Regisztráció Blogot indítok
Adatok
panyi.szabolcs

48 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világgazdasági válság legproblémásabb területe továbbra is Európa. A kontinensen viszont továbbra is áll majd az idő, egészen a szeptemberi német választásokig. (Fotó: Michael Reynolds/EPA) 2012 a helyben járás éve volt: a világ szinte összes fontos…..
Impotens ellenzéke nélkül a NER nem válhatott volna azzá, ami lett. Íme öt jel az idei évből, amelyek alapján felmerülhet a gyanú, hogy valaki vagy valami lobotómiát végzett a parlamenti ellenzéken. (Fotó: Index) A Nemzeti Együttműködés Rendszerének rendkívül fontos…..
Öt olyan dolog 2012-ből, melyekre a NER működtetői talán büszkeséggel tekintenek, mi azonban korántsem. A Véleményvezér év végi forradalmi toplistája. (Fotó: Földes András/Index) Tegnapi „ellenforradalmi" listánkon azt az öt jelenséget gyűjtöttük össze, amelyek…..
Öt olyan jelenség, amelyek a Nemzeti Együttműködés Rendszerében is pont olyanok, mint az elmúlt nyolc, húsz vagy ki tudja, hány évben. A Véleményvezér év végi ellenforradalmi toplistája. (Fotó: Index) Amint azt a kormánytól tudjuk, 2010-ben a szavazófülkékben…..
Az EKB vezetője néhány mondatával csitította az euróval kapcsolatos aggodalmakat és megmentette Magyarországot saját kormányunk inkompetenciájának legrosszabb következményeitől. (Fotó: AP) A Véleményvezér blog csapata szerint magyar szempontból az év véleményvezére nem…..
Miközben a Fidesz a nyugdíjasok érdekében politizált, legalább retorikájában képviselte a fiatalokat is. Most azonban a nyugdíjasoknak a fiatalokkal kapcsolatos sztereotípiáira ráerősítve próbálják meg lejáratni a tüntető diákokat. (Fotó: facebook.com/orbanviktor) A…..
Bármennyire is szeretné Obama megváltoztatni akár a fegyverviselés, akár a pszichés okok miatt veszélyes személyek megfigyelésének szabályait, ezek a kezdeményezések halálra vannak ítélve. (Fotó: AP) Újabb amerikai iskolai lövöldözés sokkolta a világot: a 20 éves…..
Orbán Viktor valamifajta népvezérnek gondolja magát: közvetlenül a néppel akar csak beszélgetni, és ha ez lehetetlen, szervez magának egy színjátékot, ahol ezt imitálni lehet. (Fotó: facebook.com/orbanviktor) A miniszterelnök bejelentése, miszerint mégsem törlik el…..
Ez a generáció nem csak azt tanulta meg, hogy a másik oldalt ütni-vágni kell, hanem azt is, hogy a hatalom megtartásáért akár a sajátjaikat is fel kell áldozniuk. Most Semjén Zsolt egykori témavezetőjével tennék ezt. (Fotó: Földi Imre/MTI) A Véleményvezér döbbenten…..
A Gyöngyösi-ügy megmutatta azt, hogy a magyar Országgyűlésben milyen szintű „nemmunka" folyik: még aki ott is van, többnyire az sem figyel a felszólalókra. Ezért kellett hosszú óráknak eltelnie ahhoz, hogy mindenkinek leessen, mi is történt. (Fotó: Nagy Attila/Index) Ha…..
Vajon milyen szempontok alapján válhatnak bizonyos multik a kormány szemében barátokká, mások pedig ellenségekké? Van, amit maguk a multik rontottak el. (Fotó: Varga György/MTI) A miniszterelnök kőszegi beszéde ismét bombaként robbant: Orbán Viktor bejelentette, hogy…..
Az év elején beharangozott konszolidáció még el sem kezdődött, de már véget is ért: Orbán Viktornak ugyanis harcra van szüksége, mert a békétől semmi jót nem várhatna 2014-ben. (Fotó: Reuters) Hamarosan kezdetét veszi a következő választási kampány előtti utolsó…..
