Regisztráció Blogot indítok
Adatok
valaki23

0 bejegyzést írt és 479 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szeptemberben indult négyrészes 'Hit és tudomány' vitasorozatunk záró alkalmán Jézus Krisztus személye körüli kérdéseket, történelmi tényeket és álhíreket boncolgathatjuk. Az eseményre való hangolódás érdekében a válaszadóknak szegeztünk egy-egy kérdést. Baranya Csabától, aki a debreceni Svetits…..
valaki23 2019.12.07 12:09:19
@math0: egyszer sem állítottam, hogy van Jézus létére bizonyíték, de a te dedós szinteden ez értelmezhetetlen. Azt áruld már el, hogy téged miért zavar ennyire az a variáció, hogy élt egy Jézus nevű ember, akit kinyírtak, mert volt egy hite? Megáll a föld? Kialszik a nap? Mi ez a beteges hozzáállás?
valaki23 2019.12.07 12:16:03
@Pipas: műveletlen vagy, nem a címük, a végénél van odabiggyesztve, hogy "Máté szerint".
valaki23 2019.12.07 12:34:39
@math0: te tényleg elmebeteg vagy, azt írtam, hogy a végére írták. Erre mutatsz egy töredéket. Nem pazarlom erre tovább a drága időmet.
NetAcademia Mondom is, miért C# 2018.05.19 18:11:54
Tehát, szóval. Miért is érdemes C#-ban programozni? Csak nagyon röviden: mert szinte minden területen, kis belépési kültséggel, azonnal működő prototípust tudunk építeni, és a határ majdnem a csillagos ég. Ráadásul a tudáshoz való hozzáférés gyakorlatilag korlátlan. Persze, hogy mindjárt mondok…..
valaki23 2018.05.22 20:28:09
valaki23 2018.05.23 06:24:23
@cog3981: Azure-ban teljesítményért kell fizetni, egy darab Raspberry Pi adatainak megjelenítése nem kíván különösebb teljesítményt, ezért arra az ingyenes bőven elegendő, ami természetesen örökre az, de azért nem kell csodákat várni. Ha bővülni kell, akkor lehet nagyobb csomagok felé lépni különösebb problémák nélkül. A lényeg az, hogy az ingyenes csomagban tudsz próbálgatni, nem kell a gatyádat ráfizetni a tanulásért.

@hullajelölt88: nem hiszem, hogy ez ennyiből megállapítható, ugyanis a lényeg a plugin-okban van. Bár én sem ezt használom egyelőre napi munkára, de erős a gyanú, hogy ez nem fog sokáig tartani. Mondjuk ezért: github.com/Microsoft/vscode
"Az ingatlan igen világos, köszönhetően a nagy ablakoknak"- számtalanszor találkozunk ilyen, és ehhez hasonló leírásokkal az ingatlanhirdetésekben. Akár ennek a szuper menő penthouse lakásnak is kezdődhetne így a leírása, csakhogy ebben az esetben az ablakok inkább hatalmas méreteket öltenek és…..
valaki23 2017.04.22 11:45:51
Manapság úgy érzem eléggé elkorcsult ez a világ mindenféle szempontból.Most konkrétan a lányokról pontosabban a külsejükről alkotott kérdéseimre szeretnék választ kapni.Mostanság akármerre járok (baráti kör,plázák...stb)a "jó csaj" jelzőt mindig egy bizonyos kinézetű lánycsoportra aggatják rá.A…..
Paranoid Android Határaim 2015.06.08 21:04:14
Úriember nem száll be egy olyan vitába, amelyet mondjuk a násznép néhány tagja folytat a templom előterében arról, hogy kivel volt a jelenlévők és a jelen nem lévők közül erkölcstelen és lehetőleg perverz kapcsolata az ifjú pár tetszőleges tagjának. Közéletünk…..
Mióta világ a világ, az emberek szeretnek könnyen pénzt keresni, ezért az ügyeskedő bankárok, brókerek és a munka nélkül, szerencsejátékkal vagy „jó befektetéssel” pénzét megsokszorozni igyekvő keményen spóroló kisemberek tulajdonképpen ugyanannak az illúziónak a…..
valaki23 2015.04.19 00:17:32
@Alick: a bankba betett pénzhez bármikor hozzáférhetsz, de nem csak te, hanem bárki. Pont ez a gond, pánik esetén mindenki kivesz, és zuhanás van. Valuta detto ugyanez, tőzsde szintén. Biztosító más káposzta, nincs akkora kilengés. Persze mindenben van kockázat, csak nem mindegy, hogy mekkora is milyen az a kockázat. Pl. állambácsi lenyúlja a zsét, de azért az nem minden évben van. Sőt, mivel ezen éppen most vagyunk túl, most érdemes újra ezzel foglalkozni.
valaki23 2015.04.19 09:30:49
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: de, csak 2 lényegi eltérés van: nem csak az én pénzemmel tőzsdézik, hanem k.sok pénzzel, és nem egy részvénnyel bűvészkedik, hanem k.sokkal. Ez azt jelenti, hogy van ugyan kockázat, de azt a biztosító valamilyen mértékben tudja vállalni. Persze ez sem 100% (nincs olyan), de biztonságosabb a bróker cégeknél, és magasabb a hozam a bankokénál.
valaki23 2015.04.19 13:06:24
@Tisztességes Természettudomány: szerintem egyenes arányosság van hozam és kockázat között, nem fordított, azaz hányadosuk állandó, nem a szorzatuk.
