Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zaragozaB410

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
zaragozaB410 2009.03.27 05:17:42
@utopia.hungary: Fejvadászoknak lámpást a tökükre (má bocs), de ha megközelítőleg találnának egy ilyen embert olyan pénzzel jutalmaznám, hogy az elkövetkező pár évben már csak kívülről szemlélje a világot:))
A Majdnem Bepalizott munkakereső blogot csinált, hogy megossza a kételyeit a nagyvilággal. A Homár segíteni szeretne neki ebben, no meg figyelmeztetni azokat, akiket megfogott a cég valamelyik hirdetése vagy ügynöke: előbb jól gondolják végig. Nem állítjuk persze, hogy a Relax Island…..
zaragozaB410 2009.03.24 12:01:52
Biztosítási üzletkötéshez jelzem vagy felsőfokú végzettség kell+BOI vizsga vagy lehet középfokú+BOI vizsga. Azon középfokú végzettségűek akik tavaly nem jelentkeztek BOI oktatásra a legtöbb helyen reszeltek, illetve ha jelentkeztek x idő haladékot kaptak a képesítés megszerzésére. Minden biztosítás közvetítéssel foglalkozónak függetlenül, hogy független vagy függő ügynök a PSZAF-ban regisztrációs számmal kell rendelkeznie. És sorolható minden ezzel kapcsolatos szabály.
Nem kérdőjelem meg, hogy a cégvezető úr hosszú éveket töltött el a bankszakmában, de pont ezt nem lehet vélelmezni a cég toborzási módszerében.
Lehet, hogy én finnyás vagyok, de legalább a körülményeket kellet volna olyan formában tálalni, hogy minél többen vélelmezzék a cég korrektségét. Nem hiszem, hogy az mentség, hogy vannak HR kollégák akik nem kellőképpen képzettek ahhoz, hogy megfelelően lebonyolítsanak egy állásinterjút. Ha így van akkor el kell őket hajtani és fel kell venni tisztességesnek látszó jövedelemért olyan kollégákat akik hozzá tudnak szólni a biztosításhoz, a lakossági és kkv hitelezéshez és azért nem állnak háttal a faktoringnak sem még akkor is, ha esetleg ilyen jellegű munkakörben nem dolgoztak.
Elvárható egy cégtől, hogy a munkatársai ne porszívó ügynökök hadából álljon, (bocsánatot kérek mindenkitől akit sért, de érezzétek ki a lényeget)hanem valamilyen szintű rálátása legyen a pénzügyi szakma eme szegmensére. Léteznek még olyan ugymond ügynökök akik azért ülnek otthon, mert nem hajlandóak kiszolgáltatni magukat a tiszta jutalékos rendszer mocskának és a vezetők által meghatározott teljesíthetetlen követelményeknek eleget tenni. Feltételezem, hogy a mai piaci környezetre van kellő rálátása és belátja, hogy jelenleg a direkt értékesítésnek ez a formája nem feltétlenül működő képes, mert az átlag lakosság vagy éhen döglik éppen vagy a banki szabályzók változása miatt finanszírozhatatlan (lakossági és kkv. hitelezés szempontjából).

A fenyegetés rossz tanácsadó. Nagyon sokan vagyunk akik hittünk a dolgozz mint az állat és milyen jól jársz rendszerében nem kevés pénzt, energiát és időt áldozva, majd rájöttünk, hogy kicsi az ország és ennyi ügynöknek nincs hely a piacon. Nem lehet mindenki privát bankár pedig hely de jó lenne.
Ismét az extrém álláskeresési módszerekről, nameg arról, hogy egyre "aktívabbak" a pályázók - a proaktivitást viszont csak kevés választja el az agresszív nyomulástól és a tukmálástól. Annak sincs értelme, hogy minden szart, egymást kizáró…..
Nagyon durván emelkedett az egy-egy állásra jelentkezők száma. Konkrétan ez azt jelenti, hogy most fele annyi álláshirdetés (nyitott pozíció) van a munkaerőpiacon, mint a válság előtt, viszont a pályázók száma duplázódott. Ez nem csak az elbocsátásoknak köszönhető (az index…..
zaragozaB410 2009.03.10 12:10:42
@hhunter: na ja, de azt Te is tudod, hogy alacsony az állatkert kerítése:)
Az értékesítéshez meg annyit, hogy azért elég sok cégecske oda írja, hogy szépen átképez és marha fasza értékesítő leszel. Na ez az amiben mondjuk én sem hiszek.
zaragozaB410 2009.03.10 12:29:07
@Alapvető élelmiszer: Hát most sarkos leszek akkor is ha megköveznek. Igyák is meg a levét!
