Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. Pascal

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még sose ittam ennyit. Nem volt tiltva az alkohol a kongregációban sem. Elég gyorsan a fejembe száll a bor. Akár két deci elég ahhoz, hogy lebegni kezdjek. És szinte mindenen nevetni. De szerzetesként azért ettől őrizkedtem.Ricsivel olykor iszom egy kis bort, vagy akár mást is. De…..
dr. Pascal 2011.06.28 14:11:38
@Gloria Mundi:
"Kíváncsi lennék a többi pasi véleményére is. Ahogy nekem mondták, egy ffi számára hatalmas diadal, ha egy visszafogott nőből kemény munkával ki tudja hozni a vadmacskát."
még ha nem is diadal, de hacsak nem direkt a visszafogottságot keresem egy nőben, a jókedv (és főleg a jókedvű szex) sose árt :)
dr. Pascal 2011.06.28 16:30:28
@Gloria Mundi:
én nem, de biztos van olyan is. Pl valaki, aki az éjszakai életben pörög (kidobó, csapos, DJ, ...), vagy napközben nagyon pörög (osztályvezető+), az lehet, hogy direkt olyan társat keres maga mellé, aki nagyon konzervatív.
Szűzgarázs 243. Beköltözés 2011.06.22 08:00:00
- Ezekbe a fiókokba pakolhatsz. És itt van három polc a ruháidnak. De ha több helyre van szükséged, csak szólj. Megoldjuk. - Biztos nincs annyi ruhám, mint ... - nem fejezem be a mondatot.Ricsi meg nem hallotta meg. Vagy úgy tesz, mintha.- A könyveidet pedig ide teheted, ha megfelel.-…..
dr. Pascal 2011.06.22 21:04:29
@Gloria Mundi: +1
egyébként az ilyen beszélgetés valós lehet általános iskolában, gyerek mellett, de még egyetemen is. :)
2001. szeptember 11-én Amerikának egy új fenyegetéssel kellett szembenéznie. Most kivételesen nem a repülőgépekről és a WTC-ről van szó, hanem azokról a borítékokról, melyekben a küldemény szövegét fehér porral is nyomatékosították. 22 ártatlan alkalmazott halt meg az…..
dr. Pascal 2011.06.16 23:34:59
PZSnek minden elismerésem!

@doomguard:
nekem az Androméda-törzs csak másodjára ugrott be (túl régen olvastam), viszont Herberttől (a "dűnés" Herbert) a Védett nők c. könyv pont egy ilyen Névtelen úrról szól. Gyakorlatilag egy az egyben, a motivációja is teljesen hétköznapi: családja rossz helyen volt rossz időben és egy bombamerénylet felébresztette a mikrobiológusban az Antikrisztust.
A közelmúltban beszámoltunk arról, hogy Líbia és Bahrein idegen fegyvereseket alkalmaznak a belső rendfenntartásra. Egy másik közel-keleti rezsim, melyet velük ellentétben többnyire elkerült az „arab tavasz” forradalmi hulláma, a hírek szerint – alighanem…..
Szűzgarázs 233. Szokatlanságok 2011.06.01 08:00:00
Eltolódnak a hangsúlyok. A körülöttem lévő férfiak más arcukat mutatják. Különös időbeli egybeesés. Mintha mindez összefüggne. Colos vallomása. A prof kórházba kerülése, műtéte és lábadozása. De főként az idegenség, amellyel most a saját életét szemléli. Aztán…..
dr. Pascal 2011.06.03 09:50:19
@Gloria Mundi:
f#1: szevasz
f#2: szevasz
f#1: pénteken sörözni jöttök?
f#2: hát hogy a viharba ne
f#1: gáz, ha hozom a Julust?
f#2: dehogy. Új csaj?
f#1: olyasmi
f#2: zsír
f#1: jaja. Akkor beszélek a többiekkel és majd szólok, mit hova hányra intéztem.
f#2: ok. pá

egyébként tudom, h ideológiailag alulképzett vagyok, de nem tudok elképzelni olyan szituációt, amikor egy "szeretőm" kijelentésbe elpirulna egy lány. Ha csak összefut valakival, és ott kell valami "címkét" kitalálni a kapcsolatra, akkor a megnevezés is lehet felületes ("pasim", etc.), ha meg egy nagy lelkizős beszélgetés, akkor meg úgyis előkerül a Helyesírási szótár teljes tartalma :)
dr. Pascal 2011.06.04 10:06:20
@LittleBear:
barát/barátnő: leginkább úgy lehet áthidalni a problémát, hogy ahol zavaró a nemi megkülönböztetés, ott az adott egyén szintet lép "jó barát"-tá.

