Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bojtár (törölt)

101 bejegyzést írt és 126 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rurik kolléga küldött nekünk egy képet, ami pont kapóra jött a következő kirohanásomhoz. Az alábbi történethez nincs sok köze, talán csak annyi, hogy az igazságszolgáltatást ezek alapján sem törekszik harmadik személyek szimpátiájának az elnyerésére. A tényállás nagyon…..
Bojtár (törölt) 2009.05.31 18:18:09
@taurus: Azt állítod, hogy a bíróság korrekten járt el mert betartotta az eljárására vonatkozó rendelkezéseket.

Folyamatosan azt hallom a bíróktól és fogalmazóktól (köztük az ismerőseimtől) és tapasztalom a jogalkalmazás során, hogy a bírók nagyon büszkék arra, hogy a joghézagokat/ a jog ellentmondásait, stb. ők a gyakorlatukkal kiegészítik (Pl.: itt a blogon lsd az önkényuralmi jelképes kvázi kontra legem értelmezést, vagy akár a Ptk-val kapcsolatos bármilyen értelmezést). Tehát elvileg ők a tárgyi jog mögött húzódó jogpolitikai célokra látnak és ezek mentén haladnak és nem példa nélküli a jogszabályok esetenkénti "merész" értelmezése.

Itt utalnék vissza macskaandás megjegyzésére amely arra utal, hogy a bíróság a mozgásterén belül nem egységesen jár el, azt is mondhatnánk, hogy sokszor önkényesen.

Szerintem a "A hiányosan, (...) benyújtott pályázatot a pályázat kiírója elutasítja." fordulatnak van olyan értelmezése, sőt leginkább olyan értelmezése van, miszerint az erkölcsi bizonyítvány benyújtása helyett az igénylését igazoló szelvény csatolása nem számít hiányos pályázatnak. Miért?:

-mert minden feltételnek megfelelek a benyújtás időpontjában és ennek igazolása érdekében mindent megtettem;
-az eljárás most már "harmadik személyen múlik" és ennek mulasztásáért én nem vagyok felelős;
-már a Ket szerint sem ildomos "Az ügyfél-azonosításhoz szükséges adatok kivételével az ügyféltől nem kérhető olyan adat igazolása, amelyet valamely hatóság jogszabállyal rendszeresített nyilvántartásának tartalmaznia kell" (Ket. 36.§ (2))

A fentieknek megfelelően nem példa nélküli, hogy a bíróság már ennél "rugalmasabban" is értelmezett jogszabályt és hogy a konkrét esetben nem így történt annak csak olyan megfontolása volt, hogy csökkentsék a nagyszámú jelentkező által okozott munkaterhet (figyelmen kívül hagyva, hogy hány "tehetséges jogász" esik így ki a pályázatból). Az az elvárásod pedig, hogy minden jelentkező legyen kellően talpraesett -beleértve a pályakezdőket is- te is érzed, hogy egy picit irreális és darwinista.
Bojtárok Szolgálati közlemény 2009.05.25 01:02:00
Mostanában kicsit elmaradtak a bejegyzések, ami főleg az új munkahelyemnek tudható be. A korábbi irodában a munka mennyisége drasztikusan visszaesett amikor elhatároztuk, hogy a munkakörünkben a tudomásunkra jutó mindenfajta ügyvédihonlapot/ kemény BH-kat illetve úgy…..
Szandra a Cunt, Prick and Ripoff Ügyvédi Iroda németül és angolul felsőfokon beszélő újdonsült és lelkes ügyvédjelöltje junior associate-je, aki éppen a reggeli instant koffein adagját készíti elő az iroda konyhájában. A helyiségbe belép Laci, senior associate és…..
Bojtár (törölt) 2009.05.04 09:58:12
@Mokus: Az nem igazi mosoly, hanem "corporate smile".

