Regisztráció Blogot indítok
Adatok
meditatív

4 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenórás Tábornok kapitulált, az Államadósság Elleni Harcot feladta. A pár ezer milliárd manyup lóvé látható eredmény nélküli eltapsolása után a fegyvert letette, innentől az adósságprést hivatalosan nem mérjük, mert ami nem látszik az nincsen is, bibi. Micsoda piszok…..
meditatív 2013.09.05 11:05:56
@rodeo36: szerintem meg nincs allamcsöd, csak varhato ha nem valtozik a gazpol..
meditatív 2013.09.05 18:39:04
@Blogger Géza: A Templetonnak kb. 1000 millliárd HUF-nyi MÁK-jka van, pozícióból beszél, érdeke, hogy emelkedjen a MÁK-ok átfolyama, ha esik az árfolyam és emelkedik a hozam ahogy ez május óta történt akkor ő bukik az állampapír pozícióján...tehét érdeke "felbeszélni" az árfolyamot...
Megvalósult a Nagy Vezér álma. Mindent és mindenkit maguk alá gyűrtek.(MNB, ÁSZ PSZÁF, Médiahatóság, Alkotmánybíróság, Klebersberg Intézményfenntartó, GYEMSZI stb.) , Úgy megy át a rendszeren a Kedves Vezető akarata mit kés a vajon. Sétálok a városban és minden…..
Ha szó szerint vesszük a Fidesz egyéni számlákkal kapcsolatos hivatalos kijelentéseit, akkor azok nem mondanak ellent annak, hogy nulláról indulnak majd a számlák. Hivatalos kijelentésen első sorban az Országgyűlés által elfogadott politikai nyilatkozatot értem, nem pedig azt, hogy…..
Alig lett pénzügyi biztos az egyik valóságtól elrugaszkodott díszfasz, máris itt az utánpótlás. S mint a valóságsóban, ahol induláskor még elég volt, ha valaki szörpöt gyártott, utána viszont már alap volt a pornós múlt, úgy itt is egy még nagyobb barom töltötte be a…..
Tudtuk és tudjuk ma is, hogy Magyarország sikere, a magyar nemzet szárnyalása szálka az idegen erők szemében. Magyarország és az általunk vágott új ösvény, veszélyt jelent a globális elnyomó hatalmi berendezkedésre, nem véletlen hát, hogy országunk és hitvallásunk állandó…..
Rejtett kamerás felvétel jutott a birtokunkba arról, hogy magukat rádiós újságíróknak mondó személyek a kormány és a miniszterelnök igazáról győzködték a december 17-i diáktüntetés után a közszolgálati Magyar Rádió székházába bebocsátást nyert szociológus…..
meditatív 2012.12.22 16:05:51
@Gatinho: Ön szerint nem volt igazuk mások szerint pedig DE, vagy Viktor véleménye van egyeseknél a középpontban mintha ő lenne a Naprendszer közepe? Pedig csak egy kis hullócsillag...
meditatív 2012.12.22 16:10:56
@Gest anyó férje: aha,. ha belülről jön akkor pedig szubjektív amivel nem tudok vitázni...ha már a fogalmat sem tudjuk meghatározni akkor értelmesen vitázni sem tudunk a meghatározhatatlanról...
több, kevesebb konzervatív ezek számomra csak címkék amiket egymásra akasztunk, de elfedik a lényeget azt hogy kinek milyenek a cselekedetei, uram bocsá van -e benne együttérzés?
meditatív 2012.12.22 20:21:15
@ByA: nekem ez így sem "kerek" , számomra létezik pl. soros motor a gépiparban , soros bekötés a villanytanban de még mindig nem magyarázta el nekem senki hogy mi a soros gondolkodás fogalma? Ez a beszűkült, korlátolt gondolkodást akarja jelenti?
Továbbra is az a véleményem, hogy alapjaiban beteg és fenntarthatatlan rendszerben élünk. Amíg meg nem szüntetik a fedezetlen pénzkibocsátás gyakorlatát ( nemzeti bankok, kereskedelmi bankok) addig itt nem lesz "rend".   A magántulajdonban lévő…..
Soros György, a budapesti CEU-n tartott sajtótájékoztatón vázolta az Európai Unióval kapcsolatos, alapos kutatásokon alapuló vízióit. „Kérem szépen, ősszel nem csak a Júró, de ez az egész indokolatlanul egyesített, kibaszott kontinens is húz a faszba, a lecsóba, mákos…..
“Kizárt, hogy az MSZP és a Fidesz informális pénztárnokai hellyel-közzel ne működtek (működnének?) együtt vitatható ügyekben” – állította közelmúltban megjelent cikkében Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök-pártelnöktől – aki esetében kizárt, hogy…..
meditatív 2011.07.11 18:19:15
@fatia-negra:

szerintem ebben semmi naivitás sincs.
a Föld bolygón voltak , vannak olyan országok ahol a politikusok az ország érdekeit nézik..pl. nem adósítják el az országukat olyan mértékben, hogy azt ne lehessen visszafizetni , garanciákat építenek be a rendszerbe, hogy megakadályozzák a túlzott eladósodottságot pl.

Svájc
meditatív 2011.07.11 18:37:22
@fatia-negra:

sajnos rossz a példád

Szándékosan nem említettem Ausztriát vagy Németországot, mivel a GDP arányos eladósodottság nem sokkal jobb a minénknél, sőt a német kifejezetten rossz példa ebben az összefüggésben mivel mi 77%-on vagyunk, Ausztria 73%-on, a németek 83%-on vannak

en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_by_public_debt

Legalább a tényeken nem kellene vitatkozni...:)))
meditatív 2011.07.11 19:01:32
@fatia-negra:

szerintem félreértesz vagy félre akarsz érteni valamit, valakit.

Érvekkel, állításokkal szívesen vitázom, érzelmekkel
nem tudok és nem is szeretnék.

Semmi értelmét nem látom, hogy érzelmi síkra tereljük a kérdést, amiben esetleg más véleményen vagyunk...:(

Üres keretbe hiába csapsz nem lesz csörömpölés...:)
Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen, abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte…..
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
Lázár János levelet írt. Elek Istvánnak válaszolt, valójában azonban a nyilvánosság számára igyekezett a korábbiaknál finomabban, összeszedettebben és érvelőbben megfogalmazni álláspontját. „Pedig kíváncsi lettem volna, ha egy olyan elemző képességekkel megáldott…..
meditatív 2010.10.30 09:27:59
@török gábor:
@Sajo

"-Mi az uralkodó elsődleges és legfőbb kötelessége?
-A példamutatás."

Konfuciusz

A másikat akarjuk mindig megváltoztatni , pedig:

"A változás légy Te magad" (Be the change you want to see)

Ghandi
meditatív 2010.10.30 09:38:07
@Akitlosz:

"Próbáld meg a nem szabad háborúzni szabályodat rákényszeríteni az USÁra!"

Rákényszeríteni?
Miért is kellene bárkire is bármit rákényszeríteni?

Micsoda különbség van a védekező és a támadó háború között?

Tibetben is fellázadtak amikor a kínaiak 5000 kolostort semmisítettek meg és halomra ölték a buddhista szerzeteseket, Buddha sem a bűnösök nem megbüntetését hirdette...Kérdés ki a bűnős, ha legfőbb elvként elfogadjuk a nemártás elvét akkor a fokozatokon még lehet agyalni (pl. dzsainizmus) de az európai kultúrkörben meg lehet próbálni a "Csak azt cselekedjétek másokkal, amit szeretnétek, hogy veletek cselekedjenek" elv szerint az egyén szintjén élni, mivel a társadalom egyénekből áll, akik ha megváltoztatják magukat - nem pedig a másikat- magától megváltozik a társadalom is...
Fontos határhoz értünk – írtam tegnap. Ma reggelre kiderült, hogy más értelemben is. Torkos Matild, a Magyar Nemzet újságírója megtette azt, amire nyilvánosan eddig ebben az ügyben egyetlen elkötelezett kormánypárti sem volt hajlandó. Vállalta a véleményét akkor is, ha az…..
meditatív 2010.10.27 20:38:22
Szerintem Magyarországon soha nem volt klasszikus értelemben vett demokrácia, csak papíron, névlegesen