Tele az ország testnevelésifőiskolákkal, ahol felülírják a szabályokat, ha valamelyik sokadvonalbeli hatalmasság azt kéri. Akadnak azonban SOTE-k is, melyek szembe mernek menni a hatalommal. Tegnap a Semmelweis Egyetem felfüggesztette Tóth Miklóst, a Testnevelési és Sporttudományi…..
Az Orbán-kormány még csak a látszatát sem igyekszik fenntartani annak, hogy másfél évvel ezelőtt nem egy egyszerű, államilag levezényelt rablás történt. (Fotó: Magyar Hírlap) A Világgazdaság tegnapi értesülése csak megerősíti azt, amit már régóta sejtettünk: a…..
A központilag kierőszakolt összefogás éppen két különlegességünket, a joguralom évszázados hagyományát és a szabadságvágyat darálta és darálja le, egyre mélyebbre rántva minket a kelet-európaiság bugyraiba. Egyre nehezebb elviselni, ahogy Orbán Viktor belelovallja magát…..
Mindenki számára teljesen nyilvánvaló volt, hogy a bírókra vonatkozó nyugdíjszabály alkotmányellenes, hiszen az semmi másról nem szólt, mint hogy a kormánynak nem tetszik a magyar főbírói kar. Hétfőn az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek mondta ki a bírói…..
A közelgő IMF-tárgyalások során Orbán elsőszámú célja nem az ország gazdasági haszna, hanem saját győzelmének demonstrálása. Ha tényleg csak ez a cél, még tovább nő az ország vereségének esélye. (Fotó: Getty) Rendkívül tanulságos volt a kormányfő tegnapi…..
Több bíró nincs is már egymással beszélő viszonyban, a bíróság folyosóin pedig gyakran több a politikus és a lobbista, mint a fogalmazó vagy a gyakornok. Most azonban valami megváltozott. Barack Obama elnökségét, legalábbis az elmúlt négy év legfontosabb elnöki…..
Félő, hogy hamarosan példát is láthatunk majd arra, hogy földeket és házakat sajátítanak ki a kormány vagy a kormányhoz közel álló vállalkozók számára „fontos projektekben". (Fotó: fidesz.hu) Egy új javaslat szerint a magyar állam abban az esetben is kisajátíthatna egy…..
Orbán kritikusa, mérsékelt fideszes, jobboldal Szili Katalin? Ő alkotta meg a Fidesz hatalmának bebetonozását szolgáló választási törvényt, a bírákat Szájer felesége alá rendelő bírósági reformot. (Fotó: MTI) A Fidesz elnöksége sajtóértesülések szerint elfogadta Áder…..
Cselekvőképtelen állam tér vissza és telepszik rá az életünkre, ez az igazi baj. A magyar állam képességei, hatékonysága sokkal jobban leszakadt az európai átlagtól, mint a gazdaságunk. (Fotó: Nagy Attila/origo) Ahogyan azt Szalai Ákos tegnapi hozzászólásában írta,…..
A Fidesz rosszul méri fel, hogy a külföldi sajtóhoz hogyan érdemes viszonyulni. Felkészült újságírókat, világpolitika iránt érdeklődő művelt olvasókat nem lehet olcsó trükkökkel megvezetni. (Fotó: AFP/GETTY) Orbán Viktor nemrég interjút adott az Egyesült Államok egyik…..
Ne az emberekkel fizettessék meg! – az ilyen üzenetek a 2010 utáni politikában már nem működnek úgy, ahogy régen. Az LMP is akkor sikeres, amikor oligarchákkal és ügynökökkel foglalkozik. (Fotó: MTI) A 2010-es választás fordulópont volt a rendszerváltozás utáni magyar…..
Antiszemita a magyarok kétharmada a Rágalmazásellenes Liga szerint, itt járt az EBESZ antiszemitizmus-megbízottja. A Fidesznek úgy kellenek a '90-es évek legrosszabb arcai, mint egy falat kenyér. (Fotó: AFP) Mintha valami horrorfilmet néznénk: feltámadtak és újra ijesztgetnek a…..
Lemondott államtitkára szerint a mezőgazdaságban az oligarchák diktálnak, Orbán mégsem akar harcolni ellenük. Akik eszmékben és nem személyekben hisznek, azoknak már túl sok a cikk-cakk. (Fotó: MTI) Ángyán Józsefnek a zöld civil szervezetekhez írt levele kisebb bombaként…..