Regisztráció Blogot indítok
Adatok
werjio

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geszti Péterről már az első adás alatt látszott, hogy vagy érzelmileg instabil és hisztérikus, vagy egyszerűen csak szar színész. Könnyben ázó szemek, a világra rácsudálkozó tekintet: Geszti nagyon erőlködik, hogy úgy nézzen, mint akit minden tiszta hang megérint. De…..
comment:com Minden jót, Mónika! 2010.08.27 15:41:00
A médiahatóság üzent Mónikának. A pár hete alakult NMHH egyik első sajtóközleményében minden jót kíván a banki pénztárosnak álcázott magyar Jerry Springernek. Persze gúnyosan, kárörvendő félmosollyal. Minden jót, Mónika! Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és…..
Furcsa politikai stratégiai hullám kezdett el terjedni a politikusok köreiben. Lassabban haladó mozgólépcső, 2 hét alatt eltűnő bűnözők és hajléktalanok, örök élet és ingyen  sör. Vajon mi és ki lehet ennek az elindítója? Az ígéreteiről méltán híres MKKP Király…..
werjio 2010.08.20 17:26:57
Allianz: 1 és 2 hét: 4,5-5% 1 hó:5,8-6% 2 hó:5,75-6% 3 hó: 5,7-6% 6 és 12 hó 5,6-6% Axa: Vállalkozói betétszámla állampapírkamat - 2,5-3,00%Banco: 1-2 hét-1hó: 4,83-5,53%  2 hó:4,79-5,49% 3 hó: 4,77-5,47% 6hó…..
Allianz:  1 hó 5,00%, 2 hó: 5,25%, 3 hó: 6,00%, 4 hó: 5,25% 6 hó: 6,00% 12 hó: 5,50%Banco Popolare: 2 hó 10,25% Viva Italia meglévőre is okt 22-étőlBudapest Bank:  2 hó 6,50-7,00% min. 100 000 meglévőre isCIB…..
"Engedjék meg, hogy szeressem egykor közös hazánk egészét!" - Sólyom LászlóElőször úgy nézett ki, a szlovák-magyar konfliktus iskolapéldája lesz annak, amikor két nép tök jól megvan, csak a vezetőik lóbálják a fakardot. De most úgy néz ki, iskolapéldája lesz…..
„A hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkező húsz vagy ki tudja, hány évünk is ott fekszik.” – mondta Orbán Viktor 1989. június 16-án.És milyen igaza volt.De hogyan kellene elhangzania e beszédnek 2009. június 16-án?  Valahogy…..
werjio 2009.06.17 18:54:38
@Aradebil: Pontosan látod a kardinális kérdést, hogy a tömegre mennek -e rá, és a bekerülésre (Pgeri: Kié lesz az 50%?), vagy az üzenet és annak megértetése, lassú megemésztése marad fókuszban.

A történelem során, az "először legyen tömeg mögöttünk, aztán majd mindent jobbá teszünk" tipusú kisérletek befuccsoltak, mert mire eljutnak odáig hogy nagyban támogatják őket már el is felejtik az eredeti célt és üzenetet (lásd az Összes mostani párt). Ha mást akarnak, máshogy kéne csinálni.
werjio 2009.06.17 21:52:15
@Aradebil: Akkor nem lehet más a politika?
werjio 2009.06.18 10:56:42
@Aradebil: Értem, írd le légyszi hogy te hogy képzeled, mi az ami működne, és megváltoztatná a jelenlegi politikai kultúrát
Neked is fontosak az értelmetlen, felesleges dolgok? Te is azok közé tartozol, akik nem akarnak semmi különöset, de amellett szívesen kiállnának? Vagy egyszerűen csak eleged van belőle, hogy mások mindig valami konkrét dolog ellen vagy mellett tüntetnek? Akkor gyere velünk tüntetni!…..
Demszky Gábor nemrég kijelentette, hogy ha törik, ha szakad, a Margit híd felújítását elkezdik a tenderen nyertes, az eredeti ár dupláját kaszálni kívánó fővállalkozóval. Cserébe egyes projektek elhalasztását lebegtette meg, ami többek szerint egyértelmű utalás az 1-es és a…..
werjio 2009.06.13 19:30:20
@werjio: Kiegészítés:
- természetesen az Alapszabályzat nem tagolatlan, (inkább az Alapító) és az EU program sem, azt egyszerűen a kis betű miatt nehéz olvasni (pedig mindhárom nagyon értékes)
- itt fent valahol arra gondoltam, hogy "igen, már tudjuk mit szeretnénk és már..."
werjio 2009.06.14 18:04:20
@iecs:

Így van, például lehetne úgy használnia a netet, hogy minden munkacsoport feltesz infót arról amin dolgozik, és lenne egy saját blogja mindegyiknek, amin lehet követni a fejleményeket. Ezekhez szivesen hozzájárulnék, de ami fontosabb, ez az LMP célja is (részlet az Alapító Nyilatkozatból):

"Választott vezetőink mindannyiunk általi ellenőrzése, s az ennek segítségével a képviseleti rendszerben megvalósuló közösségi önrendelkezés elbukik a politikai, gazdasági és médiaelit oligarchikus működésén, s ezzel szemben csak a kisszámú, erkölcsi és szakmai önállóságát makacsul őrző szerkesztőségre és újságíróra számíthatunk. A nyilvánosság hiánya, valamint az információk visszatartása nem csupán országos, hanem helyi szinten is szembeötlő.

A polgárok jól informált részvételének alapfeltétele, hogy a hatalom sáncain kívül és belül levők azonos információs helyzetben vegyenek részt a különféle közpolitikákat érintő nyilvános vitákban. Ehhez az egyes hatalmi ágaknak, az önkormányzatoknak, a közfontosságú döntéshozatali folyamatoknak átláthatóaknak kell lenniük."

Tehát tulajdonképpen mint egy LMP-re voksoló állampolgár, aki egyetért az Alapító Nyil-ban szerepeltekkel, szeretnélek titeket megkérni, hogy tájékoztassátok a szavazókat arról, hogy milyen tevékenységek folynak párton belül a közjóért, hogyan támogathatnánk a döntési folyamatokat.

Szintén egy idézet az Alapítóból:
"a saját sorsuk iránt felelős, felnőtt állampolgároknak vissza kell hódítaniuk a demokratikus politikát, helyre kell állítaniuk a szó eredeti jelentését, ami nem más, mint a közösség önrendelkezése a közjóról zajló szabad közbeszélgetés alapján"
Nagy Feró és a Beatrice: Nem kell! A tegnapi választáson bebizonyosodott, hogy az LMP csillaga erősen felívelőben van. Miként az is, hogy a parlamenti pártok egy részének meg leáldozóban, fontos lépéseket tettek megérdemelt helyük, a történelem roncstemetője felé. És ez…..
werjio 2009.06.10 20:53:45
Ennek a postnak és a vitának lett egy gyönyörű tanulsága számomra, mégpedig hogy ne azonosítsam az egyéni véleményeket egy párt vagy egy szervezet álláspontjával.

Ez blődlinek hangzik, de a politizálás ahogy manapság folyik sok esetben ezt alapfeltételként kezeli. Ő fideszes, ő mszp-s, stb akkor amit mond az a szervezetét tükrözi. Valahol elfelejtődött az az egyszerű tény, hogy egy párt különböző emberek tömörülése, akik fő irányvonalakban egyetértenek ugyan, de sok másban máshogy nyilatkoznak meg.

Ennek a toleranciája - pl. hogy egy párton belül egymásnak ellentmondó dolgokat nyilatkoznak tagok - nagyon alacsony manapság, pedig ez lehetne elfogadható, ha egy párt alatt nem egyenre faragott kiskatonákat értünk.