Annak idején volt munkás, paraszt, értelmiség. Na ebben a felállásban mindenkinek meg volt a maga szerepe és helye és hiába kapálództál csak 89 után lett lehetősége nagyon sok embernek, hogy esetlegesen fejlődjön tovább. De ugye akkora már a népeknek család (ez még fontos volt) és teljesen más értéket képviselt a munka. Aztán valóban, akinek se ideje, se pénze, se lehetősége és még sorolhatnánk tovább nem volt, hogy begyűjtsön egy-két diplomát és hasonlókat, azokat elkezdték leírni és lenézni, sőt vannak olyan szakok amik már egyes területeken nem léteznek, ezért nem megkérdezik, hogy mit takar, hanem elutasítanak mondván nincs meg hozzá a végzettséged.
Aztán szépen leépítették a szakmunkásképzést is ezért kénytelen az ember megtanulni magától lassan vizet szerelni. A jelenlegi helyzet az, hogy vagy diplomás vagy semmi, holott Demján fiam is nem rég nyilatkozta, hogy az a gond, hogy csak elméleti szakemberek vannak a gyakorlati meg eltűnt. A napokban olvastam egy cikket, hogy a Boeing-nél okulva a kilencvenes évek végén rosszul sikerült karcsusitási programból(és nem csak ott)változtattak az elbocsátási struktúrán, mert annak idején kibaltáztak saját magukkal amikor az időseket küldték el és csak a fiatalokat hagyták. Ez a változás olyan mértékű, hogy ha 45 felett az utcára kerülsz akkor megkérdezik, hogy ennek mi volt az oka és ha nem elfogadható az indok a cégnek dá-dá. Na nálunk fordítva van, itt azt mondják, hogy 40 felett már nem tudsz szocializálódni az új helyzetben:) Én elhiszem, hogy a jó pap is holtig tanul, de azért ebben kis kellene egy értelmes határt szabni.
zaragozaB410 2009.03.10 21:43:36
@alex.grabos: Nem született meg az az ember akinek én csak azért megalázkodjak, mert ő dönt arról, hogy jónak itél vagy sem egy állásra, mert hogy azért az álláskeresők nem koldusok, nem hajléktalan kéregetők és nem feltétlenül analfabéták. De hozzászólásod stílusából lehet tévesen feltételezem, lehetnél akár a fiam is. Ha ez így lenne megelőlegezném az új protézis árát. Nem a te seggedből süt a nap!
Majd ha megtanulod, hogy az keresi a pénzt aki az asztal előtt áll és nem az aki mögötte ül akkor még talán lehetsz elfogadható HR-s esetleg fejvadász, de azért mind a kettőt megkérdőjelezném.
Kikérem magam és a többiek nevében ezt a büdös bunkó, nagyképű és lenéző stílust. Ha ez a véleményed az álláskeresőkről akkor ne itt próbálkozzál a vélemény alkotással, mert eddig ha nem is értettünk mindenben egyet érdemi vitát vagy egyszerűen csak véleményformálást folytattunk.
Az intelligens ember arról ismerszik meg, hogy nem próbálja hangoztatni, hogy milyen agyoniskolázott és, hogy mennyire jogalap nélküli módon minősíti az embereket. Menj te a picsába.
Mára ismét egy beszkennelt újságkivágás. Az állásbörzékre ugyebár komoly multi cégek mennek ki standdal, HR-es mucusokkal, hogy a jövő tehetségeit, bla-bla. Persze nem, mert azokat már lenyúlják korábban, az iskolapadból, de imidzs szempontból, a cégek megismerésére, meg…..
Olvastam egy rövid cikket a HVG-ben, amely arról szól, hogy a fejlett világ országaiban egyre gyakoribb, hogy a szülők képviselik a füvezéstől, piától agyilag reset-elt, secondlife és facebook függő, a valóságtól elszakadt, önálló döntéshozatalra…..
