Regisztráció Blogot indítok
Adatok
valasz a KE-nek

0 bejegyzést írt és 447 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A parlamenti választás ismét sokakban előhozta a külföldre költözés vágyát (ez már nem az első alkalom, hogy aztán némi idő elteltével visszaálljon az alapállapot). Legalább ilyen érdekes, milyennek látják a Magyarországhoz fűződő viszonyukat a már hosszabb ideje külföldön élők. Közéjük tartozik…..
valasz a KE-nek 2022.05.03 22:30:16
@Weißkopf:
"Olyant, amilyen 2010-ig volt: 2 fordulósat, a 'ki nem igazított' választókerületi határokkal. Talán dereng nálad is, hogy Orbán első lépése volt a 2/3 birtokában a választókerületek átszabása, azaz a 'billegő' körzetek fideszes többségű kerülethez csatolása."

Talán dereng nálad, hogy a kormányt 2010-ben Alkotmánybírósági határozat kötelezte, érted, KÖTELEZTE, hogy változtassa meg a választókerületek határát. Mindezt azért, mert a demográfiai változások miatt 2010 előtt olyan aránytalanná váltak az egyes körzetek, ami már a választás tisztaságát befolyásolta.
Miután Orbánnak muszáj volt változtatnia, egyben le is csökkentették a parlament létszámát 386-ról 199-re, az egyéni körzetek számát 176-ról 106-ra. Az egyéni körzetek határát úgy kellett meghúzni, hogy nagyjából hasonló létszámú választó jusson egy-egy körzetbe és a körzetek nem léphetnek megyehatárt. A választókörzetek határát nagyon máshogy nem lehetett volna meghúzni és azok határait nem úgy alakították, hogy egy adott pártnak kedvezzen.
Az egy urban legend, hogy emiatt nyer a Fidesz. Ócska kifogás az ellenzék sikertelenségére, elleplezendő az értelmes mondanivaló és kínálat hiányát.
Mit tehetünk a férfiak és a nők közötti fizetés különbség csökkentésére? A kérdés hosszú évek óta téma az Egyesült Államokban, ahol próbálnak tenni ellene – hogy miként, arról szól Steve posztja. „Az utolsó normális fotó a nagyvilágból” – mi volt az utolsó fotó, amit a karantén, a korlátozások…..
valasz a KE-nek 2020.05.23 11:55:12
János, Piroska, Izolda, Béla és Anita fiatal munkakezdő közgazdászok. Mindannyian marketinggel szeretnének foglalkozni. János és Piroska egy amerikai multihoz kerül marketing asszisztensnek, ahol tudvalevően jó fizetéseket adnak, míg Izoldát, Bélát és Anitát egy szintén neves, de svéd multi alkalmazza, ugyanolyan munkakörben, ahol ugyan kevesebb a fizetés, de családiasabb a hangulat. Mindkét cég a központ által diktált szigorú gender és diversity policy-k alapján működik, kényesen figyelnek arra, hogy nemek szerint ne tegyenek különbséget férfi és nő között, minden évben üdvözlő nyilatkozatot adnak ki a Pride alkalmából, sőt még semleges nemű WC is van az irodákban.
János és Piroska havi 400e Ft-os bruttó fizetést, míg Izolda, Béla és Anita havi 300e Ft-os bruttó fizetést kap.
Az Igazságosabb Világért civil szervezet felmérést végez és a fenti számok alapján kimutatja, hogy a nőket már a pályakezdéskor igazságtalan megkülönböztetés éri, hiszen míg a pályakezdő férfi marketing asszisztensek fizetése 350e Ft, addig pályakezdő női marketing asszisztenseké csak 333e Ft. A felmérés eredménye alapján "Egy nő 5%-al kevesebbet ér, mint egy férfi" címmel médiakampány indul a hátrányos megkülönböztetés felszámolásáért. Mindkét cég vezetőjét berendelik a céges központba és utasítják őket az egyenlőség helyreállítására.
1. kérdés: milyen intézkedésekkel tudja elérni a két cég vezetése a hátrányos helyzet felszámolását?