Erre takszi, Bartoki és Alfredo (már Bakkerkarfiol) kommentjei valamint az alapítóban található bekezdések világítottak rá:

- Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében

- A demokratikus szerkezetet nyitottá kívánjuk tenni a részvételi demokrácia különféle eszközeinek intézményesülésére és az elektronikus demokrácia eszközeinek használatára. Fontosnak tartjuk az állampolgárok részvételre képesítését, valamint azt, hogy a politikai közösség tagjai a részvételi, illetve a közvetlen demokrácia fórumain a döntési alternatívák kellő mérlegelése alapján érdemi, megfontolt döntéseket hozhassanak.


Amúgy megtehetnétek, hogy az alapító egyes részleteit közlitek lassanként a blogon, és azon elnyammogunk mi itt, még ki is sülhet belőle valami, de mindenképp jó tájékoztatást ad.
werjio 2009.06.11 20:20:23
Ehhez a süllyed a hajó témához lenne egy gondolatom. Ha politikus vagy és nem választanak meg egyszer csak, akkor egyelőre még nincs lehetőség ahol folytathatnád. Ugye itt 4 évente mindenki küzd, hogy bent maradjon és ezért mindenre képes, mert azután egy nagy para van, hogy mit kezdjen magával, meg státusz vesztés meg miegymás.

Nincs konkrét ötletem, de ha lenne valamilyen egyértelmű lehetőség, ahol minden politikus folytathatná ha nem választják meg, akkor talán kevéssé ragaszkodnának a kis székükhöz.

Talán, csak egy ötlet. Pénzügyileg sztem egyértelműen megéri, mert nem költenek 20-30 milliárddal többet (direkt keveset mondtam) egy metróra pl. csak amiatt, hogy kész legyen a köv. választásra (amelyik kapkodásnak később még iszonyat pénzvonzata van), hanem kerül + 1 milliárdba (itt direkt sokat mondtam) egy évben, hogy a bukott politikusok kapjanak még valami pénzt (és cserébe lehetőleg olyan munkát csináljanak aminek kevés köze van a politikához), miután nem kerültek be a parlamentbe.

Tudom, hogy halott ötlet, több sebből vérzik, mert közhangulat, miért kap pénzt, és az emberek többsége talán nem akarná elfogadni a logikát, hogy sokkal kevesebbe kerül így, mintha a költségvetés millióiból költ csak arra, hogy a saját helyét még megtartsa.

Az összegekkel és a példákkal dobálóztam, ha lehet ne abba kössetek bele, a mögötte meghúzódó elv a lényeg. (előre bevédekezős :)

Mindenesetre, ez ugyanúgy fogja érinteni majd az LMP-s politikusokat, hiszen ez teljesen érthető emberi reakció, hogy a saját jövőjét szeretné biztosítani valaki. Jelenleg különben nem tudom hogy néz ki ez, egyszer csak fel is út le is út és puff, nem kap több pénzt, vagy valami végkielégítést kap... (szerintem még akkor is az a fontosabb, hogy kapjon valami munkát - ergo még egy évig mondjuk fontosnak érezhesse magát, meg valami pénzt).

De az is lehetne megoldás, hogy ha nincs valódi szakmád - amiből megélhetsz - és abban tapasztalatod, akkor nem lehetnél képviselő.

