Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsszucsi

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizánci pénzek nyomait találták a Torinói Leplen a padovai egyetem és amerikai kutatók közös munkája során. Munkájukat publikálta a Journal of Cultural Heritage és foglalkozott vele egy Kanadában tartott konferencia is. A kutatók elképzelhetőnek tartják, hogy még az 1000. év előtt hozzádörzsöltek…..
ÁJEMDIBI TWDS06E05 2015.11.11 19:15:26
  Tele van már a tököm, hogy mindenhol azt hallani egy ilyen rész után, hogy unalmas, átmegy Barátok köztbe, töltelék, sehova se vezető nyávogás. Most komolyan, lement már öt teljes évad, úgyhogy nem tudom, mit várnak ezek az emberek, arról meg végképp nincs még halvány…..
Nagyon úgy fest, hogy második nekifutásra sem jut el odáig az ellenzék népszavazási kezdeményezése a vasárnapi boltbezárással kapcsolatban, hogy megkezdődjön az aláírásgyűjtés, mivel egy „szemfüles” magánszemélynek ismét sikerült megelőzni beadványával az MSZP-t, amely…..
zsszucsi 2015.11.03 00:53:00
TLDR? :)
Ez nálam nem igazán elvi, hitbéli vagy politikai kérdés, hanem egyszerűen nincs akkora mozgásterem/lehetőségem más napokon vásárolni. Engedjétek meg, hogy megosszam a saját kis példámat. Nem akarok semmilyen politikai vitát továbbgerjeszteni, csupán higgadtan vázolni amit én tapasztalok, így ezeket gondokat talán mindkét fél megismeri. Remélem ugyanakkor, hogy nem akar majd senki sem kioktatni, bár nyilván lesznek sokan olyanok, akik nálam jobban, okosabban és ügyesebben szervezik az életüket - aminek nagyon örülök - de felnőttként szeretném úgy élni és úgy szervezni az életem, ahogyan én szeretném. Mindig is távol állt tőlem az önsajnálat, igyszem tényszerű maradni.

Elvált, egyedülálló apaként csütörtökön és szombaton a gyerekeimmel vagyok és nem akarom beáldozni ezeket a felbecsülhetetlen perceket/órákat, azaz csakis a gyerekekkel akarok lenni. Nem boltozni. Ezek a napok kiestek. Lássuk akkor hol a gond, mire is lenne szükségem vasárnap?

Élelmiszer: meg tudom venni szinte bármelyik hétköznap este, lista alapján, kicsit sietősre fogva. Így lenne az ideális, nem is veszek meg így semmi hülyeséget, igaz nézelődni sem tudok, szinte csak a szokásos köröket futom. Ezzel talán meg tudnék barátkozni, de például szeretek a konyhában spontán alkotni. Betárazni viszont egyedül nem lehet gazdaságosan. Nagyon sokszor a kukában végzi az, amit megvettem két-három-négy nappal korábban. Ha valami kellett, akkor vasárnap leugrottam egy kisebb boltba, ahol volt kínálat(!) és megvettem amit épp elgondoltam. Afféle hobbi, mert kikapcsol. Aztán erről a "hobbimról" szépen lassan le kell mondanom, mert vagy előre kitaláltam (péntek vagy szerda), hogy mit is fogok majd kitalálni vasárnap reggel, vagy általában eszek valami előző napról (=péntek?). Vagy rendelek. Mintha már most tudnám, hogy lenne-e kedvem bulizni hétvégén.

Sportszer és ruházat: Ha hatkor elszabadulok akkor marad két órám, hogy eljussak egy nagyobb kínálattal rendelkező boltba, ami megint kényszer alatti vásárlást eredményez, azaz könnyen beleugrok olyanba, amire nincs szükségem vagy nem jó. Havonta azért biztosan lenne vagy egyik és/vagy másik. Nem beszélve arról, ha több üzletet és végig szeretnék nézni.

Lakberendezés: nem olyan gyakori, mint a ruházat/sportszer, de a probléma ugyanaz mint a ruházattal. Látni kell, kipróbálni, ott lenni, végiggondolni. Két-három havonta lenne rá példa.

