Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Noematska

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jezsuita bloggerek Melyik párté? 2012.08.23 12:34:40
Egy szociológus nemrég szerette volna felmérni, mit tudnak a Kádár-rendszerről a középiskolások, és döbbenten állapította meg, hogy szinte semmit… A kiértékelő beszélgetésen az egyik gimnazista elmondta, hogy édesapja párttag volt, mire az osztálytársa megkérdezte: de melyik…..
Noematska 2012.08.26 18:14:38
Noematska 2012.08.31 17:23:42
@Felicitasz:
Bocsánatot kérek a megkésett válaszért.
Én nem hiszem, hogy valódi választási lehetőségeink vannak. Igen választhatok egy csomó felszínes dologban, de a lényeges dolgokban előírják a "követendő trendet". Persze, nem úgy, mint a diktatúrában, hanem jó reklámmal, ami és tömegkommunikációval, agymosással.
Egyébként régebben is lehettél szerzetes, ha nagyon akartál: vagy beléptél a néhány itt működő rendbe, vagy külföldön tetted ezt, disszidálással egybekötve. Ugyanígy bárhová leléphettél és a hatvanas évektől ez már nem volt olyan nagy gond, hacsak a családodban nem volt valami pártfuncionárius. Öt évig nem jöhettél haza, azután már igen.
Választhatok több párt között: igen, de ezek nem igazán alternatívái egymásnak.
Lényegében két irányzat létezik: a nemzeti és a libertinus-kozmopolita.
Na most, ha keresztény vagy, akkor vsz. nem fogsz kozmopolita irányba szavazni (?), tehát olyan sok lehetőséged nem marad.
myjesus a vére(s) valóság 2012.07.13 09:07:00
este lídiás imaalkalmunk volt kedves imádkozó barátnőmmel. ezek az összejövetelek, mióta egy hosszabb szünet után újra szervezni kezdtük, különösen áldásosak. mindkettőnk azt tapasztalja, hogy az átolvasott, megbeszélt igerész még napokig zakatol a szíveinkben, és az imáink…..
byron boldog új évet! 2012.01.02 13:09:00
kedves gazdim!boldog új évet neked! nekem ez volt életem első szilvesztere, és jobban sikerült, mint ahogy azt gondoltam... bár, mivel ez volt az első, nagyon nem volt semmilyen gondolatom ezzel kapcsolatban, csak annyit tudtam, hogy lesz egy szörnyű durrogós része az egész…..
myjesus engedd el a gyermeket! 2012.02.03 11:12:00
tavalyi angliai nyaralásunkról szóló beszámolómból “kifelejtettem” egy nagyon fontos részletet. mégpedig azt, hogy a szigetre várandósan érkeztem ugyan, de már gyermektelenül jöttem haza. történt pedig, hogy mielőtt elmentünk volna a keswick-i bibliakonferenciára,…..
myjesus szépség vagy szörny? 2011.11.08 22:02:00
a műtét utáni lábadozás alatt, és még azt követően is sokat gondolkodtam a testemről, a szépségről, és az ezekhez fűződő viszonyomról. arról, hogy ha biblikusan, isten szerint gondolok a testemre, akkor mennyit és hogyan kell vele foglalkoznom. helyes-e úgy élnem, hogy…..
Noematska 2011.11.10 18:43:03
Azt hiszem a kérdés, amit érintettél sokrétű.
Egyrészt a test ápolása, a sport az egészség megőrzését szolgálja. Ha nem vagyunk egészségesek nem tudunk megfelelően dolgozni, szolgálni, sem Istennek, sem embertársainknak.
A középkori szentek túlzásba vitt aszkézise nem vitt közelebb Isten ismeretéhez és szeretetéhez, azt hiszem.

Az öltözködés, a smink, az ékszerek kérdésében azt hiszem az "arany középút"-at kell megtalálni - mindenkinek a maga életében.
Ez függ külsőtől, életkortól, egyéniségtől.

Biztos, hogy a kihívó, feltűnősködő, magamutogató stílus egy keresztény nőnél nem célszerű, de - ahogyan írod - "csinosan kinézni azért is érdemes, mert a belső lelki békét, nyugalmat, harmóniát tükrözi, azt, hogy „rendben vagyunk” istennel, és önmagunkkal. egy rendezett embernek elhiszik, hogy a hite boldoggá teszi őt".

Egyébként a nők leginkább önmaguknak és egymásnak öltöznek, a férfiak igen ritkán veszik észre az új ruhadarabot, vagy frizurát - kérdezd csak meg a kedves férjedet.

