Regisztráció Blogot indítok
Adatok
djpeter

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány éve még megmosolyogtak, amikor erről írtam, mostanra ki merik mondani a nagyobb gyártók is azt, ami a nyilvánvalóvá kezd válni az autóipar transzformációja kapcsán: messze az inflációt meghaladó szinten drágulnak az új autók, és ez a folyamat gyorsuló tendenciát mutat. A modellpaletták…..
Napjaink egyik nagy probléma a parkolóhelyek hiánya a legforgalmasabb városrészek területein. A helyzetet tovább nehezíti néhány ember magatartása, akik úgy vélik, hogy bizonyos parkolók az ő kizárólagos tulajdonukat képezik, hiába vannak közterületen, és ezért "büntetnek" is a saját módszereik…..
TotalTool Heti kedvenc rovatunk 2017.11.03 05:44:00
Ez a hét most nem okozott nagy meglepetést, teljes 10 pontos értékelést két gép kapott, egyik a  Makita DTD 152Z ütvecsavarbehajtó a másik a Bosch GDR 10,8 Li-ion, szintén ütvecsavarbehajtó , ez kisebb méret, így nagy összehasonlító tesztbe nem mennék bele, úgy is a közeljövőben lesz egy…..
Kis ismétlés: az úgy volt, hogy nyáron elbontattam egy cserépkályhát és egy konvektort. Így az óra ketyegett, hogy a hideg beálltáig valami legyen helyettük. Gázkandallót akartam, de az elszállni látszó költségek lebeszéltek róla, úgyhogy kikötöttem a klímával való fűtés mellett. Nézzük, jól…..
Egy friss kutatás is megerősíti, amit alighanem mindannyian tudunk: nem jó későn, a lefekvés előtt vacsorázni. Ennek oka azonban nem az, hogy akkor rosszul alszunk, a veszélyek ennél sokkal nagyobbak...
Miközben a magyar kormány azzal dicsekszik, hogy napról napra jobb a foglalkoztatási helyzet Magyarországon, egyre több ágazatban üti fel a fejét a munkaerőhiány. Jelenleg már nem csak arról lehet beszélni, hogy bizonyos magas kvalitást igénylő iparágakban (mint például az…..
Kértük, hogy írjon beutalót kardiológiára, amire annyi volt a válasza, idézem: "Minek?! Úgysem jutnak be!" Emberek, sajnos a magyar egészségügy tényleg rémes állapotban van, és bár ha nem is a teljes sztorit, de a nagyrészét el tudom képzelni a magyar orvosokról, akik itthon maradtak.  Lássuk az én…..
djpeter 2016.04.19 23:00:24
@she_wolf: Én szekszárdi vagyok és nálunk is ez a gond. Váltanánk én és a családom és meg is kérdeztük barátainkat kihez menjünk és hogyan lehetne elintézni,de eddig nem sikerült. Most nem irom le a részleteket ,de elhiheted ha a páromnak csak egyszer baja lesz abból hogy a körzeti orvos nem végzi el amiért fizetik akkor meglátogatom és kitekerem a nyakát. Csak egy info hogy a helyettese aki elég sűrűn van a kocsmából szokott menni a rendelőbe dolgozni 3 sör és ugyanennyi feles után. Ha ő van be se megyek. Itt tart ma a háziorvos szakma. Bele lehet szarni. A páromnak rendszeresen vidékre kell járni egy betegsége miatt és az utikoltseg papírt sem akart adni a körzeti orvos mert azt mondta nem az ő dolga de párom megkérdezte a tb-nél kinek mikor kell adnia és elmondta a dokinak. A doki azt mondta akkor sem ad. Basszuk meg...a párom Közölte vele jobban jár ha ad mert különben lemegyek és kiverem belőle. Na azóta adja. Miért is kell ez? Mért nem tudja adni magától? A többit le se irom miket csinál.
djpeter 2016.04.20 23:24:49
@zsebibabi: Majd ha a feleséged vagy gyereked egészsége fog múlni rajta te is elgondolkozol. Milyen dolog lenne ha én sem látnám el a munkámat rendesen mint buszvezető. Nem állnék meg a megállóban mert nem szimpatikus vagy nem venném fel az utast. Direkt nem orvost hoztam fel de talán megérted. Páromnak autoimmun betegsége van és éppen kiújult 8 év után amire szarik a doki. Szükséges rendszeres vérvétel és szigorú és erős gyógyszert szed. De ez egy dolog. De már kétszer mentünk maszek dokihoz mivel a körzeti semmit sem csinált. Közép fül gyulladással hazaküldte hogy semmi sincs. Másodszor a kezén levő vérmérgezést kapott és azt mondta beképzeljuk. Hazaküldte páromat. Másnap bevittem a kórházba mert a csík a vállánál volt. Érdekes ott azonnal megállapitottak es kezelték. Az utolsó pillanatban. Szoval te mit csinálnál ha igy kezelnék a párod? A temetésén biztos mosolyogtál volna. Gondolkozz hogy nem mindenki azért agresszív mert hobbija hanem oka is lehet rá. Én szeretem a párom és nem akarom elveszíteni egy orvos miatt.
