Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. Erika Zangolna

0 bejegyzést írt és 523 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor miniszterelnök környezetéhez nem is mérhető államférfi, de a futball közegében visszavedlik csillogó szemű rajongóvá. mno.hu 2013. szeptember 6...
A Fidesz székházban a lenti kép tanúsága szerint erőszakot alkalmazó Sz. Ferenc ellen megszüntették a nyomozást arra hivatkozva, hogy amikor társával hona allá fogták a Fidesz székházban demonstráló aktivistát, és erőszakosan arrébb rakták, nem a személyi szabadságát…..
Az európai balliberálisok nem nézik jó szemmel, hogy az egyik közép-európai országban kétharmados többséget szerzett a polgári közép. Érdemes megnézni a ’68-hoz, s annak anarcho-nihilista szemléletéhez köthető szocialista-liberális-zöld figurákat, az életvitelüket, s…..
Hát azért áldoz a nemzet ezen ínséges időkben erőn felül a parlamenti giccsgárdára, hogy az, midőn hí’ a haza, rejtekében kushadjon? Ha megtörténhet az, ami a minap az ország házában, mi lesz a kivívott értékekkel: a nerrel, a fülkeforral, a zanzarezsivel, a trafik és a…..
dr. Erika Zangolna 2013.06.29 13:29:33
@tapolcai evolúciós zsákutca: megszoktam egy színvonalat itt a Vincenten. Azért írtam, hogy a blog szerzőinek jelezzem: ez a mai dolog szerintem sem stílusában sem minőségében nem ide való. Ez a véleményem. Doktor pedig nem attól lesz valaki, hogy kritika nélkül elfogyaszt minden szart. Modoros, gyenge első három sor után nem pocsékolom tovább az időmet zsenge irományokra. Köszönöm hogy megérted és tiszteletben tartod a véleményem.
Tisztelt olvasóink, kedves kommentelők! 4 évvel ezelőtt indított blogunk története most új fejezetéhez érkezett. Az internet, a web2 és az ún. social média terjed, egyre nagyobb szeletet követel magának a véleményformáló médiaszolgáltatásokból. Ami eredetileg egy…..
dr. Erika Zangolna 2013.04.01 08:33:13
Varánusz Bajnai: ok a pánikra 2012.10.11 05:33:28
Véget ért az utóbbi két év legnagyobb konteója, fény derült a Hogyan Tér Vissza Bajnai Gordon Tervre. A messiásvárók megnyugodhatnak, a politikai paletta összes többi résztvevője kicsit betojhat, de legalább máris indulhat a ki-kivel-miért-milyen körülmények között…..
Örülünk, Vincent? Nevem: Senki 2012.09.20 15:56:15
Lelkesítő olvasmányra bukkantunk ezekben a pillanatokban. Illetve csak olvasmányrészletre, állítólag a Magyarországon világhírű filozófus, név szerint Lánczi András a Heti Válasz nevű hetiválaszban mondanivaló híján velünk foglalkozik: "Ki az a Vincent? A névtelenek senkik…..
dr. Erika Zangolna 2012.09.21 01:41:18
@maroz:

" - Drámai történet zajlik ma Magyarországon. Először fordul elő a Kádár rendszer kezdete óta, hogy az ország úgy él, ahogy a lehetőségei engedik, nem úgy hogy kiügyeskedi hitelből, aztán majd lesz valahogy. A korábbi potyautas politikát is az aktívak fizetik. Ez a kormány nem a 2014-es választásokra koncentrál. Nem enged abból, hogy 2,8 százalék alatt legyen a GDP arányos államháztartási hiány..."