Mindkét cégnél rigorózus éves eredményértékelés működik. Az éves eredményértékelés alapján történik a fizetésemelés meghatározása. Az elmúlt öt évben János és Izolda éves átlagban 5%-os fizetésemelést kapott az értékelése alapján, Béla 4%-ot, míg Piroska és Anita 3%-ot. Ennek alapján János fizetése immár 511e Ft, Piroskáé 464e Ft. Izoldáé 383e Ft, Béláé 365e Ft és Anitáé 348e Ft.

Az Igazságosabb Világért civil szervezet ez évi felmérése alapján a helyzet nemhogy javult volna, de még romlott is. A férfiak fizetése immár 10%-al haladja meg a nőkét. Az újabb médiakampány hatására a két cég vezetőit leváltják, hiszen nyilvánvalóan elszabotálták az egyenlőség helyreállításához szükséges intézkedések megtételét.
2. kérdés: milyen intézkedéseket kell az új vezetőségnek hozni ahhoz, hogy helyreálljon az igazságosság?

A feladat kidolgozására 30 perc áll rendelkezésre!
  Kezdjük a tény elfogadásával, miszerint egy bizonyos szint felett nincs olyan döntés, melyet nem Orbán Viktor hozna meg. Legyen az gazdasági, szociálpolitikai, vallási, tudományos, teljesen mindegy milyen, az egyetlen közös tényező a "közpénz" jelenléte. Sőt, azt is nyilván tudjuk, hogy a…..
      Nem szeretnék most egy dühös postot írni. Azt sem szeretném, ha minden másfeledik komment arról szólna: ezt hozta a feminizmus. Mert aki ismeri az országot, amiben élünk, az tudja, itt bizony családon belüli erőszak van sok helyütt, a komondor löki fel a feleséget és vállalatvezetők…..
valasz a KE-nek 2019.08.26 09:07:53
A magyar külügyminiszter megtiltotta a magyar diplomatáknak, hogy bármilyen módon köszöntsék a román államot az ország nemzeti ünnepén, amely -- mint tudjuk -- Erdélynek a régi Romániával való de facto egyesítésének állít emléket, tehát kvázi Trianont és Magyarország szétszakadását ünnepli (a magyar…..
valasz a KE-nek 2016.12.02 12:21:59
@HaFr: A fő kérdés kispajtás, amire kerülöd az egyenes választ, hogy kell-e orvosolni trianont, vagy leszarod, minden úgy jó, ahogy ott elrendezték? Ahogy látom, te leginkább leszarod. Jogod van hozzá. Csak akkor ne csodálkozz, hogy ha a célt sem látod, akkor a hozzá vezető eszközöket sem vagy képes felfogni.
valasz a KE-nek 2016.12.02 15:04:41
@HaFr: A területi autonómiával, mint elérendő céllal bármely teljes revíziót kitűző is egyetért. Ha el tudod fogadni ezt a célt, akkor mivégre a posztod kiindulópontja: "És mivel várhatóan itt két válasz érkezne (fegyverrel, akkor pedig nekünk annyi, és sehogy, nincs ötlete)"??
Ugyanezt a kérdést feltehetnéd a területi autonómia céllal kapcsolatban is. A területi autonómiát pontosan ugyanazokkal az eszközökkel lehet kivívni, mint a teljes revíziót.
valasz a KE-nek 2016.12.02 21:26:13
@HaFr:
"a területi autonómia jogszerű megoldás, amelynek van európai jelene, a revízió nem az"
Nono. A területi autonómia ugyan már mitől lenne jogszerűbb, mint a revízió? Hiszen, ha trianon jogszerű volt, miért ne lenne egy esetleges revíziója az? A területi autonómiát, a trianoni országcsonkítást, egy revíziót mind ugyanúgy érték el/lehet elérni. Az egyik fél rákényszeríti az akaratát a másik félre vagy olyan helyzetet teremt, amit a másik kénytelen tudomásul venni. Elméletileg létezik a felek kölcsönös belátáson alapuló egyezsége is, de ez a gyakorlatban nemigen szokott megvalósulni, kisebb-nagyobb mértékű kényszerítés még a legpéldásabb megegyezésekben előéletében is előfordult.
