Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chegs

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Neo Fm ügyes kivéreztetése óta nem rádiózik Bochkor Gábor, pedig ő örök partnerével, Boros Lajossal ellentétben nem tervezte, hogy visszavonul. Szerződtette ugyan rövid ideig a TV2, de komolyabb feladata nem volt, pedig nem titkolta, hogy rádióműsort szívesen vezetne. A Blikk…..
Praxis Mindenem vérben úszott 2011.09.24 08:58:00
Tisztelt Cím!   Elmesélném az én történetemet...Nos, az én történetem 2010 tavaszán esett meg. Teherbe estem és a férjemmel nagyon boldogok voltunk. 4 hetes lehettem a mikor észre vetem és elmentem a nőgyógyászomhoz. Ott ultrahanggal megvizsgált és azt mondta gratulál 4…..
Chegs 2011.09.26 13:16:46
@adren:
Már ne is haragudj, de megnézném azt kismamát, aki a 6. hétben arról olvasgat, hogy mivel jár 7 hetesen elvetélni ... Az iskolában való oktatás, az igen, nem ártana sok egyéb mellett ez sem.
Ami a fájdalomtűrést illeti, addig úgysem tudja elképzelni az ember, amíg nem esik át rajta. Én viszonylag jól bírom a fájdalmat - a tetoválásomat 3 órán át varrták, de a tetováló kérte, hogy tartsunk szünetet, mert fáradt, én meg se moccantam; a fogtöméshez soha nem kérek fájdalomcsillapítót, felesleges, stb. - de a szülés, na az piszkosul fájt, pedig én aztán olvastam, készültem, de ez minden képzeletet túlszárnyalt (azt beszéltük meg, hogy majd az adott helyzetben eldöntjük, hogy mit kapjak, ha egyáltalán kell, és mivel ott és akkor azt mondta a dokim, hogy fájdalomcsillapító nélkül gyorsabb lesz, ha bírom, így nem kértem és kaptam semmit, 3 és fél óra alatt pikk-pakk meg is voltunk :) ) és az ellenségemnek sem kívánnék akkora fájdalmat. Úgyhogy óvatosan azzal az ítélkezéssel szerintem...
Praxis Nevetés a rendelőben 2011.09.12 06:00:00
Sziasztok!   Lányomnak egy fenyőfa tüskét a szél a szemébe fújt.Mivel egy óra múlva sem tudta kikönnyezni csak a fájdalomtól sírt irány a János szemészeti rendelője 1/4 4-kor meg is érkeztünk.A váróban kb.15 beteg várakozott.Az nővérkének elmondtam jövetelem célját…..
Chegs 2011.09.13 13:48:28
Egyébként salamanderéhez hasonló sztorim nekem is van, posztot nem ér, de a végén kérdeznék majd azért a jelenlevő hozzáértőktől, hogy mi lett volna a helyes.
A kisfiam az oviban felsértette a combját, beleszaladt egy a kerítésből kiálló drótba - mint később kiderült - délelőtt 11 tájban. Vérzett, fertőtlenítették, beragtapaszozták, ennyi.
A férjem 4 óra körül ment érte, annyit mondtak neki, hogy 'megkarcolta' a combját, nem annyira vészes, de ha gondoljuk vigyük el a orvoshoz. Párom nem nézett a ragtapasz alá, mert nem akarta piszkálni, megnyomkodta a seb környékét, kérdezte a gyerektől fáj-e, nem - volt a válasz, így aztán ennyiben is hagyta, hiszen végül is fertőtlenítve volt, stb.
És este 8-ig dolgoztam aznap, fél 9-re hazaértem, sztorit elmesélték, jó, induljunk fürödni, nézzük azért meg milyen az a 'karcolás'. A ragtapaszt levéve majdnem rosszul lettem, 8 cm hosszú volt a seb, ebből 4-5 centi legalább fél centis mélységben - öcsém hasonló sebét gyerekkorában több öltéssel varrták, így számomra egyértelmű volt, hogy irány az ügyelet.