Orbán Viktor tegnap évértékelőt tartott a Várkert Bazárban, amelyben ismét messze kalandozott mindattól, amit ma Magyarországon tapasztalhatunk. Győzelmi jelentésében egy másik univerzumba kalauzolt, ahol minden szép és jó, kormányzásuk pedig egy sikersztori. Mindeközben a magyar valóságban a…..
djpeter 2016.02.29 21:59:27
@Punxsutawney Mormota: Szerintem az óperenciás tengeren is túl hagyta:-)))
djpeter 2016.02.29 22:09:41
@azértezszánalmas: van egy mondás: Ha hazudni akarsz készíts statisztikát.
Jó lenne látni azért konkrétan mit mivel is hasonlitunk össze ugyanis ha az ország egyik részén hülyére zabálják magukat a jónépek míg a másikon éhenhalnak akkor az átlag ételfogyasztás kielégítő statisztikailag csak az egyikbe senki sem szeretne tartozni.(ki tudja miért) Gondolom te sem.
djpeter 2016.02.29 22:23:36
@azértezszánalmas: A kiskereskedelmi forgalom azóta emelkedik amióta a fidesz padlóra nem küldte.Több ház épül és több autót adnak el....mint mióta is 2014??Csökkent az szja igazad van mennyit is? számold ki mennyi az egy minimál bérből élő embernek de forintban.A szám ami kijött azt pedig elviszi neki a banki tranzakciók költsége mivel már nincsen ingyenes számlavezetés de mondhatnák más dolgot is.Gyermek kedvezmény...mekkora kereset is kell hogy kihasználd a maximumot 3 gyermeknél? csak a nettót írd le...köszi. Chf hitel....mikor a fidesz hatalomra került kinek a szavaira is indult meg a lejtőn a forint lefelé? Matolcsy...nagy segítség volt az embereknek amikor azt nyilatkozta a világba hogy az sem erdekli ha 400 ft lesz 1 euro mert az jó nekünk csak ebben az volt a baj hogy a nekunk az inkább nem az emberek csoporja volt....köszi
  Van ilyen ember, és ez most nem poén, nem kamu. Nem lájkvadászat. Milyen lehet az élete? Van neki valódi élete a Facebookon kívül? Mi lehet ott? Sivárság. Mit tesz a fotóival? Mit? Megnézi. És? Megmutatja egy embernek? Kettőnek? Kinek? Nincs jelen az igazi valóságban, nincs…..
djpeter 2015.11.08 13:51:17
@Oxfordutca77: Osztom a véleményedet. Sokan úgy érzik retro-k vagyunk de amióta az emberek a személyes kapcsolattartás vagy kézzel írott levél stb helyett ezeket a virtuális kapcsolattartasokat magamutogatasokat és feltűnőségi viszketekségben szenvedő dolgokat részesítik előnyben azóta vannak olyan problémák hogy családtagok élnek egymás mellett látszat figyelmet és segítséget biztosítva és sokszor virtuális támaszt biztosítva egymásnak mert az ilyen élet azt sugallhatja ez a normalis. Azért ezen el kellene gondolkodni.
Nekem nincs ilyenre szükségem a gyermekem még kicsi hozzá de remélem hogy ez csak átmeneti és javulni fog az a nézet hogy lenézik aki nem FB oldal nyitásával születik és az oldal törlésével hal meg a baráti és családi embereknek.
Rendszeresen felbukkanó téma a sajtóban és blogokon a magyarországi bérhelyzet. Miért annyi, amennyi, sok vagy kevés. Hogyan lehet egyszerre munkanélküliség és krónikus, növekvő mértékű munkaerőhiány. Ami talán újdonság, hogy a hagyományos hiányszakmák (programozó,…..