Az olyan gyülekezet, amelyik csak garbó- földig szoknyát engedélyez, tulajdonképpen kötelezővé tehetné a csadort is - nem nagy különbség.
Ha egy felnőtt nő hajlandó ilyen mértékig engedelmeskedni, az nem éli meg a kereszténység legnagyobb örömét, a Krisztusban való szabadságot.
Egyébként meg az elrejtésnek és a sejtetésnek sokkal nagyobb az erotikus vonzása, mint ha egy nő mindent megmutat.
úgy érzem, a mai ige című kiadvány erre a napra (is) adott tanácsa nagyon betalált nálam... tudom, hogy egy kéthetes "kényszerpihenő" után nem kellene síránkoznom még több nyugalom, feltöltődés, kikapcsolódás után, én mégis... október tizennyolcadikán így szól a…..
myjesus műtét után 2011.09.30 16:57:00
jó lenne, ha szavakba tudnám önteni a kórházban töltött négy nap eseményeit. nem csak neked, önmagamnak is. de az igazat megvallva, ez elég reménytelennek tűnik.emberileg, címszavakban: „halálfélelem, majd tökéletes nyugalom. mezítelen test. az én testem. megnézik,…..
myjesus levél sátánnak 2011.09.09 20:21:00
kedves sátán!(bár nem is értem, miért használom ezt a jelzőt, hiszen te mindig minden voltál, csak éppen kedves nem. a bibliában is ezt olvastam rólad, és manapság, amikor az életemben tapasztallak, akkor is úgy érzem, hogy te nem vagy egy jellemes teremtmény.) ma, amikor újra…..
Olvasónk, az Indexen ma megjelent, "Eleget dolgoznak-e a tanárok?" címmel megjelent cikkre reagálva írja le saját tapasztalatait. Sajnos a jelenség nem új, a tanárok túlterheltsége a végtelenségig fokozhatónak tűnik.... Kedves Ellenőrző blog!A mai Indexen…..
****************************************************  * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék * http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html *,…..
Gyerekkel az élet @*** elegem van 2011.07.05 13:09:00
Tehetetlen vagyok. Mindennapunk abból áll, hogy minél több tiszta percet próbálok teremteni neki. Elegem van. Néha úgy érzem, nincs több erőm, nem tudok többet énekelni. Persze most sokan elitélnek, és sosem fogja ezt átérezni az, akinek nem ilyen hasfájós a gyereke.Sír,…..
myjesus kínok között 2011.06.02 16:13:00
egy eléggé pörgős időszak áll mögöttem (mondjuk mikor nem?). terveztem is, hogy rövidesen tartok egy kis pihenőt… de a testem nem tudta megvárni ennek bekövetkeztét, és azonnali megálljt parancsolt. három napja éjjel-nappal lázban égve töltöm időmet. álmatlan…..
myjesus a fehér ruha hatalma 2011.06.09 16:05:00
tíz napja betegeskedem. hét teljes napig állandó lázzal küzdöttem, mára ez napi pár órás hőemelkedéssé “csendesült”, mellé társult még egy állandó orrfújás, és az, hogy minden éjjel álomba köhögöm magam. ez idő alatt voltam bánatos, reményteli, ideges,…..
myjesus tűzzel formál 2011.05.11 10:29:00
'egy csapat nő a bibliát tanulmányozta együtt. mikor elérkeztek malakiás könyvéhez, a harmadik fejezetben találkoztak egy verssel, amely ezt mondja: "leül az ötvös és megtisztítja az ezüstöt". ez a vers teljesen lenyűgözte az asszonyokat, és azon gondolkodtak, hogy vajon…..
Az iraki Abrams-ek érkezésével kapcsolatos poszt, valamint a korábbi, a katonák életének könnyedebb pillanatait bemutató bejegyzések sikerén felbuzdulva úgy éreztem elérkezett az idő, hogy a kettőt kombináljuk. Figyelmeztetés: az alábbiakban rövid, de sok (és velős, meg főleg…..
Irak sejtelmessége 2003. március 20-a óta nagyban átalakult.  Vegyük csak Bagdad példáját. Az 1001 éjszaka Bagdadja, az Abbászida birodalom központja manapság inkább csak az IED-k és VBIED-k kapcsán tűnik fel napjainkban (és ezt is egyre ritkábban). Ugyanakkor két…..
myjesus olvass a szíveddel! 2010.07.28 10:36:53
már sokszor tapasztaltam, hogy amikor a bibliát olvasom, nem csak egy szimpla könyvet olvasok, hanem olyat, amely mindig újat tud adni (bár már olvastam minden egyes betűjét, mégis úgy nyílik meg előttem napról napra, mintha sosem olvastam volna), és amely olyan érzéseket,…..
myjesus ünnepek 2009.01.05 09:11:47
december huszonharmadika estéjén befejeződött a cipősdoboz akció. a saját oktalanságom miatt (egy kollégámmal gödre küldtem három kerti széket a faházból, amelyekről később kiderült, hogy a westend tulajdona, így este nyolckor még volt egy utunk gödre és vissza…)…..
a karácsonyi "cipősdoboz akciót" (www.ciposdoboz.hu) várom egész évben, mert akkor lehet pörögni, mert változatos, és érzem, hogy valami haszna is van a munkámnak. mégis most, hogy eljött, itt van, néha lelassítanám az egészet, és kiszűrném az aljas, roszindulatú,…..
egyet nem értek: ha egy mosógépen van sportcipő-program, akkor miért megy tönkre a gép, ha kimosok vele egy sportcipőt? ugyanis ez történt. ez már csak hab volt a tortán, a hasfájás, a vasalnivaló, és az, hogy a fájdalmaim miatt a férjem kényszerült krumplit sütni, szóval, ezek…..
****************************************************  * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html *…..
ÖRÖMÜZENET ISTVÁN VÉRTANÚ 2023.12.26 00:02:00
AZ ÜNNEP ISTENTISZTELETI LEKCIÓI ÉS /VAGY TEXTUSAI Isten szeretetének tanúiként a világban Tisztelt Látogató! Kérem, hogy az alább kijelölt négy igeszakaszt a PROTESTÁNS ÚJ FORDÍTÁSÚ REVIDEÁLT BIBLIA https://abibliamindenkie.hu/uj (=RÚF) szövegéből olvassa el. A kiválasztott linkre kattintva, a…..
*MINDEN NAPRA:1 MONDATBAN IS;  2 ÚTMUTATÓ IGE, 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu  ***  http://utmutato.blog.hu ***  http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm - Szombat [2010.07.31] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL…..