Érdekes hirdetésre bukkantam, karriertanácsadós nyílt nap a Graftonnál:http://jobline.hu/hu/allas/uc-4831/karriertanacsadas-allaskeresoknek---februar-25-en-1800-oratol.aspxAzt írják, hogy "Sok helyre elküldted már az önéletrajzod de senki nem jelzett vissza? Esetleg behívtak…..
zaragozaB410 2009.02.21 07:05:31
@tökcsősz: A tudás öncélú birtoklása nagyon csúnya tulajdonság:))
zaragozaB410 2009.02.23 06:01:43
@tökcsősz: Oké:) Egyébként sejthető, hogy ez egy se teteje, se alja megmozdulás csak valami cv gyűjtő akció, mert aki már hónapok, évek óta nem kelt el valószínű, hogy próbált már szakemberhez fordulni, hogy az önmarcangoláson kívül valami érdemi magyarázatot is beszerezzen.
Már megint az a szitu, amikor bizonyos kérdésekre adott válaszokból pszichológusok messzemenő következtetéseket vonnak le. Ez kb. az a szint, hogy rajzolj fát, illetve milyen autó lennél. Óvoda. Totálisan alkalmatlan kérdések egy pályázó megítélésére. Ha már pszicho…..
zaragozaB410 2009.02.21 06:56:19
@hátpedigezígynem: Egyáltalán nem okoskodsz, jól látod. Én már eljutottam odáig, hogy igénybe vettem két személyzeti tanácsadót (egyet személyesen, egyel e-mail folyamatos kapcsolat), hogy árulják el mi van bennem ami nagyon unfrankó, hogy még mindig görcsölök az álláskereséssel. És itt jön a slusszpoén: megállt a tudományuk és aszonták, hogy fogalmuk sincs mi a megoldás, illetve, hogy miért nem. Idéznék a nagy magyartól: "trükkök százait bevetettük" már, született 4 féle önéletrajz oszt annyi.
Viszont korrektül megfogalmazták, hogy nem tart még ott a világ, hogy megmondják a frankót, hogy miért nem te vagy a kiválasztott. És ez minden esetben ugye a személyes és szubjektív analízis eredménye.
zaragozaB410 2009.02.21 07:03:26
@Flora2: Igen tökéletesen igazad van. Ehhez hozzátenném még:
"Melyik jellemzőbb Önre, egy vers szépségének, vagy egy fegyver tökéletes megépítettségének megcsodálása?".
Jelölt:Elnézést, de nem szoktam verseket olvasni, mert más típusú irodalmi érdeklődésem van. A fegyverek idegenek tőlem.
HR: DE mégis (gondolatban megállapítja, hogy mennyire beszűkült személyiség vagyok).
A végkifejlet megegyezik az általad vázolttal. Tiszta kabaré.
zaragozaB410 2009.02.23 05:50:43
@Scarlette: "én ez vagyok, ha ezt szeretnéd esetleg megkapod, ha nem, akkor eszem ágában sincs itt dolgozni" Találkozik a gondolat világunk, de jelzem nem működik élőben. Olvasd végig nlhány állásportál jó tanácsait, pl. hogyan öltözködjünk, üljünk,álljunk, fogjunk kezet és hasonló jó tanácsok. Egy normális embernek van egy kialakult személyisége és minden járulékos tartozéka, de a tanácsok alapján egy álarcot kellene felölteni ami például tőlem teljesen távol áll. Elvileg önálló személyiséget keress minden munkaadó, de pont ez az ami hátrányként jelentkezik sok esetben. Valóban kérdésként merül fel, hogy miért kell készülnöm és mire?
Ez az el kell adni magunkat szöveg eszembe juttat egy filmet amiben az egyik mondat így hangzik:"mindnyájan kurválkodunk a pénzért csak máshol és másként" és ettől hányingere támad az embernek egy idő után.
