Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PabloVercetti

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Publius Sok HaHa semmiért 2013.02.12 10:06:29
"And when you see a crowd I see a flock" Az idézett sor a Housemartins nevű brit banda Sheep című számából származik, és  jól illusztrálja minden érzésemet, amelyet a Hallgatói Hálózat tegnapi tüntetésén átéltem. Hatalmas különbség van ugyanis a tömeg és a nyáj…..
PabloVercetti 2013.02.19 23:57:49
Nehéz ebben a blog.hu-ban normális méretű véleményt kifejteni. Egy backspace rossz helyen és máris minden törlődött. :(

No, hát elsőre(a törlődés miatt másodikra :) ) kösz a krónikát, szobából követem az eseményeket és tetszett a béka-perspektívás bemutatás! :)

A tömeg szerintem is nyájként működik és ez jól lett szemléltetve a cikkben, de amikor a Haha-nyáj a "reformcsomagot" meg akarta alkotni, akkor csak egy zavaros, konstruktív véleménynyilvánítási szándékról beszélhettünk. Én nem nevezném hatalom gyakorlásra való törekvésnek, mert ezen cikk szerint egyszer sem mondtak olyat, hogy legyen a HaHának törvényhozó/-gyakorló hatalma a felsőoktatásban.

A cikk zárása furcsa volt számomra: "minden véleményt nem lehet meghallgatni! Erre vannak a képviselőink, akik az Országgyűlésben ülve képviselnek minket". Ez egy meglepően konzervatív - a hagyományok értékére épülő - gondolatmenet egy liberálisnak dedikált blogtól, ugyanis a liberális gondolkodó hisz az egyéni szabadságban és a véleménynyilvánításban. Persze, hogy nem lehet minden véleményt meghallgatni, de egy liberális idealista módon törekszik rá.
Szintén nem tartom összeegyeztethetőnek a liberalizmussal a következő megállapítást: "Változtatni akartok? Menjetek politikusnak!". Ez ráadásul ellentétben áll a cikk elején írt gondolattal: "bele tudom látni, hogy ez egyfajta, a civil életet serkentő, és ezáltal az aktív állampolgárság kialakulásához vezető kátyúkkal teli út.".

Én, liberális szemszögből hinnék a kátyús útban. ;) A liberalizmus hisz a gondolatok szabad áramlásában, azaz, hogy érdemes a hangod hallatni, mert eljut a megfelelő helyre és elgondolkoztatja a megfelelő embereket. Remélem, hogy hamarosan elindul a valódi kommunikáció az érdekelt felek (kormány-hivatal-egyetemek-tanárok-egyetemisták) között.
(kép forrása: Együtt 2014) "Tudom, sokan mondják, technokrata vagyok. Vajon mire gondol, aki ezt mondja? [...] Hogy számomra minden csak üres szó addig, amíg valaki józan számításokat nem tesz mellé? Hogy nekem attól még nem szakpolitikai program valami, ha egy párt azt írta a…..
PabloVercetti 2013.02.19 23:03:34
Köszöntöm az előző kommentelőket.
És most mindenkit meg fogok kritizálni: Publiust, a kommentelőket és bemutatok egy új perspektívát is. :))

Először *Publius* véleményformálását kritizálnám.
*Publius* értékelése szerintem két részből áll: egy nyitásból, ahol előre elmondja a véleményét a Bajnai-programról, majd következik egy bizonyítás fázis.
Mindkét résszel kapcsolatban az a véleményem, hogy Publius nem fejti ki eléggé módszeresen a véleményét és az érzelem-szimpátia segítségével szeretne meggyőzni. Emellett a vélemény kifejtés formája számomra nehezen követhető, láttam már tőle sokkal színvonalasabb érvelést is. Amit hiányolok: szívesen láttam volna külön szedve a konkrétumok hiányának bizonyítását és a szimulált konkrétság bemutatását. Szintén kellemesebb lett volna számomra a cikkben külön olvasni Publius összefoglalását arról, hogy mit olvasott ki a programból és hogy az olvasatára alapozva mi a véleménye.

A *kommentelők*-kel kapcsolatban feltűnt, hogy jó részük érdekes módon a jelenlegi kormánnyal-kormánypárttal állítja szembe a Bajnai-féle programot, pedig ez Publius írásában nem jelenik meg. Felhívnám a figyelmet, hogy ez *nem* egy Fidesz vs. ellenzék összehasonlító elemzés, hanem egy program értékelés. Publius lényegében azt mondja, hogy egyrészt a Bajnai-féle program nem elég konkrét, másrészt azt a látszatot akarja követni, hogy konkrét. Tehát a fair ellenvélemény lehetséges formái nagyjából:
- szerintem Bajnai mégis elég konkrét volt, mert... (ez *gazdelemző* érvelése: szerinte nem elvárható nagyobb konkrétság Bajnaitól)
- szerintem Bajnai nem csak szimulálta a konkrétságot, mert...
- bár Bajnai valóban nem volt elég konkrét, nem is szimulálta a konkrétságot...
- én másképp (is) elemezném a Bajnai programot: ...

