Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sebien

0 bejegyzést írt és 352 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(via Trónok harca - HBO) ..
sebien 2015.06.15 13:07:17
@doggfather: te meg képes vagy minden egyes cikkre reagálni... bravo, ez így sokkal jobb.

egyébként neked tényleg ennyire sok a szabadidőd, hogy minden blog.hu-s cikkhez hozzá kell szólnod, ráadásul csupa ilyen nulla tartalommal rendelkező poszttal, vagy csak a buta blogodat akarod így reklámozni?
Ide kattintva olvasható egy nagyon profi és átfogó cikk az önvédelmi fegyverekről, amit erősen ajánlok a fighterblog olvasóinak figyelmébe !Fegyverszakértőt kérdeztek a cikk szerzői, és nagyon tömör informatív válaszokat kaptak! Eddig én sem olvastam ennél jobb,…..
sebien 2011.08.14 19:42:18
nem trollkodni szeretnék, de előre tudtam, hogy fel fogom húzni magam a linkelt olvasmány miatt. nem is tévedtem, sajnos.

számomra a tanulság ugyanis továbbra is az, hogy ha rendesen meg akarod védeni magad a támadódtól, te kerülhetsz bajba. és akkor van pofája élcelődni azokon a szarokon, amiket engedélyeznek, és amik tényleg csak arra jók, hogy jobban felbosszantsák a támadót (ha az egy tapasztaltabb embert).

"Szabály az is, hogy a megfutamodott, sérült támadót tovább már nem lehet bántalmazni."
majd ha ez vonatkozik a támadómra is. addig meg addig ütöm-rúgom, amíg él. sem nem vagyok harcművész, sem nem vagyok orvos, honnan tudhatnám, hogy most már harcképtelen. ja és még jól meg is vagyok ijedve...

"A magyar jog szerint ilyenkor enyhítő körülmény lehet, ha a szabályokat ijedtségből vagy erős felindulásból hágjuk át."
amíg ez nem felmentő körülmény, addig csak a támadót segítik ezzel is...

"Riasztás esetén semmi más dolgunk nincs, mint 3-5 percig, azaz a segítség megérkezéséig feltartóztatni az esetleg ránk támadó gonosztevőt."
és mindezt a csináld magad építőkészlettel. igazán semmiség... köszönjük emese!

még egyszer bocs a trollkodásért, de kicsit felhúztam magam a fenti szövegeken (többek közt), ugyanis eddig csak azt tudtam, hogy hatékonyan nem védhetem meg magam (ha nem tudok semmilyen önvédelmi rendszert), most már gúnyolódnak is rajtam ezért.
Navixaf: Az utóbbi időben rendszeresen járok a Margitszigetre futni, mert az edzésterv szerinti hosszabb edzésekhez számomra előnyös, hogy nem kell 500 méterenként kereszteződésen átrohanni (többnyire piros lámpa mellett), mint a Rákos-patak partján és trolibuszok se vadásznak…..
Kedves Modor Tibor!Bátorkodtam A modoros playmate III. részét elkészíteni. Tudom, hogy van átfedés az előző két résszel, de talán sikerült kiegészíteni néhány durva fordulattal. És mindezt a butalapok stílusában.Üdv,Horika    Lenkei Cindy a tavalyi Miss…..
sebien 2010.10.23 15:24:07
@Modor Tibi: "Nem tudom, miért pont a tévénélküliség érdemelte ki ezt a státuszt, de mindegy persze :)"

szerintem ez a "nincs is tévém" hozzászólás a comment blogon (ami ugye alapvetően tévével kapcsolatos) vált igazán hírhedté... és modorossá.
Megérkezett a véleményes hétvége, jöjjenek tehát a vitákat gerjesztő beküldések.Először egy aktualitás, Uchi no Doragon jóvoltából:Az új Tőzsdecápák-film alcímébe szeretnék belekötni, ami angolul "Money never sleeps", amit "A pénz nem alszik"-ra…..
sebien 2010.10.02 16:04:51
@Leiter Jakab: jogos, de akkor is úgy érzem, hogy az első rész fordítója követte el a nagyobb hibát, ezért semmiféleképpen sem hibáztatnám a második rész fordítóját.