 A sztahanov, aki akár február 30-án is képes dolgozni:"Munkaviszony: 2008.Február 30-Október 30" Hogyan vágjunk tönkre egy jól elkezdett motivációs levelet:"Tisztelt Hirdető!Első nekifutásra felkeltette érdeklődésemet ez az álláshirdetés. Kétdiplomám…..
zaragozaB410 2009.02.13 18:53:14
Macikás önéletrajz. Cuki macikás. Igen, azért az túltesz eddig mindenen. A tag word-ben elkészített önéletrajzát kinyomtatta, hozzáfénymásolt újságokból címkivágásokat, publikációs listát, pár fotót, majd telerajzolta az üres részeket macikkal. Majd beszkennelte,…..
zaragozaB410 2009.02.12 02:11:13
@Balance Of Power: Önértékelési zavarok:)) elfogadható indok. Egyszer meg kellene nézni, hogy bizonyos emberek mire jutottak az úgy nevezett kapcsolati rendszereikkel és ha nem jutottak csak a gyorskocsi utcáig akkor miért. Megjegyezném annyi magát túlértékelő hülye rohangál a hétköznapokban, hogy borzasztó. Nekem is van egy ilyen kreatív ismerősöm, de ver is a víz rendesen amikor felhív.
Hasznos lenne, ha mindenki feljegyezné kis napló formájában, hogy melyik cégnél volt interjún, mit tapasztalt, mit ígértek, ebből mi teljesült stb. A. megtette, és rendelkezésünkre bocsátotta:"Az alábbiak úgy 3-4 hónap termései. Többé-kevésbé időrendi sorrendben, a 3.…..
zaragozaB410 2009.02.06 05:23:01
@Dike: Ahol a 3. kör után kiderült, hogy alkalmatlan vagyok, illetve nem tudnak a képzettségemnek és a gyakorlatomnak megfelelő állás az nagy cég. Jelzem ez az egyetlen eset amibe kis híján belebetegedtem, közlekedési-közgazdaságit végeztem anno, szállítás-számvitel szakon és nem mondom mennyi gyakorlatom van az autóközlekedési szakmában, de az irodista melón kívül 10 tonnától kezdődően valóságosan is gyakorlatban megy a meló. A többi kis vagy közepes cég. A társasházkezelő kisebb cégek )nagyobbról nem tudok nyilatkozni)azoktól mentsen meg az isten örökre. Kb. 5 perc alatt átláttam a pénzügyi malőrjeiket. Nem vagyok egy szent na de azé ne má. Aztán ahol azóta is gondolkodnak, hogy kellek van sem na az egy eset tanulmány volt még nekem is.
zaragozaB410 2009.02.06 05:25:51
@hhunter: Én használom a nagy álláskereső portálokat, de azért az gáz mikor 3 hónap után visszajött az elektronikus üzenet, hogy a címzett nem olvasta a levelemet. Ez az elmúlt időszakban 2x fordul elő:))
zaragozaB410 2009.02.06 05:30:21
@hátpedigezígynem: Annak idején a Rába motor összeszerelő részlege:))Oljan volt mint a zsiguli. Minden henger önálló életet élt, de működött.
Mármint a HR-es, meg a fejvadász. Jogos kérdés, ha nem tudjuk, mi van a háttérben. Játszunk el a gondolattal, hogy mivel telnek el hetek. Egyrészt a HR-eseknek van más dolguk is, meg mert sokszor a szakmai vezetőre kell várni, akinek szintén van más dolga. Vagy épp…..
"Február 1-től az üdülési csekk felhasználható lesz mozijegy és autópálya-matrica vásárlására, felnőttképzés finanszírozására, könyvtári és internet-szolgáltatás igénybevételére, sétarepülésre és egészségbiztosítási szolgáltatásokra is - mondta a Magyar…..
zaragozaB410 2009.01.20 15:30:37
@Balance Of Power: Ilyet én is olvastam és ámultam bámultam, de felvilágosítottak, hogy valszeg egészséges életmódot folytat. Csak levegő és napfény:)).
Örök téma, tudjuk, hogy van ilyen, korra, nemre, nemzetiségre, családi állapotra való tekintettel. Van, ahol kimondják, van, ahol csak sejtjük. Mit lehet tenni? Van Egyenlő Bánásmód Hatóság, van az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség, van kiszabható…..
zaragozaB410 2009.01.19 06:16:14
@vilnius: Én úgy értettem, hogy amikor azt mondják, hogy van x regisztrált munkanéküli, akkor az nem azt jelenti, hogy valóban annyi van, csak annyi a hivatalosan nyilvántartott. A többiekről nincs hivatalos info. Pont tegnap este hallottam egy műsorban, hogy jelenleg a lakosság 38%-a folytat jövedelemszerző tevékenységet és tart el 62%-ot. Ha azt veszem, hogy egy EU leírás szerint 57%-os foglalkoztatást határoztak meg minden tagországnak, akkor iparkodni kell.