A körzeti orvosi rendelőben épp kint volt az orvos betegnél, és az asszisztensnő egyébként is úgy gondolta, hogy ezt ők nem tudják megfelelően ellátni, ezért átirányított minket a Bethesda ügyeletére, 3/4 10 volt mire odaértünk. Nem tudom ez mennyire normális, de péntek este volt és kb. 15-20-an voltak előttünk, egy részük még sorszámmal a rendelésről, a többiek már az ügyeletre jöttek. (Volt minden: kullancsos, leszakadt lábkörmű, törött könyökű, lilára dagadt bokájú, vérző fejű, babakocsiból kiesett, stb., kicsik-nagyok vegyesen). Meglepően türelmesen várakozott mindenki, kínunkban sokat nevettünk az anyukákkal (főleg amikor a röntgenre elküldöttek visszaérkeztek és persze újra elénk kerültek), a kicsiket (babákat) előre engedték. Éjfél előtt nem sokkal erősítés érkezett, aki előrevette azokat, akiket még egyáltalán nem látott orvos, éjfél után mi is sorra kerültünk. Fiatal doki volt, nézegette a sebet, kérdezte mikor történt (de ekkor még csak annyit tudtam, hogy napközben), aztán teletunkolta csípős fertőtlenítővel (a fiam egy hős, egy nyikkanással és két könnycseppel kibírta, pedig a doki arra számított, hogy le fogja rúgni :)) és 4 vékony csíkkal összefogatta. Mire szerencsétlen 2 ujjal megírta a papírokat már fél 1 volt (asszisztens csak a szomszédos rendelőnek jutott).
Én már akkor a nyakamat tettem volna rá, hogy ez egy 5 éves gyerek combján kb annyit ér mint egy gyógypuszi - vagy még annyit se.
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy ebben mennyire játszott közre az, hogy fél napos késéssel került orvos elé a seb, illetve hogy választhatott-e volna más megoldást, ami szorosabban/biztosabban összehúzza a sebet, hogy ne maradjon akkora heg, mint amekkora (4 cm hosszú, több mint fél cm széles)?
És noha azt mondta, hogy nem muszáj oda visszavinnem, hogy leszedjék a tapaszt, csakazértis visszamentünk, hogy lássa, mi lett az eredmény. A nyilvánvaló dolgokon kívül - Miért van az óvoda kerítésén kiálló drót? Miért nem vitték azonnal orvoshoz az oviból (azóta tudom, azért, mert délután volt a ballagás és nem értek rá) vagy legalább miért nem szóltak a családból valakinek? Miért nem volt a férjemnek annyi sütnivalója, hogy maga is megnézze a sebet? - az bosszantott még fel, ahogy az asszisztensnő a 2. alkalommal megjegyezte: hát, ennek megmarad a nyoma, de végül is kisfiú, nem olyan nagy baj... Mi van???? És ha lány lett volna? Akkor másképp látják el? Tudom, hogy csak vigasztalni akart ezzel, és végső soron egyetértek vele, csak akkor bánt nagyon ez az egész, amikor a gyerek megkérdezi, hogy anya, ez mikor múlik már el? És a válasz az, hogy soha, kisfiam ...
(Hát ez elég hosszú lett, bocs.. )
Chegs 2011.09.13 13:58:13
@qbr:
nem is azokkal van problémám, akik tisztán látják, hogy az asszisztens volt a hunyó ebben az esetben, hanem akik úgy gondolják, hogy a szülőnek felül kell bírálni a felelős személyzetet és balhézni...
Nehéz ügy, amikor a Naiv Ügyfél úgy érzi, hogy a pincérek kinézik egy étteremből és megjegyzéseket tesznek rá, majd erről levelet ír a Homárnak. Nem voltunk ott ugye, nagyon konkrét vádak nem hangoznak el, az egész ügy hiperszubjektív és ellenőrizhetetlen. Sziszi például…..
Chegs 2010.09.02 15:31:39
@atpijkamo:

"De egészséges gyanakvással olvasom az egyoldalú panaszt. Te hány előételt tudsz megenni éhgyomorra? "

Ezt nem hagyhatom ki:

mindenki csak EGYET, mert a többit már nem éhgyomorra eszi :D
Pénteken a Hungaroringen az egyik F1-es csapattag beszámolt róla, mi történt a Parlamentben, valójában megmagyarázta a felülmúlhatatlan képanyagot. "Tegnap meghívták az egész F1-et a Parlamentbe, mindenki ott volt, kivétel a Williams, nem tudom, miért, a Renault meg csak a…..
Az elveszett jelkép már volt, de most pedestrian egy újabb félrefordítást küldött belőle:A kereső szerint nem volt még a blogon a "grandfather clock" kifejezés. Ez ugye az álló ingaóra magyarul.Azt már megszoktam, hogy a fansubokban rendszeresen "nagypapa óra",…..
Chegs 2010.05.27 10:57:12
@Leiter Jakab: Hát ez zseniális, ezért szeretek itt olvasgatni, mert ilyesmit is megtanul az ember :) és egy életre megjegyzi. Granddaughter clock - eszembe nem jutott volna!
Hogy miért nem adja egyetlen magyar csatorna sem hétfő hajnalban az Oscar-gálát? Nem, nem azért, mert Balázsy Panna idén nem ért rá, hanem mert túl drága. A tavalyi közvetítés az RTL Klubon ment, ők kérdésünkre azt válaszolták, hogy idén már nem fért bele az Oscar a…..
Chegs 2010.03.07 15:05:11
@lAce:
"Balázsy Pannától mindig is felállt...

a hátamon a szőr. A műangol kiejtésével, a minden hüjeségen röhögcsélésével. Elhiszem, hogy ők értették az eredeti angol poént, és jól szórakoznak rajta, de semmit se adtak át belőle a magyar nézőknek. És mivel az eredeti hang csak halkan ment, még mi se érthettük tisztán, főleg mert pont akkor még nyerítettek is a műsorvez. kollegájával. "
Ez így igaz, borzasztó volt.
Sajnos, nekem csak elég béna netem van, nem hiszem, hogy azon élvezhető lesz, de majd felvételről megnézem az engem érdeklő részeket...
A következő levél első olvasása közben nem tudtam eldönteni, hogy miről is szól igazán. Dühös a levélíró, mert egy ordenáré hangon kiabáló tanárnőt látott-hallott egy iskola folyosóján, vagy sajnálja, mert a legtöbb nő, önhibáján kívül kerül olyan helyzetbe, hogy nem…..
Chegs 2010.03.04 14:31:21
@ultraviolet:
ultraviolet 2010.03.04. 11:26:19
nekem az általános negyedikes fiam tanítónője mondta: legszívesebben a faszánál fogva basznám ki az osztályból (na ja, eleven a gyerek, de én köpni-nyelni nem tudtam)

Eleven... ez pedig valószínűeg az évtized eufemizmusa..
Nem elfogadható, ahogy a tanárnő beszélt, de Te miért nem tanítod meg a kölyköt, hogy hogyan illik az iskolában viselkedni?!
Három hónapos eltiltást kapott munkaadójától a Sportklub-kommentátor Léderer Ákos. A blogunk szerkesztősége által is kedvelt tévés bűne az volt, hogy túlzott lelkesedéssel közvetítette a Nagy Gergő–Gasper Susanj verekedést a Fehérvár–Jesenice mérkőzés…..
Chegs 2010.02.11 01:04:44
@brunzwik:

Szerintem pedig éppenhogy korrekt...
Különösen ez a része:
"És egyébként azok, akik most védik Léderert, tegyék a kezüket a szívükre és kérdezzék meg maguktól: mit szólnának, ha a szlovén kommentátor biztatta volna Susanjt, hogy jól verje el Nagy Gergőt? Alighanem a legtöbb magyar sportrajongó fel lenne háborodva, ha értesülne erről..."
Chegs 2010.02.11 01:14:20
@advocatusdiaboli:
Ez most mire szeretted volna példának hozni?
Ha arra, hogy verekednek a hokiban, arra jó. Ha arra, hogy hogyan közvetítik a verekedést, akkor nem igazán, mert nem tudom érted-e, amit ott a kommentátorok mondanak, de annyi a közös a Léderer meg azok stílusában, hogy kiabálnak, és ezzel vége is.
Chegs 2010.02.11 01:29:15
@implacabile:

Ugye tudod, hogy röhejes, amit írsz:

"..És amikor elmondtam, hogy nem szép dolog a sportszerűtlenség, és a bácsi csak emiatt háborodott ennyire fel, .."
Ja, annyira felháborodott a sportszerűtlenségen, hogy jól összeverte ő is, mert az olyan marha sportszerű dolog ..
Ha tényleg nem verte meg a fiad Botondkát, akkor az nem a Te magyarázatodnak/nevelésednek köszönhető, az tuti..
Az RTL Klub ma este indítja útjára a Mentalista című krimisorozatának második évadát, tudják, ez az a sorozat, amiben egy sármos csávó abból él, hogy minden kis apróságot észrevesz, és ezekből egész érdekes elméleteket tákol össze egy-egy bűncselekmény kapcsán. Azt…..
Chegs 2010.02.02 14:10:05
@Tigriske:
Hm. Gondolom, Te esténként Csehovot meg Dosztojevszkijt vagy Pintert olvasol, ugye?
"Habár a nők túlnyomó többségét a kórház nyugtatja meg, van évi párszáz kismama, aki az otthonszülés mellett dönt. Az ő jogaikat tiporja sárba az egészségügyi kormányzat, mely évek óta nem rendezi megnyugtatóan az otthonszülés jogi szabályozását. A hatályos…..
Chegs 2009.11.30 23:31:14
@Libelle: Persze, de herótom van attól, hogy páran jódolgukban nem tudják, hogy mihez kezdjenek magukkal, miközben milliók halnak meg a világban és boldogok lennének, ha minimális esélyük lenne kórházban szülni.
Jó, fontos az anya lelki világa, de ne az legyen már a legfontosabb.Az otthonszülés szerintem hiszti, ha én jól akaorm érezni magam szüléskor, akkor mindegy hol vagyok - nekem ez kb olyan, mint nem kell ahhoz innom, hogy felszabadultan, jól érezzem magam egy társaságban..ha valakinek csak úgy megy, azt igen sajnálom.
Chegs 2009.12.01 02:25:07
@sapuh:
Szerintem a brit egészségügyet hagyjuk. Kb. annyira hiszem el, mint a brit kutatók egyéb eredményeit :) Ott egy dolog számít - a pénz, hogy minél kevesebbe kerüljön az ellátás. Persze, hogy szorgalmazzák az otthonszülést, az nem kerül semmibe.. A legjobb barátnőm ott szült pár hónapja, a hideg kirázott attól, amit mesélt. És az övé még sikersztori, hol van azoktól a történetektől, amikor két iker születése között hazaküldték az anyát?! Ja, és persze, ha arra vár, hogy ott végezzék el neki a beültetést, még mindig csak a várólistánál tartana, de ezt a részét "itthon intézte" így most már egy gyönyörű kislány anyukája. Szóval szidjuk a magyar egészségügyet, meg példálózunk a Nyugattal, de ott sem fenékig tejfel az élet...
A britek imádnak tehetséget kutatni, a Britain's Got Talent nevű össznépi verseny mellett, amiben a kutyaidomár mellett megfér a pocakos fakír és az aranytorkú skót háziasszony is, van nekik egy külön énekesekra szakosodott is, az X Factor. Ez a műsor azonban nem egészen olyan, mint…..
Mint láttuk hazánkban jelenleg kb. 200 fordító ül otthon a gépe előtt és próbál gyakran lehetetlen munkakörülmények közepette lavírozni a sok munka - kevés pénz - kevés idő kordinátarendszerben. Arról, hogy konkrétan hogyan is készül a filmek magyar szövege, milyen…..