Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pharmacyli

0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerkesztőtársam írására több médium felkapta a fejét és hirtelen érdeklődni kezdett, miért nincs kint az Uniós zászló az Országgyűlés épületén. Az index.hu, illetve a Magyar Narancs megkeresésére az Országgyűlés Hivatala már válaszolt is. A pillanatnyi tematizálás…..
pharmacyli 2014.05.17 18:11:16
@♔bаtyu♔: Kedves @♔bаtyu♔!
Emlékeim szerint Demszky uralma alatt Budapest a lepusztulás, a kutyapiszok és a mindent elnyelő négyes metro városa volt Olyan marhaságokat csináltak - emlékezzen vissza - hogy LEFÜVEZTÉK A SZABADSÁGHIDAT és IVÓVIZET CSORGATTAK VISSZA A DUNÁBA, és hogy retro módon fejezzem be a gondolatot, MEGÁLL AZ IDŐ... nézze meg a Városligetben megsántult és funkcióképtelen torzó IDŐKEREKET. Talán az egyetlen jelentősebb beruházás a Szent-Combinók üzembe helyezése volt és amikor összekötötték az egykori 62-es villamos és az egykori 13-as villamos vágányait az Őrsvezér terénél (a Veres Péter utat átszelve néhány 10 méteres építkezés) összekötötték és ezt nevezték európai rangú fejlesztésnek Hannover levetett villamosaival...
Ugyan most nincs zászló, de mennyi minden megszépült Budapesten, elindult a pénznyelő 4-es metro, nincs kutyapiszok és a megállókban alig látni csikkeket.
Nekem ez utóbbi meggyőző.
(Azt ne válaszolja, hogy a 4-es metroval most a jelenlegi kormány büszkélkedik, ugyanis miért nem építették már meg korábban? Esetleg fel lehetett volna ehhez használni az orosz államadóság rendezésekor megállapított összeget. Az hová lett? Mibe került a 4-es metro.
pharmacyli 2014.05.17 18:26:50
@SMFB: Kedves SMFB!
Nekem az Ön érvelése idegen nagyon.
1.) Budapestiként örömmel nézek a debreceni zászlóra és annyira megdobogtatja szívem, mint a magyar lobogó. De így vagyok más magyar település jelképeivel, a székely zászlóval is. Miért mert magyar-székely ember vagyok.
2.) Ebből következik az is, hogy nekem a magyar trikolór nem egyenlő az eu zászlójával. A trikolór az népemé, az eu pedig egy olyan államszövetség, amibe a nagypolitika kényszerített bele, előbb utóbb úgy jár majd, mint az elődje.
Akkor veres volt a lobogó sarlóval, kalapáccsal, most kék 12 csillaggal.
Nekem nem hazám az eu, csak Magyarország; előbb tekinteném Szlovákiát, Romániát, Szerbiát hazámnak, elismerve a történelmi realitást, mint az eu-t.
Onnét csak a szakállas asszony jő...
Formailag minden rendben volt a köztársasági elnök éjfél után leadott szilveszteri beszédével, amelyet a nemzethez intézett, mégis olyan dologra vetemedtem, amire korábban soha: a nyílt színen, pezsgőspohárral a kezemben küldtem el egy bizonyos helyre Áder Jánost.A k. elnök nem…..
 Lopni, megyünk lopni...Az Orbán meg a Matolcsy...Lopni, megyünk lopni...De senki nem szól rájuk...Lopni, megyünk lopni...Az Orbán meg a Simicska...Lopni, megyünk lopni...Így lett a Magyarokból csicska...NAGYON BOLDOG, SIKEREKBEN ÉS EGÉSZSÉGBEN GAZDAG ÚJÉVET KÍVÁNUNK…..
Nem fért a Szálasit éltető szlovákiai magyarok fejébe, hogy budapesti vagyok és beszélek szlovákul. Végül rájöttek: csakis zsidó lehetek. Magyarországon a rendszerváltás hajnalán két idealista, romantikus kép létezett a határon túli magyarokról. A liberális humanisták…..
pharmacyli 2012.11.14 20:57:44
Meddig mérgezhetik hülyeségekkel a tudatot? A szerző gondolom haladó, européer rendelkezéseknek tudja be a Beneš dekrétumokat?