Sok-sok kemény vitám van és lesz a Kocsis Máté féle józsefvárosi vezetéssel, de most (meglehet, naivan) azért kértem (és kaptam!) lehetőséget a kerületi Trianon-emlékmű bírálóbizottságában való részvételre, mert... hátha... ...Hátha érkeznek olyan pályaművek, amelyek nem csak a jobboldalnak…..
Hetek Hack Péter: Ezért nem 2016.09.29 18:03:02
A legutóbb 2015 szeptemberében írtam a Hetekben a migrációs krízis európai és magyar politikára gyakorolt hatásáról (A baloldal válsága. Hetek, 2015. szeptember 18.). Ekkor úgy láttam: ha a baloldal nem néz szembe ennek a kérdésnek a súlyával, akkor nagyon könnyen elveszítheti a 2014 után megmaradt…..
Ha már szombat van, akkor azt javaslom, nézzünk egy kicsit a tányér mélyére. Ebben az esetben pedig a beszélgetés kiindulópontja legyen egy (illetve több) amerikai tányér, hiszen a jelek szerint Bumber kifogyhatatlan az amerikai élményekből. Hiszen Minneapolis, július 4., és…..
valasz a KE-nek 2016.08.29 07:52:57
Az én tapasztalatom az, hogy a választék elképesztő nagy, szerintem árban sincs magasabban, mint nálunk, feltéve, ha a sztenderd szupermarketekben vásárol az ember.
Mondjuk én nem ott tettem, többnyire valamelyik bio láncban, többnyire a Wholefoods Marketben vagy időnként a Trader's Joe-ban. Na, azok drágábbak. És nem azért vásároltam ott, mert annyira igényes bio lennék, hanem mert egy idő után rettenetesen vágytam natúr joghurtra, meg valami egyszerű zsömlére és egyszerűen csak ott kaptam natúr joghurtot meg rendes pékárut. Mondjuk, amit ott kaptam az hibátlan volt. Még most is érzem a juhtejből készült natúrjoghurt ízét, amit egy kiváló ciabattával fogyasztottam el rendszeres időközönként.
Ami nekem nagyon hiányzott az USA-ban az a rendes pékáru. Itthon minden sarkon van egy pékség, ott meg nem láttam sehol, a szupermarketekben meg csak minimum 6-os, de inkább nagyobb kiszerelésben lehetett kapni olyan zsömlét, amin messziről látszott, hogy lisztet igen keveset, de annál több adalékanyagot látott.
A péksütemények túlnyomó többségét leöntik egy cukros mázzal, nem igazán értettem mi szükség van rá, anélkül jobb lett volna.
Viszont minden kis sarki deliben olyan szendvicseket készítenek, hogy csak na! Bemész, megmondod milyen kenyérből, tortillából készüljön, mi menjen bele és nem sajnálják a belevalót. Isteni!
És kövezzetek meg, de nekem az amerikai kávé nagyon bejött! OK, nem a 6-7 dl-es pohárban, de egy szolíd, 3 decis, jó forró kávé elszürcsölgetni...hmmm.
Megérkezett a videósorozat 1. része. Az első nap általában az odautazással és a táborhely kereséssel telik, de most sikerült viszonylag hamar elindulnunk, így be tudtunk sűríteni még 4 óra könnyű terepet a napba. Az első napon az egyetlen nehézség a táborhely keresésekor adódott, ugyanis a nap…..
valasz a KE-nek 2016.05.24 09:44:12
valasz a KE-nek 2016.05.24 12:02:10
@Jin_Ke (Fotelkommandó): A moldvai csángók szerint minden Kárpátokon inneni terület Magyarföld.
valasz a KE-nek 2016.05.24 12:03:39
@Jin_Ke (Fotelkommandó): Ja, és csak azért szóltam, mert bízom benne, a szíved szerint a volt Szatmár megye nem Románia. :)
Tökünk se akart ekkora listát írni a tapló magyar autósokról, de amikor elkezdtük poénból bemondogatni a legbosszantóbb suttyóságokat, öt perc alatt jutottunk túl a tízen. Nyilván mindenki találkozott ezekkel, meg úgyis ugyanez lesz mindörökké, de ha csak páran elgondolkoznak és legközelebb nem…..
