Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ibn al-Haiszam

0 bejegyzést írt és 260 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1942. Britek által talált sebesült német tiszt az észak-afrikai sivatagban..
Ibn al-Haiszam 2016.01.28 13:52:47
Az autoindex ( www.stva.zh.ch/internet/sicherheitsdirektion/stva/de/StVAfz/FZindex/FZeindex.html ) szerint a motoron Kern Roland viszi a gyerekeit. ( Svájcban a rendszám személyhez tartozik és nem jármûhöz )
Ahogyan a múlt héten - a Quelle prospektus posztolásakor - ígértem, katalógusok jönnek az elkövetkező szerdákon, így ma egy autókatalógus van soron. A dicstelen véget ért brit autógyártás egykori bástyája az 1986-ban kimúlt, de ekkor még 250 ezer (!) főt foglalkoztató British Leyland még ereje…..
Meghalt David Bowie. Én meg csak ülök itt a döbbenetemmel és próbálom megfejteni. Nem őt. Magamat. Az érzést, amely bőven túl van azon, hogy halálhír, ki kell tenni, aztán hozza majd a kattintást. Szex és halál. Azok mindig mennek, ugye. Ez most nem ilyen. Gyászolok. Nem tehetek róla, de…..
Valahol Budapest külterületén szinte vadonatúj, 0-km-es Roverek sorakoznak egymás mellett, amiket az idők során benőtt az elburjánzott növényzet...
Ibn al-Haiszam 2015.11.25 22:12:17
@paveway: Igy van, az ott egy Honda Concerto Coupe.
A Századvég Alapítvány kuratóriumának elnökhelyettese egy minapi interjúban elmondja, hogy egy jobbközép intézményrendszer kiépítésében vesz részt, és cselekvője annak az elitcserének, amely folyamatban van. Ezzel az interjúval (nem először) ismerik el azt az illiberális…..
Ibn al-Haiszam 2015.05.26 14:56:19
@maxval bircaman szerkesztő: "Ez van. Az egyik oldalon fideszes álcivilek, akiket a magyar kormány pénzel, a másikon ballib álcivilek, akiket a Norvégiai Köztársaság kormányzata lát el bőségesen anyagiakkal."

Hát persze. Mégis, hogy a bánatba lenne egy alkotmányos monarchia köztársaság? Nyilván a többi ténymegállapításod is ennyire állja meg a helyét...
Ne hörögjenek a cím miatt, ez egy orosz szervezet neve, melynek aktivistái próbálják megnevelni a címben is szereplő jellemű helyi autósokat, akik rendszeresen a járdát használják az úttest helyett. Ami Oroszországban azért nem egyszerű, kell hozzá némi bátorság és szilárd…..
Ibn al-Haiszam 2015.04.02 14:18:27
@Vortep 13: kardiológus vagy vagy mi a f.sz?
A "Polereczky" történet egy magyar katonáról szól, aki egy MiG-21-es vadászgéppel akarta elakarta hagyni az országot. De vajon miképpen jutott olyan elhatározásra, mi motiválta, hogy külföldre szökjön, és éppen miért vadászrepülővel akart dezertálni? A kérdésekre a választ…..
Ibn al-Haiszam 2015.02.25 12:50:35
@svinjahond: nekem tetszik az ötlet, lehetne olyan dokumentumriport, mint a "Vörös föld" vagy a "Határozat"