Ez a szöveg intellektuálisan kb. Selmeczi "Eltőzsdéztük" Gabika szintjét hozza. Szép teljesítmény egy filozófustól. Hol tanít ez az ürge, a TF doktori iskolájában?
  A szerkesztőségünk birtokába jutott  (hozta a postás) kereset alapján kimutatjuk, mitől durrant be annyira az úgynevezett közszolgálat, hogy tízmilliós kártérítésre pereljen egy újságírót. Részletek a műből. „Az MTI Nonprofit Zrt. egy 130 éves hírügynökségi…..
dr. Erika Zangolna 2012.09.07 01:18:52
@Gáborom: a nyilvánosság kontroll: ha egy közpénzből működtetett intézmény rosszul működik (egy fontos híreket elhallgató, híreket hatalmi szájíz szerint manipuláló hírszolgáltató azt hiszem kimeríti a rosszul működés kategóriáját) az újságírónak az a feladata, hogy ezt megírja. Nem tudom, hogy a szerző korábban, jobboldali újságíróként mit írt, mert nem olvastam. De ez a történet a jelenről és pártfüggetlenül az újságíró tényleges feladatáról szól. Írhatott volna helyette ő is az algákról egy kis színest, lehet, hogy állást is ajánlottak volna neki az MTVA-nál.
Egyenköpennyel frusztrálná az iskolásokat Hoffmann Rózsa, aki már nemcsak a tananyag tartalmát, hanem a diákok viseletét is meghatározná. Lakatos Márk helyében elkezdenék rettegni: Hoffmann Rózsa már stylist-babérokra is vágyik. Idén sem kezdődhetett el az iskola politikusi agymenés nélkül –…..
Trollvadász Pussy Riot újra 2012.08.19 21:17:21
Ítéletet hirdettek a Pussy Riot punkbanda ügyében Oroszországban - adta hírül a hvg.hu. A zenekar tagjai két év kényszermunkát kaptak, ami az orosz börtönök ismeretében elég keményen hangzik. Korábban már volt a blogon olyan magyar kommentelő, aki letöltendőt kért a lányokra.…..
dr. Erika Zangolna 2012.08.20 00:09:51
@moszkovitics: fent leírtam, az emberi természet elnyomásra adott egyik reakciója az azonosulás.

hu.wikipedia.org/wiki/Stockholm-szindr%C3%B3ma

bizonyos helyzetekben egyszerűen ez a legadaptívabb módja az alkalmazkodásnak. Az ideológia hozzá utólagos: a világkép idomul a tettekhez, hogy a személyiség az elnyomás alatt is koherens maradjon, és a belülről vezéreltség, és az autonómia illúzióját adja az elnyomottnak. Mint a kismalac, aki mindig így száll le a bicikliről, mert ő így szeret leszállni.

hu.wikipedia.org/wiki/Kognit%C3%ADv_disszonancia

minden világos, azt hiszem. Tanya egy elnyomáshoz azonosulással, és önigazoló világképpel alkalmazkodó szerencsétlen, avagy boldog, mint minden agymosott. nézőpont kérdése. A szabadság és avele járó felelősség félelmetes dolog, sokan nem tudják elviselni a vele járó bizonytalanságot és menekülnek előle:

hu.shvoong.com/humanities/1940686-menek%C3%BCl%C3%A9s-szabads%C3%A1g-el%C5%91l/
Nyilván azt hiszi, hogy jó úton jár, és nem hiszi, hogy végzetes tévedésben van. Ez a monoton vesszenorbán, rohadtorbán már állatira bosszant és fáraszt (főleg azoktól, akik az előző kurzust kívánják vissza – na, az már nekem scifi).  Az orbanofóbia éppoly nemtelen és…..
Puzsér Róbert szerint azért nyerhette Mészáros János Elek a Csillag Születiket, mert a nyugdíjasok ezúttal is bizonyították, hogy "övék a hatalom". "Ebben az országban a fontos és a kevésbé fontos kérdésekben is a nyugdíjasok döntenek. Sajnálom a Quantumot,…..
"Mikor van vége a demokráciának?" - kérdezi Török Gábor, majd kifejti, hogy még nincs. Egyetértek vele. A Fidesz demokrácia-romboló pótcselekvéssorozata a végtelen önbizalomhiányukból fakad, abból, hogy képtelenek a valós teljesítményre, és ezt tudják. De a demokráciánkat…..
dr. Erika Zangolna 2012.05.16 15:18:10
@driopios: LOL :)
dr. Erika Zangolna 2012.05.17 07:40:27
@tintamin:

"Addig viszont, amíg itt nincs értelmi cenzus, és "széles néptömegek" csinálnak békevonulást (omg) és elhiszik egy szavát is ennek a hatalom- és üldözési mániás törpének (ahogy az ellenoldal az mszp-nek), addig itt nincs felemelkedés.