Amióta kirúgták a KSH egész teamjét és pert nyertek az állam ellen, mert a valós adatokat szerették volna megjelentetni, azóta abszolute nem hiszek a számoknak:))
zaragozaB410 2009.01.20 04:52:30
@vilnius:Mark Twain: tudomásom szerint a pasas nem is volt statisztikus:))
Ez a számolósdi egy nagyszerű dolog. Egyszer mondta valaki, hogy de az ő könyvelését nézzem meg az aztán topp, meg a mérleg és eredménykimutatása. Mikor mondtam a palinak, hogy egy kicsit értek a dologhoz és ne hagyja, hogy beszélgessünk a mérlegsorokról akkor aszonta, hogy bocs.
zaragozaB410 2009.01.20 15:28:22
@flora.a: Ha letudnánk győzni a félelmeinket és képesek lennénk összefogni (nem 100 vagy ezer ember, hanem a lakosság 1/3-a)akkor önerőből megoldanánk ezeket a problémákat. De jól mondta egy ismerősöm néhány hete, annyira féltjük a tyúkszaros életünket, a gyerekeinket és a most még biztosnak látszó állásainkat, hogy ezért nem változik semmi. Mindenki tudja, hogy ez az igazság, de nincs vezér aki elvigyen a cél felé.
Ha így marad minden ahogy most van rátok se vár jobb jövő és értem én, hogy mért nincsenek vagy alakulnak normális családok, papa, mama, gyerekek, de ez nagyon szomorú.
Ettől függetlenül még mindig van hitem, hogy szükség van rám, ránk.
Pilu A prosti 2009.01.19 20:20:00
 Már ritka a forgalom, fél tíz is elmúlt. Autópályán szoktam ilyenkor megközelíteni a belvárost. A felhajtóhoz közeledve, szokásos kép fogad a gyártelep mellett. Lányok állnak az út szélén. Prostik. Ránézésre. Kendőzetlenül, fésztufész, nyíltan. Nincs ebben…..
zaragozaB410 2009.01.20 06:01:14
@fortisszimafingusz: "Ilyen nő nem létezik. Csak a mesében." De csak nem 20-30 korosztály, hanem kicsit korosabb. Ja és van annyira intelligens, hogy kifelé nem is feltételezed róla fenti tulajdonságokat. A 20-30 között csak akkor ilyen vagy válik ilyenné ha jó családban nőtt fel (nem értelmiségire és nem diplomásra gondolok).
zaragozaB410 2009.01.20 10:10:56
@fortisszimafingusz: Nem feltétlenül szerepek, mert azért sokáig nem lehet szerepelni. Inkább személyiség kérdése. Persze ehhez társ is kell aki ezt szereti benned. Ezt pont olyan hihetetlen mint 27 év után szerelmesnek lenni ugyan abba az emberbe pro és kontra, pedig ilyen is van.
zaragozaB410 2009.01.20 10:41:58
@DocBulywood:"de a hálószobában legyen mocskos, perverz kurva." Talán ha értelmeznéd és meglátnád benne a lényeget fel se merült volna benned a kissé kisarkított véleményed.
Én buta picsa úgy értelmezem a három tételt:
1. Legyen nő akit tisztel.
2. Legyen gátlások nélküli a szex, mert az működteti a mechanizmust és nem kell neki leprás kúrva.
3. Legyen anya akit becsül.
Na mondjuk ez a hagyományos nő és ehhez nem pénz kell, meg Ferrari, hanem EGY NŐ és EGY hozzá passzoló PASI. Aki ilyen nőt kap az a pasi szokta mondani, hogy a berendezést nem zsírozzuk (külsős), és ha nem mondja a környezet akkor is tudja és tiszteli az ilyen hagyományos pasikat.