@Gloria Mundi: ha komoly a kapcsolat, akkor rugalmas megnevezés-ügyileg mind pozitív, mind negatív irányban: barátnő lehet "az asszony" és "kis csaj" is. Ha meg nem komoly, akkor meg úgysem kerül elő beszédtémaként :)
dr. Pascal 2011.06.07 23:04:20
@Gloria Mundi: tipikus női kérdések... Nekem ehhez túl alacsony a személyi számom. :)
Két napos, többé-kevésbé nemzetközi konferencia. A két külföldi résztvevő miatt mindenki angolul vagy németül ad elő. Ennek megfelelően a legtöbben felolvassák az előadásukat. Amit nehezen viselek. Hiányzik a prof is. Az ő könnyedsége,a hozzászólásai, amelyek felrázzák a…..
dr. Pascal 2011.06.07 22:12:57
@LittleBear: azért az anyós hiánya nem csak a viccekben tud jól jönni :)

@vén betyár: ha már Guttenberg galaxis és vallás: nekem Asimovtól az Alapítvány adott a legtöbbet ahhoz, h ne utasítsam el az egyházat (bármelyiket). Meg talán Stendhaltól a Vörös és fekete. Meg a gimnáziumi történelem-fakultáción felüli történelem. :)

a kommentelő trollok pedig nagyon jó motivációt jelentenek vizsgaidőszakban. Szinte mint a TV. De TVm nincs, index.hu-s blokketrec meg mindgi van. :)

ez most zagyva lett. Ez van :D
A hadtörténelem lapjaira számtalan katonai alakulat írta fel nevét dicsőséges háborús szereplésével, vagy akár szerepléseivel. Ezen a blogon is sok olyan poszt született, ami ezek közül jópárnak állított emléket, vagy mutatta be jelenkorig tartó történetüket, mindennapjaikat. Így hát itt az idő,…..
dr. Pascal 2011.05.16 14:15:09
@Vészmadár: jó jelenet. Fura látni a lovasrohamot géppuskatűzben, miközben még bombázzák is őket. A legfurább, h áttörtek...

Egyébként az ANZAC-hoz történelméhez kapcsolódóan érdemes azt is megnézni, hogy amikor felállították a csapatot először (1914), Ausztrália inkább volt még meghódítatlan vadon és gyarmat, mint önálló nemzet.
Legendás német precizitás, viszonylagos politikai korrektség, "techno-fétis", és a kettéosztottságból adódó történeti "előnyök". Röviden ezekkel a benyomásokkal lehetne jellemezni a német (és tegyük hozzá rögtön, szövetséges) légierők Berlin nyugati…..
dr. Pascal 2011.05.08 20:52:14
@Ronald:
ugyan...
A világ teli van érdekes témákkal, de a google-nak nem tudom azt mondani, hogy "mutass nekem olvasnivalót, ami engem érdekel, érdekesen, de röviden, és további kattintás nélkül, HD képekkel-videókkal, valamint magyarul, mert lusta vagyok az idegen nyelvhez most így vasárnap este".
A képek simán jók, és a katpol benne van az RSS-ben, a világ 99,99%-a meg nincs.
Én nagyon hálás vagyok a posztért, fel is került az 5 éves tervbe egy gatowi kirándulás :)
  2010 júniusában a VirusBlokAda IT-biztonság-technikai cég szakemberei egy új számítógépes féreg tanulmányozásába kezdtek. Meglehetősen nagy mérete már az elején szemet szúrt nekik, de mikor elkezdték mélyebben is beleásni magukat a kártevő program kódjába (ami…..
dr. Pascal 2011.04.17 19:08:16
@molnibalage: nem túl PC, de azért ezt még mindig jobban meg lehet magyarázni azzal, hogy "nem akarunk további veszteségeket" mint Nagaszakival és Hiroshimával. Még akkor is, ha ezek a veszteségek inkább gazdaságiak...
Miért pont ott találkoznak? Miért abban a lakásban? A nő nem akar egyedül odamenni. De el kell hoznia néhány dolgot, amit otthagytak. Túlságosan fájna neki, ha egyedül menne. Ezt mondja. Lehet, hogy így van. De mégis hazugnak érzem. Meg sem lep, hogy hasonlít Riára. Nem ő, de az a…..
Az Olasz Légió, avagy a csizma a sas farába rúg   A ’48-as magyar forradalom sikere számára létfontosságú volt, hogy a környező államokkal és nemzetiségekkel milyen külpolitikai viszonyokat tud kialakítani a függetlenedő magyar állam. A lüke Ferdinándot követő…..
dr. Pascal 2011.03.17 00:56:41
@Titus Pullo Urbino:
valóban, az ember hajlamos elfelejteni: 100 év alatt a tündöklő schwarcgelb birodalomból egy kb légypiszok, független ütközőállam vált, míg a kozákokból T-72esek, akiket a világ 2/3a kiemelten számon tart (vagy hogy nehogy jöjjenek, vagy hogy nehogy elmenjenek :) ).