Úgy prüszköl a Nagy-Magyarország, illetve rovásírás szavak leírása előtt, mint ördög a tömjénfüsttől. Más kérdés az, hogy a Nagy Magyarország nem úgy és oly soká állt, mint, ahogy ezt sok honfitársam véli, de volt ám olyan is, amikor mertünk nagyok lenni... És ez miért baj?
Bevezetnék a rovásírást, mint általános írásmódot Magyarországom. Igazi hungarikum lenne? S mi történne, mi történik, ha rovunk?
Nem tudom, mi a szerző véleménye arról a Prágában egy idegenvezetőtől hallott állításról: 1918-ban újra egyesültek a csehek és a szlovákok... A kérdésemre, miszerint az újraegyesülés egy első számú egyesülést feltételez, s ha volna oly' jó esetleg megmondaná-e az első egyesülés körülményeit, időpontját. A válasz az volt, hogy honnét jöttem? Ezek szerint egy történeti tény attól függ, hogy Budapestről jövök, vagy mondjuk Brüsszelből?
Apropós, Munkácson azt mondták, hogy a Kárpátalja újraegyesült Ukrajnával? Azután azt is hallottam, hogy nem merünk leásni, mert mindenütt szerb emlékeket lelünk.
Én kész vagyok avítt, szörnyűséges nemzeti érzéseim feladni a bizonyítékokra, de hogy lehetett volt ugyanaz a terület egyszerre csehszlovák, szerb és ukrán?
Mindenütt ennyi labanc van még? Meddig labanckodhatnak?
HamPLÓ Villamosok koszorúkkal 2012.11.01 18:51:19
A halottak estéjén (a Halottak Napja előtt) egy, a temetőbe járáshoz (is) köthető, mára eltűnt szokást mutatnék be néhány képpel; bár biztosan sokan emlékeznek még rá, korántsem csak a nevezett ünnep alkalmából: Vajon ma meg lehetne tenni, hogy a temetőbe látogatók…..
Moszkva Brüsszel nem késlekedett sokáig: Orbán Viktor miniszterelnök a kétnapos brüsszeli csúcs utáni sajtótájékoztatóján elárulta, hogy már meg is kapta az Európai Bizottság válaszát a szerdán bejelentett egyenlegjavító intézkedésekről és ezért péntek reggel…..
Az RTL végre mondott valami konkrétumot is, még időben, hiszen a tegnap esti sajtóközleményhez képest 48 órával később már el is kezdi működését új kábelcsatornájuk. A UPC és a DigiTV előfizetőinek egyelőre nincs szerencséje. Az RTL II, az RTL Csoport új…..
Szeretett hálátlan népem, kedves félázsiai csürhe! A felháborodástól kitágult orrlyukakkal, de a mélységes csalódástól elcsukló hangon szólok most hozzátok. Ti nem gondoljátok, hogy elég már? Nektek nem lehet megfelelni? Nem lehet olyat mondani a baltás gyilkos…..
Valamikor a Videoton VIP-páholyában megejtett tökmagköpködés környékén Orbán Viktor már tudta, hogy megalázta a saját hazáját, odadobta mindannyiunk becsületét. Ha igazak a hírek, hogy Azerbajdzsán akkora értékben venne a csőd szélén egyensúlyozó országtól magyar…..
pharmacyli 2012.09.01 13:25:26
Kedves szoc-lib barátaink arcbőre edzett. Most könnyeket hullatnak a magyar zászlóért, de emlékezzük csak arra, midőn Kis János svájci sapkának titulálta a magyar koronát.
Nagyon sajnálom, hogy a számomra oly szimpatikus örmények ilyen hevesen reagáltak. Kicsit talán visszavehettek volna vehemenciájukból, hisz' 18. századi üldözésükkor Magyarországon leltek új hazára, Gyergyószentmiklós, Csíkszépvíz, Erzsébetváros Marosfelfalu, Petele, Görgényszentimre, Kanta, Ebesfalva voltak azok a települések, ahová először megtelepedtek. Jó örmények és sokan kiváló magyar hazafiak is lettek. Én most Örményország helyében nem tettem volna meg e lépést.
