Regisztráció Blogot indítok
Adatok
airoh

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kimura Sinja (Shinya Kimura) több, mint motorépítő – ő szobrász. Fémet gyúr össze, teremt újból régit vagy éppen régiből újat; ahogy a kedve diktálja. Japánban kezdett, jelenleg Amerikában dolgozik, de nála sosem lehet tudni, mikor pakol össze és megy ismét…..
A Pannonia P12 az utolsó sorozatgyártású magyar egyhengeres volt. 1973-ban jelent meg, a kőkorszaki T5 és a P10 modellt váltotta le. Műszakilag ez sem lett lényegesen modernebb, viszont körvonalai és festése divatosabbá tette. Gazdája szándékosan nem restaurálta csillogó,…..
airoh 2010.04.13 00:34:31
@bervas:

Sajnos nem vagyok szakember, egyszerűen csak érdekelt. Nem hallottam még, hogy kevernék a kétütemű olajat és érdekelt a miértje.

Ja, és a váltó tervezéshez pedig gratula, én is gépészmérnök leszek egy pár hónap múlva, úgyhogy át tudom érezni, hogy milyen szintű munka lehet egy ilyet tervezni. Csak én nem SolidEdge-ben tervezek, hanem ProE-ben:)
airoh 2010.04.13 18:29:15
@Öreg motoros:

OFF
Így van, lesz egy diplomám. Hát igen, a mai világban attól, hogy valaki kap egy diplomát, attól még nem biztos, hogy gépészmérnök, vagy akármilyen mérnök lesz. Ez a Bolognai rendszer miatt is van, mert ugye szét van osztva a képzés (el akarom az MSC-t is végezni), meg amiatt is, hogy a nem túl szigorú kreditrendszer miatt az is kaphat diplomát, aki végigpuskázott minden tárgyat és kész. Van nem egy olyan ismerősöm, aki időben befejezte a képzést, de tudom róla, hogy fele annyit sem ért a gépészethez mint mondjuk én (nem dicsekedni akarok, de ez tény). Van egy másik ismerős, akinek mindig én segítettem zh-kon, ő is állandóan puskázott, és bevallottan nem is érdekli egyáltalán a gépészet (max a szimulációk egy kicsit), csak jól lehet vele keresni. Ő is befejezte időben. Engem pedig érdekel mindenféle gépészettel kapcsolatos dolog szimuláció, technológia, hőkezelés, méréstechnika, diagnosztika, stb. Én egy félévet csúsztam, de nem bántam meg, így nincs, nem volt akkora kapkodás, mintha időben befejezem. Van pár ismerősöm, akik ugyanúgy csúsznak valamennyit mint én, de őket többre értékelem (mert ők jó gépészek lesznek) mint azt a pár haveromat akik időben befejezték, de sz.rt se tudnak. Egyik például azt sem tudja gépészmérnök létére mi az a modul, ez elég szomorú szerintem.
A mostani gépész képzés egy sorozat gyárrá alakult (legalábbis úgy érzem), tényleg sok diplomás gépész jön ki, de abból nem sok igazi gépész szerintem. Ja, és én Győrben tanulok.
Na, nem írok többet Off témában, bocs ha sokat írtam.
Nem, nem szeretnélek életbölcsességekkel traktálni benneteket, A sebesség oltára maradjon csak a köbcentik és Newtonméterek territóriuma. De azért mégiscsak furcsa ez a hullámzás. Egyszer fent, egyszer lent, néha jön a dagály, néha visszahúzódik, a fene se érti.Halló, ne…..
Totalbike hírek Speciális Griso 2009.03.20 13:55:00
Megszelídítették az agresszív formájú Grisót, itt a Moto Guzzi legújabb retró-gyöngyszeme. A 90 fokos, keresztbe fordított V-motor szerelmesei már rég vártak a 8V Special Edition-re: színe, barna bőr nyerge, küllős kerekei a régi sportmodelleket idézik. A króm hivalkodása…..
airoh 2009.03.24 21:53:15
Nem egy film van, ami motorokról vagy motorosoknak szól, esetleg egy-két jelenet erejéig felbukkan benne valamilyen kétkerekű. A legtöbbjükben csak egy tárgy, szimpla közlekedési eszköz, rosszabb esetben a gonoszság szimbóluma valami rettenet zs-kategóriás filmben. Arra, hogy olyan…..
airoh 2009.02.09 13:23:55
Ha valakinek nem lenne elég .avi-ban, akkor a www.racing-underground.com/index.ru?cls=32 -címen le lehet szedni dvd-ben is, igaz regisztrálni kell, de ingyenes, nézik a le és feltöltést mint a többi torrentoldalnál, de a rossz arányúakat sem rúgják ki, én például nem nagyon szoktam viszzatölteni, már 1 éve rajta vagyok és nem rúgtak ki. Érdemes felregisztrálni, mert fel szoktak tenni teljes motogp meg superbike évadokat, meg majdnem az összes versenyzős-motoros film fenn van. Aki felrakta az On any sunday-t az azt írta, hogy ő egy 3 dvd-s packban vette meg, fenn van mind a 3 dvd.
1.dvd: On any sunday
2.dvd: On any sunday Revisited
3.dvd: Malcolm motocross

Én most töltöm mind a 3-at dvdn...

Bocs, kicsit hosszúra sikerült:)
airoh 2009.02.09 19:13:19
@kutya_zzr:

Bocs, tényleg kell invitation code, nem is tudtam, nemrég vezették be ezt a szabályt. Adnék én invitation code-ot, csak nekem sincs sajnos:( Annyit tudunk csinálni, hogy letöltöm a dvdket, aztán felrakom valami ingyenes torrentoldalra és akkor mindenki akinek kell le tudja szedni. Az a baj, hogy nagyon lassan jön, de egyszer úgyis lenn lesz.
Totalbike hírek Street Life 2008.12.19 14:34:00
A Google keresőszolgáltatás képei közé felkerültek az amerikai LIFE magazin fotói. A több évtizedet lefedő archívum rengeteg motoros témájú képet tartalmaz, versenyeket, pillanatokat ugyanúgy, mint az akkor törvényen kívülinek számító motorosbandákat megörökítő…..
Norton comes home! - kiáltottak fel az angol motorrajongók, amikor nyilvánosságra hozták a hírt, hogy Stuart Garner jóvoltából hazaköltözik a legenda. Amint arról korábban beszámoltunk, a Norton Racing Ltd. tulajdonosa nem csak a márkanevet, hanem egyes modellekét is megkapta. A…..