Kár, hogy ennyire magára hagyták ezt az embert, azok, akiknek foglalkozniuk kellett volna vele.
Ismerős körökben Pár hete voltam egy rendezvényen, ahol sok Magyarországon élő svájci, illetve Svájcban élő magyar volt a vendég. Finom raclettet és fondüt ettünk, bort ittunk és sokat beszélgettünk. Már úgy ahogy ismerjük egymást, így sokan már azt is tudták, hogy idén…..
Ibn al-Haiszam 2015.02.24 21:57:59
@Wilhelm_Tell: "Szemét viszont biztosan nincs az utcán." Hát ez sajnos nem igaz. Akármelyik villamosmegállóban a nap akármelyik szakában össze lehetne szedni három marék csikket. Genf, Bázel, Zürich: mindegy. Sőt mondok még rosszabbat: simán kidobják a mozgó autóból az égő csikket. Először azt gondoltam, hogy bevándorlók, de aztán kiderült ( nyilvános a rendszámadatbázis, névvel, címmel) hogy bizony a helyiek is csinálják. Tulajdonképpen akármit kihajigálnak az autóból, az út menti legelők szélén gyakran látni a szemetelés veszélyeire figyelmeztető táblákat szomorú szemű bocikkal.
1953-ban Venezuela még a nyugatias fejlődés útján haladt, ezért az amerikai tőke áramlott az országba, autógyárat, repülőteret építettek kapitalista segítséggel. A hatalmat - ahogy az már a dél-amerikai országoknál lenni szokott - puccsal magához ragadó Marcos Perez Jimenez vezette az országot (róla…..
Ibn al-Haiszam 2015.02.10 13:57:30
A retrofuture szónak nincs jó magyar megfelelője. Jelentése körülbelül "a múltban elképzelt jövő" lehetne... Hihetetlen egykori szovjet ifjúsági kiadványokra bukkantam, egészen a harmincas évek közepétől találhatunk benne technikai érdekességeket, de ami a legjobb: fantáziadús elképzeléseket a…..
McDonald's, Paul McCartney, viszont Douglas MacArthur és Andie MacDowell - mekkora a kavar e fránya mekkes előtag körül... Oké, aki egyáltalán foglalkozott fenti néggyel írásban, azért tudja, hogyan kell legalább azokat leírni, de a McPherson-MacPherson zűrzavar a magyar…..
Az elmúlt években sokakat elgondolkoztatott a fővárosban élő újságírók és civilek közül, hogy miért ilyen összehasonlíthatatlanul koszos Budapest más európai fővárosokhoz képest. Aki sétált már fővárosunk bármelyik részén, általában olyan utcaképekbe fut, mintha…..
Az európai uniós zászló nem csupán egy plusz lobogó a Parlamenten, hanem szimbólum. Annak szimbóluma, hogy büszkén vállaljuk azt a közösséget, amelyhez pár éve önként csatlakoztunk. Mégis mintegy fél éve megy a vita a zászló kitűzése körül. Kövér László ugyanis,…..
Ibn al-Haiszam 2014.11.21 15:45:20
@maxval birca hozzászóló: Nincs okunk harcolni egyetlen európai várossal sem, nem állunk háborúban senkivel. Az általad említett beruházások nem szolgálják orszgunk érdekeit.
Ibn al-Haiszam 2014.11.21 16:41:34
@A megvalósult amerikai ólom..: Nem érdekünk "futottak még" technológiai szinttel rendelkezô beszállítóktól megrendelni semmi olyat, aminek az üzemeltetési költsége nagyban függ az alkalmazott technológiától. Ez nem politikai kérdés, hanem tisztán mûszaki és pénzügyi.
Tények egy fecniről! Már 2012-ben kapott kellő mennyiségű adatot a NAV ahhoz, hogy intézkedhessen. Miért nem tette? A Bunge több helyről származó információi szerint 2011 végén eljuttatott információkat megyei szinten az adóhatósághoz a kialakult helyzetről. A károkról,…..
