Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kismagyarfocilaz

107 bejegyzést írt és 244 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó Étvágyat! Végre pacalt, jó pacalt, nagyon jó pacalt sikerült ebédelni a minap Kalocsán! Azon a környéken volt fuvar, és Jégkorongos Ati adta a tippet, miszerint a környék legjobb pacallelőhelye a Nyárfa. Nem bonyolult, meg fogom könnyen találni a főút mellett a vendéglőt.…..
kismagyarfocilaz 2019.08.14 07:16:19
Az ismeretlenül is kedves ismerős Burits Pál kirakott egy jobb sorsra érdemes fészbuk oldalon vagy csoportban vagy min egy üres bejegyzést. Erre próbáltunk reagálni, és a reakciókat oly szépnek éreztem, hogy gondoltam, megörökítem itt, egy blog oldalon. Jó mulatást, kedves…..
A rúgásra lendülő, a nadrág széle alól kivillanó napszítta, a ló ereire emlékeztető iszonyú artériákkal dekorált téesztag lábak felidéznek egy másik pár csizmát, ehhez bent volt szerencsém, (illetve hamarosan kiderül, balszerencsém) Kecskeméten. Nem laktunk ugyan messze a…..
Amikor felröppent a hír, hogy nem is egy, de rögtön kettő csapatot delegál az ország valami amerikai tornára, néztem egy nagyot. Persze Pista az örök optimista fradista haverom (tudjátok, ő az, aki Ndjodo mezben járt meccsekre, és a 6:0-ról is kihozta, hogy igazából 4:1 lett volna…..
kismagyarfocilaz 2012.02.11 17:32:47
Az Eurovíziós Dalfesztivál a világ egyik legviccesebb, de rohadt komolynak szánt zenés seregszemléje, aminek az egykori keleti blokkban az egészségesnél jóval nagyobb figyelmet szentelnek, de érdekes módon az északi országokban (svéd, norvég, finn) is azt hiszik, hogy ennél…..
kismagyarfocilaz 2012.01.29 19:14:04
@Interstellar Overdrive: @Astronomy Domine: Vannak még szép Nicknevek! Gratulálok! :-)
Kifőzde Indiai ízek 2011.03.23 06:00:00
  Kókuszos karfiolkrémleves   Mivel erősen rá vagyok kattanva manapság az indiai ízekre, ezt a hagyományos krémlevest kísérletképpen megbolondítottam egy saját keverésű masalával, fűszerkeverékkel és a keleti konyhára jellemző kókusztejjel készítettem el. Az…..
kismagyarfocilaz 2011.04.01 19:46:07
@maybach: A múltkor volt nálam az édesanyám által főzött két adag pacal. (Én még soha nem tudtam elfogadhatót főzni, kivéve nyáron, Siófokon. Akkor se akartam főzni, de megláttam a húsboltban, hogy kilója 370 forint. Na, akkor vettem két kilót. És sikerült. Akkor először, amúgy.) Mivel magamnak rántott velőt készítettem, jött a hirtelen ötlet, és harminc dekát beleforraltam a pacalba. Azt nem mondom, hogy jobb volt a sima pacalnál, mert annál semmi sem jobb, de hatalmas volt.
Még nem készítettem el azt, ami a fejemben készülődött, de azonnal hírt adok róla. Tényleg azért írtam be, hogy ha úgy találnátok, hogy hülyeség, akkor óvatosan kísérletezek.
kismagyarfocilaz 2011.04.01 19:46:41
@Nadine: Mit tetszik szerkeszteni fő?
kismagyarfocilaz 2011.04.20 10:25:26
@Nadine: kismagyarfocilaz.5mp.eu/web.php?a=kismagyarfocilaz&o=DD8FQ2f7Bp
Karaj "Nem kell kérni a kilenc métert" módra.
