kilencvenedik évfordulójára emlékező sorozatunkban, a Felvidék és Kárpátalja felé néző határ után Románia felé fordítjuk virtuális iránytűnket a Google Maps, a Google Earth és a Panoramio segítségével.   A Garbolc mellett…..
Oli bácsi 2010.05.26 17:59:54
Oli bácsi 2010.05.27 00:20:11
@Sawyer_:
"nem tehettem mást, mert folyamatosan tárgyi tévedéseidet kellett javítanom"

csak a jegyzőkönyvnek:

két darab statisztikai probléma volt, az egyik a város és municipium közötti különbségből jött és olyan kardinális problémát foglalt magába, minthogy Nagyváradon 70 vagy 80%-e a románok aránya (és, igen tudom, hogy a 20%-os határ fontos, mielőtt) A túlnyomó román többség ettől még tény.

A másikért illő módon elnézést kértem. Ettől még tény, hogy Szabadkán a magyarok nincsenek többségben.

Csak miközben én itt loholtam, adatokat linkeltem, nagyságos itt hipotetikus jelzőkkel meg bunyevác közvéleménykutatásokkal jött, meg langy vágyakkal.

"És ez nem azt jelenti, hogy a másik nemzetet elnyomni, meg irtani akarom - mint ahogy te írtad..."

Bár keresztény dolog, de ha kérhetem máskor ne vegye magára a kiejthetetlen nicknevű kollégának cimzett dolgokat, kendnek egyáltalán nem irtam ilyeneket. Neki is csak azért, hogy esetleg - bár erre kicsi az esély - végiggondolja azt, hogy mit jelent egy 50-60-70% ban nem magyar várost magyarositani, és hasonló terkvések milyen, egyébként tök logikus outputot eredményeztek az elmúlt két évtizedben.

Én tudom, hogy a múltkori asszó óta neheztelni teccik rám, de ezt a "Te pedig ezt nézed [mármint az utódállamok érdekét - a szerk. magy.] -a kommentjeid alapján." Némiképp gyermetegnek tartom.

Én elmondhatom-e, hogy nagyságodat minek tartom a kommentjei alapján?

és lefekvés előtt: ne legyen kétsége afelől, hogy 150 ezer román Nagyváradon minek tartaná a magyar uralmat (ennyit arról, hogy magácska nem akar elnyomást). Ez nem az utódállamok szempontjainak figyelembe vétele, mert akkor nosza, vegyük vissza, benne vagyok.

Csak ehhez lehet, hogy ki kéne lépnünk az EU-ból, a NATO-ból és a GDP 20%-át fegyverkezésre kéne költeni, és még magácskának is be kéne vonulni. És még arra is kiképeznék, hogy miképpen kell városi gerillaharcot folytatni a Rogerius-negyedben.

Lássa, a maga szempontjaira is ügyelek.
Oli bácsi 2010.05.27 00:22:15
@tölgy1:
Mostan erre mit mondjak? Ki nem utasitja el?

@jan: @rajcsányi.gellért (ergé): magyar az, aki átrajzolt térképet gyerekkorában.
Felsőbb utasítást emlegető pénztárosokkal gyűlt meg a baja víziboci ismerősének, aki csak másodszorra tudott a kedvezményre jogosító igazolványával kedvezményes jegyet venni. Ugyanis a MÁV szabályozása a pénztárosok szerint rájuk épp nem vonatkozott. A segítségedet…..
Oli bácsi 2010.05.25 23:58:10
@romesz:
Feltéve persze, hogy van a sarokban szalma.
Oli bácsi 2010.05.26 15:49:32
@hagyma:
Csodálatosan érzékenynek tetszik lenni az interneten eltöltött "négy év és 18 ezer hozzászólás" után, csak azt kívánom, hogy más érzékenységét is ennyire tessen majd figyelembe venni, amikor ilyen sunyi inszinuációkat (rágalmazás, becsmérlés) tetszik leírni másokról, akikről a jelek szerint semmit nem tud, sőt a posztos sem olvasta el rendesen:

"a jelek szerint gyulan el mint feketemunkas es meg vonatozik is a pasijahoz" (magácska első hozzászólása a poszthoz)

És tényleg én legyek a legdurvább stílusú hozzászóló netes pályafutásán :-P

Azon meg tényleg nem tudok segíteni, hogy valaki a NEM becsmérlés(tudja, katonák, Fort Knox, whatever) fogalmát keveri a becsmérléssel.

És ha kérhetem, ne adjunk egymásnak feladatokat, mindenkinek megvan a magáé, nem böngészgetem át a nyilvánvalóan munkaidőn kívül írt 18 ezer hozzászólását, ha nem baj. Beírt a kommentekbe, provokatív hangon, és visszaszóltak. Mit kell ezen megsértődni?