“Egy generáció, és eltűnik a vallás” - ígéri Lawrence M. Krauss, és ezt komolyan is gondolja. Az amerikai fizikus, akihez képest még jó barátja, Richard Dawkins is tépelődő idealista, nem elégszik meg azzal, hogy ateistaként egyszerűen tagadja Isten létezését, 21. századi…..
Christos Papaloucas az Új Testamentum eredeti, ógörög nyelvű szövegeinek kópiáit használta elsődleges forrásként ahhoz, hogy meghatározza Jézus halálának okát, és magyarázatot találjon arra, hogy miért halt meg viszonylag rövid idő alatt a kereszten. A keresztre feszítés…..
Muszáj volt visszatérnie hazájába annak a brit nőnek, aki Új-Zélandon keveredett klasszikusan kínos szexbotrányba. A sztoriban annyi szaftos fordulat van, hogy csak győzze követni az ember. A történet (egyik) főszereplője (mert hát a dolog természetéből adódóan egy ilyen…..
valaki23 2015.04.03 17:13:34
Némafilmben felbukkanó okostelefon, a Marsra teleportált ausztronauták, évszázados álmot alvó üldözöttek: a történelemben rendszeresen felbukkannak olyan személyek, akik nem illenek bele a saját korukba. Sorozatunk ötödik része ezúttal róluk, a leghíresebb időutazókról szól.…..
dbtech diétázzunk kütyükkel 2015.02.12 08:50:44
34 éves, 184 cm, és 96 kg voltam tavaly decemberben, amikor egy orvosi vizsgálat alkalmával szembesítettek azzal, hogy dagadt vagyok és le kéne fogyni, mert magas a vérnyomásom. Pár éve még rendszeresen jártam edzőterembe, de egy ideje már eléggé elhanyagoltam magam. Elhatároztam…..
Kedves Kossuth és Petőfi rádió hallgatók, M1, M2, Duna TV, és Duna World nézők! Mindjárt az elején el kell mondani a legjobb hírt: Orbán Viktor a látszat ellenére nem őrült meg. Bár neked úgy tűnhet, hogy Magyarország miniszterelnöke egy teljesen érthetetlen döntés…..
A One Drive-val egyetlen helyen tárolhatjuk minden digitális anyagunkat: fotóinkat, videóinkat, dokumentumainkat és egyéb fájljokat. Mivel a saját tartalmunk folyamatosan nő, ezért fontos megbizonyosodnunk róla, hogy a rendelkezésre álló tárhely elégséges-e számunkra. A felhő…..
Szeretve Tisztelt Feleim!   A körülmények kényszerítő ereje folytán a blog internet címe (ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu) ezekténylegennyirehulyék,blog.hu-ra változik. Persze csak virtuálisan, mert lusta vagyok átírni. A választásokról csak akkor várhatjátok tőlem a…..
WinMagazin Joe végre megmutatta 2014.04.03 14:00:00
Hosszú ideje jönnek sorra a pletykák, hogy mit várhatunk a 8.1-es frissítéstől. A kiszivárgó fejlesztői dokumentációból sok minden kiderült a nagyközönség számára, de nehéz volt elhinni, hogy abból minden megvalósul, pedig úgy tűnik, valóban így lesz. Hogy mikor? Erről…..
A barcelonai MWC-n a minap bemutatkozott a Nokia androidos (sicc!) X platform köré épített okostelefon családja. Ahogy korábban már megénekeltük, a családnak három tagja van, az X, X+ és az XL. Persze internetszerte beindult az anonim veresegyházi kóristák szabad szakszervezete,…..
WinMagazin Egy éves az Outlook.com 2014.02.19 08:00:00
Tegnap egy éve került ki a Preview állapotból a Hotmail utódja az Outlook.com. Ahogy a Microsoft valamennyi újdonságát és változtatását, ezt is viták kísérik, bár talán ezt a legkevesebb. Az egy év alatt a Microsoft több kisebb-nagyobb frissítést is adott a rendszerhez, került…..
Múlt hét óta szép apránként bővült a mostanra egyre terebélyesebb lista a Windows Phone 8.1-es frissítéssel érkező új funkciókról. A 8.1-ről már egy ideje valószínű volt, hogy tulajdonképpen egy új funkciókból összerakott nagy csomag lesz, de a lista mérete minden…..
WinMagazin Sky Wallet, a jelszóőr 2014.02.14 08:00:00
Napjainkban elborítanak minket a jelszavak, PIN kódok, felhasználónév és jelszó párosok. És persze mindig pont az nem jut eszünkbe, amire szükségünk lenne. Ezt elkerülhetjük úgy, hogy ha leírjuk a jelszavunkat, de ezt soha és senkinek nem ajánlom, mert bárki megszerezheti. Tehát…..
Napjainkban egyre több és több eszközt használunk, legyenek azok asztali számítógépek vagy laptopok, tabletek vagy okos-telefonok. És egyre nagyobb az igény arra, hogy bármikor és bárhonnan, bármilyen eszközzel elérhessük őket, vagy adott esetben távolról segíthessünk valakit.…..
Egy előzékeny szivárogtató által megosztott információk szerint a Microsoft márciusban készül kiadni első dashboard frissítését, mely leginkább az Xbox Live szolgáltatások javításait fogja tartalmazni, például a Party-chat-ét. De ennél izgalmasabb hírek is kikerültek a…..
Ahogy a WPCentral egy hete megígérte, megérkezett Windows 8.1-re az Xbox Music, az alapértelmezett „Zene” alkalmazás frissítése, mely néhány általános újításon és hibajavításon kívül egy igen látványos, bár nem új szolgáltatást hozott vissza: a teljes képernyős…..