Virágzó gazdasági fejlődés 1867-1914 között volt a Monarchia keretein belül,de akkor is sokan szegénysorban sínylődtek, kevesek gazdagságáról és sokak szegénységéről szólt a "fejlődés" . Az I. világháború majd Trianon szinte teljesen kinyírt minket testileg, lelkileg, közben volt még Tanácsköztársaság ahol üldözték a jobbosokat és másként gondokodókat.
Horthy alatt üldözték a balosokat, másként gondolkodókat és hárommillió koldus országa lettünk. A II. világháború ismét óriási károkat okozott majd megkaptuk a háborús jóvátételi kötelezettségeket 1948-ban elcsalták a választásokat , akinek ez nem tetszett és ennek még hangot is adott azt kinyírták, bebörtönözték, nyomorékra verték. 1956-ban volt egy kísérletünk, amikor a nyugati rádiók adták a tanácsot, csak elfelejteték elküldeni a kalácsot...Jött a "rendszerváltó" választás ahol olyan illúziókat keltettek, hogy szabadon választ az ország, csakhogy ekkor már nyögtük a Fekete János-Kádár János által felvett hiteleket, kemény valutában. Lengyelország meg tudta feleztetni az akkori keményvalutában fenálló államadósságát a rednszerváltozásakor A magyar adósság az elmúlt években hatalmasra duzzadt, mára a GDP 83%-át éri el, szerintem ezt nem lehet visszafizetni csak átütemeztetni lehetne, úgy hogy elengedik egy részét. Erre eddig senki még kísérletet sem tett, Eljött a munkanélküliség, egzisztenciális félelmek kora. Ehhez jött még sónak a tortán a devizahitelesek vesztesége, kb.100.000 hitel már bedőlt, csak idő kérdése mikor veszítik el az otthonukat, szociális katasztrófa fenyegeti őket) A régi rendszerben az államkapitalista eszközök egy részét a "zemberek" kommunista szombatokon ingyenesen hozták létre, majd ezek magánzsebekbe vándoroltak lehetőleg áron alul, mivel az egyéni privatizáló érdeke, zsebe úgy kivánta. Marx és a Tőkéből elhagyták Marxot és csak a Tőke maradt nekik, kockázat és induló befektetések nélkül. Hogy ünnepelték Suchmannt amikmor 1995 decemberében befolyt 5 milliárd dollár a közszolgáltatók eladásából? Mi lett az eredménye? Azóta 5 szörösére nött az áram és négyszeresére a gáz ára. Vajon miért nem csak 49 %-ot adtak el, kinek volt az érdeke a teljes magánosítás? Eladták a Molt, hogy utána a lex Mollal megpróbálják megvédeni? Eladtákaz Egist, Richtert (na jó ott még van 25%) a sörgyárakat, dohánygyárakat a teljes cukoripart, növényi olaj ipart..Az elmúlt kétszáz év történelmében ki vagy melyik párt képviselte hitelesen valaha ebben az országban az itt lakó, itt adózó kisemberek érdekeit?

Leszögezem, nem vagyok kritika nélküli Bokros hívő, DE : következetes nyilvános gazdasági programja volt , bemutatta mit akar, vitára hívta a pártokat, hogy milyen volt a tervezet arról lehet vitát nyitni, de volt vitaalapjuk.
Az MDF felvállalta Bokros programját, kapott 2,7 %-ot...persze nem csak ezen múlt....

Számomra ez csak a nevében demokrácia, valójában a pénz diktatúráját éljük, a pénzügyileg képzetlen kisembereket évtizedek óta megvezetik : már látjuk a fényt az alagút végén, a gond csak az hogy a vonat jön...
Hogy is mondta Churchill: ahol a tisztesség véget ér ott kezdődik a politika...
Aki olvassa ezt a blogot, tudja, hogy az elmúlt időszakban mennyi kritikát kaptam azért, mert nem voltam hajlandó a demokrácia lényegi és a korábbiaktól minőségileg eltérő korlátozását látni a Fidesz döntéseiben. Az, hogy valami személyesen nem tetszik, még automatikusan nem…..
meditatív 2010.10.26 17:43:30
@Szende Aurélia:

csak nehogy úgy járj ha teljesül a kívánságod mint a történetben a kis majom:
Egy majom ugrált a fán, nagyon kíváncsi volt és mindent meg akart magának szerezni , arra járt egy ember a kosarával, letelepedett a fa alá és elaludt a majom alig várta, hogy megkaparinthassa a kosarat, megfogta, felugrott vele a fa tetejére és leemelte a kosár tetejét, egy ágaskodó kobrával találta magát szembe, ekkor már szabadult volna a korábban hőn áhított gyorsan, ingyen szerzett ajándéktól ...
meditatív 2010.10.26 18:36:40
@Jiszajah:

Semmi sem az aminek látszik...
„Hiszem, hogy Orbán elmondta az őszödi beszédét. Nem színes, nem felháborító, de lényegét tekintve ugyanaz. Választói nem ezt, és a rájuk váró megszorítást várták tőle.” – írja a mai Népszabadságban Lengyel László.  Később így folytatja: „A…..
meditatív 2010.06.12 23:42:02
@6.Lenin:

egyik párt kabátját, pufajkáját, zakóját sem öltöttem magamra, sem az elmúlt húsz évben sem régebben....képtelen lennék pártba belépni, ahhoz túl őszintének és kritikusnak érzem magam, persze legalább olyan kritikát igyekszem gyakorolni magammal szemben mint amit másokkal kapcsolatban szoktam érvényesíteni...
Még ha nem is töltöd majd valami méretes magánjachton a nyarat, attól még olvashatod ugyanazt, amit a burzsujok. Arról pedig, hogy ők mit lapozgatnak egy pohár jófajta chardonnay mellett, egészen pontos képet ad a J.P. Morgan listája. Csak emlékeztetőül: a J.P. az a bank, ami a…..
Nem értem miért erőltetjük az eurót. A devizahitelek túlnyomó része CHF-ben van.Vezessük be a CHF-et! Hiába lesz/lenne eurónk a devizahitelesek "futni" fogják a CHF/EUR árfolyamkockázatot plusz a kamatkockázatot is, márpedig az utóbbi időben jelentősen , szinte…..
meditatív 2010.06.07 21:53:02
@maholnap:

Szerintem ennél kicsit bonyolultabb a helyzet. Olyan események bármikor bekövetkezhetnek amiket az egyén nem tud befolyásolni, akármennyire is előrelátó és tervező alkat.
A lényeg a törvényi, szabályozói kereteken van. A bankok megtehették, hogy pl. CHF-ben referencia kamat nélküli szerződéseket kötöttek az ügyfelekkel. Ha ügyfélként fogalmam sincs mi az a referencia kamat, akkor nem is fog feltünni, hogy hiányzik a szerződésből. Nem tudom mit keressek.

A bankok magatartáskódexe is csak Bajnaiék alatt született meg, talán nem véletlenül...gondolom az sem a véletlenek összjátéka, hogy önkéntes volt a csatlakozás a magatartáskódexhez.

Egyébként a viharvert HUF helyett tényleg lehetne HUT, ami németül még kalapot is jelent, úgyhogy megsüvegelhetnének minket külföldön is végre...:)
Üdvözletem, Gondoltam megosztom tapasztalataimat kis hazánk rendkívül jól működő munkaerőpiacával kapcsolatban. Már egy jó ideje keresek állást de még mindig sikertelenül, az elküldött pályázatokat nem is számolom már. Egyszerűen az a benyomásom hogy már nincsen hely…..
meditatív 2010.06.06 11:17:23
@Animacs: logisztikusi meló, heti 38,5 óra, túlórákat le lehet csúsztatni, számomra (családomnak) teljesen megfelelő bér, szociális juttatások stb. , emberséges bánásmód
Böff Evangéliuma Túró Rudolfok 2010.06.05 13:39:00
Azt hiszem számos devizahiteles gondolja most azt a Szíjjártó-Kósa-stb megmondóemberekre, hogy nyalják meg a bal heréjüket.Nyilván van az a fizetés, amikor az ember leszarja, hogy épp valami hülyeséget mondva mekkorát zuhan a forint és röhögve kifizeti a havi törlesztőt a…..
Most jönnek a csontvázak, kiváncsi leszek kicsik avagy nagyok lesznek-é?Teljesen más világ jön Magyarországon, mondják ők, de én nem hiszek nekik, nem hittem az előzőeknek de nem hiszek a mostaniaknak sem, pedig rájuk szavaztam, hadd legyen meg a kétharmad, oszt' meglátjuk mit…..