Jó munkát kívánva, öleli csókolja:

Ob
Oli bácsi 2010.05.26 16:53:42
@hagyma:
És vállalja, és VÁLLALJA!!!
Csodálatos ember!!!
  Kellemetlen ügy: egy, az online világban már régen elterjedt, és szintén régen cáfolt hoaxra építene mozgalmat Fricz Tamás politológus. A Magyar Hírlapban közölt cikkében (Mozgalom indul a magyar igazságért) egymillió aláírást gyűjtene a trianoni békediktátum…..
Oli bácsi 2010.05.07 17:53:41
@Loxon: Ludwig von Lang létezik, csak Láng Lajosnak hívják.
kuruc.info/r/9/4607/
Remélem értékeli a linket/ugróhivatkozást.
    Szanyi Tibor nehezen küzd meg a vereség élményével. A szocialista politikus választási csalást emleget: „Nem véletlen, hogy pont a 13. kerületben - ahol mindig szocialista jelölt vezetett - jelent meg ennyi igazolással szavazó” - mondta el az MSZP-s politikus.…..
Oli bácsi 2010.04.14 20:53:37
@jan:
az Egyedül Vagyunk-ot Oláh György szerkesztette. Bosnyák lapja a Harc volt (de az már csak 1944-ben).
Mandiner blog Szanyi kapitány 2010.04.13 13:31:00
  „Szanyi kampánycsapata nem pihen” - hirdeti az Egyenlítő TV, egy új vírusvideót ajánlva mind a nyolc societasos olvasó figyelmébe. A videót a Miss Sün fémjelezte Demokratikus Hálózat töltötte fel a Youtube-ra, akik valóban gyorsak voltak, az új opus már az első…..
Oli bácsi 2010.04.13 21:25:20
@.Pierre Bezuhov.:
aha, a demokratikus hálózat, amelynek főnökei, saját facebook-oldaluk bevallása szerint is az MSZP alkalmazottai, és akik vállalják a videót, azoknak nyilván semmi közük az MSZP-hez.

És igen kékcédula, bazmeg. Ha a mocskos fidesznek nem, akkor legalább a Népszabadságtól az indexhez igazolt Haszán Zoltánnak tessék hinni: index.hu/belfold/2010/valasztas/nincs_nyoma_valasztasi_csalasnak/

Ha 2002-ben lehetett röhögni a jobbereken, akkor az olvasni nem szerető, ámde furtonfurt hülye, kacsintós szmájlikat használó balleren röhögni lehet-e?
Oli bácsi 2010.04.13 23:08:11
@.Pierre Bezuhov.:
A "felhomályosítás" már az én ifjúkoromban kurva ciki volt, de készséggel segítek, hátha egyszer kikászálócc a beszólás kultúrájából. Ha az agoynműveltség fáj, ezzel az érzéssel szemben igazán tehetetlen vagyok:
Szanyi maga is elismerte, hogy mondott videót, a "Demokratikus Hálózat nevű radikális baloldali értelmiségi szervezet" töltötte föl (ez különösen érdekes megfogalmazás, amúgy, mindegy): www.hirszerzo.hu/cikk.kabbbe_schiffer_-_mszp-s_uzenet_a_szovetsegesnek.146979.html

A demokratikus hálózat egyik góréja, Galba-Deák Ádám, amint munkahelyként a Képviselői Irodaházat, munkaként pedig a táskahordozást jelöli meg: http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100000146254429&ref=ts

Persze lehet, hogy őt a Fidesz-frakció alkalmazza.
Cseppet sem természetes módon elsőként szeretnék a győztesnek gratulálni. Figyelemre méltó teljesítmény, amit a tegnap éjszaka sokáig fennmaradók láthattak. A Fidesz reálisan a 2/3-os többség elérésének küszöbén áll, köszönhetően az MSZP-SZDSZ koalíció emberfeletti…..
Oli bácsi 2010.04.12 14:59:17
"Hét százalékon az LMP. Ez az eredmény gyakorlatilag Budapesten született meg. Háromszázezer szavazatot gyűjtöttek a fővárosban." (www.valasztas.hu/dyn/pv10/outroot/vdin1/hu/jlcs025.htm)

Az LMP 120 ezer szavazatot gyűjtött listán Budapesten és húszezerrel kevesebbet egyéniben. Hol van ez 300 ezer? Mi ez a ZSIDÓS nagyzolás?

Muhaha.
 Kínai Kálmán szólt nekünk, hogy nagy bánatára ezennel nem tud kimenni a Charta tüntetésére, úgyhogy látogassuk meg most mi őket. A chartások ugyanis összegyűltek a Fidesz székháza előtt, hogy így tiltakozzanak a Kubatov-beszéd (pontosabban a titkos komcsilajstrom) ellen.…..
  A Barikád honlapján jelent meg egy képregény arról, hogy Orbán Viktor kiáll-e vitázni Vona Gáborral. A cigány- és zsidó-vonalon a keményebb kontetot toló kuruc.info esetén a Jobbik vezetői következetesen tagadják, hogy bármi közük lenne a kiadványhoz, de úgy…..
Oli bácsi 2010.04.03 16:14:39
@Thulsa Doom:
Aki A tanúból idéz, az nem lehet sikeres ember.
Oli bácsi 2010.04.03 23:46:04
@Thulsa Doom:
[csodálkozva körbenéz] Szeretnél? HÁT MIÉRT NEM EZZEL KEZDTED??? Turul mindig nagyon szívesen karol fel fiatal TEHETSÉGEKET, csak szólj.