Én részben egyetértek Publius *mondanivalójával*: az Együtt2014 honlapon a "Bizalom. A jó kormányzás gazdaságpolitikája" c. cikk szerintem is a konkrétság hatását szeretné kelteni, vázlatpontokba is szedve mondanivalója lényegét, azonban sajnos a vázlatpontok mögé közhelyesedett probélmák szorultak.

Azonban van két fontos dolog az Együtt2014 cikkében, amit Publius szerintem nem ragadott meg: a *bizalom* mint vezérgondolat és a Fidesz hibáira való folytonos utalgatás. A bizalom nagyon fontos, hogy megjelent a cikkben, mert szerintem egy olyan kormány, amely bízik az állampolgáraiban és egy olyan államgépezet, ami bizalmat akar kelteni, egy nagyon nagy előrelépés lenne. Ezzel szemben egy konstruktívnak célzott programban hiteltelenítő elemnek tartom a jelen hibáin való fanyalgást.
World University Ranking 2011 A Harvard Business School a végzősök számára örök életre szóló Alumni Club tagságot biztosít. A tekintélyes taglétszám miatt (a HBS-en végzettek száma mára eléri a 70 000-et!) a klub adminisztrációját a…..
PabloVercetti 2012.07.02 18:03:37
Köszönöm kedves Tűnődő a cikket, hasonló cipőben járok és megerősítettél a véleményemben!

Ahogyan értelmezem, pont arról szól a cikked, hogy az oktatók szakmai színvonalával nincs feltétlenül gond, inkább a rendszer minőségbiztosítása gyenge (nem biztosított az egyenlő elbánás).

Itt Angliában mindenki azt kérdezi, amikor először hall tőlem a szóbeli vizsgáztatásról, hogy akkor hogyan lehet a szubjektivitást kiküszöbölni. A Harvardos előre kiosztott anyagú óra egy lépéssel még az itteni rendszer előtt jár, de itt is sok a párbeszéd, a tanár (számonkért, elvárt módon) aktív résztvevője a hallgatói vitafórumoknak.

Rendszeresen kapunk írásbeli visszajelzést a beadandó munkákról.
Emellett a személyes problémákhoz sokkal rugalmasabban állnak hozzá (eltolt határidők stb.), mégis a teljes rendszer átláthatósága szigorú keretek között marad.

Az átláthatóság fontosságát jellemzi, hogy nem lehetnek "buktató" meg "büfé" tantárgyak, az átlagnak meg a szórásnak egy meghatározott közép intervallumban kell lennie, a tanár felelőssége hogy a tudások ésszerűen megkülönböztethetőek legyenek.

Bármilyen nemzetközi felmérés leginkább olyan intézményeket tud érdemben értékelni, amik maguk is átláthatóak. Tapasztalataim szerint a tanárok jellemzően törekedtek a fair osztályzásra, viszont nem lenne rossz ha rendszer-szinten is célkeresztbe kerülne a mérhetőség mert sok embernek felértékelődne az otthon szerzett diplomája.

Sok sikert kívánok a továbbiakban!
Talán kevésbé közismert tény, hogy a híres Samsonite bőröndöket csak hajón, vonaton és autóúton érdemes használni, buszon és repülőn nem, akkor ugyanis nem érvényes a garancia. J. hiába csomagoltatta fóliába Ferihegyen a vadonatúj Samsonite-ját, az Kambodzsáig szétment,…..
Az "építek magamnak házat és a haverommal kifestetem" megoldások ritkán nyerők, de ez mondjuk pont ilyen. A lakást ugyanis a New York-palotát is tervező Hauszmann Alajos építette magának, a haverját meg úgy hívták, hogy Lotz Károly (aki meg pl. a Divatcsarnok báltermét festette).…..
PabloVercetti 2010.03.26 21:39:26
@v.l: igen, a régi villanyvezeték szigetelése ugyanis papírból készült :) ... komolyan

@kakukk2: szegény ingatlanos, nagyon reményvesztett lehet. Mondjuk, ha már ilyen nagy értékű ingatlan, pár évet érdemes lenne várniuk az eladással, amíg újra felfut rendesen a piac.
A Google betartotta októberi ígéretét, és szerdán bejelentette, hogy biciklis útvonaltervezővel bővült a Google Maps. A szolgáltatás egyelőre csak az Egyesült Államokban működik, még ott se mindenhol: New Yorkban, Minneapolisban, San Franciscóban, Portlandben, Oregonban már a…..
Kurvapecér (18+) Gondolatok 2008.05.28 07:36:00
Ez a bejegyzés egy tematikus linkgyűjtemény, ahol összegyűjtöttem az interneten található kedvenc cikkeimet. A házasságról Popper Péter: A házasság jó dolog, csak kicsit sokáig tart Popper Péter: Kívülről nem jön megváltás Popper Péter: Hét undok megjegyzés a…..
PabloVercetti 2010.02.19 05:29:35
Az FBI első igazgatójáról a minimum, ami elmondható, az az "ellentmondásos" jelző. És még roppant finom voltam. Itt és most nem fogom felvázolni az életpályáját, csak pár mondatot szabadítok olvasóinkra, ezzel is tágítva amúgy is eszméletlenül széles…..
Lassan már négy éve, hogy a Nagy Vízen átrepülve futó látogatást tettem legnagyobb katonai szövetségesünk fővárosában. Annak semmi értelme, hogy a kötelező fotókat én is bemutassam, a Fehér Házat, a Kapitóliumot és a Washington emlékművet mindenki hetente harmincszor megnézheti az éppen futó…..
PabloVercetti 2010.02.18 17:41:20
Amúgy lakni lehet igazán brutális ilyen Brutális (en.wikipedia.org/wiki/Brutalism) stílusú épületben!

