Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aubie

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na itt a házifeladatom, amit Parlagfűző adott ki ukázba :DTegnap este megtartottuk a második feminista női önvédelmi tréninget. A tréning izgalmasan telt el, az első másfél óra úgy elrepült, mint a villám. Összesen 3 órát töltöttünk együtt, amely során önvédelmi…..
Érdekesen értelmezi a jog a nemi erőszakot. Az alább olvasható idézet szerint nem lehet szó kényszerítésről akkor, ha az áldozat nem fejtett ki "valódi" ellenállást. Persze azt, hogy mit nevezünk ellenállásnak, a bíróság önkényes ítéletétől függ, ahol ezek…..
Anonimus jeligével érkezett a következő történet:Mindenek előtt szeretnék gratulálni a bloghoz. Nagyon jó kezdeményezés, és nagyon hasznos.Velem tavaly júniusban történt, hogy az exem (mert azóta sem sikerült kapcsolatot teremteni) megtette velem, megerőszakolt. Már egy ideje…..
Kisvárosi lány jeligével:Felvettek. A vidéki megyeszékhely talán legjobb kollégiumában kaptam helyet, telve voltam tervekkel, kíváncsisággal és ambícióval. Már az első héten nagyon megtetszett egy fiú, akárhányszor találkoztunk előadáson vagy a büfében, könyvtárban vagy…..
Aubie 2008.12.22 13:01:35
Kisvárosi lány,
anno nekem sem hitt az akkori "barátnőm" meg igazából senki. Tudom, mit érzel, nagyon sajnálom, hogy Veled is ez történt. :(
Az elkövető mindenkit "megnyert magának." Én is átittam az akkori nyarat, mindenféle lecsúszott elemekkel az utcán a legócskább kannásbor szinte minden este. Úgy, hogy közben volt 2 nyelvvizsgám, meg felvettek az egyetemre. De mindemellett dolgoztam is akkor nyáron, ami jó figyelemelterelőnek bizonyult. Sokat rágtam magam a történteken, de igyekeztem új ingerekre is szert tenni, mert bíztam benne, hogy azok majd elnyomják a régieket. Jött az egyetem, új barátok, akik közt áttértem a többnyire mértékletes buli-ivásra, és akik meggyőztek, hogy értékes ember vagyok.
Lightosabb drogokkal nekem is volt egy rövid ismeretségem, de én még az egyetem előtti nyáron eldöntöttem, hogy többet nem és ezt be is tartottam.
Tudom, hogy nem könnyű, de próbáld meg magad kiemelni abból, amiben vagy most. Ne hagyd, hogy egy ilyen utolsó patkány hosszútávon tönkretegyen, már csak azért se!!!
Tudfom, nehéz, de fogalalkozz értelmes dolgokkal - nem tudom, tanulsz-e vagy dolgozol? - próbálj nyitottabb lenni az emberek felé, hogy új élményeket szerezhess és próbáld a "szereket" (szerintem lehetőleg csak alkoholt) a maguk helyén alkalmazni, pl. csak buliban.
Megértjük, ha nem akarsz privit írni, de tudd, hogy bármikor ha meggondolod magad, itt vagyok/vagyunk Neked. Ha úgy érzed, szakmai segítséget igényel a trauma feldolgozása, Parlagfűző biztos elintézi, hogy jó kezekbe kerülj.
Próbálj erős lenni! Ne hagyd, hogy megtörjön, csakazértse!!!!!!!!!!!!
A nemi erőszak túlélőjének sokat segíthet a trauma feldolgozásában, ha megfelelő szakembert talál, a szakmai inkompetencia viszont még mélyebbre taszíthatja. Ha szükséges, keresni kell tehát egy megfelelő pszichológust, ami sajnos nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik, de ha…..
A nemi erőszak áldozata sok szempontból egy háború túlélőjéhez hasonlítható. Az átélt trauma hatalmas, a gyógyulás pedig hosszú, nagyon összetett folyamat, hiszen az erőszak elkövetője meggyalázta a testét, megölte a lelkét. A legnyilvánvalóbb, legtöbb túlélőre…..
Aubie 2008.12.22 00:53:14
Kisvárosi lány,
én is túlélő vagyok, de nekem sokat segített az, hogy felismertem, hogy, ahogy Neked is, egy pszichopatával volt dolgom. Szakítást tudomásul nem vevő, méltóságából kivetkőzött ex, több verés után jött a még rosszabb.
Szerintem egy _férfi_, ha otthagyja a nő, emelt fővel tudomásul veszi, és keres olyat, aki majd értékeli illetve akivel majd jobban kijönnek. Egy _férfi_ nem akarna olyan nővel járni/élni, aki vele nem akar. Aki beéri azzal, hogy a vágyon kívűl bármi más, pl. félelem, tehetetlenség, gyengeség tart valakit mellette, annak nincs semmi büszkesége és önértékelése. E hiányok meg ugye nem éppen férfiasak. A hsiztérikus megszállottság sem. Persze ebben si bennevan a hatalom-faktor jócskán.
Azt is felismertem, láttam, hallottam környezetemben, hogy akadnak még ilyen pszichopaták, nem egyedi szerencsétlenség volt, ami velem történt.

De azt is felismertem, hogy ez a viselkedésforma nem általánosítható minden férfira: köztük is sokan elítélik az erőszakot. Remélem, a nagyobb részük. Ahogy Dani is írta, nem az erőszak tesz egy férfit férfivá, és sok férfi pl. mindjárt az én ismeretségi körömből egyetértene vele. Biztosan körülötted is vannak ilyenek. A "hegemón maszkulinitás" mellett (amit az elnyomás definiál), előtérbe kell, hogy kerüljenek az "alternatív maszkulinitások".
Én a velem történtek után (10 évvel ezelőtt volt) idővel (destruktív hónapok után) belejöttem a szexbe, - nem állítom, hogy azonnal ment, mint a karikacsapás, de megoldódott a probléma - többször voltam szerelmes, és fantasztikus szexuális élményeket szereztem. Ugyanezt kívánom Neked is. Ne felejtsd el, ami Veled történt, az nem szex volt! Szomorú, hogy olyan tette Veled, akibe szerelmes voltál - de találhatsz még valakit aki méltó a szerelmedre.
Összevertek és megerőszakoltak egy amerikai diáklányt a hétvégén Budapesten – tudta meg a hvg.hu. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi kapitánysága nyomoz.A hvg.hu értesülése szerint az amerikai lány december 6-án este éjszakai fürdőzésről…..