Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Burden

1 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Margó Lapozz bele a nőbe! 2011.04.17 12:04:00
A szülés az egyik legtitokzatosabb, legborzongatóbb élmény, amit anyaként megélni egészen mást jelent, mint mondjuk apaként vagy egyszerűen csak nem nőként. De vajon hogyan játszódik be ez az élmény az irodalmi szövegekbe? A Bölcsőd az című beszélgetés papírforma szerint…..
Burden 2011.04.17 21:29:58
@sámán kajac: "Az ember visszavágyik az anyukájába, csak erről nem nagyon beszélünk." - Pontosan ezt mondta Forgács Zsuzsa. Ha ott voltál, hallhattad.
Burden 2011.04.17 21:30:38
@sámán kajac: "Az ember visszavágyik az anyukájába, csak erről nem nagyon beszélünk." - Pontosan ezt mondta Forgács Zsuzsa. Ha ott voltál, hallhattad.
Burden 2011.04.17 22:54:19
@sámán kajac: a blogbejegyzés szerzője nem vitatta a felolvasó szerzők és szövegek kiválóságát, épp ellenkezőleg, minden a felolvasott szövegekre vonatkozó megjegyzése elismerő volt: szép, pontos, okos, komoly és poétikus stb. Ebben iróniát látni dőreség lenne.

Ami viszont a beszélgetés mikéntjét illeti: nem a szövegekről volt szó, azok értelmezéséről, hanem a szövegek ürügyén a nőiségről úgy általában és konkrétan. A szülés, az abortusz, az érintés kultúrája stb. került előtérbe, úgy, hogy a szövegek tulajdonképpen mellőzve voltak. Primer tapasztalatokról volt szó, nem pedig arról, hogy az irodalom miként játssza be ezeket a tapasztalatokat, és hogyan lesz a női tapasztalatból műalkotás.

A blogbejegyzés szerzője egyébként közvetlen módon nem állított olyat magáról, hogy férfi lenne, kikéri magának a feltételezést, és azt, hogy beletuszkolják bármilyen megbélyegző szerepbe.
A Stereoboard magazin szavazásának köszönhetően végre megtudhatjuk, kit utálnak a legjobban a zenerajongók. A választék szép, a helyezések viszont meglepőek. Persze szerepel rajta természetesen a koncertjeit rendszeresen egy órával eltoló, majd emiatt a szervezőket leanyázó Axl…..
Varánusz Áve, imperátor Viktor ! 2010.05.29 08:00:00
A régi vicc megvan?- Mi lesz ma ebédre édesanyám?- Kirántott asztalfiók, kisfiam...De ne szaladjunk ennyire.Ma a parlament új kormányfőt választ. Lázas az izgalom, óriási a várakozás. Vajon sikerül-e 194 egybehangzó szavazatot szerezni a jó pillanatban? A hívek rojtosra karmolják…..
Burden 2010.05.29 10:47:26
@old_field: büdösszájú? szellemi színvonal?