Kérlek, nyájas olvasó, sorold be magad az alábbi kategóriák valamelyikébe. Hasznos lenne tudnom, hogy a napi 180-200 olvasó milyen körből kerül ki, segítendő a post-ok témaválasztását. Köszönöm előre is mindenkinek a klikkelést! ..
zaragozaB410 2009.01.19 18:20:23
@váj mí: Ha erre most az válaszolhatnám, hogy hónapjaim én egy boldog ember lennék, de nekem éveim és az a baj, hogy ez frankó. (éveim=4).
Valahol olvastam a minap, hogy az irigységért meg kell dolgozni, a sajnálat alap. Sajnos nekem az ugrott be, hogy aki irigyel az pont kapja be, aki sajnál az meg nyaljon sót. De! Jön a tavasz és ez a lényeg:))
Egyébként sejtegetem halmazállapotod és már én is ismerem az olyan dumát: pozitív hozzáállás, tudatos rákészülés meg egy két ilyen okos tanács, sőt szakítottam időt és elolvastam a várható kérdéseket egy interjú során és volt amin úgy röhögtem, hogy könnyes lett a szemem.
zaragozaB410 2009.01.19 18:22:02
@Hunter Milo: Hú jobb is:))
zaragozaB410 2009.01.20 04:45:13
@váj mí: Nálunk tegnap egész nap tavasz volt. Egy idő után szóltam is a madaraknak, hogy elég a buliból, mert depis vagyok. A szerdai karrier szerkómat is már a tavasz jegyében készítettem össze, ezért csak tavasz lehet. Ja és a tv-ben a tudósok is aszonták, hogy szerdára napközbe plusz 10-12. Ha hazudtak beállok a feljelentgetősök sorába:)).
Imádom a tavaszt, főleg a májust és most kellene egy jó május.
Szerintem érdekes témákat feszeget ez az új blog, a Kókler Bróker.Manapság, amikor minden második ismerősöd az emvéj és az aloje után független pénzügyi tanácsad, és a szomszéd Maris néni hálózatot épít, akkor érdekes lehet ez a téma.Íme a téma maholnap meghatározása…..
zaragozaB410 2009.01.19 12:47:54
@mr.editor: "Hogyan? Miért? Minek? Kinek jó ez? Vagy ez is csak abszurd országunk egyik torzszüleménye? "

Akkor menjünk sorba: először is akit meg lehet győzni azt meggyőzik, hogy akkor lehetsz gazdag és boldog ha önmagad teremted meg az egzisztenciádat melynek egyetlen módja, hogy házaló ügynökké váljál. Erről mondjuk a brókernénél első körben azt hiszem potom 40.000,-Ft. regisztrációs költségért egy un. össznépi parádén neves MLM szakértők meggyőznek. Erőse hajazik a dolog egyvallási szektás bulira ahol addig nyomják, hogy te vagy a király, hogy a végén elhiszed.
Ezután elkábítanak, hogy neked nem kell új ügyfeleket felkeresni, mert van állomány amiből tudsz dolgozni ugyanis olyan hihetetlenül nagy az érdeklődés a tevékenység és a termékek iránt, hogy te azért kellesz mert a többiek nem bírják a melót. Persze kiderül, hogy a lofax, de addigra már van vállalkozóid meg megvetted az oktatási anyagot stb.
Megmagyarázzák, hogy az átképzésnek ez egy nagyon egyszerű formája ezért ne csüggedj, hogy hónapok, évek óta munkanélküli vagy itt csak egy esetleg 2 hónapot kell kibírni és jön a lóvé.
A kinek jó? hát annak aki bepaliz mert ezek unit menagerek azután is kapnak lóvét, hogy hány embert szerveznek be ebből következik, hogy nekik fontos a sok balek mer az ő lóvéjuk is ettől függ.
Jól látod totál kupleráj az egész mert nulla pénzügyi rálátás nélkül válnak pü.tanácsadókká emberek és ha az ügyfél belefutnak egy olyanba aki keni-vágja a szakmát néznek hülyén, hogy de a Jucus aszonta, hogy azé kell ezt meg azt a terméket választani me.
