Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Altezza

145 bejegyzést írt és 527 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jönnek-mennek a szürke hétköznapok, közben pedig hajlamosak vagyunk elfelejteni, de legalábbis elhanyagolni dolgokat. Én például ezt a blogot hanyagoltam az elmúlt időben, melynek a lustaságon túl az is volt az oka, hogy nem nagyon akadt mondanivalóm. Legalábbis ami szigorúan véve a blog témájához…..
Így köszöntötte közönségét Vitéz László az előadások kezdetén. Sajnos a sebészeten engem még sosem köszöntöttek így, pedig a kontrollokra járva gyakran érzem magam bábszínházban. Felveszem az előírt pozíciót a bábművész sebész pedig elkezdi az előadást. A színem…..
Altezza 2021.10.16 16:02:33
@ymel: Köszi, a létszámot tekintve asszem megvagyok.
Épp tegnap írtam új eseményekről az oldal facebook lapján.
  Nem tudom, ki hogy van vele, én mindig nagyon szerettem régi családi történeteket hallgatni sosem ismert dédszülőkről, ükapákról, szépanyákról. Ha ehhez még fényképek is párosultak, az meg külön öröm volt. Az sem zavart különösebben, ha csak annyit mondtak "valami rokon", mert már senki nem…..
Ön mit tesz, ha munka közben beszorul a papír a másolóba vagy váratlanul elszáll egy félig kész anyag a számítógépéről? Kibírja szitkozódás nélkül, vagy kicsúszik a száján egy-egy velősebb szitokszó?..
  A Sorozatwiki infói szerint úgy néz ki, hogy Szabó Gál András, akit leginkább Villám Géza néven ismerhetünk, és a Danubius és a Juventus rádió, valamint a Rádió Bridge hangjaként szoktunk meg, már aki 1998 előtt is hallgatott rádiót, szóval Géza megint tévézni fog. Azért megint, mert korábban már…..
Altezza 2019.01.25 13:34:19
Miért ne írhatnék újra, hiszen már több mint egy éve nem írtam ide egy sort sem. Ennyire gyorsan repül az idő. A nemírásnak nyilvánvalóan a lustaságom is az oka, amiért az Olvasó szíves elnézését kérem. További ok, hogy igazából úgy hiszem, nem volt okom írni, hiszen ezt a naplót anno a rákkalandom…..
Ass blaster Gőzgépfesztivál 2018 2018.10.12 22:06:14
Megint eltelt egy év és mi jó szokásunkhoz híven újfent meglátogattuk a Hemel Hempstead-i gőzgép fesztivált. Én kamerát használtam és a videóblogomba fel is töltöttem a felvételeket két…..
Kilenc évad után lelép Andrew Lincoln, azaz az abszolút főszereplő Rick Grimes a Walking Deadből, jelentette be teljesen biztosként tálalva az információt a Collider - de persze azért benne lehet a pakliban, hogy valójában még meg lehet győzni a színészt egy magasabb gázsival. De ha Lincoln tényleg…..
Nyakunkon az év vége, amikor is sokan szeretnek amolyan összegzést készíteni. Jómagam nem tartozom ebbe a körbe, viszont idén hiába terveztem már többször is, hogy írok ide néhány sort, ez mindig elmaradt. Nem mondom, hogy ez sok ráncot okozott a homlokomon, de azért zavart. A blogírás elmaradása…..
Altezza 2018.01.01 20:56:32
@Memento Mori:
Szia,

Sajnos az őrület mellett nem volt időm táblázatokat és azok adatait felhasználva diagramokat készíteni, így egzakt szerotonin adatokkal nem tudok szolgálni.
Így csak közvetett módon tudom igazolni a dolgot, nevezetesen a Cipralex szedésével fordítottan arányos pánikok mennyiségét.

A világbajnoki címet köszönöm! És ez még csak az év első napja. :-D
Altezza 2018.04.07 19:58:22
@murray:
Sorry, hogy nem valami tréfásabb bejegyzéssel kellett szembesülnöd.
:-D

Ha ez vigasztal, akkor (kipp-kopp), asszem letudtam a posztban szereplő depressziós, pánikrohamos dolgot. ;-)
Az iPhone X gyermekbetegségeiről sok hír szól, lehet imádni vagy utálni. Aki csak az almás cg készülékeit akarja birtokolni, úgyis megveszi, de ha te vacillálsz, akkor adunk 5 tippet, mit választhatsz az új iPhone helyett. Nem mindegyik olcsó, a Huawei csúcsgépe 250 ezer forint felett lesz, de…..
Altezza 2017.11.15 12:18:44
Talán a legnépszerűbb történet a Stanley Kubrick által készített „Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni” című filmmel kapcsolatban az, hogy mikor Ronald Reagant megválasztották elnöknek, az első nap megkérte a személyzetét, mutassák meg neki a filmből…..
Altezza 2017.10.25 21:28:50
Ahogy mondani szokták, repül az idő. Nosztalgikusabb emberek szerint pedig egy tíz évvel ezelőtt történt esemény is mintha tegnap történt volna. És igaz, ami igaz, valóban vannak olyan események, amelyek ugyan régebben történtek, mégis élénken élnek az emlékeinkben. Nekem is van néhány ilyen, ma…..
Altezza 2017.02.16 13:02:48
@laci_52:
Köszi!
Az, hogy találtak nálad valamit, még nem feltétlen jelenti azt, hogy vége a dalnak. ;-)
Nem egy hétvégi kirándulás egy ilyen rákkaland, de mit adnak ma ingyen?
Kitartást!

