Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nénike

214 bejegyzést írt és 1478 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos nem sokat tudunk e rejtélyes szerzőpáros személyéről és munkásságuk motivációjáról írni. Egei Antallal kiterjedt ismeretségünkből még senki sem találkozott, Horváth Zsoltot meg mindannyian ismerünk, de eddig egyik sem vállalta fel azonosságát az ásót kitűnően…..
nénike 2018.06.21 18:23:55
Láttam tavaly a tévében azt a sok barna bőrű embert. Gyalog vonszolódtak a Keleti pu. - M1 autópálya viszonylaton. Azt mondják, ilyen a migrálás. Ide jöttek, aztán eltűntek, mint az aranyóra. Kábé ennyi közvetlen tapasztalatot gyűjthetett az a pár ezer magyar, aki testközelből látta az arabok…..
Szegény viacolor kiselemes térkő nem tehet arról, hogy a különböző pályázati pénzek és központi források eltapsolásának megszemélyesítőjévé vált az elmúlt években. Megújult főterek és sétálóutcák díszkőfelületeibe temetett milliók jelzik, hogy egyes döntéshozók hol érzékelik a legnagyobb lemaradást…..
A centralizációval sokkal jobban járnak az iskolák, a tanárok, a diákok és a szülők is – ez a cél vezérelte a Klik létrehozását. A központosítási akarat intézménye 2013 szeptemberétől élesben működik, ám alig egy év alatt kiderült (maga a közoktatási ügyekért felelős államtitkár ismerte el), hogy…..
A héten megkezdődik az országos aláírásgyűjtési kampány, amely a migránsok európai szétosztásának Brüsszelben megfogalmazott kötelező kvótáit utasítaná el. A belső használatra szánt, pártpolitikai logika alapján meghúzott újabb frontvonal érthető, azonban a kérdés a…..
Tagadhatatlanul van némi kockázata annak a méricskélésnek, amely a Balaton északi és déli oldalát hasonlítja össze szépészeti, nyaralhatósági, és – merjük leírni a szót: emberanyag alapján. Mert ugyan, hogy jön valaki ehhez. A minap az RTL Híradó is rátévedt e szűk…..
A Mandiner szerkesztősége júliustól – szinte napra pontosan hat év belvárosi kitérőt követően – visszatért a VIII. kerületbe. Az UFi szerkesztősége a Baross utca 28. alatt működött, aztán 2007 nyarán, amikor a CEMP lett az új kiadónk, elköltözött a József körút…..
Gyűlöletből nem lehet országot építeni sehol. Eképpen penget érzelmi húrokat lelkünk hárfáján az emberminiszter, Balog Zoltán. De a „megélhetési bevándorlás” kapcsán tervezett nemzeti konzultáció láttán hozzátehetjük: de igen, lehet. A feltett kérdések alapján akár…..
Bár a Fishing On Orfű első napja már hónapok óta telt házas, most egy örömteli hírrel szolgálhatunk a rajongóknak. Úgy tűnik ugyanis, hogy nem csak ezen a koncerten lehet még elkapni a pécsi alapzenekart. A részletekért olvass tovább. A tavaly nagy sikert aratott, korai…..
Nem ülök fel a közszolgálati médiát ekézők traktorára. Ez a fajta kárörvendés az a rázós műfaj, amitől rosszul vagyok. Egyébként igen, szurkolok a nagy átalakítás sikerének, és remélem, hogy az új médiumok nem halnak bele a komoly tüneteket mutató gyermekbetegségeikbe.…..
Kultikusnak nem neveznénk a Symbol nevű szórakoztató és vendéglátóipari egységet, ám az a bátorság, mellyel az alapvetően neonfények, műkörmök és az aulába rakott frissen gyártott személygépkocsi kereskedelmi közegébe illesztette be a Tapasztalt Ecsetek nevű zenei…..
Mandiner blog Viktor Amerikában 2014.12.03 09:27:00
John McCain amerikai republikánus szenátor keddi, putyinozó-diktátorozó beszéde mérföldkő a magyar kormány nemzetközi elszigetelődésében. Az eddig legfeljebb csak publicisztikákban megjelenő jelzőkkel egy hivatalban lévő, magas rangú, jobboldali politikus illette nagy…..
Azt mondom, hogy budapesti vagyok, miközben budapesti identitás nem létezik. Budapest csupán földrajzi meghatározás, a messziről jött ember eligazítását szolgálja. Kulturális értelemben is legfeljebb a Pest, Buda részletezés értelmezhető a pesti vagányok, budai zsúrfiúk…..