Sokan vannak, akik kimentek, vannak akik már visszajöttek, a legtöbben azok vannak, akik meg fontolgatják, hogy mennének. Informatikusoknak számos vonzó külföldi munkalehetőség adódik manapság, a Derrick & Harry blog szakértőinek pedig a közelmúltban sikerült rögzíteni egy…..
Ibn al-Haiszam 2014.09.29 13:17:12
Csak most dőlt el: Mégiscsak érdemes lehet pereskedni a devizahiteleseknek „Túl messzire mentek a pénzintézetek” – ismerte el sajtónyilatkozatában még a Bankszövetség korábbi elnöke is. Felcsúti Péter szerint a bankok ugyan még kedvezőtlenebb döntéssel is számoltak, így…..
Ibn al-Haiszam 2014.06.17 17:16:35
@rozsé drazsé: Lehagytad a listádról a Járait meg az Orbánt. Vajon miért tartották mesterségesen magasan a forintkamatot, ezzel a devizahitelek felé terelve a népet?
ENTERTAINMENT WEAKLY - A Magyar Krónika szerzői a múlt héten médiatörténelmet írtak, amikor sikerült egy, még a tévéújságoknál is haszontalanabb nyomtatott lapot előállítaniuk, és mindezt arra a zseniális üzletpolitikára felfűzni, hogy úgyis  eladnak majd egy csomót, mivel…..
Ibn al-Haiszam 2014.06.09 19:33:06
@bölcsbagoly: nagyon nem vagy képben a jobboldali értékekkel, ha ezt förmedvényt jobboldali lapnak képzeled. A fényes papír és egy enyhén pityókás falusi plébános mondatszerkezetei még nem elegendőek a jobboldalisághoz ott, ahol a jobboldalt nem a hazaáruló komcsik képviselik. Neked úgy látszik ennyi elegendő, komcsikám. Egy magát komolyan vevő szerkesztőség pedig nem égetné magát más szellemi termékének eltulajdonításával.
Múlt héten több helyen is foglalkoztak azzal, hogy Svájcban népszavazás lesz a 4000 svájci frankos minimálbérről, ami kb. 1 millió Forintnak felelne meg. A népszavazáson végül elutasították a svájciak a kezdeményezést.Ezt a hírt hallva több gondolatom is támadt és nem…..
Ibn al-Haiszam 2014.05.28 22:48:40
@nyuszmam: Szerintm nem azt akarta kifejezni Lady Csix, hogy a munkaadó kirúgja 3 hónap után az anyákat, ilyen tényleg nincs. Viszont havi 2000 frankot gyerekenként bölcsire a többség nem engedhet meg magának, ráadásul ha mindkét szülő dolgozik más adósávba kerülnek mindketten. Ergo jobban kijönnek, ha apa dolgozik, anya meg otthon marad. Vagy fordítva.
Persze a felcsúti stadion körüli vircsaftról lesz szó, aki unja, ugorja át egész bátran, hiszen ezen rugózik az egész ballib média - már kissé tényleg unalmas. Számomra ugyanis ebből az egészből egy ember érdekes, Orbán Viktor, akinek álmára, ambíciójára korábbi cikkünkben…..
Ibn al-Haiszam 2014.04.25 12:54:28
@J.László: "A német "demokráciában" gondolatbűnért emberek ülnek börtönben."

Mondj példát, ez érdekel!
Szombaton a Puskás Akadémia fogadta a Kispest Honvédot Székesfehérváron a Mennyei Bajnokság tavaszi 2. fordulójában, ami Puskás Ferenc miatt eleve pikánsnak ígérkezett, és nem is kellett csalódni.A Puskás Akadémia tudósítása szerint:"2. perc:Néhány száz kispesti drukker…..
Kedves Olvasók! Fogadjátok szeretettel Izak2 első írását, aki a blog új társszerzője... ________________________________________________________________________________________________________ Csaknem harminc éve, 1984. december 3-án történt a történelem egyik legsúlyosabb ipari…..
Ibn al-Haiszam 2014.01.24 10:52:53
@Poroszkai Attila: ügyesen sikerült a napi politikát idekeverned. Amúgy mégis mi a köze van egy vegyiüzemnek az atomreaktorhoz?
Ibn al-Haiszam 2014.01.24 10:57:00
@mrperfect: "Képeket berakni bárki tud"

Tudod: ritkánLÁTHATÓtörténelem :-)