Tudom, hogy nem lehet túlbecsülni a két világháború pusztítását és a technikai fejlődést, de hirtelen nem ugrik be a történelemből hasonló eset. Makedónia/Perzsia before/after Nagy Sándor? :)
KatPol Blog Testvérek között 2011.02.28 16:50:00
"Oroszország most csakugyan olyan, mint az éhes farkas a birkák között. Csakhogy a lakoma után jön az emésztési szakasz." - Winston Churchill Charles de Gaulle tábornoknak, 1944 "Mégis mit képzel maga, hogy majd itt valami NATO-szerűséget hozunk létre?" - Ivan Konyev marsall…..
dr. Pascal 2011.03.10 23:19:48
szép, összeszedett írás. Gratu!
@rdos:
hát, az akkori attitűd megmaradt, de szerintem ezzel akkoriban nem hogy nem számoltak, de még eszükbe se jutott.
De amíg itt vagyunk a külpolitikai fenyegetettség nihiljének a közepén, addig nem zavar, hogy a hadsereg helyett a civil szféra fejlődik (nem látványosan, de mennyivel lassabb lenne a fejlődés egy jóltáplált hadsereg mellett..). Előbb-utóbb valakinél úgyis elgurul a gyógyszer és elkezd fegyverkezni a környéken, ráérünk akkor fegyverkezni - ő ugyanolyan szar helyzetben lesz mint mi. :)
A magyar médiában csak a legolvasottabb híroldalakon jelent meg, de Németországban már jó ideje sajtótéma a Bundesmarine háromárbócos kiképzőhajójának esete. A felzúdulás előzménye, hogy a Gorch Fock fedélzetén még 2010. novemberében az árcbócról lezuhanva halálos…..
dr. Pascal 2011.02.13 10:42:56
@SchA: +1 Karthágónak :)
Régi igazság, hogy egy posztnak csak akkor van igazán értelme, ha   1. érdekel mást is a téma az íróján kívül, 2. és valamiféle aktualitása van a dolognak.   A Szudán történelméről szóló posztsorozat a második kitételnek mindenképpen…..
Ilyen szűk körben bevallhatjuk, hogy az „ír” nemzetnév hallatán még mi, a military iránt kiemelt érdeklődést tanúsítók is hamarabb asszociálunk a legendás fekete sörre, a géppuskalábú táncosra vagy akár a – sajnálatos módon szinte nyom nélkül eltűnt…..
dr. Pascal 2010.08.19 17:54:13
@tiboru:
te, Tibour mester, ez a kifogás elég gyenge lábakon áll ám! Különösen, hogy most olvastam át újra -ha már kipakoltad a facebookra- az Észak-Korea különlegeseiről szóló posztot. Tudom, hogy ott főleg a Déliek (és Sam bácsi) által összeszedett adatok adták a fő alapokat, de akkor is fura, h róluk van infó, rólunk meg nincs.

Na mind1, ha nagyon bele akarnék szólni a munkátokba, cikkekkel jelentkeznék, így viszont élvezem a felhozatalt. :)
Dr. Herencsár Lajossal 2008-ban már készítettünk egy interjút a nemzetközi terrorizmus témájában. Most abból az apropóból kerestük meg ismét, hogy 2009. júniusa és 2010. áprilisa között Afganisztánban tartózkodott a HBAid (Baptista Szeretetszolgálat)…..
dr. Pascal 2010.08.12 17:06:26
@nullnick:
telepesek... érdekes ötlet
kb mint a német hospesek középkori diaszpórája kelet felé?

.. el nem tudom képzelni, hogy milyen olyan népet lehetne Afganisztánba csábítani (mivel lehetne...), akik érdemben "tanítani tudnák" a "kalasnyikov-mentes" életet.