egyébként még a kék lócipőt is megérteném, de kék virág? honnan és egyáltalán miért? erről lehet valamit tudni?
sebien 2010.10.02 16:58:44
@Leiter Jakab: kicsit sportszerűtlen leszek, de a saját érvedet fogom felhasználni: "Még mindig szereti a Kék patkó az Anacott Steelt?" ennek a kérdésnek pont a jelentése a lényeg, ezért nem tartom akkora hibának, hogy a virág helyett a patkó szót használta. mert aki ebből nem értette, hogy miről van szó, annak szerintem virággal sem jelentett volna többet...

bár nyilvánvalóan szerencsésebb lett volna a virág szót használni, de mivel elég sok idő eltelt az első rész óta, ezért abszolút nem hibáztatom érte, hogy nem emlékezett ilyen apróságra. pláne ha nem is látta az elsőt, akkor miből kellett volna gondolnia, hogy valami eszement a patkóból virágot csinált?
Félrefordítások És most sport 2010.09.24 11:55:00
Véleményes lehet, hogy z. beküldése ide való-e, vagy a véleményes hétvégére, de én kiteszem már pénteken, egyrészt, mert az majdnem hétvége, másrészt, mert tökéletesen egyetértek vele (kivéve azzal, hogy kevés egy poszthoz), és az általa kifogásolt kifejezés nekem is…..
sebien 2010.09.30 23:32:37
@sTormy: szerintem itt alapvetően két fogalomról van szó: mezőny és mérkőzés. a mezőny a játékosok halmaza, míg a mérkőzés inkább az események/történések/cselekvések halmaza. aki a játékosok közül (teljesítmény alapján:) legjobban kiemelkedik, az a mezőny legjobbja. aki pedig a mérkőzést leginkább (természetesen) pozitív irányba befolyásolja (akár elöl góllal/gólokkal, vagy hátul védésekkel), az a mérkőzés legjobbja.

nyilván a kettő sokszor - de nem feltétlenül - ugyanaz a személy, ezért semmiféleképpen sem mondanám, hogy objektíve rossz, max véleményes a dolog.

(és hogy őszinte legyek, azt sem tudnám most így a saját okfejtésem után megmondani, hogy a meccs vége felé a mezőny, vagy a mérkőzés legjobbját szoktak megválasztani. valaki?)
Lezárult az Antivírus blog kamuprofil vadászata. A versenyzők tucatnyi hamis iWiW és Facebook adatlapot buktattak le. Akad közöttük olyan, melyet több mint 36 ezren jelöltek vissza, ismert hivatalban lévő politikusokat és közéleti személyiségeket is beleértve. Egy hónappal…..
sebien 2010.09.22 18:05:43
@garage: enyhe túlzással olyan nekünk sp (éder krisztián), mint a külföldnek jb (justin bieber): mindenki utálja. de senki sem ismeri...
Taegeuk Jeonsa Le a vuvuzelával 2010.06.14 15:34:00
Már az első meccs után zúgott a fejem, ez a mennyiségű vuzuelázás már kicsit sok(k). Tiltsák be! :D  ..
sebien 2010.06.14 19:40:52
@Hkacsa: vuvuzela.hu/ (subbán láttam, talán nem véletlenül)

@vészmadár (pica pica): aztán ne csodálkozz ha valaki majd lenyomja a torkodon... csak úgy szeretetből.
sebien 2010.06.16 20:22:50
@ato boldon: én nem vagyok az az erőszakos fajta... de teljes mértékben megérteném azt, aki kicsit vehemensebben reagálna erre a népi hangszernek csúfolt köcsög dudára (szándékosan írtam külön)

egyébként annak kifejezetten örülök, hogy téged nem idegesít, viszont képzeld el azt is, hogy ez ott élőben sokkal hangosabb, mint tévén keresztül, és a játékosoknak nincsen távirányítójuk, így levenni sem tudják a hangot. mert meggyőződésem, hogy ennek is szerepe van abban (mint ahogy másnak is nyilván), hogy eddig egy rakás szar az egész vb.