Misi
Altezza 2017.02.16 13:04:07
@morph on deer:
Azért ha agyon is csaphatod a dolgot, akkor inkább ne kerülgesd! Főleg, ha ennyire időben derült ki...
Altezza 2017.08.17 20:21:19
@Kuvik79:
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a kedves sorokat!

Remélem, neked nem csak az end happy! ;-)

Misi
sörfigyelő Old Speckled Hen 2016.10.22 18:38:46
Illat: telt ale Hab: sűrű, krémes Szín: mahagóni  Nagyjából tíz éve már egyszer lehetett kapni a Tescoban, 450 Ft volt egy feles doboz. A Fuller's London Pride egy időben jött be 500 forintért és rögtön feltűnt, hogy egyértelműen jobb. Ezután nem lett jó kedvem, hogy ugyanazt most már kisebb…..
Mármint, nahát, milyen sok idő telt el azóta, hogy utoljára írtam! Természetesen nem a kedves Olvasókat akartam hanyagolni, egyszerűen nem nagyon volt írnivalóm. Teltek a napok, néha egy-egy kontroll és semmi más. Szóval, látszólag szürke hétköznapok. A fejemben néha talán túl szürkék is, mert…..
Altezza 2017.01.07 15:44:15
@Bambi6791:
Kedves Bambi,

Köszönöm a levéllel felérő hozzászólást!
:-D
Igen, a születésnapom januárban van, úgyhogy köszönöm a köszöntést! (Pontos dátum a blog fejlécképén. ;-) )
Hogy nyugodt vagyok-e a kontrollal kapcsolatban? Hmm, talán egy kicsit nyugodtabb, mint pár éve, de azért eléggé izgulok. Szerintem nem lesz olyan, hogy úgy megyek egy ilyenre, hogy 'bakfitty'.

A stand up-ra leginkább írással készültem, mert az az alapja, hangosan elpróbálni csak néhányszor volt alkalmam, esténként, mikor már mindenki aludt. Kimentem a konyhába és a mosatlan edényeket szórakoztattam. Magáról a fellépésről sajnos nem kaptam élvezhető hangminőségű felvételt. Külön nem vittem kamerát, mondván, mindenkinek van telefonja filmezni. Ez így is volt, de ami készült, az rettenetesen érthetetlen.
Szóval bemondásra kell elhinni, hogy egy-két nyelvbotláson kívül nem volt bakim, nem zavarodtam bele vagy ilyesmi. :-D
Az itthoni próba hangfelvétele van meg, de mivel ott nincs közönséghang, szerintem nem túl vicces. (Lehet, hogy amúgy sincs benne semmi vicces.)

Ami a könyvet illeti, ez van. Elég sok pénzt elköltöttem Facebook reklámokra, egyebekre, de kb. az a helyzet hogy nem feltétlen járt volna rosszabbul a két kórház, ha az eddig a könyvre fordított összeget kapták volna meg. Tartok tőle, hogy így, egy évvel a megjelenés után már nem feltétlen fog a boltok polcain előrébb kerülni.

Nagyon köszönöm, hogy beszerezted a könyvet és, hogy el is olvastad! Ha még szóbeszéd útján reklámozod is, azt külön köszönöm.
Talán a személyes ajánlás a legjobb reklám.

Üdv.,
Misi
Mikor egy jó könyvet olvasunk, szinte észre sem vesszük, hogy milyen gyorsan lapozgatunk benne, sokszor egész fejezetek tűnhetnek pillanatoknak. Nos, nem tudom, hogy életem könyve volt ennyire izgalmas mostanában, vagy csak egyszerűen elbambultam, de tény, igencsak rég írtam már ide. Olyannyira…..
Altezza 2016.05.18 18:08:23
@türkiz19:
Ne viccelj, nincs miért bocsánatot kérned!
Örülök, ha az írások által tudtam egy kis segítséget, információt adni.
Ha van kérdésed, nyugodtan tedd fel, akár itt, akár a blog facebook oldalán, ahogy neked kényelmesebb. ;-)

Légy rossz!

Misi
Altezza 2016.05.19 18:28:30
@türkiz19:
Sajna tényleg nem sok infót talál az ember a neten, örülök, hogy ezen egy picit tudtam/tudok javítani.
72 éves orvos, aki még aktív? Az ember azt gondolná, hogy ennyi idősen már remeg annyira a keze, hogy a bemetszés úgy nézzen ki, mint Zorro monogramja. :-)

Felőlem lehetsz jó is, de minden rosszban is van valami jó. ;-)
Altezza 2016.12.01 13:57:05
@murray:
Helló,
Valóban. Fel se tűnt, hogy ennyire rég.
Majd igyekszem valamit rittyenteni.