Amíg a politika ilyen mélyen hit kérdése, addig nekünk reszeltek."

Értelmi cenzust egyféleképpen lehet bevezetni anélkül, hogy a demokráciát taposnánk: alapjaiban újragondolt közoktatással 20-30 év alatt. Amíg az érettségizők és érettségizettek 95%-a (és valljuk be, a diplomások nagy része is) nem kompatibilis a mai jelennel, elemi szinten nem képes eligazodni a világban, mert javarészt teljesen felesleges holt adat, amit a közoktatásban a fejébe lapátolnak.

Az, hogy a Kádár-korban ilyen volt a közoktatás, érthető: nem kell olyan oktatás, ami a világban eligazodni képes, a saját lábán megálló, saját sorsáért felelősséget vállaló embereket termel. Az ilyen iskola a hatalmat veszélyezteti.

A legszörnyűbb, hogy ezidáig egyetlen kormányzó pártnak sem volt szándéka ezt a közoktatásnak csúfolt tömeges népbutítást megváltoztatnia. Cinikus és gyáva politikusok üzenete: akkor jó a nép, ha birka.

Most "oktatási reform" címmel a hetvenes évekbe kalauzol vissza minket a fidesz. Az államosított iskolákban a miniszterén keresztül közvetlenül a miniszterelnök teszi pozcióba politikailag megbízható (következésképp 0 szakmai alázattal bíró) embereit - lásd Szigetszentmiklós. Az ilyen vezetők egyetlen feladata a rezsim fenntartása, előremutató szakmai munkát tehát nem várhatunk tőlük.

Amíg az iskolákból a jelenkor működését nem értő emberek tömegei távoznak, addig kizárólag populista párt nyerhet Magyarországon választást. (Lásd cikk.) Addig elhiszik, hogy Magyarország mesehős, aki egyedül harcol, és többet érdemel, addig elhiszik, hogy van 14-ik és 15-ik hónap, elhiszik, hogy a hitel nem a gazdaság motorja, hanem rabszolgaság, stb.

Ja, és tömegesen nyitottak lesznek olyan ordas világmagyarázatokra, amelyek a világot leegyszerűsítik, bűnbakot és ellenséget keresnek minden mögött, tehát ideális vásárlói a Jobbik-féle mocsokpártoknak.

Orbán és haverjai ennek a folyamatnak okozatai, és semmi érdekük nem fűződik ahhoz, hogy ezen változtassanak.
Vezessük rá őket arra, hogy autóst csak akkor állítsanak meg, ha annak valódi oka van. A fennmaradó időben eredjenek a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői után. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
dr. Erika Zangolna 2012.05.10 00:28:18
teljesen jogos amit a cikk ír, bárminemű szabályzat betartatásához annak lehet jogalapja, aki maga is betartja a rá vonatkozó szabályokat.

a rendőrt állami adóforintokból tehát a ti és az én általam befizetett pénzből mi fizetjük azért, hogy a mi szolgálatunkra és védelmünkre legyen, ahogy a matrica is írja.

ehhez képest az a magyar valóság, hogy a rendőr egy állami hatalommal felruházott útonálló, akinek az első számú célja, hogy kifossza a megállított autóst, szöges ellentétben áll a fenti szereppel.

gyakorlatilag a fenti ellentmondás dettó ugyanígy érvényes a jelenlegi magyar politikai elitre is. nem szolgálják azokat, akik hatalomhoz juttatták őket, hanem a hatalmukkal visszaélve kifosztják, és átverik a zenbereket.