azt meg végképp nem értem, hogy mi tetszhet valakinek ebben a buzuelában. egyszerűen nem lehet biztatni a csapatokat, nem lehet normálisan szurkolni, mert elnyom minden más hangot ez a zümmögés. egyszerűen tönkreteszik az egész mérkőzést.

és amikor meglátom ezeket az átszellemült kreténeket, amint azt a szart fújják, akkor - tartsál akármilyen rasszistának, akkor is leírom - csak arra tudok gondolni, hogy ezeknek sem kellett volna lejönni a fáról...
Három igazán minőségi darabot tálalok reggelire.Ismeritek a szabályt, nincsen gyűjteményes poszt CSI nélkül. Joe bácsi küldte:Most (01.08) nézem a CSI: New York-i helyszínelőket. Gary Sinise a gyilkosság helyszínén "töltényfoglalatot" talált.Elég sűrűn olvasom a…..
sebien 2010.05.12 19:24:34
@Kovácsné: régebben vasárnapi ebéd után elég sűrűn néztem, ezért a szereplőket tekintve valamennyire képben vagyok. viszont a mostanában nem nézem, ezért fogalmam sincs, hogy volt-e ott szóvicc.

@BéLóg: örülnék, ha (már) annyira tudnék angolul, hogy fordítási munkák közben egyáltalán esélyem legyen elkövetni hasonló hibákat:) ezért, hogy a kérdésedre is válaszoljak, természetesen nem én vagyok a fordító. csak az nem tetszett, hogy úgy tűnt, ebben az esetben anélkül ítélkeztél a fordító felett, hogy nem is tudtad, miről van szó.
sebien 2010.05.12 19:26:29
@sebien: kéretik az utolsó mondatba nem belekötni, szerintem egyértelmű, hogy mi akart lenni:)
sebien 2010.05.13 20:17:52
@BéLóg: jogos. épp ezért maradjunk annyiban, hogy te jobban tudsz angolul, én viszont jobban ismerem a sorozatot:)
comment:com Végre vége 2010.04.03 13:00:00
Húsvét van, vagyis ma még nem csak holnap, mindegy, a lényeg, hogy három napig nem kell dolgozni, lehet zabálni a sonkát meg a főtt tojást, és inni hozzá kellemes pálinkákat - közben meg nézni a tévét, jóhogy. Sporttal kezdünk, a hétvége ebből a szempontból mindig nagyon fasza…..
sebien 2010.04.03 21:00:21
@katee: én maximum nem tartom tiszteletben, míg az egyház csúnyán kihasználja az emberek hitét. szerinted melyik a rosszabb?
sebien 2010.04.04 00:45:47
@Köztévédrukker: csak azért, mert valami a miénk, az kötelezően jó és továbbadandó? persze van aki minden fenntartás nélkül elfogadja azt az oly gyakran hangoztatott választ is, hogy: "csak, mert isten úgy akarta." és van, aki gondolkodik is. de persze lehet, hogy én vagyok korlátolt, mert nem fogadom el a minden racionális magyarázatot nélkülöző dogmákat és nem támogatom azok továbbadását gyerekeknek, akik még nem képesek különbséget tenni fikció és valóság között.