Az ügynökök és koklerek országa lettünk. És valóban ezt a munkanélküliség is generálja, de azt senki nem tudja, hogy a raktáros, pék, stb. és mindenki aki emiatt kiváltja a vállalkozóit (mert csak így bujtatotba foglalkoztatnak) nem tudja fizetni a semmiből (mert nem tud termelni) a kötelezettségeit és rámászik az APEH egy idő után és ez is egy módja a totális anyagi lecsúszásnak.
zaragozaB410 2009.01.19 16:10:04
@Hunter Milo: Nem, igazából egyik sem jó és még csak nem is korrekt. Mind ugyan azon elvem működik és előbb vagy utóbb kibukik a "tutiságuk".
A toborzási tréningeken tovább hülyítik akit lehet.
Egyébként attól, hogy vállalkozói státuszban vagy meghatároznak teljesítményeket melyet ha nem teljesítesz van lebaszi. Ha esetleg felszólalsz, hogy a sarokra nem állhatsz ki ügyfelet fogdosni akkor meg vannak lepődve. Az ügyfelek még akkor is nehezen ajánlanak tovább ha vér profi vagy a bank szakmában, mert magánügynek tartják a dolgaikat ami tulajdonképpen reális.
Az egész egyébként mocskos és gusztustalan, lejáratják a pü. szakmát úgy ahogy van. Azonban ha valaki tuti porszívó ügynök típus annak mehet egy darabig, de rengeteg a hitelezhetetlen ügyfél egyfelől, másfelől kevesen tartoznak a kékvérűekhez így ehhez a szegmenshez egyszerű népnek képtelenség hozzáférni.
Az egész ügynökösdi nem csak elsősorban arról szól, hogy jó megjelenés, megfelelő kommunikáció, kialakult empatikus készség és hasonlók, hanem a piacról. A magyar piac kicsi, buta, befolyásolható, ismerős központú és mocskosul eladósodott.
A hitelezés és befektetés nem hasonlítható a tampon és óvszer vásárláshoz, mert ha így lenne tényleg még a kóklereket is hadra kéne fogni.
Hétfő van és egész nap rohangálnom kell (önkrományzat, megbeszélések, stb.), alig várom... Gyorsan be is fejezem ezt a kis bevezetőt, lássuk inkább Napocska levelét. Kedves Despota! Először is gratulálni szeretnék az oldalhoz. Nagyon tanulságos és ugyanakkor…..
zaragozaB410 2009.01.19 13:15:50
@DocBulywood: Ez a valós igazság. És ehhez nincs mit hozzátenni, azért mégis kiegészíteném annyival, hogy beakarják magyarázni, hogy túlságosan zárkózott vagy és hasonló baromságok. Most a legdivatosabb a nem tudsz beilleszkedni a környezetedbe a rossz beidegződések miatt. Ne ettől nekem is kimegy a biztosíték.
zaragozaB410 2009.01.19 13:20:39
@pupak30: Na én ezért jöttem el a cégtől, mert a volt főnököm úgy fogalmazott: ha jobban nyitnék felé gördülékenyebb lehetne a munka. Néztem két butát meg egy érhetetlent, elmentem egy ügyvédhez aki meg aszonta, hogy akiket má megdugott ha tanúskodnának mellettem, hogy ez frankó nagyon jó kis pert lehetne összeütni. Persze a kezdeti költségek engem terhelnek és ha bukok még élő rokonaim kéglije is rámegy a fizetni valóra (ügyvéd, perköltség stb.).
A jelölt ideális esetben az ügyvéd irányítása (és felelőssége, lásd BH2000.196) mellett tevékenykedik, papíron pedig minden ügyfél az ügyvédé. Gyakorlatilag azonban mégsem zárható ki, hogy egy bojtár valamilyen úton és módon „saját ügyfélre” tegyen szert.…..
V. élménye egy munkaerő-közvetítő cégnél című post-ban egy félmondat erejéig kitértem arra, hogy vannak olyan cégek, amelyek nem játszanak tisztán, és megkenik a HR vezetőt. Itt zárójelben megjelent a "F.... HR" (update: voltam oly fair, hogy már…..
zaragozaB410 2009.01.16 05:29:18
@váj mí: Abba a mekibe se mennék, mert lenézne mint éhes kéregetőt:)).
