Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rántott máj (törölt)

0 bejegyzést írt és 644 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kimentem tegnap a Milla demonstrációjára. Hosszas tépelődés után végül arra jutottam az előzetes beharangozó alapján – amire majd visszatérek – hogy a szereplők többsége szimpatikus, az aggályosakat pedig majd megítélem a beszédjük alapján, így a saját +1 főnyi…..
Rántott máj (törölt) 2012.10.25 00:21:41
@Pop40: Te tenyleg ugy kepzeled, hogy egy ilyen nagysagrendu nagygyulest kormanyzati korokbol bemondasra at lehet helyezgetni? Eloszor is a biztonsag garantalasa nem kozvetlen a kormanyzat hanem a rendorseg hataskore, nem veletlen naluk kell bejelenteni es toluk kell engedelyt kapni ra.
Ha csak ugy leszolnak a kormanyzattol, hogy "nem tudom hova, de tegyetek at a gyulest, mert nem tudjuk garantalni a biztonsagat" az kb. ugyanolyan burkolt fenyegetesnek hangzik, mint mikor a maffiozo felhivja a figyelmed ra, hogy kar erheti a boltodat, ha nem kotsz nala "biztositast".
Ha most hangzana el egy ilyen, masnap mar a fel "nem szabad" sajto kiabalna, hogy "segitseg, bontjak a demokraciat, mar nyiltan fenyegetik az ellenuk tuntetoket".
Zászlót bontott az a közös civil szerveződés, amely nem csak az orbáni hatalom leváltását, a jogállamiság visszaállítását, új garanciáinak megteremtését tűzte ki célul, hanem politikai korszakváltást ígér, olyan változást, amelynek eredményeként hazánk újra élhető…..
Rántott máj (törölt) 2012.10.23 22:18:31
1. "a jogállam lebontását szolgáló lépések"
Ugyanolyan tartalom nélküli lózung, mint a "zelmútnyócév" a túloldalon, amit mindig elő lehet kapni, ha más már nem jut eszünkbe, amivel magunkat igazolhatnánk. Egyelőre semmi olyasmi nem történt, ami miatt a jelenlegi kormány ne lenne leváltható törvényes eszközökkel, pusztán a kellő számú szavazó meggyőzésével. És sajnos olyasmi sem, amire az előző választások ne hatalmazták volna fel őket (mint ahogy a mostani döntések sem kevéssé ostobák és károsak "zelmúltnyócévben" hozottak voltak).
2. "hogyan lehet politikai eszközökkel, de a gyakorlatilag egytől egyig kompromittálódott pártok "kegyére" nem számítva mindent megváltoztatni 2014-ben" Ha ez Tamás Gáspár Miklóst és Bajnai Gordont jelenti (akit ugyebár azonnal biztosított a támogatásáról Gyurcsány Ferenc is), akkor ez tényleg fából vaskarika. Nem az említett pártokat használjuk fel, hanem azok - most éppen párton kívül elhelyezkedő - egykori funkcionáriusait.
3. "2014-ben évtizedekre dőlhet el a sorsunk és aki ebben hátráltató erő lesz, annak számára nem lehet bocsánat"
Jól értelmezem, hogy az önmagát egyetlen demokratikus erőként meghatározó ellenzéki csoportosulás előre kilátásba helyezte a leszámolást azokkal szemben, akik ellenük mernek szavazni a következő demokratikus választáson? Ez persze nem a demokrácia lebontására irányuló lépés.
Tom Hanks, az amerikaiak egyik bálványa, a jófiú, akit minden lányos anya a mai napig szívesen fogadna vőjének, megbocsáthatatlan bűnt követett el. Azt mondta, basszameg, ráadásul nem otthon, a hülye macskájának, amikor az már hatodjára szart oda az alom elé, nem, hanem a…..
Rántott máj (törölt) 2012.10.20 22:11:48
@sixx: @millioner:
Tenyleg igy kommunikal, tanusithatom :)
Tegnapi posztomban - amúgy szinte mellékesen - ostoba, kivagyi hídsétának neveztem Sólyom László köztársasági elnök 2009. augusztus 21-i akcióját, azt, amikor annak tudatában, hogy nem engedik be Szlovákiába, mégis nekiindult a határhídnak, hogy kiprovokálja a "fizikai be nem…..
Azért a Redbull jól megtervezte Felix Baumgartner világrekordját. Valószínűleg dizájnerek és marketingesek hada dolgozott azon, hogy az egész olyan legyen mint egy hatvanas évekbeli scifi a retrovonalvezetésű lakókocsitól a roswelli központon át egészen a légi irányító popartos…..
Rántott máj (törölt) 2012.10.18 09:27:36
@guszti: Egyszer szerepelt benne Kiszel Tunde is. Gyerekkorom egyik legmegrazob elmenye volt :)
Rántott máj (törölt) 2012.10.18 10:17:47
@K.Tomoceusz: Ugy erted,a jobb szelnel? Tudniillik o a balszel.
Hosszas betegség után szerda hajnalban, 67 éves korában elhunyt Komár László énekes. Komár 1962 és 1965 között a Scampolo tagja volt (majd 1967-től ismét), 1965 és 1967 között pedig a Dogs együttessel zenélt. A Scampolo volt az első magyar zenekar, amely rock and rollt…..
Rántott máj (törölt) 2012.10.17 12:31:37
@csorsza:
Lattad Paprikat furdoruhaban? :)))
Hozzaszolva a temahoz, sajnalom, hogy elment az oreg. Hatalmas fazon volt, es jo enekes, meg ha en nem is szerettem kulonosebben a szamait.