Milliárdos megtakarítás értékpapírokban (állampapírokban, kötvényekben, Mol- és OTP-kötvényekben), 300 millió forintos éves nyereség – két, egyáltalán nem elhanyagolható tényre bukkantunk a Budapesti Fesztiválzenekar legfrissebb, 2014-es közhasznúsági jelentésében, amelyekről a zenekar nem tartotta…..
valasz a KE-nek 2016.05.07 14:00:19
@GNDL:
Mint adófizető én személy szerint egy fillért sem adnék Fischer zenekarának, de elfogadom, hogy a képviseleti demokráciában a választók a közhatalmat választott képviselőik útján gyakorolják és képviselőink úgy látták jónak, hogy Fischer-t is megtámogassuk több, mint 1 milliárddal.
Elvárom viszont cserébe, hogy Fischer értékelje ezt a támogatást és ne tegyen úgy, mintha neki kötelezően járna mindez és még azt is megszabhatja, hogy mennyi járjon.
valasz a KE-nek 2016.05.07 14:56:15
@GNDL:
Te az égvilágon semmit nem teszel itt rendbe, csak ideböfögöd az elfogult véleményedet.
Senki nem mondta, hogy politizálni bűn lenne. Te vagy az, aki talpnyalózik, meg félázsiaizik, ha egy megválasztott politikus a rábízott város költségvetéséből egy adott évben kevesebbet juttat a te kis kedveltednek. Mintha neki kötelezően járna egy általa méltányosnak meghatározott összeg. Hát nem! Vegye tudomásul, veled együtt, hogy minden 0-nál nagyobb összeget, amit az államtól kap, azt meg kell köszönnie! Ha többet szeretne, akkor meg üljön le tárgyalni a támogatóval és ne nyílt levelekkel, meg flashmobokkal fikázza azt, akitől a támogatást várja!
A nagyanyám miatt sztrájkolok, aki a rendszerváltás utáni években ment nyugdíjba. Azokban az években volt tanítónő egy kis faluban, amikor a tanfelügyelő vetett egy pillantást a tanmenetre, és száz százalékos biztonsággal meg tudta állapítani, hogy mi az aznapi tananyag az egész országban. Nagyanyám…..
Itt a blogom az elmúlt hónapokban több ízben is megemlítettem, hogy az Önkéntes Nyugdíjpénztári rendszer haldoklik és már csak idő kérdése, hogy megszűnjön az identitása. Mióta felröppentek a hírek, hogy a Cafeteria rendszerünket vizsgálja az EU, azóta már tényleg csak a végítéletre vártunk. Hogy mi…..
valasz a KE-nek 2016.03.11 15:09:38
@whale: Ez melyik tv. mely időpontváltozata, mert hogy nem a manyup 2010-ben hatályos szabályozása az biztos.
valasz a KE-nek 2016.03.11 15:19:16
@whale: Azaz, melyik tv melyik időállapota? Mert, az biztos, hogy nem a 2010-ben hatályos változatot idézted be.
valasz a KE-nek 2016.03.11 16:56:47
@whale: Még mindig nem tudom melyik időpontváltozatot idézted be, de a manyupot 2011-ben szüntették meg, ezért az a lényeg, hogy 2010-ben milyen szabályok vonatkoztak a manyupra.
Egy hamarosan benyújtandó törvényjavaslat szerint egyetlen elektronikus kártya váltaná fel az adó- és tb-kártyát, a személyi igazolványt és akár a BKV/BKK bérletet. Ez egyfelől könnyebbséget jelent a polgárnak és az államnak, másfelől olyan mértékű adatkoncentrációhoz…..
valasz a KE-nek 2015.06.17 17:33:36
@Shopping:
Mivel elektronikus a kártya, az adatok is nyilván elektronikusan lesznek nyilvántartva. Így akár még az is lehet, hogy bármilyen változás esetén bejelented azt és az új adatot töltik fel a kártyára, nem kell cserélni.