Ti erre milyen megoldást gondolnátok? Pl. ha te lennél egy parlamenti képviselő, akkor milyen megoldás lenne megnyugtatóbb, ahhoz képest, hogy ha vesztesz a választás után, akkor kampec.
werjio 2009.06.12 10:05:44
@sétáló bárányfelhők: tehát már van ilyen, és nem ér semmit...
A világgazdasági válság nem egy múló nátha, hanem komoly szervi baj. Nem tüneti kezelésre van szükség, hanem módszeres gyógykezelésre és életmódváltásra. Az egyre kockázatosabb hitelekből finanszírozott, határtalannak hitt növekedés nem fenntartható, így nem is lehet cél…..
Hazánk népességének javarésze vidéki környezetben él. Ahhoz, hogy vidéken élni ne jelentsen egyet az elmaradottsággal, és a fiatalok számára ne a városba költözés legyen az egyetlen alternatíva, sokat kell még tenni. A leginkább kritikus helyzetben a kisfalvak és a tanyás…..
Ma már nem kétséges, hogy a klímaváltozás zajlik, és ebben az embernek jelentős szerepe van. Az üvegház-gázok kibocsátása, illetve a természetes nyelők (erdők, tengerek) pusztítása-szennyezése oda vezet, hogy az éghajlat gyors ütemben változik. A klímaváltozás…..
Ma Debrecenben döbbentem le, hogy a Piac utcát gyakorlatilag az LMP uralja. Tegnap Pécsett, múlt héten Kaposvárott volt részem egy halál profin összerakott választási rendezvényben. Ugyancsak ma, Pinczés Bálinték úgy beszéltek szép számú közönség előtt Szegeden, hogy ott…..
A szocialista szakértői kormány várhatóan új világszámot prezentál jövő héten: bemutatják, hogy lehet a közvéleménnyel (és saját pártjukkal) megutáltatni egy egyébként tökéletesen vállalhatóvá és korrekté tehető adót, az ingatlanadót. A Fidesz már be is jelentette,…..
werjio 2009.05.30 00:27:26
Én a más politikán az elfogadást értem. Annak az elfogadását, hogy sok jó út van, nem csak egy, annak az elfogadását, hogy az embereknek megvan rá az okuk, hogy a saját elképzelésükre azt higgyék, hogy csak az a jó.

A politika amit nem szeretnék, az amikor sok ember meg akarja győzni a másikat a saját igazáról, harcol ezért. Igen, talán a harc az egy remek szó arra, hogy hol tud eltorzulni a politika (vagy egy vita, vagy egy kampány).

Ez független az adott állásponttól, mindegy, hogy jó rossz, működik nem működik az amit képviselsz, ki lehet lépni ebből a duális szemléletből. A lényeg hogy mennyire ragaszkodsz ahhoz, hogy csak az a jó amit te mondasz. Ettől lehet más a politika, ha valaki behoz egy olyan szemléletet, ahol nem harcol és ragaszkodik a saját igazáért, hanem azt mondja: "igen, ez lehet egy jó út és ez is lehet egy jó út és ez is".

Fontos lehet, hogy a politikusok - szerintem - akiket annyira kikezdtek azért amilyenek, korruptak, önzőek stb. (amilyenek valójában), azok sokszor a politikusi úton lettek azzá. Eredendően sokan, sőt mind, még a legkorruptabb is szeretne tenni valamit ami jó egy kicsit az országnak. Neki nagyon nagyon nagyon jó, és egy kicsit az országnak is. Szerintem ebbe lehet kapaszkodni.

Lehet kapaszkodni abba, hogy Orbán pl. azért szeretett volna olimpiát, vagy EB-t vagy bármi ilyesmit, mert ő azt gondolja, hogy ez JÓ az országnak és a magyaroknak. És a Jobbik pedig azért szeretne kevesebbet az egyik kisebbségből mondjuk (bocsánat bárkitől akit bánthat), mert ő tényleg az gondolja, hogy ez a JÓ, az országnak, a magyaroknak. Lehet, hogy mindkettő egy nehéz út, vagy kudarcos, vagy egyszerűen kivitelezhetetlen, de ettől függetlenül ők tényleg azt gondolják, hogy ez a JÓ. Nem csak nekik, hanem az országnak.