és hogy demagóg legyek: ha például nálunk az emberevés is elfogadott lenne, akkor azt is továbbadandónak tartanád, csak mert a kultúránk része?

ezt a választ így önmagában nem fogadom el, hogy valamit csak azért kell megismerni, mert a kultúránk része. azzal viszont egyetértek, hogy a keresztényi értékeket (család szeretete, stb) át kell adni a gyerekeknek, de ehhez nem értem miért kell mellékelni azt a sok maszlagot? (isten, jézus, stb...)
sebien 2010.04.04 18:06:58
@Pikk Dáma ♠: te így szoktál vitázni? mert ezek aztán komoly érvek, gratulálok.
Két hete szellőztette meg először Gáspár Győző, hogy visszakerül a képernyőre, s bár sejteni lehetett, hogy folytatja gyümölcsöző kapcsolatát az RTL Klubbal, akkor még úgy nyilatkozott a Napi Ásznak, hogy egy ország szereti azt a csatornát, amin nemsokára újra feltűnik.…..
sebien 2010.03.05 19:57:11
@Atosa: csak nem egy lehetséges férjjelölthöz van (bal)szerencsénk?:(
sebien 2010.03.06 15:03:12
@Atosa: a mai képernyő minőségét tekintve én simán bóknak venném, ha azt mondanák rólam, hogy nem vagyok képernyőre való.

"Edit nem érdemelt volna egy önálló műsort?"

erre simán odaírnám, hogy NEM. de akkor anélkül minősíteném, hogy ismerném. bár az elég sokat elmond róla, hogy hajlandó volt részt venni egy olyan műsorban, mint a benkő kurvát keres.
sebien 2010.04.02 16:06:52
@brtktln: ha javasolhatnám: csakis full hd-sat, mert úgy az igazi:)
A Zugügyvéd szerint is disszonáns, hogy magyar állampolgár nem élhet a választási jogával, ha külföldön dolgozik, és feladja itthoni lakását.Kedves Zug!Kivancsi vagyok a zugugyvedi velemenyedre. A jogi tenyallasegyertelmu, megis furcsanak tartom a helyzetet. Az Alkotmanyertelmeben…..
sebien 2010.03.18 21:12:52
@Rékuc: ez nem irigység. egész egyszerűen nem érzem jogosnak, hogy olyan dologba legyen beleszólása, amihez (jelenleg) semmi köze.
sebien 2010.03.18 21:24:27
@JG: ebben igazad van. bár hozzátenném, hogy egy olyan országba valószínűleg nem is szeretnék (addig) visszajönni, ahol (és amíg) egy ilyan párt uralkodik.
sebien 2010.03.18 21:43:08
@posztolo: "Attol hogy valaki a kepessegeinek es erdeklodesenek megfelelo munkat talalt az EU-n belul, az nem jelenti azt hogy a hazajat elhagyta."

ha huzamosabb (jelen esetben 8 év, ugye) ideig nem vagy itthon, akkor hogy neveznéd ezt az állapotot?

"Magyar allampolgar vagyok es leszek mindig is."

ezt senki sem vonja kétségbe, de magyarnak lenni és magyarországon élni nem ugyanaz.

"En is ugyanolyan magyar vagyok mint ti, csak egy kicsit tavolabb talaltam munkat."

így van, és ha majd hazajössz (nem csak látogatóba), ugyanúgy szavazhatsz, mint mindenki más (aki itt is él).
A ma esti ajánló élére kívánkozik egy premier: bemutatkozik a Tv2 műsorán is az NCIS spinoffja, az NCIS: LA (21:20-tól, duplarész), amiből őszintén szólva csak a backddor pilotot láttam, ami a rendes NCIS-évadban ment le, és ennek alapján is láttam, hogy nem nekem szánták. Az…..
Amikor január elsejével Bombera Krisztát két év után hazavezényelték New Yorkból (az MTV-nek a megszorítások miatt már nem volt pénze a tudósítói posztra), lehetett tudni, hogy a riportert megtartják a köztévénél. Akkor ugyanis Bednárik Imre hírigazgató azt mondta, hogy…..
sebien 2010.03.04 19:15:26
@Shermes Hollock: az érdemeiről nem tudok nyilatkozni, mert nem sok híradót nézek. nem szeretem, ha mások mondják meg, hogy mit kellene tudnom a világról, na. de amikor nagy ritkán láttam, nekem személy szerint szimpatikus volt a csaj. persze nincs sok összehasonlítási alapom...