Itt valószínű a pénz és tőkés körök gerjesztik a nagy botrányt, s hullatnak most a magyar zászlóért krokodil könnyeket. Csak emlékeztetőül az Elet és Irodalom egy cikkéből viselkedésükről: "Kis Jánosról a Magyar Nemzet vagy a Demokrata olvasói egy dolgot bizonyosan tudnak: egyszer svájci sapkához hasonlította a Szent Koronát. Arra már kevesen emlékeznek, hogy amikor a rendszerváltás után a parlamentben az ország zászlajáról és címeréről folyt a vita, Szabad György történész, akadémikus, az Országgyűlés MDF-es elnöke milyen hévvel védte az 1956-os Kossuth-címert és zászlót. Kis János eredetileg Nógrád megyei elszánt SZDSZ-esek republikánus dühét akarta csitítani, merőben szimbolikus értelemben mondta, hogy felőle akár svájci sapkát is húzhatnak a címerre. Nemcsak Nagy-Magyarország visszaállításáról ábrándozó szélsőjobboldaliak üdvözölték lelkesen a korona visszaemelését az állami címerbe, de őket nagyon megerősítette. A szélsőjobbnak tett gesztus volt a korona áthurcolása az Orbán-kormány idején a Magyar Nemzeti Múzeumból a Parlamentbe. Az Orbán Viktor által (is) álságos érveléssel védelmezett árpádsávos zászlókat manapság a tüntetéseken azok lengetik, akik 64 vármegyét, a Trianon előtti Nagy-Magyarországot ábrázoló trikókat, jelvényeket hordanak. A Trianonhoz vezető történelmi út kritikus, elsősorban önkritikus elemzése helyett ezek az emberek csakis történelmi sérelmekről hajlandók beszélni. Ők azt hiszik, hogy 1918-1919-ben Károlyi Mihály és a kommunisták elárulták hazánkat, az őszirózsás polgári demokratikus forradalomért és Tanácsköztársaságért mintegy büntetésül rótták ránk a győztes nagyhatalmak a trianoni békét. Az árpádsávos zászlók alatt ma tüntetők nem hajlandók tudomásul venni, hogy hazánk két világháborúban is a vesztesek oldalán harcolt."
pharmacyli 2012.09.01 13:56:05
@laci0011: Kedves Laci0011! Mi sült volna el? Magyarország elítélte és börtönben tartotta az elítéltet. Azerbajdzsán kikérte az elítéltet úgy, hogy hazájában folytatja a raboskodást.
Ezek szerint Orbán Viktor titokban Bakuba utazott és kinyitotta az ottani cellát? A szabadonengedés nem Magyarország jogköre.
pharmacyli 2012.09.01 14:26:54
@laci0011: Kedves Laci0011!
A kérdés itt az, hogy bolhából elefántot növesztünk, vagy sem. Ön növesztő-párti erőst, én bolhát is alig látok.
Ez egy-két hét múlva egy volt híranyag lesz. Az kétségkívül kérdés, mi az ügy üzleti háttere. Nagyon tisztelem az örmény népet, kiváló kereskedők. Vélhetően az ügy hátterében gazdasági kérdés is lehet, de vélhetően itt most a több pénz Azerbajdzsánban van. Tehát nem árt velük is jóban lenni...
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.   Tisztelt Olvasók!   Sajnos nekem is van rossz tapasztalom a magyar…..
Talán ideje lenne szembenézni azzal, hogy egy testvérgyilkos szadista fenevadat emlegetünk szentként. István király politikai teljesítménye vitathatatlan, hiszen felismerte, hogy ha a bármily farizeus egyházi hatalom oldalára áll, vagyis Kelet (Bizánc) helyet Nyugatot (Róma)…..
pharmacyli 2012.08.20 22:10:17
Ennyi ostobaságot egy rakáson, s pont augusztus 20-án.
Válaszul a sok sületlenségre, kimásolom a wikipédia Dávid királyra vonatkozó megállapításait.

Dávid a zsidó nép egyik kiemelkedő politikai és lelki vezetője, a keresztyén felfogásban is meghatározó személyiség.
Ha végig gondoljuk élete történetét - jól lehet az Úr állt háta mögött - de akkor is életre halálra való, gyilkos küzdelmet folytatott Saullal a trónért, érdekházasságot kötött Mikhállal, Saul lányával, megkívánta a hitteus Uriás feleségét és a felszarvazott férjet a csatatér mészárszékébe küldte. Senki hitét nem kívánom megbántani és én nem is azonosulok a vélekedéssel, de egyesek szerint a barátságnál is szorosabb kapocs fűzte Jonathánhoz, Saul fiához.