Egyébként meg, gondolj bele milyen jól jársz vele abban az esetben, ha elveszted a pénztárcád. Nem kell ötféle helyre rohangálnod, öt különféle kártyát igényelned.
valasz a KE-nek 2015.06.17 18:15:06
@HaFr:
Na, de hogyan erősítik a kiszolgáltatottságot? Az e-szig-hez nem kötődő dolgokkal próbáltad indokolni.
Nincs összefüggés az e-szig bevezetése és az általad felsorolt lehetséges problémák között.
Persze, problémás, hogy egyre több dolgot tud rólunk egy csomó szervezet, nemcsak az állam, de ez eddig is probléma volt és az e-szig bevezetése ezen semmit nem fog változtatni.
A Rising Star hazai történetének eddigi legkeményebb adása ment le vasárnap a TV2-n, hiszen a fellépő négy énekes közül kettő pont a döntő kapujában bukott el. A műsor nem kis meglepetéssel ért véget annak ellenére, hogy egy név eltéréssel mi már korábban megjósoltuk a…..
valasz a KE-nek 2015.02.09 15:46:00
Sorozatunk nyitórészében a Coca Colát és a Pepsit eresztettük egymásnak és némi huzavona után azt is kiderítettük, melyiket bírjátok jobban. Sokkal jobban! Most folytatjuk a megosztó kérdések prezentációját, ezúttal a gyorséttermek világába kalauzolunk el benneteket. Ha…..
Az MTI szerdán közölte, hogy az amerikai külügyminisztérium szóvivője elhatárolódott több olyan kijelentéstől, amit John McCain republikánus szenátor Magyarországgal kapcsolatban tett. Marie Harf szóvivő szerint "nem meglepő", hogy a diplomáciai tárca nem oszt több olyan…..
valasz a KE-nek 2014.12.04 21:08:52
@egy igazi Ténytár:
"Gondolkodj el azon mi is a baj a MONOPÓLIUMOKKAL."
Te elgondolkodtál rajta? Például azon, hogy mi a baj az ukrán gáztovábbítási monopóliummal? És, hogy a Déli Áramlat hogyan szüntette volna meg ezt a monopóliumot?
valasz a KE-nek 2014.12.04 21:11:47
@mikka:
Teljesen igazad van, de sajnos van egy réteg, amint ebben a blogban is látható, aki képtelen továbblátni a jaj, de jó, báncsák a zorbánt horizonton.
valasz a KE-nek 2014.12.04 22:53:17
@_most_:
"a Déli-Áramlat hosszú időre elvette volna a lehetőséget egy másik gázvezeték megépítése elől"
Azt persze nem tudod megmondani melyik másik elől vette volna el a lehetőséget. Mert nincs ilyen másik gázvezeték, ami elől elvehette volna. Egy alternatív terv volt, a Nabucco, de azt meg az EU ejtette.

"teljesen felesleges még egy vezeték az oroszok felé, hisz mér van egy, ami eddig jött is gáz és ezután is fog"
Vagy nem. Mint, ahogy arra már volt is példa, amikor az ukránok megcsapolták a területükön keresztülmenő gázt. Az ilyen eshetőségre például jó lett volna a Déli Áramlat.
Mindig is tudtuk, hogy a magyar lányok a leggyönyörűbbek a világon. Gondoltam megosztom veletek is, hogy (szerintem) kik a legszebb kanapészörfös magyar csajok 2014-ben. A tavalyi poszt sikere után elkészítettem az idei év válogatását is. Természetesen minden lánytól kértünk…..
valasz a KE-nek 2014.11.13 05:38:16
Eddig nem látott új műfajt vezetett be az MTV Híradója szombat este: az internetes hírportálok hírszerkesztéséről szóló szubjektív jegyzetet. Miután a Híradó egy részletes, hatperces beszámolót adott arról, hogy a Moody's hitelminősítő javított Magyarország minősítésén…..
