Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tiszafa

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hírek szerint 2022. február 24-én, csütörtökön orosz csapatok foglalták el a csernobili atomerőművet. A csernobili telephely Kijevtől 80 km-re északra található, a fehérorosz-ukrán határ közvetlen közelében. A csernobili 4. reaktorban 1986-ban bekövetkezett balesetet követően a többi reaktor ugyan…..
tiszafa 2022.02.25 14:23:04
@ulpius66: Energetikai szektort az elfogadott szankciók nem érintik.
A nukleáris ipart illető tiltás Finnországnak is fájdalom lenne.
Harrach Péter szerint 2022-ben a KDNP önállóan is bejutna a parlamentbe. A magát mostanság egyedül a bukott vasárnapi boltzárral és Semjén Zsolt vadászemlékeivel megkülönböztetni próbáló kereszténydemokraták támogatottságát 2002 óta nem látta senki. Mit gondoltok?..
Kevesen engedhetik meg maguknak a világon azt a luxust, hogy milliárdokat költsenek a saját hobbijukra. Orbán Viktor azonban úgy döntött 2010-ben, nem sajnálja az ország idejét, pénzét és energiáját arra, hogy az általa annyira kedvelt labdarúgást szinte minden közügy elé helyezze. A gombamód…..
A totális és teljes elmezavar jegyében és/vagy felsőbb utasításra az MTVA tényleg képes lesz elmenni az EU-ig a magyar érdekeltségű sportesemények közvetítése miatt. Amikor a 26.…..
Nem lehet pontosan tudni, mi lesz a Jobbik sorsa a belső törésvonalaik felerősödését követően. Még mindig nem világos, hogy a választási kudarc után sikeresnek ítélik-e a Jobbik vezetői és szimpatizánsai a pár évvel ezelőtt kezdődött „cukiságkampányt” meg „néppártosodást” vagy megpróbálnak…..
Úgy tűnhet igen nagy a nyomás az ellenzéki képviselőkön, mivel a választók azt várják el tőlük, hogy ne vegyék fel az országgyűlési választásokon kapott mandátumukat, mert ezzel a lépéssel legitimálják Orbán Viktor rendszerét.   Ám ez az érvrendszer nem csak több helyütt vérzik, hanem azt is meg…..
tiszafa 2018.05.05 17:46:06
@GNDL: Komplett hazugság, ami a médiát illeti.
Medgyessy 2002-ben azt mondta, ha az ellenzékenk TV kell, vegyen magának.
Akkor kis különbséggel nyertek a liberálbolsik és a FIDESZ kérte köz TV második csatornáját.
Emlékszem még a liberálbolsi kormány minden ellenzékit kisöpört a köz TV-ből.
A 2006-os ősződi beszéd után a TV előtti tüntetésekről sem számolt be.
Most a köz tv-vel visszakapták, amit főztek.
Egyébként két országos napilap., a heti lapok kettő kivételével ontották most a kormány ellenes propagandát és szervezték az ellenzéket. Csak a nem olvasot Magyar Idők és Magyar Hirlap, meg a Figyelő és a Demokrata volt kormány mögött.
A legnézettebb és mindenütt elérhető RTL Klub az ellenzéké volt, meg az ATV, Hir TV.
Állítólag az M1-et senki nem nézi, akkor mi a probléma?
A TV2 nézőszáma is kisebb, mint az RTL Klubé.
Az online médiában, meg mjdnem minden portál ellenzéki.
Ők voltak az ellenzék szervezői.
Az más kérdés, hogy szellemi kapacitásuk s színvonaluk mit ér?
Legyen erős, nem írt igazat.
Ha meg az arányos választási rendszert nézzük, az 5% alatti pártok mennek a kukába és a FIDESZ-nek nem 2/3-a, ahnem egyszerű többsége van ,aminek Merkel örült volna.
Úgyhogy hajrá okoskodók!
Orbán Viktor 2009-es kötcsei pikniken beszélt először arról az új politikai felosztásról, ami a rendszerváltás utáni duális rendszert felváltotta 2010 után. A centrális erőtérként ismert képződmény lényege, hogy a kormányzó párthoz képest jobbra és balra foglalnak helyet a Fidesznél lényegesen…..
tiszafa 2018.04.22 14:43:56
@tartaroz:
" Ellenzéki pártokra összesen 100 ezerrel többen szavaztak mint a Fideszre és még több kormányellenes szavazót lehetett volna elvinni, ha az ellenzéki pártok az elmúlt évben nem egymás ellen, hanem összefogva a Fidesz ellen kampányoltak volna."
Ez nem igaz, mert lista alján (Együtt alatt) levő pártok nem ellenzékiek. (MIÉP??)
Másrészt 2014-hez képest volt vagy 600 ezer plusz szavazó ,ebből 460 ezer a FIDESZ-re szavazott.
Mielőtt bölcselkedne, olvassa az eredményeket és számoljon.
És aki eleve 5% alatti pártra szavazott, az mit akarhatott.
A pártjaik természetesen pénzt 4 évre.
Ha csak a belföldi listás szavazatokat nézzük és az 5% alattiakat nem vesszük be, a FIDESZ úgy is többségbe kerül.
És eddig kormányzó párt 50% felett csak 1994 és 201o-ben teljesített, a FIDESZ mostani eredménye a harmadik legmagasabb a sorban.
Az összes sirám alaptalan, 1994-ben a libbolsik 52%-kal 72%!! helyet szereztek, de az MSZP 33%-kal 54 % helyet, tehát egyedül kormányozhatott volna kétharmad ellenében.
Egyébként jó reggelt, ha felébredt és gondolkozik.
