Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EllaStern

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szégyennek számít, ha valaki 30 éves kora előtt nem megy férjhez, ezeket a nőket egyszerűen csak a „maradék" kategóriába sorolja a társadalom, helyzetük pedig szinte kilátástalan. A következmények ma még szinte felmérhetetlenek. Egyre nagyobb társadalmi feszültséget okoz…..
EllaStern 2013.06.03 15:28:11
Azt mar gyerekkorban megtanultuk, hogy a szavaknak hatalmas ereje van. De felnott korunkra mar akkora nyomas alatt vagyunk, hogy megfeleljunk, hogy elfelejtettuk.

Igy aztan meg mi is hozzasegitunk a tarsadalmi normak stresszes hatasanak mikor olyanokat olvasunk, hogy: "maradek" "szegyen" ha valaki 30 eves koraig nem hazasodott?!

Lanyok, asszonyok - csak azert mert valaki ezt papirra irta, es volt az a felelotlen vagy gonosz aki publikalta, es innen mar csak egy lepes a 'meztelen csaszar' ruhalyat csodalni - majd mindenki azt szajkozza valosagkent amit epp olvasott.

Hat ilyet!! :) Gondolom lattatok, mit mutattam. Gyereke ma mar annak lehet aki epp akar egyet, mar ha csak abbol a szempontbol nezzuk, hogy sperma is kell hozza. Nem okvetlenul KELL gyereket szulni, foleg akkor nem ha karriert epit valaki (es ezt nem bun kent emlitem) es keves ideje van az eletebol magara is nem meg masokra.

Mindenki VALASZT, hogy mit szeretne kovetni, cselekedni az eleteben/eletevel. Vannak jo dontesek, vannak kevesbe es vannak tragikusak. Alltalaban sok ido mulik el mire kiderul melyik mi volt.

Egy jol kereso, tanult no nem fog 'beallni' abba a sorba mint haziasszony szerepet valaszto tarsnoi. Ezt senki ne varja el tole, hiszen nem azt valasztotta. Egyik uttal sincs semmi baj amig szabadon valasszuk.

Azert pedig SOHA ne adja alabb valaki a mercet mert mar ideje lenne ferjhez menni. Sokaig kell kerulgetni aztan azt a valakit aki kiderul, hogy a herceg valojaban. Akkor meg nem beszeltunk arrol, hogy draga tul adni rajta (ugy lelkileg mint anyagilag).

Az ertek bennunk van es engedjuk szepen az univerzumnak bevonzani azt ami nekunk a legmegfelelobb. A gorcsos erolkodesek mindig izzadtsag szaguak.

Tanultal, jo munkat talaltal es epited a jovod, elmultal 30? Mielott barki buntudatot ebreszt Benned, allj es ertekeld fel, hogy Te most boldog vagy, elegedett eleteddel vagy igazabol mast szeretnel?

Ha mast szeretnel, kezdj el celt kituzni majd lepesekben baltoztatni ami a celod kozelebe helyez. De ha elegedett vagy valasztasaiddal - akkor mosolyogj egyet es legyints az okosokra. Savanyu a szolo.

Nem vagyok ferfi gyulolo es ket gyereket is felneveltem. Sok idobe tellett mig az onbizalmam felnott de innen mar nem lehet megteveszteni. Tarsat mindig talal az ember szorakozashoz, utazashoz, osszebujashoz. Ezt mar ded-anyaink is tudtak, hiszen megenekeltek mar a 'Lanyok Angyalok' c. dalban is a Csardaskiraly-bol. Es mit? Hat azt, hogy "uj musorhoz, uj ferfi kell, ezt O sosem felejti el..."

Amennyire a ferfiak elkenyelmesedtek, epp ideje valogatni es nem megelegedni azzal ami epp az utadba esik.

Sok szerencset, boldogsagot es foleg batorsagot.
EllaStern 2013.07.21 07:58:41
Kedves Sadist! Neved arulkodik de a kommentek jok es zommel egyetertek veluk.

Szerintem minden kategoriaban vannak kivetelek is de ugy alltalanossagba megjegyeznem, hogy egy olyan ferfi aki egy karrierrel biro not vesz el nem lepodik meg a mindennapi vele valo elettol.