János hosszú bűnlajstromán a hazaárulástól a gyilkosságra való felbujtáson át a finomabban kidolgozott megoldásokig sok minden szerepelt. Nem hiszem, hogy a szociálpolitika akut kérdései különösebben foglalkoztatták volna, túl azon, hogy mindenkinek jusson épp annyi, amennyiért…..
Üzenjünk Brüsszelnek: tiszteletet a magyaroknak! – olvasható az EP választás egyik plakátján. Vajon mi lehet az üzenet? Meglehetősen nehéz a megfejtés, s ez bizony semmiképpen sem erény ebben a műfajban. Annyit tudunk, hogy a kampány egyértelműen a magyar választóknak szól,…..
A Mandiner az elmúlt napokban különböző irányultságú véleményformálók cikkeit közölte az elmúlt négy év értékeléséről. A választás után rátérünk a következő, 2014-2018-as ciklusra: egy új cikksorozatban a Mandiner szerzői, bloggerei mondják el, mire számítanak,…..
Szerintem helyes döntés volt teret adni számára. Több százezer hallgatótársammal együtt vártuk, hogy tájékoztatást adjon. És ma, a Kossuth rádió reggeli hírműsorából végre megtudhattuk: Bakondi György, a katasztrófavédelem országos parancsnoka elmondta, mit jelent számára…..
„Tépett szájú, hasított körmű sok kis senki, hátamögött még több úri bitanggal, megcsinálta az »Első Hazai Nemzeti Forradalmat«” Egy évvel '56 forradalma után – és szűk 32 évvel a népfelkelés előtt – Pozsgay Imre, az MSZMP Bács-Kiskun Megyei…..
Szily Laci a nap mániákusának nevezett a Heller-levél miatt. Legyen ez egy önbeteljesítő jóslat: fokozom. Egyrészt megkapjátok ajándékba a facebookos üzenetváltásomat Szilyvel, a nap plüssmackójával. Azért plüssmackó, mert morog, de attól még aranyos. Aztán próbálkoztam…..
nénike 2013.11.27 12:15:54
@gyalog.galopp:
Az NDK, Románia vagy Csehszlovákia esetében sem volt ebből semmi gond. Vagy csak nálunk épült a jelenlegi hírszerzés rendszere az egykori besúgókra?
nénike 2013.11.27 12:19:58
@Veridicus76:
A III/III. tisztjei ma már nyilvánosak:
hvg.hu/ugynok/20050304hivatasoslista/2
Mindig is volt egyfajta munkásromantikája a város peremének. A helyben élők törődött kívülállása, az értelmes létezésért folytatott küzdelem mindig felszínre dobta a maga korának bárdjait. A rakendrollógusok körében egyetértés mutatkozik abban, hogy Nagy Feró óta Őz…..
nénike 2013.10.03 13:07:47
@Kandeláber:

Csepel.
Férj eldöntötte, hogy ő Nagyszombaton mindenképpen el akar menni Bécsbe, hogy a húsvéti kirakodóvásárt nézegessük és sétáljunk a schönnbrunni kastély kertjében, esetleg köszönjünk régi kedves barátainknak (akikkel időnként némi genetikai közösséget is érzünk), a…..
Jelentős érzelmi csalódás kockázatát vállalja, aki húsz évvel korábbi szerelmével akar ismét ágyba bújni. A harmadik évtizede koncertező Pál Utcai Fiúk esetében azonban ez a légyott meglehetősen rizikómentesnek mutatkozott, döntően azért, mert ez a PUF már egy másik…..
Mandiner blog Psy a vívópáston 2013.08.09 11:33:00
Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke zárt borítékba helyezte a Budapesten rendezett vívó világbajnokság megkezdése előtt a szerinte éremesélyeseknek számító magyar sportolók neveit, s bizony nem sokat kockáztatott, ha Szilágyi Áron és Szász Emese nevét is papírra…..
Nem valószínű, hogy nagyobb szellemi kapacitást igényel a lesszabály, mint az együttes találat jelzésénél a támadás – belevágás / közbeszúrás megértése. Persze a vívás a focihoz képest több odafigyelést és sokkal kevesebb szurkolói önérzetet kíván. A tömeges…..
Miután hétfő délután megjelent a Mandineren a Budapest Pride-ról szóló tudósításom, úgy gondoltam, végre megérdemlek egy kis pihenést. Ellátogattam a Hátsó kapu nevű műintézménybe, hogy megnézzem a Budapesti Anarchista Színház Többszörös orgazmus című előadását.…..