Barkács: Családi házba tervezem költözni. Egy családi háznál viszont semmi sincs készen, mindig van mit csinálni. Vasárnap lenne csak időm felújítani/barkácsolni/kertészkedni. Ezek egyikét sem lehet maradéktalanul anyagellátás tekintetében betervezni. Ha elfogy a faanyag, a glett, a festék, de akár csak egy szögre vagy egy darab vasra is szükségem lenne, b..hatom. Ha valami elromlik szintén várhatok hétfőig és ha munka mellett el tudok menni, akkor ismét a szerencsések között érezhetem magam. Nem beszélve arról, hogy vasárnap vidéken sem szeretik a flexet ;)

Ugyanakkor senki nem tiltja meg, hogy vasárnap olvassak, kiránduljak, sportoljak, kocsmába, vagy akár swinger klubba vagy templomba menjek, de a szabadidőm szabad megválasztásához fűződő jogomban (van olyan?) erősen korlátozva érzem magam. A vásárlás nem bűn, hanem egy lehetőség arra, hogy beszerezzük azt, amire szükségünk van. Tudom, sok mindent lehetne szerveznem másképpen is, de felnőtt ember vagyok aki talán képes arra, hogy eldöntse melyik nap mit csináljon.

Alkalmazkodhatnék is a rendszerhez, ennek fényében a legújabb ötletem az, hogy szükség szerint vasárnap dolgozni fogok. Elvégzem a pénteki/hétfői munkámat a hét utolsó napján, majd lecsúsztatom. Papíron "home office" lesz a péntek vagy hétfő, de valójában a fentiekkel fogok időmet tölteni. Szerencsére van annyira rugalmas a munkám, hogy ezt megtehessem mondjuk havonta egyszer-kétszer, de nem ez a normális módja ennek. Ha ennyire meg akajuk szívatni a multikat, akkor kényszerítsék őket magasabb vasárnapi pótlékra (5x 10x 100x bérezés) és majd ha megéri bárkinek, akkor legyenek nyitva. Fizetnék is érte.
gyulaicsili Újabb termések 2012.08.12 21:13:35
A napokban ismét további fajtákat szedtem meg. Ezekről kívánok írni pár szót. Cedrino. (33-as)  4-6 cm hosszú sárga paprikák Csípősségük a macskapöcsétől erősebb. A növény elágazó szárú, vékony levelű nagyon bőtermő. Nagyon könnyen szárítható . Dragons Claw.…..
Két hónappal ezelőtt ugyan még nem volt teljesen tiszta a kép, de már akkor is világosan látszott: 2.8 millió megzsarolt manyup-tag szívhatja majd a fogát, illetve verheti fejét a falba, amiért hülyére vették. Mégis 100 százalékban megmarad a nyugdíjjogosultsága annak a…..
A tegnapi határidő lejárta után napvilágot látott, hogy kicsivel több, mint százezer fő vállalta „önként”, hogy kiközösíttetik az állami nyugdíjrendszerből (illetve egyéb szociális juttatásokból) „most és mindörökké”. Nincs kétségünk afelől, hogy…..
zsszucsi 2011.02.01 21:49:15
@FüligJim: én nyíltan vallom, hogy antiszoc vagyok és leszarom ki mit gondol erről. Jól érzem magam ahogy vagyok, nem hiányzik senki együttérzése, ugyanakkor gyűlölök mindenkit, aki rajtam - mint tisztességes adófizetőn - élősködik. Ide meg mindenki sorolja ide azt, akit csak akar.
Persze az érem másik oldala az a szerencsétlen, akinek nincs más választása és kénytelen elfogadni azt a helyzetet, amit a nagylelkű munkaadója felkínál neki. Az egész rendszer velejéig romlott és tűzzel vassal irtani és büntetni kell azokat, akik visszaélnek az állam "jóhiszeműségével" hogy mekkora szarban van a vállalkozásuk és a minimálbérre is alig futja a tulajnak.
Nem szeretek példálózni, de van olyan ország ahol az emberek tudják, hogy az állam pénze az az adófizetők pénze és ha onnan lopnak, akkor a "szomszédtól" meg a "havertól" lopnak.
Persze kell legyen egy minimális szoc háló azok számára akik önhibájukon kívül kerültek szar helyzetbe és igenis meg kell segíteni az elesetteket, de remélem az átjött, hogy itt nem róluk van szó.
Mindig is szerettem a találékony ingatlanosokat, itt ráadásul egy magánszemélyről van szó. A hirdetés szerint: A ház megvásárlása esetén ajándékba kap egy új SUZUKI SPLASH gépkocsit !!! A ház közel 70 milliós, a legolcsóbb új Splash meg listaáron közel kettő. Vagyis…..
Hát én aztán fel nem tudom fogni, hogy ez miért hír, vagy hogy mi tartott ennyi ideig, de attól még tény, hogy a világ legjobb mobilján a mai napig nem lehetett megcsinálni egy szimpla szövegmásolást. Ennek azonban nemsokára vége. Legalábbis részben. A videón is látható program…..