Egykoron Dávid lehetett olyan helyzetben, mint Kr. u. 1000 táján Szent István. Soha nem a fenti tények jutnak eszembe Dávidről, hanem zsoltárai, az egyetemes üdvtörténetben játszott meghatározó szerepe, küzdelme a hitért, közösségének felvirágoztatásáért, gyakran olvasom zsoltárait, élete történetét a Biblia megfelelő könyveiből, s a történetekhez kapcsolódó magyarázatokat.
Na, a cikk szerzői és a fröcsögő kommentelők nagy része is az ünnepre előkészített, időzített mocskos irományával rondított bele sok honfitársa ünnepi perceibe. Sajnálom Őket, ui. a kétségtelen véres és küzdelmes életútból csak ennyit voltak képesek megérteni és leírni, mint amit elkövettek.
Ennyire futotta erejükből, de ezt inkább takarni kellene és nem publikálni...
pharmacyli 2012.08.20 22:11:43
@pharmacyli:
Íme a lemaradt idézet:
A zsidó vallás szerint a Messiás Dávid leszármazottja lesz, a keresztények pedig őhozzá vezetik vissza Jézus családfáját Józsefen és Márián keresztül.
Dávid az Ószövetség meghatározó és kiemelten fontos személyiségei közé tartozik. Betlehemben született, Sámuel próféta már gyermekkorában kijelölte, hogy ő legyen Izrael eljövendő királya. A filiszteus Góliát legyőzése után Saul király udvarába került, ahol közszeretetnek örvendett. Apja Izáj.
Saul féltékeny is lett rá, amely élete végéig tartó ellenségeskedéshez vezetett. Saul udvarában Dávidot felesége, aki Saul lánya volt és Saul fia is támogatta a királlyal szemben. Dávid nagyvonalú volt, kétszer is megkímélte Saul király életét, s ígéretet tett, hogy utódjaként megkíméli családját.
Saul nem hagyott maga után trónörököst, ugyanis fia Jonatán előbb elhunyt, így Dávid lett előbb Júda, majd Izrael királya, miáltal perszonálunióban egyesítette a kettészakadt országot. Elfoglalta Jeruzsálemet, megerősítette hatalmát, majd leszámolt a két országot fenyegető filiszteusokkal és kánaánita népekkel. Fiai közül az egyik, Absolon megpróbálta elfoglalni atyja trónját, másik fia, Salamon pedig utódja lett. Első felesége, Mikhál, Saul király lánya volt, egy másik pedig egyik hadvezérének az özvegye, Betsabé. Nagy bűne, hogy Betsabé férjét, Uriját olyan hadifeladattal bízta meg, amiről tudta, hogy nem éli túl, így elvehette annak feleségét. Később Dávid megbánta tettét és elfogadta Isten ítéletét.
pharmacyli 2012.08.20 22:21:07
@Sola Scriptura:
Kedves Sola Scriptura!
Megállapításával a keresztyénségről egyet értek, de azért nem gondolnám, hogy ilyen fröcsögő gyűlölködő cikkeken át vezet az út a megtéréshez a Krisztus általi élethez.
Ez a gyűlölködés a pusztulásba visz.
A Pussy Riot punkbanda pere fontos kérdések sorát nyitotta meg: vajon hol húzódik a vallásszabadság és a művészi önkifejezés szabadsága közötti határ? Vajon egy politikai szereplőként viselkedő egyház kritikája vallásgyalázásnak minősül-e? Vajon egy ilyen egyháznak nem…..
pharmacyli 2012.08.18 21:46:58
@No_Fidesz_No_Problem:
Helyes az orosz hatóságok eljárása. Ha a Pussy riot tagjai egyházi / templomi területen kívül "nyilvánítanak" véleményt, akkor csatlakoznék a tiltakozók táborához.