Amennyiben az Orbán vagy a Jobbik, vagy bárki más csak picit is meglátja a szememben, hogy én tényleg elhiszem neki, hogy ezt ő jónak gondolja, és úgy kezdek el vele beszélni, az más politika. Igen, arról fogok vele beszélni, hogy miért nem fog sikerülni az olimpia és miért nem annyira jó ötlet egy kisebbségről azt állítani, hogy nincs rá szükség, de elfogadom azt, hogy ő ezt gondolja most jónak.

Ez amit leírtam persze kicsit utopisztikus most, de néha néha előfordulhat és aztán el is szaporodhat a politikában és ezáltal a kultúránkban is. Igen, és azzal kezdődik, amit ti írtok, hogy "Te jössz", és akkor a következő válaszodban valakinek ha csak egy mondat erejéig is de ki lehet próbálni, hogy milyen így vitázni, érvelni, kommunikálni.

Ezt értem az alatt, hogy Lehet Más a Politika.
Megértést, elfogadást, nem harcot.
werjio 2009.06.02 17:23:15
Szia Nyár!

Most, hogy megírtam ezeket, kipróbáltam. Amikor sikerül összehoznom magamban ezt a szemléletet ("a másik is jót szeretne valahol"), akkor a saját életemet könnyítem meg vele. Meglepően könnyen túl lehet lépni a másik ember "hülyeségén", "figyelmetlenségén", "aggresszióján", "jobbosságán", "balosságán" vagy cimkézzem bárhogy is azt az alapvető megközelítést amivel ő kezel/kezelni tud egy helyzetet.

Másrészről hihetetlen mennyiségű energiát, töprengést, bosszankodást és tervelgetést (akár támadó, akár elkerülő) tudok belevinni egy olyan helyzetembe, ahol ezt nem tudom meglépni valami miatt.

Mindenkinek az életében van ilyen helyzetek, néha eltart pár percig, néha évekig, néha meg sem történik a "váltás", ahonnan már másképp tudunk látni egy történést.

Hitler is csúnyán beleragadhatott egyszer egy ilyen élményébe - én sem hiszem, hogy amikor megszületett, csecsemőként ő volt a leggonoszabb ember a világon - és azt sem hiszem, hogy sikerülne nagyon meggyőzni valamiről.

Annak, amit mondok - hogy mit értek Más Politika alatt - remélem nem az az üzenete, hogy lenne valami tuti megoldás amivel végre meg lehet győzni embereket valami másról, mint amit gondolnak. Pont inkább az, hogy ha mindinkább megjelenik egy nézet, ahol az emberek kevésbé ragaszkodnak egy keskenyke úthoz, amit megoldásnak hívnak, és helyette megnézik, hogy a másik miért ragaszkodik az ő keskenyke útjához, és miért gondolja azt jónak, akkor egyre inkább kevésbé lesz arra szükség, "meggyőzz" valakit.

Ez persze nem ültethető át azonnal a politikába vagy az üzleti világba, de néha néha megjelenhet. Pl. megjelenhet egy blog bejegyzés címében, vagy egy kommentben ezen a honlapon, és aztán egy LMP-s, vagy bármilyen más képviselő politikai kultúrájában.

Igazából nem hinnék ebben annyira, hogy írjak erről, ha nem az a nagyon találó és megengedő neve lenne ennek a kezdeményezésnek, hogy Lehet Más a Politika.
Van ez a Kivágóné, akit a fővárosi szocialista frakció azért vett fel, hogy a megérdemelten börtönben ülő Hunvald pótlásával biztosítani tudják a költségvetés megszavazáshoz szükséges többséget. Rendkívül bonyolult munka, láttam saját szememmel: a frakcióvezető minden…..
werjio 2009.05.30 00:25:47
@elhinchaviola:

Én a más politikán az elfogadást értem. Annak az elfogadását, hogy sok jó út van, nem csak egy, annak az elfogadását, hogy az embereknek megvan rá az okuk, hogy a saját elképzelésükre azt higgyék, hogy csak az a jó.

