Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dodge94

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy angliai farmház bővítése jellemzően nem onnan startol, ahonnan egy bedőlt falú, alföldi parasztházat emelnek át háromra. A kégli eleve 2368 négyzetméterről indult, és egy meglévő épületszárnyat kaptak szét egy korszerűbb, szebb kilátással bíró házikó kedvéért. Nem…..
Szakmai gyakorlat keretében átrajzolni a Jaguar 1961-ben debütált, durván legendás E-type modelljét van annyira konfliktusos vállalkozás, mint Mohamed-karikatúrákkal házalni Teherán belvárosában. Varga László, a BME Ipari termék- és formatervező hallgatója éppen erre…..
A Finder névre hallgató koncept csupán egy, leginkább az optikai tuning irányába megtett lépéssel került a csipogó kulcstartó elé. A működés egyszerű: minden fontos és gyakran elhagyott tárgyra ragasszunk egy érzékelővel dúsított matricát. A képernyőn pontosan megjelenik a…..
Dodge94 2011.11.04 23:13:37
@TrueY: Szerintem elég egyértelmű, hogy egy külön eszköz kell hozzá. Azt láthatod a képen is.
Viszont meg lehetne oldani telefonnal is. A kamerával is megoldható lenne az "átlátszóság".
Dodge94 2011.11.05 23:18:43
@TrueY: Szerintem azzal sem lenne nehéz megoldani. Amit nem értek, hogy mi alapján találja meg. Ha csak egy kis matricát kell ráragasztani, akkor szerintem nem lehet szó semmilyen elektromos dologról.
A londoni székhelyű Mr Jones Watches és William Andrews brit humorista együttműködése nyomán született meg a The Last Laugh, avagy az Utolsó Nevetés elnevezésű karóra. A téma a jól ismert halál, ennek megfelelően a tervezők kinyírták a hagyományos mutatós elrendezést, a…..
Dodge94 2011.09.26 16:35:55
Dodge94 2011.10.04 17:46:24
@lamarna: remélem nem!! :(
Az iPhone 4 magában sem ronda éppen, de azért még lehet tovább pimpelni. Aki szeretné a műanyag toknál erősebben kényeztetni telefonját, valamint nem sajnál további 120 dollárt, annak remek választás lehet a Snow Peak Titanium iPhone 4 Case. A karcmentes titánból készült házat…..
Dodge94 2011.07.11 18:34:50
@isogulaleb: Gondolom fémekkel dolgozol, nem magyartanárként :)