amíg a nagy- és önkormányzati politikában ez így megy, addig ez leszivárog a hatalom egyéb szerveihez is: az adóhatósághoz, a rendőrséghez, gyakorlatilag mindennel visszaélnek, amivel vissza lehet élni.

ezt a működést megerősíti a zenberek lapítása, hatalomtól való félelme, hatalommal kapcsolatos rossz beidegződései, jogai nem ismerete a korrupció, és a változtatásban való hit teljes hiánya (minek csináljak bármit, úgyse nyerhetek a hatalommal szemben)

ezen a egy dolog változtathat, a civil kontroll, a nyilvánosság, és a törvények és szabályok alkotóinak és betartatóinak állampolgári ellenőrzése, számonkérése.

érezzék végre azt, hogy a hatalommal nem a szabályok alóli felmentettség jár nekik, hanem a rájuk irányuló fokozott civil figyelem és ellenőrzés.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megtiltotta a Szivárvány Misszió Alapítvány által július 7-ére, a Városliget–Andrássy út–Alkotmány utca útvonalra bejelentett felvonulást, mert álláspontja szerint a rendezvény idején a közlekedés más útvonalakon nem…..
Az eljárás egyszerű. Adja be Ön is Schmitt Pál doktoriját! Mivel a schmittpál bizottság megállapítása szerint a szószerinti átvételek, egy az egyben közölt fordítások, nem létező saját dolgozatokra való hivatkozások, és a köztársasági elnöknek levés sem jár…..
                                               BIZOTTSÁGI JELENTÉS                              …..
A Rágalmazásellenes Liga felmérése szerint a magyarok 63 százaléka antiszemita - olvasom a napokban, majd rögtön el is kezdődik a vita a vizsgálat helyességéről, meg a módszertanáról. Schiffer rögtön pozicionálja is magát, hogy Magyarországon nem erősebb az…..
dr. Erika Zangolna 2012.03.23 10:33:58
@Bal:

ez nem így van: az (akár egyetlen élményen, vagy más élményén alapuló) általánosítás és a kategorizáció adaptív emberi tulajdonság.

Például, nem fogod összefogdosni az összes kígyót, pókot, hogy individuumként kezeld őket, és nehogy a kígyók elleni előítéletet növeld, hanem veszélyesnek ítéled és elkerülöd őket, különösen ha megmart már egy.

Ha nem rendelkezne az ember az absztrakció képességével, nem tudna túlélni.

A rasszista általánosítás tehát az emberi gondolkodás inherens, adaptív része, ami ellen annak tudatosításával, és társadalomromboló hatásának megismertetésével fel kell venni a harcot.

Ezért ilyen baromi nehéz.
dr. Erika Zangolna 2012.03.23 10:49:44
dr. Erika Zangolna 2012.03.23 10:59:56
@neoteny:

persze, tisztán kognitív szinten ez történik, de emellett a freudi - lewini dinamikus, szubkognitív események is valódiak és működnek (pl. az énben elfogadhatatlan impulzusok projekcióját mindkettő leírja, és a klinikai tapasztalat is megerősíti), amit szempontpuska ír az egyidejűleg helytálló.

És tényleg egy út van - az ön- és emberismeret, kiegészítve az előítélettel ellentétes személyes tapasztalatokkal.
Miután már mi is párszor megszellőztettük, a NASA, és a Forma-1-es Kovalainen is besegített, ma reggelre végre megérkezett az Angry Birds Space, a sorozatot jelentősen megújító játékrész. Új madarak, új trükkök, újfajta gravitáció, 60 pálya. A profik ne ijedjenek meg a…..
dr. Erika Zangolna 2012.03.22 20:50:58
@Deuce Bigalow:

és pitypalattyok közt proletár játék a halál
ANNENN Sportcipőben elegánsan?! 2012.03.19 15:45:00
Érdekes street fashion szettek járják mostanában a számomra kedves nemzetközi divatblogok oldalait. A régmúltban olykor  "divatbűnként" emlegetett sportcipő párosítása viszonylag elegáns ruhákhoz visszatért, nem is akárhogy. Nagyon klasszul mutatnak a szettek.…..