Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fercsee

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Miközben a fociőrületben tomboló világ Dél-Afrikára figyel, Európa közepén fontos események zajlanak: Szlovákia választ. Szombaton végre eldőlt, hogy északi szomszédaink nem kíváncsiak a fröcsögő, kirekesztő, magyarellenes politikára: több esze van a szlováknak,…..
 Az általános iskola nagyon gazdag színtere mindenféle mulatságos, vagy megrázó történetnek. Pláne akkor, ha Debrecen egyik legalpáribb iskolájáról van szó. A suli persze nem azért volt alpári, mert a vezetéssel, netán a tanárokkal volt baj, ó dehogy. Ezt az iskolát a…..
Sárdobáló Fegyverszünet 2010.05.09 12:00:00
1945. május 9-e alighanem benne van a világtörténelem top 10 legfontosabb dátumában. A Harmadik Birodalom ezen a napon adta meg magát feltétel nélkül a szovjet katonai vezetésnek. Nyugaton május 8-át ünneplik mint a háború végét, ám a teljes szövetséges haderő május 9-én…..
Fercsee 2010.05.10 12:27:51
Ja, lehet, valószínű hogy bejöttek volna akkor is a vörösök ha éppen a másik oldalon vagyunk. DE, azt elfelejti a sok okos, hogy például Ausztriát (akik meg aztán végképp a fasz rossz végén voltak) otthagyták pár év után, Finnország (aki szintén a tengelyhez tartozott) szintén nem vonták uralmuk alá. Görögországot már meg sem említem.

De azért itt a hozzászóló egy része úgylátom egyetértett volna Szálasival akkor, amikor már minden veszve volt, de ők még hittek a német "csodafegyverben", meg abban, hogy majd Budapest lesz a szovjetek "sztálingrádja"... na persze, bár utána tényleg úgy nézett ki.

Lehet, hogy amit a románok csináltak, nem túl hősies (átálltak ahogy tudtak), de mindenképp célravezetőbb volt. Kevesen tudják, de Észak-Erdély még több mint egy évvel a háború vége után is nem került vissza a románokhoz, hanem szovjet igazgazás alatt állt, mert a romcsik is a vesztes oldalon álltak, és akkor még egyáltalán nem volt evidens, hogy vissza is kerül hozzájuk. de nekik volt annyi eszük, hogy amikor látták, hogy minden összeomlik, akkor oldalt váltottak. rá lehet nézni a térképre, és akkor láthatjátok kinek volt igaza.

A fentiekkel nem akarom mentegetni a komcsi uralmat, nekem egykutya mind2 (1991 ben születtem, nem éltem egyikben sem), de szerintem olyanon vitázni, hogy melyik volt a rosszabb, amikor mindkét rendszer emberek millióit (magyarországon "csak" százezreit) küldte a halálba, kicsit morbid.

Mellesleg te nagyokos chaoyang, honnan tudod, hogy mi nem jutottunk volna a szlávok vagy zsidók sorsára, ha hitler győz ? a végére már eléggé begolyózott, és akkoriban magyarország lakosságának igen nagy része volt német. ha hitler agyával gondolkozok, akkor lehet, hogy simán kitelepítem magunkat a tajgára.
Alakul a dráma a görög gazdasági helyzet kapcsán, valamiféle külső segítség egyre inkább elkerülhetetlennek látszik. De vajon megérdemlik-e a görögök? Szükség van-e a megmentésükre? Mit tennénk, ha rajtunk állna a döntés?  ..
Fercsee 2010.04.28 11:41:19
@nemtom1: Ez azért ennél kicsit neccesebb, mi nem úgy mentünk hitelért az IMF-hez mint a görögök a németekhez, hogy lenácizással kezdtek, meg h a 60 éve elvitt aranyuk miatt van most ez az egész. Azért ha én kölcsön kérnék valakitől nem úgy kezdeném hogy A kurva anyádat adjál kölcsön mert irgumburgum. :P Amúgy én úgy vélem h akkor szabadna "megmenteni" a görögöket ha látni lehetne a szándékot és valamiféle meggyőző programot azzal kapcsolatban hogy ezt a pénzt arra fogják használni amire kell. Mivel ilyen nem igazán látszik, megértem a németeket, hogy nem akarnak "zsákbamacskára" pénzt adni.