Teljesen mindegy, hogy orthodox, protestáns, vagy katolikus templomban "imádkoznak" a pussy riot asszonyai, az Isten-káromlás, blaszfémia, a hívők hitének meggyalázása. Érdekes, hogy most nem érvényes az a neolibsi-baloldali dogma, hogy az Egyház ne politizáljon. Maradjon a templom, az imaház falain belül. Most éppen az a kíváló és haladó lépés, ha a női nemiszervet is nevében viselő banda zsákokkal a fején az ikonosztázion előtt vonaglik a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban.
Nagyon tudatos provokáció volt ez, egy olyan keresztyén közegben, ahol, mint talán nem eléggé ismert, ha nő lép be az oltárteret a templomtértől elválasztó középső, ún. királyi ajtón - azt a templomot le kell bontani. Erről a világszerte tiltakozó neolibsi-baloldali orgánumok hallgatnak.
Magáról a templomról (Кафедральный Соборный храм Христа Спасителя) sem sok szó esik. I. Sándor cár építette fogadalomból, majd Sztálin idején Kaganovics miniszterelnök parancsára felrobbantották. Márványdarabjait őrizték több más egyházi intézményben. 1990-ben kapott engedélyt az Orosz Orthodox Egyház a templom újjáépítésére, azaz az eredetivel teljesen egyező másolat felhúzására.
Vagy tudatos provokáció volt a puncicsapat vonaglása, vagy fel sem fogták, mit tesznek. Megérdemlik büntetésüket, de hangsúlyozom, ha véleményüket bármely más helyszínen fejtik ki, és ezért megbüntetik őket, akkor tiltakoznék ez ellen.
Ami pedig a protestantizmus és katolicizmus helyzetét illeti, kétségtelen tény, az orthodox többség privilegizált volta, részben az egyszerű többség, részint a hagyományok alapján.
De kétlem azt, hogy a protestánsok vallásszabadságáért aggódókat Jézus Krisztus Evangéliuma terjedésnek akadályozása aggasztja, sokkal inkább azt várják, hogy az újabb egyházak megjelenése gyengíti az orosz és orthodox kohéziót.
Nem szoktam gyakran egyházi vezetőket dicsérni, de ez úttal mindenképpen kivételt teszek: szeretnék gratulálni Köves Slomónak. A döntése, hogy fogadja Szegedi Csanádot már önmagában figyelemre méltó, ezen felül pedig a közleménye, amit a találkozó után kiadott, egyszerűen…..
Most kéne észnél lenni. Ez az ország tele van gyűlölettel. Gyűlölik a cigányokat, a hajléktalanokat. A zsidókat, a libsiket, a melegeket. Gyűlöli a főváros a vidéket, a vidék a fővárost. A biciklis az autóst, az autós a biciklist. Gyűlölik a bevándorlókat és a…..
Kusza Szem elmebajának újabb állomásához értünk: tündérmese helyett háborús naplót írt a hős. Hol máshol tette volna, mint a bárminek teret engedő nyomtatott Heti válaszban. De, róluk ugye tudjuk, természetes orbánizmus rulez.  Szóval Gyurci szerint 1940. május tizedike…..
pharmacyli 2012.07.13 13:14:50
@Fabius: Óh kedves Fabiüs, korunk a hanyatlás kora. Míg korábban elsődlegesen az orvosok szavára hallgattak, ma már egy medicinában járatlan logisztika manager is szakértő lehet abban, miért ne engedjük oltatni gyermekeinket járvány idején. Minél kevésbé ért az adott szakmához, annál alkalmasabb véleményforrás egy virtuális világban.
Ahogy a neoliberalizmus lufija is kilyukadt és előbb-utóbb szétdurran, így lesz ez a médiával is.
pharmacyli 2012.07.13 13:18:58
@dr. mesterseges szinezek: Kedves Mesterséges Színezék doktor!
Megtisztelő véleménye nekem - bocsásson meg - úgy tűnik, hogy a múlt század ötvenes éveire hajaz. Én nem darálnék le senkit, sőt magyarosan nem is fűszerezném meg a darálékot. Megtették ezt már korábban nálam nagyobb szakértők az Andrássy uton és a köztársaság téren.
Attól, hogy eltérő véleményen vagyunk, nem feltétlen kell egymást ledarálni. Én Ön látatlanul is tisztelem, tisztelettel köszönöm véleményét.
pharmacyli 2012.07.13 13:27:10
@a szív fészkei: Kedves A szív fészkei!