A politika amit nem szeretnék, az amikor sok ember meg akarja győzni a másikat a saját igazáról, harcol ezért. Igen, talán a harc az egy remek szó arra, hogy hol tud eltorzulni a politika (vagy egy vita, vagy egy kampány).

Ez független az adott állásponttól, mindegy, hogy jó rossz, működik nem működik az amit képviselsz, ki lehet lépni ebből a duális szemléletből. A lényeg hogy mennyire ragaszkodsz ahhoz, hogy csak az a jó amit te mondasz. Ettől lehet más a politika, ha valaki behoz egy olyan szemléletet, ahol nem harcol és ragaszkodik a saját igazáért, hanem azt mondja: "igen, ez lehet egy jó út és ez is lehet egy jó út és ez is".

Fontos lehet, hogy a politikusok - szerintem - akiket annyira kikezdtek azért amilyenek, korruptak, önzőek stb. (amilyenek valójában), azok sokszor a politikusi úton lettek azzá. Eredendően sokan, sőt mind, még a legkorruptabb is szeretne tenni valamit ami jó egy kicsit az országnak. Neki nagyon nagyon nagyon jó, és egy kicsit az országnak is. Szerintem ebbe lehet kapaszkodni.

Lehet kapaszkodni abba, hogy Orbán pl. azért szeretett volna olimpiát, vagy EB-t vagy bármi ilyesmit, mert ő azt gondolja, hogy ez JÓ az országnak és a magyaroknak. És a Jobbik pedig azért szeretne kevesebbet az egyik kisebbségből mondjuk (bocsánat bárkitől akit bánthat), mert ő tényleg az gondolja, hogy ez a JÓ, az országnak, a magyaroknak. Lehet, hogy mindkettő egy nehéz út, vagy kudarcos, vagy egyszerűen kivitelezhetetlen, de ettől függetlenül ők tényleg azt gondolják, hogy ez a JÓ. Nem csak nekik, hanem az országnak.

Amennyiben az Orbán vagy a Jobbik, vagy bárki más csak picit is meglátja a szememben, hogy én tényleg elhiszem neki, hogy ezt ő jónak gondolja, és úgy kezdek el vele beszélni, az más politika. Igen, arról fogok vele beszélni, hogy miért nem fog sikerülni az olimpia és miért nem annyira jó ötlet egy kisebbségről azt állítani, hogy nincs rá szükség, de elfogadom azt, hogy ő ezt gondolja most jónak.

Ez amit leírtam persze kicsit utopisztikus most, de néha néha előfordulhat és aztán el is szaporodhat a politikában és ezáltal a kultúránkban is. Igen, és azzal kezdődik, amit ti írtok, hogy "Te jössz", és akkor a következő válaszodban valakinek ha csak egy mondat erejéig is de ki lehet próbálni, hogy milyen így vitázni, érvelni, kommunikálni.

Ezt értem az alatt, hogy Lehet Más a Politika.
Megértést, elfogadást, nem harcot.
Sokan feltették nekem is, másoknak is ezt a kérdést a cetligyűjtés közben. Meg más, fontos kérdéseket is, de itt és most az EP programról lesz szó. Tisztában vagyunk vele, hogy az EP választás a nagy pártok részéről sima belpolitikai esemény, nem is nagyon hallunk…..
werjio 2009.05.30 00:21:44
@-Samael: Szia!

Én a más politikán az elfogadást értem. Annak az elfogadását, hogy sok jó út van, nem csak egy, annak az elfogadását, hogy az embereknek megvan rá az okuk, hogy a saját elképzelésükre azt higgyék, hogy csak az a jó.

A politika amit nem szeretnék, az amikor sok ember meg akarja győzni a másikat a saját igazáról, harcol ezért. Igen, talán a harc az egy remek szó arra, hogy hol tud eltorzulni a politika (vagy egy vita, vagy egy kampány).