Gondolom azt sem veti meg, hogy ebbol kifolyolag jobb eletminoseget elvez O maga is. Igy aztan remelheto, hogy mivel felesege ugyan ugy megallja a helyet egy munkahelyen (talan tobbet is kell tegyen azon eredmenyert) miutan hazatertek akkor a hazi munkan nyugodtan lehet osztozni epp ugy mint a munka gyumolcsein.

Ill. ha mar a 'dobozon' kivuli emberek elfogadtak a mas szerepeket akkor ez ne alljon meg ott, hogy noi munka es ferfi munka a haztartasban. Senkinek nem lesz baja attol ha bevasarol, mos, takarit vagy foz annak erdekeban, hogy mindket fel pihenhessen mikor erre alkalom van.

Gyereket valoban nem mernek javasolni mert vegtelensegig nem lehet fesziteni a hurt es a hazassag fogja megsinyleni. Ez meg akkor is igy van ha fogadnak valakit aki a gyerekkel torodik - mert ugy-e akkor minek a gyerek ha nem foglalkozhatnak a szulok vele.

Eltartas? :) Remeljuk jol fektetnek be es idos korukra egy igen szep es gusztusos otthonba tudnak mindketten koltozni. Higgyetek el ez a maximum amit tehet az ember a maga erdekeben. Ket gyereket neveltem - pontosan tudom, pedig megvolt minden amire szukseg van plusz.

Jobb az amit az ember maganak megtud teremteni mintsem rokonok (meg akkor is ha az a gyerekje) vagy ismerosei, szomszedai nyujtanak. Rovid tavon termeszetesen szukseg van ezekre is - betegseg, baleset. De mint oregsegi 'terv' en arra szavazok, hogy en valaszthatom ki azt a jol felszerelt, gusztusos otthont ahol majd tolthetem oreg napjaimat. Erre is tervezni kell mert mikor mar masnak kell kivalasztania helyettem, nem biztos, hogy olyan lesz amilyet szeretnek.

Mindent lehet - gyereket, karriert, partnert - de ehez alakulni kell az embernek, hogy elviselheto aranyok szulessenek. Senkit nem lehet okolni csupan magunkat: mert nem realis elvarasokkal eltunk; rosszul valasztottunk partnert terveinkhez; nem terveztuk meg elegge....
. Vetkőzős videó :) 2009.04.20 05:06:00
Pénteki levelemben írtam a csodáról. Arról a hölgyről, akire ma a fél világ odafigyel. Akit először cikiztek, de amikor énekelni kezdett...nos, szemek kikerekedtek, állak leestek...Itt a múlt heti blogbejegyzés: http://103.hu/sb2Még most is a videó hatása alatt vagyok. Egyszerűen…..
EllaStern 2009.04.20 06:57:52
Kedves Csaba! A Starbucks kavemat majdnem a klaviaturara pruszkoltem mikor meglattam uzeneted cimet! Miert? Mert nekem ezzel (www.youtube.com/watch?v=jkOyAP91w2o) a videoval indul a YouTube lapom belepeskor. :)

Susan Boyle valoszinu megelt volna meg 47 evet Skociaban ugy, hogy csupan a templomi kozossege gyonyorkodott volna hangjaban. Amugy en is feltettem Ot a blogomra (Soul Food)meg mult kedden.