A mai napon még nem a kínkeserves NB2-es győzelmekről fogok írni, nem is az NB1-es beharangozót kapjátok tőlem, hanem egy gyors kis véleményt szeretnék megfogalmazni a mandiner blog egy bejegyzésével kapcsolatban. Jó érzékkel rátapintottak a magyar foci egyik rákfenéjére (hej, de…..
kismagyarfocilaz 2011.04.06 00:05:51
Abszolúte szeretnék vitatkozni. A kesporton, aminek a látogatását egyébként mellőzni fogom, - mert elegem van abból, hogy - rendszeresen azt olvasom analfabéta fradistáktól, hogy ilyen meg olyan büdös paraszt vagyok, de viszont Fradi így m...eg úgy. Namármost ezek a Fradisták voltaképpen egész életemben lesenkiháziznak engem, viszont abban a pillanatban, hogy a Fradika kiáll Kisinyovban, én már köteles vagyok odaállni mögéjük, lévén magyar vagyok, és az ilyenkor abszolúte nem számít, hogy egyébként engem egész évben szünet nélkül le vidéki parasztoznak. Kérem szépen, - és Berci, téged nagyon szeretlek, de vállalom -: ha a Kisinyov (Chisinau) bármelyik budapesti csapatot kinyomja, bármilyen kupából, én megszakadok a röhögéstől, mert még egyszer nem dőlök be ennek a demagógiának, hogy bár vidék senki vagyok, ők viszont a nagy a Fradi (Újp, Vas, Hon,), viszont mivel most a magyar szívről van szó, ezért nekem kutya kötelességem odaállni mögéjük, dacára annak, hogy egyébként csak bunkó paraszt vagyok. Most már azt is bevallom, én annak szoktam szurkolni, már a sorsolásnál, hogy ne valami neves német csapatot kapjanak, tehát ne az nyomja ki őket, hanem valami korrekt, névtelen cseh. Akiket annyira lenézünk. Mire föl is? Egyébként meg elképesztően magyar embernek tartom magam, sőt, kiskunságinak. Nézd meg a ballószig bejegyzést a honlapon. Én is az a fajta homoki vagyok, aki "csak" tudja, hogy valahol messze tényleg ott van a Duna, de hinni nem hiszi.
Jubileumi tizedik számával jelentkezik az Égertől keletre - már ha nem számoljuk a különkiadásokat. Most kellene valami visszatekintés, válogatás az elmúlt évtizedek legjobb írásai közül, stb., de én úgy vagyok vele, hogy a góllövőlista állása már alapból elég nagy…..
Amikor nem történt semmi érdekes. Körülbelül ez lehetne a hét mottója, ugyanis egy kivételével az összes meccset az nyerte, aki a tabellán magasabb pozícióban pipiskedett. Egy dolog vigasztal csak minket: Az NB2-t nem sújtja a válogatott meccsek miatti szünet, a mostani hétvégén…..
A kedvenc focicsapatod olyan, mint egy csalfa nő*. A legváratlanabb pillanatokban képes örömet vagy csalódást okozni, felemel és a mélybe taszít, függővé tesz, és csak nehezen szabadulsz tőle, már ha egyáltalán akarsz. Amikor már egy kicsit meginogna benne a bizalmad, gyorsan…..
Itt a tavasz, dagad a ... háló - a sok góltól. Azaz csak dagadna, mert a srácok nem kényeztettek el minket a hétvégén, mindössze egy mérkőzés volt, ahol háromnál többször kellett kattintani az eredményjelző vezérlőpultján (mondom ezt a létrás Józsi bácsik országában).…..
Mindig is az volt az érzésem, hogy Bács-Kiskun megye egy kicsit olyan, mint Texas. Viszonylag nagy kiterjedés, homokbuckák, kietlen tanyavilág, délről érkező illegális bevándorlók és egy remekbeszabott tájszólás jellemzi mindkét területet. Utóbbiból mutatóba: -Hee János…..
2011. február 24. Szép Ernő „Ennyi volt a szabóinas halála. Halála után következett az élete, s az olyan lett, mint mindazoké az egyforma szabómestereké, akik valahol letelepednek, és ott maradnak, és mindennemű javítáűst és vasalást jutányosan…..