Mint írtam, demokrataként elítélem magam, az életfogytiglan említéséért. Egyezik a véleményem az Önével. Más kérdés az, hogy a gyurcsány korszak bűneiért legalább erkölcsileg bűnhődni kellene. Nem tudom, elhagyta-e már Budapest határát, járt-e már Somogyban, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol tömeg a munkanélküliség, esetleg több gyermekkel fizet-e devizahitelt.
Esetleg eltünődne azon, hogy minek a 4-es metro, mikor még a 3-as sem fejeződött be?
Meglátásom szerint a gyurcsány korcsak bűneiért legalább bocsánatot kellene kérni...
Ami pedig a följelentést illeti, az olyan múlt századi, az ötvenes évekre emlékeztető ódivatú eszköz. Egy becsületes névtelen feljelentés valóban sokszor hatásos volt. Lehet, hogy nosztalgiája miatt tételezi fel rólam, hogy futok megírni, nem teszem.
Egyrészt én nekem nincs ilyen affinitásom, nosztalgiám, másrészt, gondolja meg, hatásos lenne-e? Amíg szabadon vitatkozhatunk, Ön így írhat nekem, én visszaválaszolhatok és ez következmények nélkül történik most és a jövőben, addig nem kell aggódni a sajtó és médiaszabadságért.
Budapesten közlekedvén bizonyára sokan megfigyeltük, hogy akár a belvárosban, akár a külterületeken haladva lépten-nyomon találkozunk egy-egy szép homlokzatú házzal, érdekes utcával, jól megcsinált térrel, esztétikus gyárépülettel. Ezeknek egy része felkapott, jelképes, és…..
A balliberális európai elit megtámadta a példátlan támogatással rendelkező kormányt és ezzel nemzeti szuverenitását is, mondhatnánk, csak éppen fordult a kocka. Romániában az történik, mint Magyarországon, csak sokkal gyorsabban. Az önkormányzati választásokat brutális…..
pharmacyli 2012.07.09 17:08:29
Vártam 1989-t, a hőn áhított demokráciát. Végül is valóban demokratikus állammá lettünk, csak épp olyan gazdasági, pénzügyi világ vesz körül, melyben Magyarország polgárai vásárló piacot és olcsó munkaerőt jelentenek a nagy nemzetközi vállalatláncoknak, üzleti köröknek. 2011-2012-ben lett nyilvánvalóvá az, szinte mindegy, hogy mi a magyar nép demokratikus döntése (most teljesen mindegy a döntés politikai tartalma) érvényes a régi mondás, amit szabad Jupiternek, nem szabad az ökörnek. Kimondani sem merem, de teljesen mindegy lenne, hogy valóban demokratikus módon dönt a nép, a tánc, amit járni kell, az attól függ, keringőt játszanak-e vagy polkát. Tehát felesleges a demokratikus döntés. Természetesen ha az egész demokratikus mázzal van leöntve, kívánatosabb a torta, de, hogy egy ország kormánya, kormányfője komolyan veszi az európai unió alapokmányait, jogosítványait, az blaszfémia, rögtön beindul a kórus, nincs demokrácia, hová lettek a fékek és ellensúlyok, intoleráns, antidemokratikus népek vagyunk, hát mi hol vagyunk a demokráciáktól, a vezetés autokratikus. Bizonyára emlékezetes a régi vicc, melynek a poénja úgy szól: tudod, mi sohasem akartuk megünnepeltetni a mohácsi vész évfordulóját. A Varsói Szerződés, a KGST vezetése nem játszott nyíltan olyan aktív szerepet országunk életében, mint ahogy egyes európai politikusok, pártfrakciók, nagykövetségek teszik; teszik mindezt a demokratikus elvek letéteményeseiként, apostolaiként, miközben kiderül, a demokratikus máz kőkemény gazdasági, stratégiai érdekeket borít.
Ami Romániát illeti, számunkra veszélyes játszma ez. Formailag sincs igaza a szerzőnek, a két Viktor-Victor analógiája badarság. Orbán Viktor és a FIDESZ előre jelezte választási ígéreteit, ennek tudatában, illetve a borzalmas mszp-szadesz kormányzás hibáinak következtében kérharmados felhatalmazással hajtja végre programját.