@8-as: Átvilágítás. Röviden: Pl.: Egy cég felvásárlása előtt a társasági iratoktól kezdve a legutolsó szerződésig átnéznek minden a jogászok, hogy minden rendben van-e a cégnél. Vagyis poros szobában 1000 éves málló aktákat nyálazol...
Bojtár (törölt) 2009.05.07 18:30:37
@Wagner Úr: Touché?
Bojtárok ÁSZF Fail 2009.05.01 19:00:00
Talán már utaltunk rá, hogy mennyire ki bírnak borítani bennünket az angolszász szerződések, főleg azok laikusok által készített magyar fordításai (beleértve, de nem korlátozva az OFFI által készített darabokra). Ennek az indoka, hogy ami a tengerentúlon nincs beleírva a…..
Tovább is van ..
Nem az a baj, hogy hazánkban egy ügyvéd a batmobilja és Montblanc tolla mellett sajnálja a pénzt egy vállalható honlapra, hanem hogy vírusos az oldala. 10 megnézett oldalból 2 vírusos volt, és fél óráig tartott, míg leöltem a gépemről a trójait. De azért az alábbiak is…..
Bojtárok Dr. Mester Csaba érvel! 2009.04.22 19:02:00
A talártalan csávóról röviden: emós-halálfejes öv, ujjakon filléres rockerbizsu, izompóló+farmer digósan és a r'n'r-tartás. Németh Győzőnek, a "Kocsmárosnak", meg Máriának biztos bejön...
Bojtár (törölt) 2009.04.24 15:26:09
@croc: nem a kispolgárságról van szó, hanem arról, hogy a 16 éves húgom szerint is gáz ha valaki halálfejes övet visel. Ezt már csak egy 5 kilós arany szakaszjellel a nyakában tudná überelni.
Tegnapelőtt elmaradt a publikálás, ezért most pótoljuk: A Darwin díjas módon meghalt szerencsétlen kisfiú halálát úgy gondolta a tv2, hogy teljesen kivesézi. A szülők/szomszédok/háziállatok megkérdezése után a főszerep a jogászoké lett, amikor is egy illetékes jegyző…..
Eszter által küldött link megerősítette az elméletemet, miszerint valami szakmát is kellene oktatni a jogászoknak az 5 év során, különben lemaradnak egy olyan jó állásokról mint ez...
Bojtár (törölt) 2009.04.23 13:16:22
@Mokus: Hoax, perelni? Nem értem.
Miután megnéztem a Káky által ajánlott videót, belegondoltam, hogy hány hasonló egyéniségel találkoztam a pécsi jogi karon. Sajnos egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan oktató óráján ültem, akinek az előadása több volt, mint egy a.)-h.) pontig tartó felsorolás és…..
Mangalica proudly presented byCg.: 01-09-709964Mangal Ilona Sertéshízlalda Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság1135 Budapest, Szegedi út 37-39.Adószám: 12918698-2-41.honlaphoz ide katt!..
Annak érdekében, hogy a kedves kollégák ne a közlönyből sokkolják magukat, ajánljuk minden érdekelt szíves figyelmébe az igazságügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló törvény frissen parlament elé terjesztett tervezetét, ami szigorítja az…..
András tett fel nekünk egy kérdést, ami minket is megosztott (igazából csak én nem értettem egyet a többi bojtárral). De mindenképpen jogos a felvetés, ha az ügyvédjelölt nem tagja a kamarának, akkor hogyan lehet tőle tagdíjat szedni: T. "Szerkesztőség"! Volna egy…..
Tegnap kollegákkal beszélgettünk, hogy kinek milyen sorsa volt a korábbi munkahelyein, és mik voltak a legdurvább főnökkel kapcsolatos élményeik, amiért elmenekültek onnan. A legjobbak: Principális megkérdezi a jelöltet, hogy szeretne-e munkaidőn kívül plusz pénzt keresni.…..
Bojtár (törölt) 2009.04.10 09:27:32
@aranyhalacska: Hát, mi is csak utólag "viccelődünk" rajta.
Bojtár (törölt) 2009.04.11 20:18:51
@macibácsi: Neee, dzsigoló jelölt.... Ez kemény.
Update: Közben Janee megtalálta az ügyvédweb merényletek egyik elkövetőjét, akik például a Bírónők Egyesületének igényes honlapját is készítették, ráadásul gyorsan. A cég egyébként körlevelekben vállalkozik hasonló honlapok készítésére. Máté által ajánlott…..
Bojtár (törölt) 2009.04.10 10:16:18
@gabriseszter: Kivettük.. Basszus lehet, hogy munkahelyen nem kéne nyitogatni...
A korrupció nemzetközi közlekedési útvonalait feltérképező kézikönyvet írt egy román újságíró, miután egykori kommunista titkosszolgálatok embereire bukkant néhány határokon átnyúló, szövevényes sztoriban. A kézikönyv elsősorban az offshore cégparadicsomokban bejegyzett…..
Bojtárok Amikor a kamara gyomroz 2008.11.25 12:00:29
Van ugye ez a kötelező dolog amit úgy hívnak, hogy ügyvédjelölt oktatás. Fiatalokat tovább kell képezni, tanuljanak az öreg atléta inges sokat tapasztalt ügyvédektől stb... Még arra is figyelmet fordít a Budapesti Ügyvédi Kamara, hogy megfelelő "feedback"-et…..
Bojtár (törölt) 2009.04.09 09:47:19
@674: Nem emlékszel mi volt a kiadvány neve, vagy hogy merre lehet megtalálni? (Guglizás sajnos eredménytelen volt)
Bojtár (törölt) 2009.04.09 09:48:36
Enikő ajánlotta a D&G Ügyvédi Iroda honlapját, amivel talán nem is lenne baj, csak annyi, hogy a nevén kívül semmi sem emlékezteti a látogatót egy ügyvédi irodára. Elképzelhető olyan helyzet, amikor egy ügyvédi honlapnak kifejezetten menőnek kell lennie, mert például az…..
Bojtár (törölt) 2009.04.09 09:42:56
@a_bence: Jogos a kérdés. Erről tervezünk írni egy bejegyzést, de röviden:

1, nem az ügyvédek személyét, hanem a tevékenységüket állítja a középpontba;
2. megfelel az ügyvédről kialakított konzervatív elvárásoknak (ez alól lehet kivétel);
3. nem akar az oldal több lenni, mint egy "adatlap" vagyis a kerület története, hasznos linkek, eladó autó hirdetése, kedvenc focicsapatunk megjelentetése általában elcsépelten hat. (klasszikus: www.herke.hu/)
4. nem giccses a design, pl.: zene, flash orgia, egész alakos képek az ügyvédről, stb.

A többi majd a posztban.
Bojtárok Contract recycling 2009.04.08 23:00:00
Korábban már említettem, hogy munkám egy jelentős részét teszik ki az ügyfelek által írt szerződések véleményezése, ezért az olyanokon, mint: Felek jelen szerződést 90 napra bármikor felbonthatják. A felek írásos ellenjegyzésével indított 90 napos felbontási időszak…..
Bojtárok Ügyvédjelölt web 2009.04.08 14:58:00
Az ugyvedjelolt.blogspot.com március közepén indította el az ügyvédjelölt.hu-t. Nagy fába vágták a fejszéjüket a szerkesztők, ugyanis már indulásként széles profilt adtak az oldalnak (így hírek, pályázatok, álláshirdetések, interjúk stb.), amit ha működtetni is akarnak,…..
Reggel kaptam egy levelet a Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Irodától és gondoltam, ha már ügyvédweb rovat akkor lecsekkolom a honlapjukat, hogy megtudjam hogyan csinálják a nagyok. Rosszul tettem! Amúgy sem éreztem jól magam korán, de amikor megláttam az L. Ron Hubbard manipulációs…..
Tényállás: A társaság élére új ügyvezetőt nevezett ki a tulajdonos márciusban, április 21-i hatállyal. A kinevezésről szóló tulajdonosi határozatot a változásbejegyzési kérelmünkkel együtt még márciusban elküldtük a cégbíróságnak. Az ügy érdekessége, hogy mivel…..
Bojtárok Tárgyalás #1 2009.04.02 11:47:00
Már láttuk és bizonyára sokan tapasztaltuk is, hogy néha egy tárgyalás főleg, annak büntető változata esetenként mennyire abszurd tud lenni, de ahogy a Mónika shownál keményebb a Jerry Springer, úgy ütősebbek a tengeren túli bírósági tárgyalások is, legalábbis az alábbi…..
Bojtárok Feljelentő! 2008.11.22 17:49:00
Bántott a principálisod vagy a partnered, megalázott a bíró, a földhivatal packázik veled netán az ügyfeleid vagy a kollegáid gonoszkodnak? Ügyvédek, jelöltek vagy bárki más! Itt az alkalom, hogy névtelenül megosszátok másokkal a sérelmeiteket: ..
Bojtár (törölt) 2009.04.02 09:21:05
@Mr. Eco: Errrr....:S erre inkább semmit
Júlia küldött nekünk egy hirdetményt, amit valószínűleg a felvonóban randalírozó ügyvédek és jelöltek miatt kellett kitenni a bíróságon. Kedves Bojtár, az alábbi képeket küldöm szíves felhasználás végett. A fellelés helye: Bp.II.-III.kerületi bíróság.…..