Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pzo

75 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cégvezetek Fókuszban az Elnök 2016.04.07 14:31:32
Hogy válik egy ember nemes szívűből kegyetlen diktátorrá? Miért látunk valakit teljesen másnak, ha pár év után újra látjuk? Egyáltalán milyen folyamatok és belső gondolatok mentén működünk? A tréningeken is többször jött ilyen irányú kérés, visszajelzés. Ez vezetett el végül is addig a…..
( Kicsit elmaradtam az írásokkal ebben az első pár hétben. Ezt most igyekszem majd pótolni. Remélem az olvasók majd a következő pár írásból ki is fogják olvasni ennek okait.) Mivel a tavalyi év során többször írtam a változásokról, azt gondolom külön évértékelőt nem igazán lett volna értelme…..
Három hónapja értem haza az utazásomról, így most már lassan ideje levonnom néhány következtetést arról, hogy mit hoztam magammal, illetve, hogy milyen párhuzamokat találtam az utam és az itthonlét között. Ahogy az előző bejegyzésekben említettem, rengeteg élményt szereztem…..
Cégvezetek Múlt nélküli jövő? 2015.10.11 23:32:13
Folytatom a nyári utam leírását… Utazásom második felében már főleg Guatemalában vagyok. Továbbra is konkrét terv és útvonal nélkül utazom; általában 1-2 napra látom előre, hogy mikor merre leszek, és hol fogok aludni. A tapasztalatom azt mutatja, hogy itt nem nagyon…..
A következő blogbejegyzéseket még a nyárvégi élményeim ihlették, mivel nem voltam elérhető, ezért a kis időbeli eltérés: Egyetlen céllal vágtam a nyári utamnak teljesen egyedül, mégpedig azzal, hogy nincs célja. Úgy gondoltam, hogy ha valamilyen konkrét célt tűzök ki,…..
Egyszer volt, hol nem volt, jártam egy önismereti táborban. Magáról a táborról, az ott megélt élményekről nem fogok írni, mert egyrészről nem illik, másrészről pedig nem is biztos, hogy át tudnám adni a hangulatát. Azonban engedélyt kaptam egy sztori leírására, amit mi nemes…..
Cégvezetek Egy új kezdet 2015.07.23 08:52:01
Ezen a fórumon szeretném nyilvánosan bejelenteni – megtisztelve ezzel a blogom olvasóit –, hogy milyen személyes döntést hoztam, és hogy annak meghozatalában mi vezérelt. A hír az, hogy húsz (többnyire) gyönyörű év után úgy döntöttem, befejezem aktív pályafutásomat a…..
Júniusban indult a Gazdasági Rádióban Cégvezető című új műsorom, amelyben cégvezetőknek, döntéshozóknak, vagy éppen a munkavállalóknak, alkalmazottaknak igyekszünk – ötletekkel, tanácsokkal – eligazodást nyújtani a mindennapi vezetői dilemmák között. Több ismerősöm…..
Az elmúlt héten játszóházban voltam a kicsi gyerekeimmel, és az egyik játék, amit ott találtunk, elgondolkodtatott. A játék kisgyerekeknek készült. Egy kezelőpultból áll hat gombbal, és egy „vitrinből“, amiben hat oszlopon vagy létrán majom figurák ülnek. A játék…..
A következő, amivel foglalkozni szeretnék, és megosztani az ezzel kapcsolatos nézőpontomat másokkal, az a kérdés, hogy mit tegyünk akkor, ha nem találunk elég motivációt, vagy ha úgy általában nincsenek céljaink. Először vizsgáljuk meg azt, hogy mennyire függnek össze a…..
Cégvezetek Dream a little dream 2015.04.24 13:40:50
Az előző blog-bejegyzésemben, bár csak érintőlegesen, de feltettem (és szándékosan nyitva hagytam) a kérdést, amit már sokszor kérdeztem előtte is magamtól, és valószínűleg sokan mások is így tettek: Hogyan jönnek létre az álmok, vágyak? Mi hozzuk létre őket…..
Hogyan keletkeznek az álmok, vágyak? Miért vannak vágyaink? Mi alakítjuk ki őket vagy külső tényezők, ingerek hatására születnek? Különbséget tudunk tenni az álmaink között? Különbséget kell tennünk közöttük? Mitől lesz fontosabb az egyik vágyunk a többinél? És…..
