Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Detti

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon nem létezik egységes, megbízható minősítési rendszer a kutyaiskolák üzemeltetésére vonatkozóan, ennek meg is van az eredménye. Sok tehetséges, hozzáértő oktató mellett olyan dilettánsok is dolgoznak ebben a szakmában, akiknek a tevékenysége nem csak haszontalan,…..
Detti 2014.03.28 15:10:22
Azért azt tegyük hozzá, hogy nemcsak, hogy minden fajta más, de minden egyén is más!! És van bizony (lásd az én kutyám is), aki hát nem egy emberszerető. Persze, kötődik hozzám, és ha nem lát, azért rákapcsol, de pusztán a kedvemért, vagy egy simiért/dicséretért a kislábújját nem mozdítaná. Van, hogy a simi elől elhúzza a fejét, mert az nem kell a hölgynek. Egy vizslát, vagy hasonlóan lelkes fajtát (és ezek közt is lehet más beállítottságú), lehet örömködéssel vagy simikével jutalmazni, mert majd megvész a gazda szeretetéért, megbecsüléséért. De könyörgöm, nem egyformák!!!
És nálunk csakis a jutifalat vált be, ha gyorsan magam mellé akarom parancsolni a leányzót. (Amúgy mindig 40-50 méteren belül marad, de lassú is, lusta is, jól megfontolt úriasszony.)
És én így szeretem, szeretem, hogy egyéniség, emellett mindenre megtanítható és jól nevelt. (Ja, és nem is labdás, vagy kedvenc játéka sincs, gyerek korában sem volt. Más kutyákkal szeret néha kergetőzni.)

Szóval azt kijelenteni, hogy a "jutizás nem jó" pont arra ad következtetni, hogy aki a cikket írta, az nem találkozott még elég kutyával, hogy átlássa: ugyan úgy, mint az emberek, a kutyák is mind egyéniségek: eltérő szeretet-igénnyel, eltérő kedvteléssel és vágyakkal! Ő se menjen oktatónak. ;)
(Persze azt aláírom, hogy az oktatók jó részének kötelezővé tenném Cesar Millan összes könyvét és filmét kívülről bemagolni! :D )
Támadt egy olyan kósza gondolatom, hogy bizony jó volna egy bankszámla. Egyrészt mert már vélhetően nem sok választ el attól, hogy havi fizetség üsse a markomat, másrészt pedig így még egy fokkal komolyabb lenne a státuszom a britek körében.Gondoltam akkor hát mi sem egyszerűbb…..
Nagyon multikulti ez a ködös Albion. Apropó, utánanéztünk, mit is jelent ez a gyakran elcsépelt kifejezés.régi, most már csak költőileg használt neve Nagy-Britanniának (Angol- és Skótországnak). A gael alb (magasság) és inn (ország, sziget) szavakból származtatják, tehát azt…..
   Dugjuk be valami újba az ujjunk Kakaót igyunk és csókolózzunk Félig háttal a világnak Poénból egyszer megkoronázlak Királynő leszel te én meg sokba Kerülő autó és magazinokba Riportot adunk hogy Angliába Lakunk a Buckingham palotába. elutazunk ketten Angliába…..
Végre nincsen qrva hideg,Elolvadt a hó!A zöld fűben szaladgálniJajj, de nagyon jó!A gyerekeknek mégisKönny szökik a szemébe,Mert a hóember beleolvadtA környezetébe.Na ez most azért jó, mert így valószínűleg a repülőgépek is zökkenőmentesen fognak iderepülni a…..
Két kutya megy a sivatagban:- Te figyelj, ha továbbra sem találkozunk egyetlen fával sem, én a nadrágomba csinálok...