zaragozaB410 2009.01.16 05:34:17
@flora.a: ugyan már, legyél kicsit kombinatív. Pénzügyi tanácsadás, pályaválasztási tanácsadás, személyiség elemzés és van még egy-két igen fontos bevételteremtő tevékenység ami nekik jó, neked nem feltétlenül. Ehhez természetesen párosul, hogy ezt csak az ő végzettsége és tanácsai alapján tudod eredményesen végezni, mer azt hiszi, hogy az ő seggéből süt a nap. Pedig nem.
zaragozaB410 2009.01.17 08:25:39
@váj mí: A legjobb reklám a negatív reklám. Ha megfigyelted minél hülyébb valaki annál jobban tolják a szekerét, mert mindig vannak hozzá becsalakozók. Igaz ezen személyek hasonló kvalitásokkal bírnak mint Miklós barátunk, de ettől válik működőképessé az ami eddig nem működött. Mondjuk ez is minősíti a társadalmi hozzáállást.
Valószínű, hogy a pali mazochista és így tudta kifejezésre juttatni. Ki korbáccsal, ki hülyeséggel:))
Mindenhol szajkózzák, hogy nehéz a pályakezdők helyzete, ők maguk meg érzik a saját bőrükön rendesen. Egyre több kirohanás tapasztalható (nem csak luggeriano olvasónkra gondolok), főleg most, amikor amúgy sem vesznek fel embert a cégek - mennyire lehetetlen a cégek magatartása:…..
zaragozaB410 2009.01.16 05:44:03
@Laci70: Ők a felfedezetlen tehetségek:)).
Pick párizsi, bittburger, jöhet!
zaragozaB410 2009.01.16 06:00:39
@luggeriano1: Nehéz ehhez kommentálni bármit is, de maximálisan egyetértek.
Nekem nincs diplomám bár ezt kevesen hiszik, de jó néhány papírt begyűjtöttem és hihetetlen szakmai gyakorlatot és tapasztalatot. Nem érzem magam a szocializmus csökevényének mégis ezt próbálják sugallni. Ebben az országban a szakmai alkoholistáknak nincs esélye és igenis én is azt vallom, hogy valamit azért választunk mert szeretjük, akarjuk, tudjuk és hiszünk benne és nem fogjuk csak azért az önbecsülésünket aláásni és elvállalni egy számunka alacsonyabb rendű munkát, hogy ne dögöljünk éhen. Ha ennek az a megítélése, hogy nagyképű, egoista, cinikus és hasonlók legyen!
Lelketlen szolgáltatókon edzett primitív homárszívünk is megremegett két gyermelyi asszony levelét olvasva, akik borzalmas körülmények között kénytelenek napi 80 kilométert utazni. A zsámbéki medencében járatokat üzemeltető Kontakt-Busz Kft járműveinek néha meg kell állniuk,…..
Mivel szombat van, ezért csak egy rövid történettel jelentkezünk Csilla jóvoltából. Aki teheti, ma ne nagyon mozduljon ki, mert kissé hűvös van...Tavaly Aug. 1-je óta több mint 300 állást pályáztam meg (nem vicc!), valamint legalább 5-6 portálra regisztráltam magam. Az eltelt…..
zaragozaB410 2009.01.11 06:38:47
@paráznabillegető: Ha lehetőséget sem adnak a fiatalabbaknak a tapasztalat szerzésre a szakterületükön akkor, hogy az anyjukba tudnának megfelelő referenciákkal rendelkezni. Egyébként nem ő az egyetlen aki ilyen helyzetben van.
A diplomához annyi, hogy kisebbik gyermekem államvizsga előtt áll és irattáros a pincében, mert totál senkit nem érdekel, hogy mire képes egyébként.
zaragozaB410 2009.01.11 06:42:52
@Nagymedve: A csemetém most már több mint 2 éve elbútorozott a szigetországba és nem bánta meg. Ha privibe lenne e-mail címed szívesen megadnám, hogy melyik közvetítő intézte neki az első melót. Azóta már váltott munkahelyet kint önmagától úgy 3 nap leforgása alatt és köszöni jól van. Kérót ad ki albiba és csomagolj!
zaragozaB410 2009.01.11 06:53:24
@Zoli a séf: Ez király! Kiegészítenem még azon kérdésekkel melyeket nekem tettek már fel ilyen kérdőíven: Vannak-e alvással kapcsolatos problémái? Szeret-e enni? Tart-e kutyát? Ja és én nem vendéglátós szakmára pályáztam.