Én sajnos nem tudom, milyen a főállású blogírás, ha megismerném, biztos nem tudnám abbahagyni.
KKBK Baji sortűz 2010.03.23 01:32:00
A baji sortűzben nyolc bányász vesztette életét 1956. október 27-én, szombaton, a Komárom-Esztergom megyei Baj községben lévő laktanyánál és több, mint tízen megsebesültek. Egyike volt az 1956-os forradalom, illetve az utána következő megtorlás leggyilkosabb sortüzeinek. A…..
Oli bácsi 2010.03.25 14:38:29
@Mr Falafel:
Örömmel látom, hogy javul a könyök. Nyöhehe.
Ne tessék annyi feltételes módot használni, az olyan ZSIDÓS.
@tesz-vesz: "mi a baj? "
MEKKORA szójáték!!!
Oli bácsi 2010.03.25 15:29:27
@tesz-vesz: kiscsillag, az hogy valaki másét egyetlen bitnyi forrásmegjelölés nélkül bemásolod, azt a kevésbé szigorú értékítéletű közösségekben is lopásnak szokták tartani, vagy legalábbis hanyagságnak.

Én mindenesetre nem hasonlítottalak téged senkihez, pedig hidd el, tudnálak.

Ha meg valakit szánalmasnak tartunk, akkor nem írogatunk neki emaileket azzal, hogy "gyeregyere, barátkozzunk". Mint te nekem.
Több tartást, hani!
Oli bácsi 2010.03.25 18:30:32
@tesz-vesz: de most nem vagy mérges, ugye? :-DDD

Szeretem az ilyen szenvedélyes mackókat , grrr. [hörög, kacsingat]

Cserébe megajándékozlak a wikipédia felhasználási feltételeivel (csak a piros nagybetűset olvasd el, kiscsillag): hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Felhaszn%C3%A1l%C3%A1si_felt%C3%A9telek

És természetesen wikipédia-szócikknek is vannak szerzői, csak tudni kell, hova kattints. TE NEM AKARSZ IRNI??? Lehet, hogy például a Jelentős Gondolkodó szócikket nem kezdte még el senki :-))))

Magamba szálltam egyébként, igazad van. Nagyon méltatlan dolog fogyatékoson szórakozni, többet nem is teszem, elnézést.

Ölel,

OB
  Alfőmérnök hívta fel figyelmünket Morvai Krisztina erősen pikáns szereplésére, még a nemzeti radikális ébredése előtti időkből. 2000-ben Morvai a Közép-Európai Egyetem (CEU) színeiben adott elő a Közgáz Társadalomelméleti Kollégiumában (TEK), a…..
Oli bácsi 2010.03.23 22:05:16
@libbancs: aha, konzervatív. Nyöhehe.
@Bemmbemm: oh, én nagy és lelkes olvasója vagyok nagyságod blogjának, a benne foglalt picsogásoknak: azért küldtem, amit küldtem, keresztyéni szeretettel.
Oli bácsi 2010.03.24 19:52:07
@Bemmbemm:
Kiscsillag, itt asszem átléptél egy határt. Pláne, hogy a hozzászólásodból is kitűnik, tudod ki teknős, tehát szándékkal és személyre szólóan sértegeted ocsmányul. Ráadásul ő nem rád mondott rosszat, hanem a Jobbikra. Az "nem lát tovább a béka hátsójánál". Ha ezt elégnek érzed ehhez a hanghoz, akkor a szocializációd körül nagyon komoly bajok vannak.

Ezt már korábban is akartam mondani neked, hogy alapvetően tévedésben vagy, amikor "most nem vagyunk barátok, holnap majd azok leszünk"-vonulattal jössz a mostani helyzet kapcsán. A közélet nem barátság, az egy pártra szavazás sem, az nem vagyon- és életközösség, maximum érték-. Arra céloztam az apokaliptikus Kányádi-idézettel, hogy valószinűleg eleve olyat láttál bele a Fideszbe és a politikába, ami a dolog szerkezeténél fogva nincsen benne, és az értékvilágos meg eleve a szélsőjobbra húz. Ezzel semmi baj nincs, csak ne csapd be magad.

És most lehet elnézést kérni Teknőstől.

Ha meg tovább tart ez a most már sokadik hozzászólásban megjelenő Akadémia-, Phd-, egyetem-fóbiád, bátran keress fel a magánrendelésemen.
  Szokták volt emlegetni művelt publicisták és elemzők, hogy a Fidesz ígéretcunamija az égig ér és ezzel olyan magasra tolta a lécet maga fölé, hogy nehéz lesz azt átugrania - nincs sok vitatkoznivaló ezzel az állítással, a Fidesznek olyan kihívásokkal kell…..
Az mennyire durva, hogy Bayer Zsolt, és úgy általában a Fidesz megmondóemberei szerint a zsidesz kifejezést 1990-ben az egyébként 1992-ben létrejövő BIT emberei alkották meg...