Elviselnék valami hasonló tokot a Galaxy S-hez vagy S II-höz is. "Már" szálcsiszolt alumínium is jó lenne.
Dodge94 2011.07.11 20:03:21
@pitybull: Ha puha lenne, akkor nem hiszem, hogy alkalmaznák sugárhajtőművekben, katonai repülőkben vagy implantátumokként.
Dodge94 2011.07.11 20:41:08
@bonifac: Én a "kötexem" szó csodálatos alakjára gondoltam :)
Dodge94 2011.03.13 12:42:28
Nem célunk a divatvilág celebjeinek ingyenreklámot biztosítani, de egyes vonatkozásokban néha kénytelenek vagyunk megemlékezni róluk. A Vanity Fair nerég bejutott Ralph Lauren tekintélyes méretű garázsába, amelyről már korábban is keringtek legendák az autógyűjtők körében. A…..
Dodge94 2011.01.06 15:58:06
A csillárok, függőlámpák tekintetében nem megszokott, hogy fa és porcelán elemeket eresszenek össze, a Plera ("kémény") névre hallgató termék így rögtön első pillantásra kitűnik a hasonló stílusú versenytársak közül. Az olasz DZstudio tervezői, Enrico Zanolla és…..
A Cattani Architects olyan megoldást keresett, melynek segítségével olyan diáklakásokat lehet nagy tömegben és olcsón felhúzni, melyek lakói mégsem érzik magukat betonodúba zárva. Sikerült: acélodúkat készítettek. A Cité A Docks Student Housing elnevezéső épületegyüttes…..
Dodge94 2010.10.01 21:58:52
@venszivar: Idézek: "A dobozok között légrés található, a hő és hangszigetelést pedig újrahasznosított, 40 centiméter vastag betonréteg szolgáltatja."
Ki siklott el efölött? :D
Én szívesen bevállalnám, nekem nagyon bejön ez az "ipari" stílus. Kell ilyen Magyarországra is (:
Az aquaparkokat imádják a gyerekek és a gyereknek megmaradt felnőttek. A gyerekek kívánsága pedig még a burzsoázia körében is szent, ezért ebben a műfajban is kiépültek azok a komplexumok, amiktől mindenkinek leesik az álla. Nem csak a szolgáltatásoktól, hanem néha még az…..
Dodge94 2010.09.21 15:53:48
@messengerfan: Pont ezt akartam mondani. Lehet, hogy Bernie arra gondolt, hogy az a "legfényűzőbb". Se Mogyoródon, se Zalaegerszegen nincs fedett rész, ott tényleg csak csúszkálni lehet, az Aquaworldben "pihizhetsz" is egy keveset kér csúszás között.
Egyébként van valakinek valami élménye az Aquaworlddel kapcsolatban? Hány csúszdát lehet használni télen? XD
Daniel Chinchilla Ochoa és Alberto Fernandez Albilares közös munkájaként született a terv, amit a Scuola Politecnica di Design-ban készítettek el és olyan jól sikerült, hogy kaptak is a srácok egy hat hónapos gyakornoki állást a cégnél. Lamborghinit tervezni hálás feladat, hisz…..
Dodge94 2010.09.16 18:30:40
A legjobb megoldás, ha mindig ugyanott van, így nem kell keresni. Zhichuan Tang megoldása, a V-tape névre hallgató tekercs egyszerű, mint egy teniszütő, ráadásul működik is: csak egy kicsit kell ferdén húzni a végén és az egyébként láthatatlan csík ott lesz, a kis bevágás…..
Bár a hivatalosan, állandó kikötőnek minősülő helyek egyelőre elfogytak, az Eilbekkanal partjánál sorakozó lakóhajók új divatot indítottak el. A környéken élők pozitív visszajelzései és az ingatlanfejlesztő társaságok erős érdeklődése komoly távlatokat adhat ennek az…..
Egy Spanyolországban élő, dán házaspár kéróját szabta újra a közelmúltban a Norm Architects. A felújítás során azt a célt tűzték ki, hogy a sokat utazó, koppenhágai lakását csak ritkán használó párt egy hotelszoba egyszerű kényelme, illetve némi otthonos érzés is…..
A costa rica-i Osa-félszigeten, trópusi éghajlat alatt, a legközelebbi várostól nagyjából 30km-re, Playa Carate területén áll az ISEAMI House, a Robles Architects teljes egészében önfenntartó háza.  Igen, az óceán partján... Az idén átadott épület mégsem kőgazdagok…..
Dodge94 2010.08.13 20:05:15
@pumpa: Nap, mint nap olvasom a pumpát, szóval látom, hogy ez itt nem általános, de sok másik honlapon több ilyen hangvételű kommentet látni.
A hit nem pénzkérdés, a keresztény egyházak tanításai szerint a legcsóróbbakat is a menyország várja, tehát nem kell sokat költeni rá. Ha viszont fontos, hogy a többi, még élő sorstársunk is lássa elhivatottságunkat, az már nem olcsó mulatság. Erre épül Luis Luna…..
Dodge94 2010.07.11 14:12:02
@IGe: Te komolyan ilyen idióta vagy?
Dodge94 2010.07.12 00:06:46
@IGe: Neked nagyon elcseszett egy életed lehet, ha így nézed a világot. A vallás mindenkinek a saját dolga. Nem fogsz te meggyőzni senkit a szar érveiddel, hogy nincs Isten. Én is a "SátánIstenben" hiszek, ahogy te nevezed. De akkor mit mondasz Allahra, amikor az ő nevében ezreket ölnek le?
Más! Isten nagy betűvel: magyar bucónak van igaza, ebben a kultúrában a zsidó-keresztény Istent jelenti (más néven Jahve, Elohim). Kis betűvel isten pedig egy gyűjtőnév a "egy misztikus figurák foglalkozásának a neve".
A Villa San Valentino megrendelője szerette volna egy tető alá összehozni a család három generációját. A koncept végül olyan hatékonynak bizonyult, hogy az egész épület egyetlen tető lett. A ház Stephan Unger, osztrák mérnök gondolatai alapján épült fel, további infó és…..
A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság eddigi legjobb reklám és merchandising ötletével a holland szövetség állt elő, kihasználva a gólöröm terén tapasztalható aktuális trendet. A fejrehúzós pólóért egy rotterdami kreatív iskola, a Willem de Kooning Academie…..
Salins-les-Bain francia városában 1962-ben zárt be az több évszázados múltra visszatekintő sóraktár és finomító üzem, melynek feltámasztására csupán 2006-ban írtak ki pályázatot. Azóta, só- és helytörténeti múzeumként már a világörökség részét képezi, a…..
A fenti címet viseli a Public Domain divatcég új polója, amely, bárhogy tekerjük is, nem igényel ennél több kommentet. Remek darab...Via: BoingBoing..
A chilei Santiago agglomerációjában, nagy kiterjedésű, hegyekkel, dombokkal övezett természetes környezetben áll ez a 2009-ben emelt épület, amely egyszerre jeleníti meg a táj hagyományos építészetét és persze a modern, loftos stílusjegyeket. A hagyomány azonban elsősorban a…..
Emberünk egy hosszú, fárasztó munkával töltött nap után állítja le luxusterepjáróját az erdő mélyén álló családi ház mellett. Még egy jó félórát üldögél benne, hallgatja a rádiót, majd nehézkesen kikászálódik az autóból. Lassan halad az ajtó felé, nem sétál,…..
A DesignPumpa első kreatív pályázatát, melynek keretében a blog új logóját kerestük, 2009. október 8-án írtuk ki, és az igazat megvallva nem sok reményt fűztünk hozzá. A terv az volt, ha senki nem jelentkezik, akkor majd néhány hét múlva, óvatosan kitöröljük a…..
Liftet építeni egy kétszintes családi házba meglehetős drága mulatság, pedig le föl rohangálni naphosszat fárasztó és idegesítő is egyben. A képen látható megoldás legalább a lefelé utat egyszerűsíti némiképp, bár öltönyben nem rombolnék le rajta reggelenként. A gyerek…..
Dodge94 2010.01.18 21:00:51
Mókás:D

@eloszto: A centripetális nem pont a "kör" középpontjába mutat? ^o)