Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Simike

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvédnek az alábbi levélről eszébe jut az a néhány borzalmas hónap, amelyet az egyik gáztársaság jogi osztályán töltött jogtanácsosként, és ilyenkor nagyon örül annak, hogy lelépett onnan. Sajnos az ilyen ügyek akkor is mindennaposak voltak, kíváncsi vagyok a…..
Simike 2009.01.07 11:19:44
@Pascal: Szia,
Indőközben sajnos kiderült, hogy jó figyelmetlen voltam, (finoman fogalmazva) és nem figyeltem, hogy az újabb fizetési felszólítás valójában már egy bírósági fizetési meghagyás. :(((
Mivel a borítékot én nem láttam és emellett ott volt a gázművek csekkje és fizetési felszólítása, én arra koncentráltam. Nos, tegnap homályosítottak fel, hogy ha a kitűzött határidőn belül nem támadjuk meg a meghagyást, gyakorlatilag ennyi. Nem viszik perre, jogerőre emelkedik és behajtható. Ma felhívtam a bíróságot, hogy lehet-e még igazolási kérlemmel érni, azt tanácsolták, hogy még ma gyorsan faxoljam el, és egyben legyen benne a megtámadás fogalma is. Illetve, hogy milyen pontok alapján kívánjuk megtámadni. Pont ma van ingyenes jogi tanácsadás, én sajnos nem tudok elmenni, mert dolgozom és ezt most nem tudom itthagyni, de elküldtem a férjem, hogy kérjen tanácsot, hogy tényleg érdemes-e még megtámadni, hogy per legyen belőle. Merthogy időközben kaptam olyan tanácsot is, hogy talán nem biztos, hogy érdemes belemenni, mert azért az is mulasztásnak minősül, ha mi nem jelentettük be a változást. Másfelől meg, azért elég fura, hgoy az összes többi közüzemi számla át lett írva a beköltözésünk után pár héttel, csak pont ez nem. Mindenesetre én elkezdem írni az igazolási kérelmet + megtámadást és délután elfaxolom. Időközben meg próbálok egy ügyvédet keresni. Bár ez a legnehezebb, hogy ténlyeg ne egy pénznyelő legyen, és tényleg megpróbálja a lehető legtöbbet megtenni.