A legjobban amúgy azt furcsállom h a görög átlagemberek milyen szintű tüntetéseket nyomnak le, nekik nem mondták hogy nincs más megoldás ? Ott a populizmus és demagógia még a hazainál is sokkal nagyobb méreteket ölthet ezek szerint =(.
Fercsee 2010.04.28 13:06:23
Ebben a cikkben : index.hu/gazdasag/penzbeszel/2010/04/28/izlandi_hamu_es_gazdasagi_kihatasai/ elég jól megfogalmazza a szerző a dilemma lényegét :

Ráadásul a fejlett tagországokban most éppen azt kell lenyomni a választók torkán (és így is elég nehezen megy), hogy miért is van az, hogy recesszióban, amikor amúgy is kevesebb jut az asztalra, akkor a német vagy francia munkás, aki 65-67 évesen megy nyugdíjba, még fizessen annak a 60 évesen már nyugdíjba készülő, és még így is nyafogó görög munkásnak a kimentéséért, aki azért van bajban, mert az elmúlt évtizedekben messze munkája felett kapott szociális támogatásokat (amit hitelből fizetett a görög kormány), és közben még államát is megrövidítette adóelkerülésével.
Fercsee 2010.04.28 15:32:26
@levi7777: Kicsit off, de már volt ping-pong labdájuk :

"Legnagyobb úttörői a sportágnak a magyarok voltak, Magyarországon volt először országos szintű bajnokság szerte az egész világon, valamint alapító tag is Anglia, Svédország, Németország és Japán mellett. Az ITTF (International Table Tennis Federation - Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség) 1926-ban alakult meg, és ugyanebben az évben volt az első világbajnokság is Londonban (ahol minden számban a magyarok győztek)."
:D
Alighanem új tendert kell írni Könnyen lehet, hogy új (ötödik!) fordulóra lesz szükség Debrecenbem a város második villamosvonalára szánt 18 új villamos megvásárlására kiírt közbeszerzési tenderben. Noha az eredményhirdetés szerint a spanyolországi CAF megnyerte az üzletet,…..
Fercsee 2010.03.16 19:14:56
@lbalazs: Én is úgy tudom, hogy a Bengálikat ki fogják vonni az új villamosok érkezésével (most a dkv honlapja szerint 8 db van belőlük). Nem hiszem hogy 18-11 lesz az arány a két vonalon, én inkább egy 15-14 vagy 16-13-t tippelnék.
Paranoid Android Bokrosértékelő 2010.02.07 18:15:16
   A magyar baloldal kevés számú sikeres akciója közül az egyik legnagyobb kötődik a bokros lajához. Ez egy jellegzetes magyar balos siker. Ebben az egyben jók talán igazán. Az mszp 1994-es választási győzelme után a Horn Gyula, bizonyos objektív, hazafias okokból,…..
Előtte meg egy kis bemelegítés. Ahogy ígértem, három blog, az Appleblog, Handrás és a Plastik közös közvetítését olvashatjátok itt, egyesített erővel toljuk a legjobb kontentot. A legjobb közvetítés a kontinensen! iTablet! Ádám pedig itt nyomatja a legfontosabb…..
(Köz)szempont Apa, kezdődik! 2010.01.27 18:43:00
Ó igen, kezdődik. Ismét eltelt négy év, és bármennyire is szeretnénk, ezt a 4. évet sem fogjuk megúszni: könyököt ki, kettesbe be, indul az idei kampányidőszak. Mondhatjuk, hogy ez a szükséges rossz, hisz a demokrácia egyik alapja, hogy lehessen választani, de hogy milyen a…..
Minden kétszázadik polgár tagja a krémnek. A főrendőrök pedig menjenek vidékre! A város bálján való részvétel nem kis anyagi megterhelést jelent, óvatos számítások szerint egy pár számára összességében minimum százezer forint körüli költséggel jár, de mindenképpen…..
Pécs mától hivatalosan is kulturális főváros, csak ebből Magyarország határain kívül semmit sem lehet észrevenni. Pedig óriási lehetőségek voltak Pécs előtt, és tipikusan magyaros módon, amolyan igazi gulyásdemokratikusan sikerült ellébecolni az egészet.Mind a mai napig nem…..
Mit tegyen egy sportoló, ha kiöregszik? Mi történik például egy focistával, ha már nem rúghatja a bőrt? Nem mindenki olyan jó, mint Puskás, aki a foci karrierje és néhány kiló után talán még jobb edző lett, mint amilyen kolosszálisan jó játékos volt. Akkor mi legyen? A…..
Gondoltam, így a két ünnep között is posztolok még ide, talán idén utoljára, hisz elkerülhetetlenül közeleg a szilveszter este, az év utolsó - 'kötelezőbulis' napja, ami egyet biztosan nem hoz el: a változást a Tócóskert számára. Évről-évre csak egyvalami biztos, hogy minden…..
Ki örül a ténynek, ki utálja, ez van: cívishon sok csatornán jelen van a világhálón. Debreceni blogszemle.Meskó Berci a méltán híres MedIQ blogjának egyik friss posztjában megemlíti, hogy Debrecenben is van alváslabor. (Hajaj! De még mennyi! Alszik az egész város évek…..
Jót is mondjunk politikusainkról, dicsérjük őket olykor. Például áldozatos nyelvművelő szolgálatukért. Vidéki hang járja be a magyar online médiát, Arnóth Sándor püspökladányi polgármester hadarása. Ismét a parlamentbe kívánkozik ez a lendületes orgánum, hogy ott újfent…..
Arnóth Sándor nem volt, hanem lesz! – erre a határozott jóslásra aznap ragadtattam magam, amikor a fideszes országgyűlési képviselő 2008. szeptember 29-én majdani akasztást ígért parlamenti bekiabálásában egy szocialista politikusnak, majd miután Orbán Viktor kiintette…..
PTinfo Elsiklanak egymás mellett 2009.12.08 07:51:00
November 21-én újabb villamosszakaszt adtak át Párizsban, ezúttal a T2 jelzésű vonal bővült 2,3 kilométerrel. Az új szakasz, mellyel a vonal Porte de Versailles-ig ért el, azt jelenti, hogy a T3 után a T2 jelzésű vonal is elérte magát Párizst. A közhiedelemmel ellentében ugyanis…..
Fercsee 2009.12.08 20:35:24
Bár nem ide tartozik, de azért érdekes lehet :