Ez független az adott állásponttól, mindegy, hogy jó rossz, működik nem működik az amit képviselsz, ki lehet lépni ebből a duális szemléletből. A lényeg hogy mennyire ragaszkodsz ahhoz, hogy csak az a jó amit te mondasz. Ettől lehet más a politika, ha valaki behoz egy olyan szemléletet, ahol nem harcol és ragaszkodik a saját igazáért, hanem azt mondja: "igen, ez lehet egy jó út és ez is lehet egy jó út és ez is".

Fontos lehet, hogy a politikusok - szerintem - akiket annyira kikezdtek azért amilyenek, korruptak, önzőek stb. (amilyenek valójában), azok sokszor a politikusi úton lettek azzá. Eredendően sokan, sőt mind, még a legkorruptabb is szeretne tenni valamit ami jó egy kicsit az országnak. Neki nagyon nagyon nagyon jó, és egy kicsit az országnak is. Szerintem ebbe lehet kapaszkodni.

Lehet kapaszkodni abba, hogy Orbán pl. azért szeretett volna olimpiát, vagy EB-t vagy bármi ilyesmit, mert ő azt gondolja, hogy ez JÓ az országnak és a magyaroknak. És a Jobbik pedig azért szeretne kevesebbet az egyik kisebbségből mondjuk (bocsánat bárkitől akit bánthat), mert ő tényleg az gondolja, hogy ez a JÓ, az országnak, a magyaroknak. Lehet, hogy mindkettő egy nehéz út, vagy kudarcos, vagy egyszerűen kivitelezhetetlen, de ettől függetlenül ők tényleg azt gondolják, hogy ez a JÓ. Nem csak nekik, hanem az országnak.

Amennyiben az Orbán vagy a Jobbik, vagy bárki más csak picit is meglátja a szememben, hogy én tényleg elhiszem neki, hogy ezt ő jónak gondolja, és úgy kezdek el vele beszélni, az más politika. Igen, arról fogok vele beszélni, hogy miért nem fog sikerülni az olimpia és miért nem annyira jó ötlet egy kisebbségről azt állítani, hogy nincs rá szükség, de elfogadom azt, hogy ő ezt gondolja most jónak.

Ez amit leírtam persze kicsit utopisztikus most, de néha néha előfordulhat és aztán el is szaporodhat a politikában és ezáltal a kultúránkban is. Igen, és azzal kezdődik, amit ti írtok, hogy "Te jössz", és akkor a következő válaszodban valakinek ha csak egy mondat erejéig is de ki lehet próbálni, hogy milyen így vitázni, érvelni, kommunikálni.

Ezt értem az alatt, hogy Lehet Más a Politika.
Megértést, elfogadást, nem harcot.
Codename Mira Magyarázó 2008.10.01 11:46:13
Új szolgáltatás a rendszerben. A találatlistát érinti.A dolog lényege, hogy ha a kulcsszavas módon keres a felhasználó (elhagyja a mondatvégi írásjelet) és olyan kulcsszavat ír be ami benne van a beépített kis fogalomtárban akkor a rendszer az első találat elé (vagy oldalra oda…..
werjio 2008.12.13 07:59:46
Itt van néhány:

www.kislexikon.hu/

Ez nagyon jónak tűnik, szerintem vele érdemes lenne felvenni a kapcsolatot:
mekmunka.oszk.hu/adatbazis/lexikon/phplex/lexikon/index.html

www.megaport.hu/portal/index.php?cat=379

András

Codename Mira Asszociáció 2008.11.25 12:37:07
Még egy emberi tulajdonság amit sikerült algoritmusba foglalni.A rendszer képes asszociálni. Néhány példa, hogy mikor mire asszociál:(német keresztnév)hans>keresztnév,név,ember(francia festő)hanoteau>képkenyér>étel,pékség,pékPersze még rengeteg finomítanivaló van rajta, de…..