Kegyetlen élethelyzet, amikor a család egyik tagja külföldön dolgozik, míg a többiek otthon maradnak – akár csak pár hónapig, amíg a másik mindent előkészít, de gyakori az is, hogy egyikük huzamosabb ideig külföldön dolgozik és csak pár hetente jár haza hétvégére. Egy új…..
djpeter 2015.10.05 06:24:48
Pár hete voltam otthon és pont ez volt a téma a baráti körben. Egyik embertől jól megkaptam hogy nem kellene drága dolgokra költeni az embereknek konyhakertet kellene művelni és fát vágni stb és akkor nem kellene az embereknek kimenni. Magyarul én voltam a hibás hogy tavol kell éljek egy ideig. Akkor kifejtettem az otthoni előéletemet az illetőnek. 3 tagú család nevelt gyerekkel. Apja hála istennek fizet és van családi pótlék és volt munkám havi 78 ezer Forint fizetéssel. Elmagyaráztam neki hogy 40 m2-es lakásban lakva is úgy tudtunk megélni hogy honapról hónapra. Aztán jött a tönkrement hűtő aztán mosógép gyerek iskolás lett és kevés lett a pénz. Régebben volt egy kis megtakaritasom és elkezdett ellopni. Amíg még volt belőle kijöttem dolgozni és erre megkapom egy olyan ember beszólását akinek 38 évesen senkije es ketszer annyit keres mint én kerestem és azt mondja ő is megél. Megkérdeztem tőle ha már Ennyire képben van hogyha egy hónapban egyszer el kell menni a gyereknek maszek orvoshoz és az anyjának is szerinte az mennyi költség? Persze tudtam mit fog mondani. Az orvosi ellátás ingyenes és pont erről beszélt hogy ilyenekre megy el a pénzünk. Mondtam neki egyből hogyha beteg lenne a családja és az úgynevezett ingyenes orvos memsegít akkor nem vinné maszek orvoshoz a beteg párját vagy gyerekét akin nem segítenek? Azt mondja olyan nincs. Erre csak annyit mondtam azt kívánom eljed át de minden évben csakhogy emlékezz erre amit most állítottál . Ülj a kórházban és a varókban órákat és napokat várva hátha mindig igazad lesz. De ha egyszer nem akkor jusson eszedbe hogy megsporoltal pár ezer forintot és ne legyen komoly baj abból ahogy dontottel. A páromnal a vérmérgezést nem tudták megállapítani a lányánál a középfül gyulladást és ez csak egy-egy a sok közül. Visszatérve a külföldi munkára megbeszéltük hogy kicsit dolgozom osszeszedjuk magunkat es utana hazamegyek és megpróbáljuk megint. Haashogy nem otthon hetelni valahol. Mostmar tanitjuk a gyereket egyedül iskolába járásra étel készítésre közlekedésre stb hogy önálló legyen és segitsen nekunk amiben tud és akkor eggyütt leszünk esténként vagy hétvégeken...én biztosan hazamegyek mert otthon érzem otthon magam.
Sorra lépnek le Magyarországról azok, akiknek van Nyugat-Európában használható tudása: a hazai hiányszakmák listája sajnálatos módon hónapról hónapra csak bővül. Folyamatosan vándorolnak ki az orvosaink, az informatikusaink és a mérnökeink. Újabban nincs már elég hentes,…..
A legtöbb ember a mai napig a körülötte lévő embereket és történéseket teszi felelőssé minden kudarcáért és bukásáért. Ennek pedig az az eredménye, hogy nem képesek tanulni a hibáikból, ezért arra kárhoztatják magukat, hogy újra és újra elkövessék azokat. Mondanom sem kell, hogy ezzel a…..
A minap bejelentett úgynevezett adómódosítások önmagában nem sok vizet zavarnak. Az egy százalékpontos szja-csökkentés csak látszatintézkedés, különösebb hatása, jelentősége nincs. Mert azt ugye senki sem gondolja komolyan, hogy az átlagbérre számolva kettőezer forint plusz…..
SzexKlinika A nyalás művészete 2007.11.04 21:21:34
Egy ismeretlen nő írása a nyalás művészetéről. Úgy érzem ezt meg kell osztanom veletek! "Hé fiúk! Nagyra becsüllek titeket, akik szerettek puncit nyalni, mert sajnos túl kevés van belőletek. Nem én vagyok az egyetlen nő, aki ezt állítja. Ráadásul vagytok néhányan, akik…..
Olvasónk szintén egy rossz házasság miatt lett a szegénység rabja, de állítása szerint sokkal jobban megviseli a lányának a hiánya. Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a szegenyekvagyunk@gmail.com címre !! Az alábbi témákban várjuk a…..