@DRtorgyi: volt kettő nagyon nem rossz éve. szerintem neki mindenképpen megérte, függetlenül attól, hogy hogyan teljesített.
sebien 2010.03.04 19:39:45
@Shermes Hollock: ez igaz, de ha tényleg innen küldték ki neki email-ben a szövegét (mint ahogy itt korábban jelezték) és azt csak felolvasnia kellett, akkor nem biztos, hogy az ő hibája volt a gyenge teljesítmény. mert nyilván nem azért küldték ki neki a szöveget, mert ő nem tudott volna összetákolni pár értelmes mondatot. mert ha így lett volna, akkor kiküldtek volna valaki mást. ő erre szerződött, ennyi volt benne. bár biztos, hogy sokan ebből is sokkal többet ki tudtak volna hozni, neki ennyi sikerült.
sebien 2010.03.04 22:21:38
@Shermes Hollock: na igen, a lényeg new york. mongóliába biztos nem ment volna ki ilyen feltételekkel:)
Ma estére komoly játék- és dokumentumfilmekkel készültek a tévék, legalábbis nagy többségük: az m1 levetíti a Szíven szúrt ország című dokut, ami a Cozma-gyilkossággal foglalkozik, és a témája miatt meglehetősen nagy port vert fel annak idején (kezdés 21:30). A TV2…..
sebien 2010.03.02 21:08:27
@johnyB: attól, hogy sixx-nek nem tetszett, na.
sebien 2010.03.02 22:01:30
@sixx: és akkor? valahol egyetértünk. azért csak valahol, mert én még csak meg sem néztem ezeket egy kivételével. a titanic esetében is csak az érdekelt, mire adtak már 11 oscar-t. hát ott is csak a jéghegy nem kapott szobrot...
Subba Subba szív iWiW: Apa és fia 2010.02.26 09:08:00
Azt se tudjuk hova nyúljunk hirtelen, micsoda válogatás! Apa és fiaLaci és énPerpatvar a kommentekbenJó ez a piros póló. Nahát, 5:14-nél is egy pont ugyanolyan tök jó piros póló!!Aranyos! Volt.LakásunkSzületési név: اغاني أيهاب توفيق طرب اغانى…..
sebien 2010.02.26 21:47:56
@Bergeroth: te tévét sem nézel, merthogy olyanod sincs... de ha lenne, akkor is csak a natgeo-t, meg a spektrumot néznéd:(
sebien 2010.02.27 14:48:28
@Bergeroth: a hozzászólásomban nem a tévé volt a lényeg... hanem az az általam oly annyira nem értett dolog, hogy egyesek miért érzik szükségesnek egy adott témában elmondani, hogy őket az mennyire nem érdekli. ha nem érdekel, akkor miért foglalkozol vele?