Európa inkább importálja mint exportálja a népességfelesleget, de az egyszeri bevándorló egyrészt hülye lenne Németország helyett Afganisztánba menni (különösen amíg No is befogadja), másrészt ők olyan sok mindent nem tudnának tanítani az afgánoknak.

Egyébként meg a hihetetlenül önálló holland farmerek sem mennének semmire a CAP nélkül. :)
Szűzgarázs 91. Judit 2010.07.09 08:00:00
Judit, Judit. Természetesen megtartotta az ígéretét. Nem az a fajta, aki a levegőbe beszél. Szállás-ügyben tudna segíteni, mondta. Most akkor menjünk. Nézzük meg. Nézzük. Noha még azt se tudom, hogy fogok albérletet fizetni a semmiből. Emiatt ne aggódjak. Meg fogjuk oldani. Neki…..
És a napnak még mindig nem volt vége. Nem a rendházba vitettem magam a taxissal, hanem a belvárosba. Sétálni akartam, de nem valami elhagyatott helyen. Emberek között. Át kellett gondolnom, mit akarok csinálni. Richárdban csalódtam. Egy kicsit a profban is. Feltűnik hirtelen, töltök…..
Szűzgarázs 76. Felelősség? 2010.06.17 10:00:00
- Miért döntöttél úgy, hogy végül megteszed? - Te döntöttél így. - Én? - Nem emlékszel? - Te hoztál ide. - Megkérdeztem, be akarsz-e jönni. - De te hoztál ide. - Felajánlottam egy lehetőséget. Te pedig éltél vele. - Igazad van. Minden felelősség az enyém. A prof mosolyog.…..
dr. Pascal 2010.06.25 19:23:33
@21 hónap: én még a régi jól bevált és függeltenebb RSS-ben hiszek, de legyen :)

@Gloria Mundi: hogy melyik részére gondolok?

"- Az én vágyaim másodlagosak. A lényeg a te fejlődésed volt. " ezt a mondatot leszámítva akár a mi szánkból is ki lehetett volna venni akkor ezt a beszélgetést.

Viszont az utolsó mondaton szinte hangosan felnevettem, hiszen szóról-szóra, és hasonló okfejtés után nálunk is elhangzott a "- Szerintem nem volt annyira kellemetlen. Vagy igen?"

Meg is fordult a fejemben, hogy "annak a másiknak" is elküldjem a linket, de miután megegyeztünk a kommunikácistopban, inkább mégse :).

A kommentezéshez: 2 főiskola/egyetem, szakmai gyakorlat, normális munka és diplomaírás mellett mire sorra kerültek a blogok (kb 1-3 hét csúszással a posztok publikálásának időpontjához képest), addigra már nem volt mit hozzátenni az eszmecseréhez
dr. Pascal 2010.06.26 18:14:46
@Gloria Mundi: kisérletezés volt abban az értelemben, hogy lebukunk-e/nem bukunk-e le, illetve hogy az egész megéri-e az idegeskedést (mindkettőnk "valódi" párja 1-2000km messze volt jó pár hónapig). De nem hinném, hogy a melegvizet kísérleteztük volna ki, csak az ilyesminek szegényesebb a dokumentációja, mint mondjuk a képmegosztási lehetőségeknek :).

A kommunikációstop meg egy okos dolog, hogyha közös megegyezéssel vetünk véget az afférnak és hirtelen egyikünk sem akarta titkosítani az egyébként közös használatú számítógépét. Éljen a XXI. század :)
dr. Pascal 2010.06.29 02:08:04
@SevenDeadlySins: vaskalapos. :)
Szűzgarázs 83. A manipulátor 2010.06.25 08:00:00
Richárd, miután hazafuvarozta Dolorest és a kolumbiai vendégeket, hívott nekem egy taxit. Úgy ítélte, hogy nincs már rám szükség. - Most mit fogsz csinálni? - kérdeztem tőle, míg a taxira vártunk. Az anyaotthontól egy sarokra parkolt le, oda rendelte a kocsit. - Megfigyeljük a…..
dr. Pascal 2010.06.27 15:30:34
@Groix: ha belegondolsz, van értelme. Egy csomó bizonytalan körülményt ki lehet most már zárni, hogy tudják, hogy a reptértől a rendházig mi történt - és most már csak a rendházat kell figyelni.

Egyébként ez az utolsó pár mondta annyira de annyira nőies volt Leticiától... :)
Vagy most, hogy ő már nem tekinti magát rendbelinek, már jóval kisebb (sőt) az inger a saját érdekekről való lemondásra?