Regisztráció Blogot indítok
Adatok
evaandrea

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bornai Tibor Adjál-kapjál 2013.03.19 14:34:54
Vannak olyan idők, amikor azt látjuk, nagyban folyik az adjál-kapjál. Kérnek tőled, és azt szeretnék, ha te is kapnál. Állást, pénzt, szeretetet, állami kitüntetést, részvétet, támogatást, bizalmat, reményt, dicséretet, ölelést, türelmet, megértést, toronyórát lánccal,…..
evaandrea 2013.03.21 17:14:16
@Bornai Tibor:
Egyre többször gondolok arra, nem elég a sóhaj, valamit tenni kellene...
Másrészt valamit nyilván elrontottunk, ha ennyire szívtelenek a gyerekeink.
És persze nem kell általánosítani.
Felemelő volt, ahogy az ország egyik fele önzetlenül segített teával, étellel, takaróval, szállással az utakon rekedteknek.
Aztán persze megjött a kiábrándulás is. Az ország másik fele kirabolta a kényszerből elhagyott autókat.
Ne haragudjatok a tulipánra. A tulipán már nagyon hamar megérezte, hogy jön a tavasz. Ahogy zöld levelét kidugta a földből, azt sokan úgy értelmezhették, hogy már itt is van. Ne rá haragudjatok, hogy leesett a hó, beállt a fagy. A tulipán jót akart. Sőt, ha belegondolok, nem is…..
Bornai Tibor Felhívás 2012.12.13 16:31:34
Az én hangom egymagában gyenge, ezért most felhívást teszek közzé. Kérem a könnyűzene, a rock és minden rokonműfaj képviselőjét, híreseket és kezdőket egyaránt, álljunk ki az egyetemisták és gimnazisták mellett! Szólaljatok meg! Szeretném hallani a hangját a…..
Nagyon valószínű, hogy már él. Megszületett, és a világon van az, aki harminc év múlva Magyarország miniszterelnöke lesz. Hány éves lehet most? Öt? Esetleg tíz? Nem hiszem, hogy több, mint húsz. Persze az is lehet, hogy harminc. Talán biztosra csak annyit vehetünk, itt van…..
A valóság csendben van. Mind a két szó fontos. Van, de hallgat. Az emberek többsége észre sem veszi a létezését, ezért úgy érzik, dolguk van. Építenek hát két várat. Az egyik az igazság vára, a másik a hazugságé. Ezek a várak nincsenek túlságosan mélyre alapozva, épphogy…..
Hosszan jött utánam. Végig, Tahitótfalutól Szentendréig egyfolytában telefonált. Kézből. Időnként megpróbált előzni. Én 54-gyel mentem, tehát legalább hetvenre kellett volna gyorsítania. Nem jött össze neki, mindig érkezett valaki szemből. Ott kezdte el az új számot beütni…..
Ami a szemünk előtt zajlik, nem más, mint vertikális népvándorlás. A mozgás most nem jár földrajzilag értelmezhető helyváltoztatással. A kulturálatlanság, a butaság, az ízléstelenség, műveletlenség, erő-imádat, a vad indulat nem vízszintesen vonul, hanem a társadalmi…..
A minap valaki megkérdezte, szeretem-e X. Y. politikust. Valamit habogtam, de utána még sokáig foglalkoztatott a kérdés. Van, hogy az ember nem azonnal találja meg a választ, csak némi gondolkodás után. A gondolkodás pedig még nincs betiltva. Arra jutottam, hogy a politikust nem lehet…..
Bornai Tibor A fa ára 2012.12.30 19:35:58
Szomszédom szomorúan mutatja a kertjében álló, félbevágott fenyőt. Valaki ellopta karácsonyra a felső másfél métert. A fejemet csóválom, és már ébred is bennem a tanult gondolatsor, hogyan lehetne elkapni az illetőt, miként bizonyítható, hogy éppen annak a fának a csúcsa…..
evaandrea 2013.01.01 19:37:50
evaandrea 2013.01.03 16:22:44
@Dexter007:
nem tehet róla, ő egy nagyon egyszerűen működő ember, aki nem is túl kedves....
evaandrea 2013.01.06 16:21:23
@Holger Hartland:

Nem hinném, hogy a "jóság" mondjuk inkább emberség az anyagi helyzettől függ. Még a világnézettől sem. Ezt szerintem inkább erkölcsi fejlettség szintjével hozható kapcsolatba.
Ön szereti a zsidókat? A kérdésre nem adható jó válasz. Sem a nem szeretem, sem a szeretem nem helyes. Zsidó ugyanis sokféle van. A becsületeseket, kedveseket, tehetségeseket, nagylelkűeket szeretem, a gonoszakat, irigyeket, a bűnözőket pedig nem. Olyan, hogy "zsidók", pedig nincs.…..
Bornai Tibor Karitatív kockahas 2012.12.28 15:40:33
Sok manapság a kigyúrt izompacsirta, aki alig fér a pólójába, és még a mosolya is izmos. Hogy szép-e az ilyen, arról ne nyissunk vitát, mert vitatkozunk mi éppen eleget, ez a téma már nem hiányzik az étlapról. Máson töröm a fejem.Ugyebár, egy ilyen hatalmas izomzat rengeteg…..
Képzeljük el, hogy van egy énekesnő, aki egyszerre Koncz Zsuzsa, Cserháti Zsuzsa és Honthy Hanna. Nemzedékének szócsöve, elementáris hangi adottságokkal megáldott és úgy viselkedik, mint egy született primadonna. Mert az is. Ő Alla Pugacsova, aki április 15-én, hatvanadik…..