a tévé pedig úgy jött a képbe, hogy legtöbbször tévés témákban szokott előfordulni, hogy jönnek a sznob köcsögök és nagy hanggal bekiabálják, hogy ez őket mennyire nem érdekli, meg különben is, nekik már évek óta nincs is tévéjük.
Napi MaszturbáláSokk Valentin(a) 2010.02.14 13:00:00
Némi rafinériával minden férfi rávehető olyan dolgokra, amiket nem szívesen csinál. Természetesen ez alól a férjem sem kivétel...Hajfestésügyileg nem járok fodrászhoz, idehaza szoktam intézni. No, azért némi segítséget igénylek, különösen a hátsó részek tekintetében.…..
Nagyon könnyen lehet, hogy csak szerencsétlen fogalmazás, nem félrefordítás, de szerintem minimum "erősen félreérthető" kategória.Az amerikai foci szerelmeseinek nagy nap volt a múlt vasárnapi, hiszen ekkor játszották a Super Bowlt, az amerikaifoci-bajnokság döntőjét,…..
sebien 2010.02.09 20:45:55
@bioLarzen: azt értem, hogy a trollokat mi vezérli a politikai blogokra, na de itt mit keresnek?
sebien 2010.02.09 20:48:59
@bioLarzen: szerintem ahogy a posztokat tag-elitek, ugyanúgy ellátják kulcsszavakkal a videókat is.
sebien 2010.02.09 20:59:19
@bioLarzen: nyilván minél inkább szakértője valaki egy témának, annál egyszerűbben meg tudja oldani rövid és tömör (akár mesterségesen gyártott) kifejezésekkel. gondolj csak a labdazsonglőrökre. na aki azt a jelrendszert először, vagy laikusként olvassa... mégis tökéletesen működik.
Hóbelevanc Folytatás 2010.02.09 13:00:00
A blog ezzel a bejegyzéssel véglegesen lezárásra kerül. Tartalma azonban értékes, és - sok esetben sajnos - továbbra is aktuális. Ezért tessék belőle nyugodtan szemezgetni, és a kommenteléstől se tartsa magát vissza a kedves olvasó, ha úgy érzi, megjegyzése van az…..
Tegnap este rendezték a Super Bowl-t, az amerikaifutball-bajnokság nagydöntőjét aminek csak egy része a sport, legalább olyan fontos a körítés, a felvezetés, a félidei műsor és a szünetekben sugárzott reklámok is - így lehet 100 millió nézőt leültetni a tévé elé három és…..
sebien 2010.02.08 14:36:01
 Nehéz ennek így neki kezdeni. Gondoltam pihentetem egy napig hátha valami jobb fog kisülni ebből, de előre is bocs, ez nem jött össze. Nem tudom, hogy az érdektelen és béna jelenetek random egymás mögé dobálása, vagy Federer szervájának erősségével a pofánkba vágott…..
sebien 2010.02.06 21:30:34
@Ruszlán: a titanic is kapott 11-et. ez csak azért nem fog annyit kapni, mert nem jelölték annyira:(
sebien 2010.02.07 11:35:05
@Teng-Hsziao Gerzson: nem is akartak jobb forgatókönyvet írni. ha (nagyon) sikeres filmet akarsz csinálni, akkor végtelenül le kell butítani a történetet, hogy mindenki megértse:(
sebien 2010.02.07 12:36:31
@Evil One: természetesen nincs veled baj azért, mert jól szórakoztál az avataron. mindenkinek tetszenek olyan filmek is, melyeknek nincs túl sok tartalma/mondanivalója. én is jó párszor láttam már a halálos iramban címűt és mindannyiszor jól szórakozom rajta, mégsem mondom azt, hogy nagyon jó film. egész egyszerűen kielégíti az autós filmek/jelenetek iránti igényemet. ennyi és nem több.
Pilu Íme az ORTT hivatalos lapja 2010.02.06 16:20:00
Nemrégiben írtam az abszurdisztáni ORTT-ről, egészen pontosan a Fidesz által oda delegált Szalai Annamáriáról. A történet lényege egy mondatban annyi, hogy az említett hölgy hivatásszerűen aggódik gyermekeink egészséges lelki és szellemi fejlődéséért, hajdanában egy…..
sebien 2010.02.06 22:04:20
@Karcsi75: ilyen elegáns lebuzizást rég nem olvastam:)
comment:com Pedofilbarát a CBS? 2010.01.06 13:05:00
Egyes gyermekvédő szervezetek szerint áttételesen mindenképpen, hiszen a február 7-én sorra kerülő Super Bowl (amerikaifutball-bajnokság döntője) félidejében a legendás brit rockzenekart, a The Who-t szerepeltetik, márpedig annak gitárosát, Pete Townshendet 2003-ban azon kapták,…..
Végre tanult valamit az MSZP! Pedig ők az a gyülekezet, akikről az ember a legkevésbé feltételezne ilyesmit. Sajnos azonban a párt most pont azt leste el a Fidesztől, amely miatt az már kétszer is elbukott. Ez pedig a személyzeti politika.Lendvai Ildikó sokat sejtetően elmondta, a…..