A nagy összefogósdit kiabálók, a koordinálás fetisiszták és a taktikai szavazásban hívők kényszeresen mindig arról beszélnek, hogy Orbán leváltása érdekében még az ördöggel is össze kell állni legalább egy szavazásra.   Nyilván a választási törvény belekényszeríti…..
Reflektor Mit művel az LMP? 2018.03.21 11:58:23
Most akarnak együttműködni, vagy nem? Akarnak, de tanultak a 2014-es összefogás hibáiból. Az MSZP/DK meg nem. Összefogás, koordináció ellenzéki együttműködés – hívjuk akárhogyan – nem vagy van, vagy nincs. Annak számtalan módja lehet, katasztrofális kimenetelű éppen úgy, mint olyan, ami beteljesíti…..
tiszafa 2018.03.21 17:34:21
@Fedor: Hiteles?? Jobbikos volt, hazudott a kampányban, másnap elkezdte a tisztogatást.
Gyurcsány Ferencről az a hír járja, hogy a vasárnapi DK, MSZP-P, LMP egyeztetés igencsak jó kedélyben érte. A Demokratikus Koalíció elnöke az esemény utáni sajtótájékoztatón furán imbolygott és beszélt, Vágó Gábor, az LMP delegációjának tagja pedig azt mondta, hogy ha ő részegen fogadná a barátait,…..
Egy hete zajlottak le a hódmezővásárhelyi időközi önkormányzati választások, Márki-Zay Péter győzelme pedig nagy hatást gyakorolt a közéleti és társadalmi diskurzusra. A Fidesz „fellegvára” összeomlott, mégis van esély a kormánypárt megbuktatására, ellenzéki összefogás stb. S ami a győzelem valódi…..
A múlt kibeszélésének elmaradása 1867 óta része a magyar történelemnek, s ez újból és újból deformálja a lelkeket. 1917-ről magyarul jelentetett meg a Le Monde diplomatique egy kisebb tanulmánykötetet. A könyvet január 15-én mutatták be a Magyar Újságírók Szövetségének székházában. Legalább két…..
Itt állt régen a Közlekedési múzeum.Annyira jó, hogy elbontották, mert így legalább van hely az építőanyagok lerakásának. Szerencsére az elszállított hajócsavar alapzata egyáltalán nem balesetveszélyes! Sem a Waggon Café sínei.... Több mint egy éve se itt, se ott nincs a közlekedésnek múzeuma, de…..
Nem a lényeg, hogy mindent ellopnak, hanem az, hogy az élet infrastruktúrájába ássák bele magukat, tehát folyamatosan szedik a pénzt lelkes népünktől, miközben függésben is tartják őt, nemsokára már bölcsőtől a sírig. (A banktól a gázszolgáltatáson és a tömegkommunikáción át a szatócsboltig az élet…..
tiszafa 2017.12.16 14:20:40
@Lavinia Pinkerton:
Sehol nem maradtak 2002 után.
Még a takarítónőket is elzavarták.
Lamperth Mónika 2066-ban az elvesztett önkormányzati választások után megmondta, a pénzt mi (ti. az MSZP) osztjuk.
Ennyi szamárságot elég nehéz összeírni élen a cikk teljesen komolytalan szerzőjével.
Ezen az alapon érdemi vitát folytatni konszenzust kialakítani lehetetlen.
Csak a gyűlölet és az irigység élteti az ilyen véleményeket.
Mi jön a Jobbik meg a ballib amúgyis ingatag pártjainak "technikai "koaliciója" után?
Új választás kompromisszumra képtelen politikai erőkkel.
Milyen kormány lesz ebből?
Németországban nem tudnak kormányt alakítani, pedig ott alig van különbség a CDU-CSU,FDP,SPD,Grüne között.
"Botrányos fellépésével az LMP nem csak azokat sérti meg, akik a konzultáció lebonyolításában részt vesznek, hanem azt a több mint 1 millió 700 ezer embert is, aki már kitöltötte a konzultációs ívet. Mivel Brüsszelben elkezdték a Soros-terv végrehajtását, a kormány…..
BEKIÁLTÁS Orbán mint istenakarat 2017.11.01 14:44:18
 A miniszterelnök érzékeltette azt a szándékát, hogy a jövőben szerepet vállalna a református egyház vezetésében. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke papos beszédet mondott a reformáció ötszáz éves évfordulóján, a Papp László Budapest Sportarénában. Protestánsok sokasága előtt…..
Leszalámizza a rezsim a Jobbikot is. ..
Mi történik, ha a magyar gazdaságtörténet legdrágább, orosz hitelből finanszírozott beruházása, a paksi atomerőmű bővítése ellen szóló érveket mutatnád be a saját honlapjaidon, és ehhez lefoglalod a stopaks.hu és a nopaks.hu domain neveket? Hát persze, hogy bepanaszol az MVM Paks II. Atomerőmű…..
Idézzünk, feleim, az ingyen van: A nyitóünnepséggel foglalkozik elsősorban a nemzetközi sajtó A nemzetközi sajtó szombaton a budapesti vizes világbajnoksággal kapcsolatban elsősorban az előző esti nyitóünnepséggel foglalkozik, a tárgyilagos hangvételű tudósításokat gazdag fotóanyag illusztrálja,…..
    A vizes VB szervezése iskolapéldája annak, hogy működik a Fidesz kormány. Nem tudhatjuk, hogy a lassan üzemképtelen 3-as metróval eljuthatunk-e a rendezvény helyszíneire,   épp a héten halt meg tragikusan egy kislány, akit nyitott mellkassal kellett átszállítani egy másik kórházba, mert nincs…..