     A Senkiháziak olyan fiatalokról szól, akik az 1950-es évek bohém beat- nemzedékeként élik alkohol- és drogmámoros mindennapjaikat. A regény főszereplője, Leo Percepied, magát az írót, Jack Kerouac-ot testesíti meg, és szintén íróként…..
kismagyarfocilaz 2010.12.14 12:57:11
@Glam Girl: Köszönöm. És a választ is. :)
2010. november 16. Jack Kerouac mestere - Thomas Wolfe: Az időről és a folyóról „Run, rabbit run, dig that hole get the sun And when at last the work is done Don’t sit down it’s time to dig another one…” Pink Floyd: Time A nyári, nagyszerű Kerouac kaland után…..
    Nemrég felkértek a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumtól, hogy főzzek valami liba-ételt az ott nov. 13-14. -én megrendezett Márton Napi Újborfesztiválra és Libatorra. Elvállaltam a dolgot, mert izgatott a kihívás, hogy több tucatnyi emberre főzzek. Azért…..
kismagyarfocilaz 2010.11.13 23:03:55
A filmtörténelem már többször bebizonyította, hogy a jónak mondott első részt csak ritkán követi jó folytatás (kivétel a Terminátor 2 és a Birodalom visszavág), én mégis belevágnék, mint Döme az edzősködésbe, így fogadjátok szeretettel a mostani összefoglalót, mely…..
labdabiztos Égertől keletre 2010.10.20 09:00:00
Miközben mi az elmúlt hónapokban a Bohócligára és a nemzetközi porondra vetettük vigyázó szemünket, újonnan érkező szerkesztőségi tagjelöltjeink teljes erőből igyekeznek rávilágítani elménket arra, hogy Tóth Norbin túl is van élet. Hétfőn Bastille szépirodalmi…..
  Itt a második rókagombás recept is! Az előző vega verzió után valami húsosban gondolkodtam, és ha már hús, akkor a kedvencem, a kacsamell legyen. Először egy sült kacsamell mellé gondoltam valamilyen tejszínes gombaragút de aztán menet közben, ahogy főztem, szépen…..
2010. október 6. Thomas Pynchon: Súlyszivárvány „We sold our souls for rock’n’Roll” (Black Sabbath válogatás lemez cím) (Eladtuk a lelkünket a rock and rollért) 1. Fölkészülés a kalandra Egy barátom, S. ajánlotta, azzal a megjegyzéssel, hogy ezt olvassam…..
    Szeretem a kínai konyhát. Lehetőség szerint gyakran járok kínai éttermekbe, ha lehet minél autentikusabba, már ha ez lehetséges. Aztán persze otthon szeretem az ott kóstolt ízeket rekonstruálni amennyire tudom. Szerintem a kínai konyhát sokkal könnyebben,…..
kismagyarfocilaz 2010.09.20 23:48:07
Kifőzde Chili con carne 2010.09.13 06:00:00
  Nemrég megkértem egy barátom fiait, akik közül ez egyik a keresztfiam, hogy tegyenek már rendet nálam a hátsó kertben. Sok kidobni való cucc, eltüzelhető fa és szemét, szétdőlt téglarakás stb. várt rájuk, igazi kemény munka. Persze attól nem féltem, hogy a két,…..
kismagyarfocilaz 2010.09.14 22:34:26
Régi, kedves szám hevenyészett magyarítása: kismagyarfocilaz.blogspot.com/2010/09/night-chicago-died-chicaco-halalanak.html

@maybach: Nincs olyan tévém, amin most lenne meccs. Még angol második ligást se adnak. Meg vagyok sértődve. Nem is nézek semmit.
kismagyarfocilaz 2010.09.15 13:14:03
@maybach: Pontosítanék, tévé van, Digi nincs. Legutóbb még a Sport1 érdekében hajlandó voltam csomagot váltani, de megfogadtam, hogy az lesz az utolsó. Most, hogy az olasz bajnokságot is elvették, megsértődtem, nem nézek semmit. (Azért van idő Olvasónaplóra. De nem csak Kerouac megy, elolvastam négy kiló sci-fit is.)