Az élet – legalábbis azon a „síkon”, ahol mi, emberek élünk – nem tud bizonyos javak birtoklása nélkül működni. De mit is jelent közelebbről ez az állítás? Minden embernek szüksége van arra (legalábbis, ha egészséges), hogy javai legyenek, hogy a munkáját,…..
Ahogy ígértem, bővebben is szeretnék néhány gondolatot megosztani az iskoláról, illetve az iskolába járásról. Újra iskolapadba ülni 42 évesen – még ha egy gyerekkori álmomat is váltom vele valóra – nem könnyű feladat. Persze nem először teszem, hiszen az érettségiig 13…..
Itt és most Az évértékelő bejegyzésemben említettem, hogy tavaly milyen új dologba kezdtem: diplomás, felnőtt, dolgozó emberként újra visszaültem az iskolapadba pszichológiát tanulni. Hogy miért, és mi motivált? – Ezt szeretném most megosztani Önökkel. Az biztos, hogy ha…..
Cégvezetek Évértékelő – 2014 2015.01.09 09:49:18
Év elején – pontosabban előző év végén – számot szokás vetni, következtetéseket levonni az évközben történtekből, eredményekből, hogy milyen is volt az év, mennyire sikerült megvalósítani, amit elterveztünk és , hogy azok úgy történtek-e, ahogy elterveztük. Én sem…..
Szeptember óta újra iskolapadba ültem, ezúttal pszichológiát hallgatok majd 3 éven keresztül, kéthetente hétvégenként, mégpedig szombaton és vasárnap egész nap. Most nem írnék arról, hogy mi mindent tanulok, illetve mit fogok tanulni, hiszen ez nem feltétlenül érdekel…..
Cégvezetek Nosztalgia 2014.11.24 09:17:26
Először 1997 pünkösdjén jártam a Boden-tó melletti Lauterach nevű kisvárosban, a Bautrans akkori központjában. Az ünnep után, kedd reggel 7.30-kor volt a találkozó. Azért emlékszem ilyen pontosan, mert az akkori ottani vezetés nagyon kényesen ügyelt arra, hogy a megadott időben…..
Nem tudom ki vette már észre, de nekem feltűnt, ahányszor egy csokor vágott virágot látok, mindig van egy szál, amelyik ellenáll minden logikának és még akkor is virágzik és élénk, amikor minden társa körülötte már kornyadozik, és a végét járja. Előre leszögezem, magam…..
Több írásomban is foglalkoztam már vitorlázással – s most másképpen közelítem meg a témát. Úgy alakult, hogy – a terveimtől eltérően – nem az elejétől, csupán a közepétől vehettem részt az idei adriai versenyen. Hiába ismertem jól a csapatot, amellyel már hosszú…..
Cégvezetek Bajnokság előtt 2014.09.22 09:41:43
Augusztusban a balatonfüredi Nagyhajós Bajnokságra készültünk, és ennek kapcsán megfogant pár gondolat a fejemben. Kiderült, hogy le kell adnom 5 kilót a testsúlyomból, hogy a mérlegelésnél majd a vállalt súlyban legyen – ellenkező esetben fennállt volna annak a veszélye, hogy…..
Mostanában sokat foglalkoztat az önmegismerés és a személyiség-fejlesztés, személyiség-fejlődés kérdése. Jó-e, ha változtatunk a személyiségünkön, és ha igen, honnan tudhatjuk, hogyan fejlődjünk? Fejlődünk-e vagy éppen rossz irányba változunk? Elég-e, amit mi érzünk…..
A Robin Williams tragikus halálával kapcsolatban megjelent számtalan cikk egyikében olvastam egy igencsak közhelyes felvetést, ami éppen ezért igaz is. Az Ő művészete gyerek- és felnőttkoromban egyaránt meghatározó szerepet játszott számomra is, épp ezért megfogalmazódott bennem…..
Most a lóverseny pályán jutott eszembe néhány hasznosnak vélt gondolat. Életemben először voltam lóversenyen. „Szűzkéz szerencsét hoz” alapon én is fogadtam... volna, ha eligazodtam volna a fogadáshoz használatos útmutató füzetben, ami ugyan rengeteg adatot tartalmazott,…..
Lassan megszokottá válik, hogy ha járok valamerre, mindig eszembe jut valami, amiből végül blogbejegyzés születik. Most sincs ez másként. Május végén szerencsém volt élőben végignézni a veszprémi férfi kézilabda csapat Final4 játékát Kölnben. Sajnos azóta már tudjuk,…..