Öt jelentkező a villamospálya építésére
Öt konzorcium pályázik a leendő debreceni 2-es villamos pályájának és a hozzá kapcsolódó infrastruktúrának a megépítésére - kaptuk a tájékoztatást a városházáról.

Debrecen közgyűlésének tulajdonosi bizottsága 2009. szeptember 24-i ülésén döntött arról, hogy az önkormányzat – mint konzorciumvezető – a „Debrecen városi villamoshálózat fejlesztése (2-es vonal) tárgyú nagyprojekt – Debrecen városi villamosvasút új 2-es vonalának kiépítése” című, az Európai Unió által támogatott projekt kapcsán nyílt közbeszerzési eljárást indít.

A közbeszerzés célja generálkivitelező kiválasztása az új debreceni 2-es villamosvonal és a kapcsolódó teljes infrastruktúra megépítésére, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. Salétrom utcai telephelyének átépítésére, két áramátalakító épület kivitelezési munkálataira, valamint a kivitelezéshez szükséges kiegészítő tervezési munkálatokra.

A 2-es villamos nyomvonala a tervek szerint a Hunyadi utcáig a jelenlegi pályán halad, majd balra fordulva a Mester utca - Dózsa György út - Thomas Mann utca - Békessy Béla útvonalon jut el a Doberdó utcáig. Összességében – előre láthatólag 2011 közepére – mintegy 7 és fél kilométernyi új villamospálya épül, a szükséges 18 új jármű pedig – mivel a járműbeszerzési tender már két ízben is eredménytelennek bizonyult és harmadik fordulót kell kiírni – csak 2012-ben érkezhet Debrecenbe.

A villamospálya generál-kivitelezésére szóló nyílt közbeszerzési eljárás keretében 5 pályázat érkezett – mindegyik konzorciumok nevében. 2010 tavaszán kezdődhetnek.
Tócóskert Berti és bandája 2009.11.17 22:14:00
Nos, kedves rajongók, újra itt, megújult erővel, és némi erősítéssel, aminek szívből örülök.Korábban már említettem, hogy a Tóciban az egy négyzetméterre jutó keménycsávók száma igen magas, viszont arra elfelejtettem kitérni, hogy eme keménycsávók általában két jól…..
  Cardiff, 2007.április 18.:Ezen a napon nyerte meg a 2012-es Labdarúgó Európa Bajnokság rendezési jogát a lengyel-ukrán közös pályázat. Ám az ünneplés kissé talán még korai volt: A lengyel-ukrán szervezők már nem sokkal a rendezési jog elnyerése után jelentős…..
Bár nem a méret a lényeg egy településnél (mint az már több kommenetlős vita közben kiderült), érdekes, amit a Délmagyarország állít: miközben Pécs vagy épp Miskolc lakossága fogy, Szegedé nő. Jelenleg 170 ezer felett van és ha így megy tovább, hamarosan az ország második…..
Vajon mit rohangál ez a fószer az új, Zoboki tervezte Pannon-székházban? Elsőre tényleg annyira profi a kisfilm, mintha valóban valami külföldi műsor egyik epizódja lenne, bár azért a tökéletes feliratozás ad némi kétségre okot. A mellékelt Wikipédia oldal viszont már nagyon…..