Tovabbi jo munkat
...a közönség felállva tapsolt (őrjöngött).A zsűri felállva tapsolt.GyönyörűCsodálatosFenomenálisElképesztőBámulatosTöbb jelző nem jut most eszembe, de ezt nem is lehet leírni, ezt látni kell.Ezt hallani kell!Én tegnap óta több, mint tízszer megnéztem. Bizsergett a hátam…..
Doris naplója Ölelős 2008.12.26 07:12:00
A karácsonyi ebéd után egyszer benyitottam a 20 éves unokaöcsém szobájába. A kanapén feküdt a barátnőjével. Aludtak, és a lány hátulról átfonta a két karjával, hozzábújt egészen. Akkor eszembe jutott, hogy én soha, senkivel nem feküdtem úgy, hogy átöleltem és hozzá…..
MedIQ Hogyan lehet 100 évig élni? 2008.12.29 16:00:22
A CNN riportja feltárja egy japán közösség titkát, azt, hogy miért tud a 90 éves hölgy (aki 70 éve nem volt beteg) fára mászni, vagy a 80-90 éves aggastyánok sprintelni a helyi versenyeken:  A titok tehát:Sóban, zsírban, cukorban szegény diétaCitrus fajtájú gyümölcsök…..
Szerintetek tízes skálán mennyire meggyőző a munkaidőben sörözésen kapott kolléga azon érvelése, hogy őt csak megtévesztette a literes Borsodi műanyag üvege és azt hitte, üdítő, mert a literes kólák közé volt berakva a boltban?..
EllaStern 2008.12.31 08:23:10
Félrefordítások Spiritusz 2008.11.29 18:00:00
Folytassuk a hétvégét egy levéllel, ami még október 28-án érkezett. Guszti a 700-as klubot emlegeti benne, amiről korábban már volt szó, én azonban sajnos nem ismerem. A levelében említett dologról nekem már szerintem életem végéig Rowan Atkinson fog eszembe jutni, a Négy…..
Nem emlékszem, hogy lett volna már a Guszti által beküldött félrefordítás, pedig a leggyakrabban előfordulók közt van:Rém rendes családban egy fizikai erőkifejtést igénylő tevékenység előtt Al Bundy mondja:"Ugyan már, meg sem fog kottyanni, atléta vagyok!"Probléma:…..
Félrefordítások Hegyi harmat 2008.12.19 19:36:23
Ádám új beküldő; találata kapcsolódik az előzőhöz, ahol nem fordított le egy kifejezést a fordító, itt meg lefordította, de nem kellett volna:Tegnap olvastam Robert Charles Wilson Pörgés című könyvét magyarul, és az egyik helyen elég furcsa szövegbe akadtam. Az egyik…..
Reni a Varjú Holló (aka Crow) című filmből emelt ki egy részletet, ő finoman fogalmazott, én kicsit radikálisabb lennék, mert szerintem így feleslegesen elveszett egy poén, ami szerintem nem jó dolog. Nem épp félrefordítás, inkább csak egy nehezen megoldható feladat nem épp…..
Tudom, tudom, a múltkor, amikor erről a könyvről regéltem parázs vita alakult ki a szőnyegekről, de az új hibára remélem nem fogjátok azt mondani, hogy ez is hülyeség. A téma a képen látható kóceráj és a róla nyilatkozó Tagore úr. És az idézet a könyvből: A Tádzs Mahal,…..
A poszt témája nem annyira véres, mint a cím sugallja. Gyula küldte: A minap megnéztem a Gilbert Grape (eredetiben What's eating Gilbert Grape) című műalkotást, melyben a következő érdekességet leltem: Egy családi ebéd alkalmával piszkálják és szekálják a Johnny Depp által…..
Egyik kedves félrefordítás-honlapom az Engrishfunny.com, ahova általában távol-keleti feliratoknak és termékeknek a magyarországi félrefordításokat megszégyenítő mértékűen rossz angol fordításai kerülnek fel. Az egyik kivétel viszont épp kis hazánkból került fel.A kép…..
Félrefordítások Bréking nyúz 2008.12.09 19:05:00
UPDATE: Felebarátaim, sajnos azt kell mondjam, hogy időlegesen lezártam ezt a dolgot, mert most már kellene dolgozni is, vagy mi. Annak a sok-sok embernek, aki beküldte a próbamunkát üzenem, hogy hamarosan átnézzük őket, csak tényleg egészen sok lett. Köszönöm + minden. Most aztán…..
Időnként jön egy-egy olyan beküldés, aminél az ember úgy érzi, a fordító akkor sem lehetett volna viccesebb, ha szándékosan teszi. Egy ilyen példa következik, neander jóvoltából::Az alábbi elrontott felirat a Maffiózók új DVD kiadásán található: Tony épp az irodájában…..