Victor Ponta még NEM NYERTE MEG a PARLAMENTI VÁLASZTÁSOKAT - amit ugyan várhatóan megnyer - de nem választási felhatalmazással kezdett neki a tisztogatásnak. Mert az ugye a demokrácia szabályai szerint egészen más, hogy a választásokat követően megalakul a parlament, a szenátus, tisztségviselőket választ és az erőviszonyok függvényében kerülnek megválasztásra az új előljárók, és kétséges az a mód, hogy pár képviselő átállásával, a választások előtt pár héttel megváltoztatott törvénnyel lecserélik gyakorlatilag az összes lényeges politikai vezetőt. Ez - bár formailag lehetséges, de finoman szólva sem elegáns.
Az európai unió számára, de számunkra is kínos ez. Miután földbedöngölni igyekeztek Magyarországot, nem hagyhatják szó nélkül, a romániai eseményeket. Ezzel egyre nyilvánvalóbbá lesz az is, hogy az unió vezetése - nem ismert előttem a választásuk módja - elviekben felülírhat tagországi döntéseket, de ezzel belenyúlhat olyan darázsfészkekbe, mint a magyar-román viszony, román-moldáv viszony, román-ukrán kapcsolatok s a Magyarország viszonylatában gyakorolt alázás ismeretében, nem mehet el szónélkül az eu Románia eseményei mellett.
ténytár.blog MSZP a horizonton? 2012.06.29 08:02:00
Utoljára idén áprilisban, a tisztújító kongresszus után foglalkoztunk komolyabban az MSZP-vel. Akkor (az új vezetést látva) arra a következtetésre jutottunk, hogy a 2014-es választásokig minden felelősség Mesterházy Attila (és csapata) vállát terheli. A régi-új pártelnök…..
pharmacyli 2012.07.01 08:25:02
Isten óvja Magyarországot tőlük.
"Nincsen sok választás. Azért nincs, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. (...) Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt el sem tudtuk korábban képzelni. (...) És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit! Nem tudtok mondani, az elmúlt négy évből olyan jelentős kormányzati intézkedést, amelyre büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végén. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?"

"Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépíthető. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy belegebedünk. Aztán lassan felbukunk, mert nem bírjuk jobban a tempót. Ez a helyzet."
Lehet még itt egy darabig teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai - amiről nyilvánvalóan nekem nem kell tudni - segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen! S persze még gondolkodhatunk még nagyon sokáig, meg elkészíthetünk kibaszott sok elemzést, hogy melyik társadalmi csoportra hogy fog ez végezni. Azt tudom mondani: nem tudunk még hetekig elemezni, gyerekek. (...) Elemezgethetek én még egy pár hétig, aztán jönnek majd akiknek ez a szakmájuk és azt mondják, hogy ők már elemezték: Magyarország le van írva."
EZT VÁRJÁTOK VISSZA: a klasszikus szerint Magyarország le van írva.
A "sztárpáros" nem tud együtt dolgozni a Neo FM csődje után, mivel 50-50 százalékban jogtulajdonosai a Bumerángnak, ám jelenleg nincs olyan országos rádió, amelyik mindkettejüket ki tudná fizetni. Aki meg ki tudná, annak már van saját reggeli műsora, írja a mai Blikk.  "Az…..
„A beszéd miatt tápláljuk azt az illúziót, hogy az emberek szabadok…” Cioran Lassanként időszerű volna, hogy ennek a mondatnak a jelentőségéről, fontosságáról valaki felhomályosítsa Tarlós Istvánt és az ő budapesti adó-ámokfutását kétmilliárd forintos megbízás…..
pharmacyli 2012.06.24 12:35:12
@vakapad: megtiltották a megállókban a dohányzást, ebből egyenesen következik, hogy a környezet tisztább. Kevesebb szemetet vonz a csikktelen megálló, és általában is igaz, hogy tisztább lett a város. Nem feltűnően, de kitartóan. Elindítják a dunai bkv-hajózást. Átvariálták a "viszonylatokat", sokszor előnyösen. P+R parkolókat építettek a Budapest-Hatvani vasútvonal budapesti megállóiban, Rákoskerten BKV buszjárat hordja a vonathoz az utasokat, sajnos ez még Rákoscsabán nem jött össze.
Ezek mind a javulásra utalnak.