Más kérdés, h egyetemeket miért építettek ilyen stílusban? A gólyák megfélemlítése miatt? :)
Kivételesen peches hétfő estéje volt annak a budapesti Homár-olvasónak, akit ököllel arconvágott egy Belváros-szerte ismert áltaxis, aztán, amikor sajgó állkapoccsal és éjszakai busszal próbált volna hazajutni, felszállt egy jegy nélküli részeg, akit az ellenőrök atipikus…..
PabloVercetti 2009.08.31 17:31:59
@moli: ha van gusztusod hozzányúlni egy csöveshez, akkor grat.
PabloVercetti 2009.08.31 17:43:16
@ot002: Senki sem kíváncsi a véleményedre, ha nem figyelsz a többiekére. A komment nem arra való, hogy mindenki leírja az első dolgot, ami eszébe jut, bár elismerem ugatni öröm. Nem csak a kutyáknak. :)
Nem mindig babra vagy verbális-anyagi szívatásra megy ki a játék. Iván rájött, hogy újdonsült ismerősét, egy idős hölgyet szemérmetlenül át akarja verni egy, magát az FKSZ-BAU Építőipari és Szolgáltató Betéti Társaság tagjának kiadó fiatalember. Ablakcserét ígért…..
Angelika a Malév túlfoglalásának köszönhetően nem fért fel egy Stockholmból Budapestre induló gépre. Mivel nem akart másnap menni, csak az stewardesseknek fenntartott lehajtható székre tudták besuvasztani. Panaszára a Malév exkluzív várótermükbe invitálta, bár állítólag ha…..
PabloVercetti 2009.08.31 19:06:07
@ficsilla: nálad a pont! :D 5/5
PabloVercetti 2009.08.31 19:08:30
@hagyma: a postolót lehet, ficsilla-t nem :D
Az izlandi elektromos hálózatot működtető Landsnet társaság és az építészeket tömörítő Association of Icelandic Architects pályázatot írt ki az ország energiaszállító rendszerének modernizálására. A képeken látható pilonok terveit Dietmar Koering, az Arphenotype…..
A spanyol Late Chocolate cég a divat, a design és a szex párbeszédeként aposztrofálja magát. A koncepció a legmagasabb minőségű és kidolgozottságú termékekről, kiegészítőkről szól, mindenről, amire egy kifinomult és tehetős nőnek szüksége van az élet élvezetéhez. A…..
Csenki Attila, a Showder Klub egyik humoristája úgy megszopatta a Best nevű bulvármagazint, hogy még mindig sírunk a röhögéstől a történetet olvasva. Célja csak annyi volt, hogy kiderüljön: mennyire néz utána az újságíró a cikk alanyának, tud-e egyáltalán arról, hogy kiről…..
PabloVercetti 2009.02.27 02:01:00
A Wall Street Journal is beszámolt róla, hogy a CareerCast nevű amerikai álláskereső portál öt szempont alapján (stressz, munkakörnyezet, fizikai terhelés, kereset, perspektíva) rangsorba rendezte a szakmákat. Az első helyen a matematikus végzett, ezt tartják tehát összességében…..
PabloVercetti 2009.02.15 22:03:32
@Ezt is NÉZD meg, ÖCSISAJT!......: a fentieket elnézve nem vasutas, mozdonyvezető :o)
  A mai bejegyzés Ruzsa Imre matematikus tanulságos és szórakoztató meséje, ami eredetileg a tudományos teljesítmény mérésének visszásságai kapcsán íródott, de könnyen találunk párhuzamot az élet más területeivel is, így mindenki számára élvezetes olvasmány. A…..
PabloVercetti 2009.02.15 22:02:04
Lily Allen ezúttal nem az öltözködése miatt került be, és nem is az új albuma kapcsán, hanem a feneke miatt.Most ugyanis arra került sor, hogy az egészen csini ruhácska, amiben a PR-guru, Matthew Freud karácsonyi party-ján pompázott, egy óvatlan pillanatban jelentős mértékben…..
PabloVercetti 2008.12.21 07:33:47