Misi
Jó, nem mintha bárki, bármikor is gondolta volna, hogy Ricket csak úgy kinyírják a sorozatból. A baltás ijesztgetés viszont érdekes, mert ugyan azt többször lenyilatkozták, hogy a sorozat szempontjából semmi értelme annak, amit a képregényben még a Kormányzó lépett meg, azaz levágta Rick jobb kezét…..
Mert hát ugye Dwight, Negan egyik samesza éppen Daryl Dixon motorján(?), Daryl Dixon angyalszárnyas bőrmellényében megy zombikat kukkolni, ami első blikkre azt jelenti, hogy meszeltek a közönségkedvenc karakternek (aki, ne feledjük, a képregény világában nem létező alak), de mivel ez a TWD, és úgyis…..
Altezza 2016.08.16 11:40:00
Hétfőn este az HBO-n lement a Trónok Harca hatodik évadának hetedik része. A meglepő visszatérésekkel dúsított epizód spoileres kibeszélője a tovább mögött olvasható...
A Trónok harca hatodik évadának az lesz az egyik nagy erénye, ami egyben a legnagyobb problémája is. Nincs ugyanis könyv, aminek alapján haladni kell, és mivel az ötödik kötetből még kimaradt, fontos történetszálak közül már csak hármat kell úgy-ahogy az asztalon tartani (Arya, Vas-szigetek, Samu),…..
Fél perc, de olyan intenzív, hogy a könnyed kicsordul bele. Bazinagy sárkány, élőhalott király, nyúlák kamasz Stark-gyerek, gonosz Ramsay, ifjú Ned Stark, vak Arya, csata, kardozás, depresszió. Jó lesz ez az évad. Április 26-ig már csak 30-at kell aludni.   ..
Eszetlenül jó autós kordokumentum a német versenypályán fejreálló amatőrökről. Decens, vasaltinges családapák amortizálnak le, borítanak fel és lángba az akkori átlag magyarnak elérhetetlen utcai és sportautókat az Adenauer Forst kanyarban. Autók, motorok egyidőben a pályán, több személlyel…..
Nemrég futár érkezett: lenyomatot hozott. A könyvem lenyomatát. Furcsa átélni, hogy az elmúlt évek emlékei hamarosan nyomtatásban is elérhetőek lesznek. És ha ez nem lenne elég, a lelet nevű papírjaimat is tovább gyarapítom majd. Egyrészt negyedév van, így néhány hete megint…..
Altezza 2015.11.05 20:25:02
@Memento Mori:
Ilyen extra szolgáltatás nincs egyelőre. Szóval csak az lát be, aki oda is hajol. :-)
Én meg nem vagyok olyan hajlékony, mint egy 14 éves kínai tornász.
Altezza 2015.11.25 09:49:01
@Jakriszti:

Szia!

Köszönöm szépen a gratulációt és a rám (blog és/vagy könyv) szánt időt!

Az elmúlt közel négy évben semmilyen kiegészítőt, vitamint, bájitalt nem szedtem. És ezt szó szerint veheted. A hivatalos kezelés alatt kapott szereken kívül csak a szokásos evés/ivás volt, meg a normál hétköznapokra való törekvés. Mozogni igyekeztem, ami nálam teremfocit és futást jelentett, jelent, mert ha külön futni nem is járok mostanában, heti két teremfoci azért megvan, és lekopogom, az erőnlétem szerintem tíz évvel ezelőtt sem volt jobb. Legalábbis így érzem.

A hideg dolgokra való érzékenység, ha jól emlékszem, néhány héttel az utolsó csepp kemó után múlt el. Szóval ha az idén télen nem is, jövőre már indulhat a férjed egy kesztyű nélküli hóemberépítő versenyen. ;-)

Mindkettőtöknek sok szerencsét és mosolygós napokat kívánok!

Misi
Altezza 2015.11.25 10:56:12
@Jakriszti:
Úgy látszik ez a nyavalya szereti az olyanokat, akik érdeklődnek a belsőégésű motorok iránt. :-)

Örülök, ha bármi hasznosat tudtam adni!
;-)
A hivatalos bejelentés előtt szellőztette meg a The Hollywood Reporter, hogy Alex Kurtzman producer (Star Trek-filmek, Hawaii Five-O, százezer más) újra befogja durrantani a világ legjobb tévés sci-fi-univerzumát. Egyelőre írókat keres hozzá. A THR szerint pont menő lenne, ha jövőre…..
Altezza 2015.11.02 21:01:40
@Sam. Joe:
T'Pol se rossz.
:-)
Nagyon vártuk már a láncfűrészkezű Ash Halloweenre időzített tévés visszatérését, mert már a korábban kiszivárgott werkvideók és előzetesek alapján is egy patakvérben úszó, menően retró állatkodásnak tűnt. Nem csalódtunk: Sam Raimi és Bruce Campbell pontosan…..
Altezza 2015.11.01 19:22:52