Hörcher Ferenc Egy jobboldali párt nemzeti és nyugatos, atlantista és európai, egyszerre jövőorientált és hagyománytisztelő, és nem akarja a realitásoktól elrugaszkodva, kormányzása négy éve alatt felforgatni a világot.     Az amerikai diplomáciai konfliktus és a…..
valasz a KE-nek 2014.11.03 13:44:11
@sas70:
1, Én nem úgy látom, hogy Paksot leszarnák.
2, a mi lehetőségeink gázügyben a nullával egyenlőek. A gázt az oroszoktól szerezzük be és a tél előtt tartalékolnunk kell, számolva az esetleges ellátási problémákra. Az USA meg nem sietett megnyugtatni se minket, se a régió többi országát, hogy gond esetén segít egy kis palagázzal.
3, annak a földön fekvőnek az első dolga volt, hogy belerúgjon a kárpátalja magyarokba az amúgy sem túl nagyvonalú nyelvhasználati törvény visszavonásával. Nem mellesleg nem területet, hanem autonómiát kérünk. Ráadásul az ilyen dolgokat akkor kell felvetni, amikor alakulnak a dolgok. Kifogást mindig lehet találni, hogy éppen miért nem aktuális az ügy felvetése.
valasz a KE-nek 2014.11.03 16:16:52
@GhostR:
1,"Az amcsik nem de a franciák fele annyiért építettek volna nem mellesleg egy negyedévszázaddal frissebb technológiával."
Valóban? Csak nem azokról a franciákról van szó, akik a finnek erőművét is elkezdték, de aztán a sokszoros csúszás és költségnövekedés miatt a finnek végül az oroszoknak adták a munkát?

2, "Idióta vagy"
Micsoda pazar érvkészlet!

3, "A kárpátaljai magyarok ügyét már lejátszottuk kb 2 évtizede. Felkínálták nem kellett..."
Khmm, elárulnád konkrétan ki és mit ajánlott fel? Én sokkal inkább arra emlékszem, hogy óriási nyugati nyomás irányult arra, hogy fel se vessük a témát és alapszerződésekben rögzítsük sokadszorra, hogy nincsenek területi igényeink.
valasz a KE-nek 2014.11.03 17:38:36
@Szamiz67:
Ki beszélt itt Kárpátalja visszacsatolásáról? A kárpátaljai magyarok autonómiájáról volt szó.
Vendégszerzőnk, kommentelőnk, Robinzon Kurzor írása. Mi volt a rendszerváltás? Mi történt velünk akkor és azóta? Nem vagyok sem véleményformáló, sem publicista, de következzék az én verzióm, öt kérdés köré felépítve. * 1. Honnan indultunk? „Magyarországon…..
       A népszerű államvédelmi folyóirat, a Heti Válasz kérdezi, vajon kezelhető-e a homoszexualitás. A cikk érdekessége, hogy a szó legszorosabb értelmében van seggnyalás és korrupció közé csomagolva. Az "újság" címlapján a harlemi kábítószerkereskedőnek ábrázolt…..
valasz a KE-nek 2014.10.31 10:01:23
@nerángass:
A korrupció szerintem legrosszabb esetben is szinten maradt Magyarországon. Romlani nem romlott a helyzet.
Bár nem egészen értem, miért tartja fontosnak a Heti Válasz, hogy időről-időre arról írjon cikkeket, hogy hogyan és miért kellene a homoszexualitást gyógyítani (hiszen az LMBT+ emberek nem betegek), de mivel sokadjára példálóznak szerintük sikeres amerikai példákkal, érdemes…..
valasz a KE-nek 2014.10.31 09:53:07
@rockjano:
Na persze, és a töködet meg penisnek hívod mi?
Hagyjuk már ezt a polkorrekt faszságot!
1989 októbere a köztársaság kikiáltásával a rendszerváltás legsűrűbb időszaka volt, most 25 éve. De mi volt a rendszerváltás? Mi történt velünk akkor és azóta? Erről kérdeztünk magyar véleményformálókat, publicistákat Velünk élő rendszerváltás…..