Hirtelen felindulásból csatlakozott az Omegához, egy évtizeddel később már ő jegyezte az együttes legsikeresebb lemezének számító Időrabló címadó dalát, mégis úgy érzi a mai napig, hogy különbözik a többiektől. A leghosszabb ideje működő magyar rockzenekar gitárosa…..
Rántott máj (törölt) 2012.10.07 01:33:46
@nyekmec: Holnap vasárnap, de ügyeletre azért el tudsz menni vele :)
Ha hiszek G. Fodor Gábornak, akkor csak a liberálisoknak van rendben a szexuális élete. De ki az, aki inkább a fasizmust választja szex helyett? - CSABA Réka írása Kapcsolódó hivatkozások: Nursery offers free childcare so parents can have sex G. Fodor Gábor a liberalizmusról…..
Rántott máj (törölt) 2012.10.02 22:12:32
@ROZ:
Szinte az összes dolog, amit a feministak követelnek, azt jelenti, hogy bizonyos poziciókba a nők alanyi jogon, teljesitmeny nelkul kivannanak bekerulni, arra hivatkozva, hogy az adott helyen alulreprezentaltak a nők.
Rengeteg dologhoz hozzá sem szólhat egy férfi, mert azonnal el van hallgattatva, hogy ezt csak egy nő tudhatja, viszont egy nő rettentően felháborodik azon, ha ezt bármivel kapcsolatban kijelentik neki.
A mai vilagban lépten-nyomon abba ütkozik az ember, hogy a nők különbnek, többnek tartják magukat pusztan amiatt a tény miatt, hogy ők nők, es ugyanerre hivatkozva megkülönböztetett elbánást követelnek maguknak, és ha ezt nem sikerül elérniuk, akkor paradox módon az egyenlőseget tűzik a zászlajukra ennek elérése érdekében, himsovénnek bélyegezve mindenkit, aki nem támogatja őket.
A te kommented tökéletesen illik a sorba, amennyiben két határozott csoportba osztja a férfiakat: olyanok, akik elfogadják a nők felsőbbrendűségét és olyanok, akik hímsovének. Utóbbiból természetesen az is következik, hogy erőszakkal és elnyomással nevelik a gyermekeiket.
Rántott máj (törölt) 2012.10.03 09:26:20
@Hertelendi: " Egy normál társadalomban, családban, munkahelyen le vannak osztva a szerepek. Nyilván nem várható el a feleségtől, hogy megjavítsa az autót, falat bontson, vagy WC.-t szereljen. Cserébe ő fogja csinálni a főzést, mosást, vasalást. Ha a gyerek ezt látja, akkor ez fog rögzülni benne és viszi tovább felnőttkorára."
Na, pont erre szoktak azt mondani, hogy hímsoviniszta vagy.
Nem is tudjuk hol kezdjük! Talán ott, hogy pénteken a Nightwishnek majdnem le kellett mondani a denveri koncertjét, mivel Anette Olzon énekesnő annyira rosszul volt, hogy még a kórházba is be kellett mennie egy éjszakára. A (régebben áriázós, ma már inkább operettes) finn…..
Rántott máj (törölt) 2012.10.02 23:12:12
@valerio: És mi Tarja műfaja, amiben akkora művész? Mert operaénekesként a metálkarrierjéből él meg, metálénekesként pedig abból, hogy operaénekes. Külön-külön mindkét műfajban harmatgyenge lenne.
Tizenkét éves. Elvitte a motorját. És visszahozta. Épségben van. Ő is a motor is. Mégis őrjöngve várja. De miért kell ebből ekkora ügyet csinálni vajon? Nem értem. Anyám már tudja, hogy mi várható. Valahogy sikerül bemenekítenie öcsémet a fürdőszobába. Bezárja az…..
Bólogató paprikajancsik tömege kerül ki az iskolákból, ha az oktatási tárca tovább gyengíti a szakiskolák színvonalát. Olyan generáció kinevelése kezdődhet, amely nem rendelkezik az alapműveltség fontos elemeivel, így pedig nem képes összefüggéseiben átlátni dolgokat. Folytatódik a magyar oktatás…..
Rántott máj (törölt) 2012.09.24 23:04:01
@nincs_nick: Na, azert a beagyazott rendszerek programozasanal nagyon nem art, ha valaki tudja alkalmazni a bitszintu muveleteket. Es akarmennyire divatos is a wsdl, azert teljesitmenyorientalt rendszerekben lehet szukseg olyan atviteli modra, amihez szinten szukseg lehet a kettes vagy a tizenhatos szamrendszer hasznalatara. De egyebkent sem art, ha tudja az ember, hogy miert annyi a maxint, amennyi.
Egyebkent algoritmizalni mindeki tud, aki normalisan le tudott erettsegizni matekbol. Manapsag az a jo programozo, aki emelett bugot is tud keresni es javitani. Abban pedig az az igazan jo, aki a legmagasabb szinten irt programok futasa kozben is tudja, mi tortenik az alacsonyabb szinteken. Magyaran, akinek megvan a szaktudasa.
"Az elmúlt napokban rengeteget hallhattunk a családon belüli erőszakról. Olvashattunk, beszélhettünk a méltatlan „vitáról“, amely a Parlamentben zajlott. Megtapasztalhattuk mindazt a dühöt, haragot, amit a téma felszínre hozott az emberekből. Pro és kontra. Aztán azon kezdtem…..
Rántott máj (törölt) 2012.09.16 00:48:02
@01234567: Sotet, tusko es buta te vagy, mert a kommented alapjan fogalmad sincs arrol, mirol szol a vita.
'És könyörgöm mutassanak már egy férfit, akit rendszeresen ver a nője, felesége.Mert ez a másik amin beszarok....'
Az, hogy te nem ismersz szemelyesen egyet sem, nem bizonyitek arra, hogy nincs. En pasit sem ismerek, aki verne rendszeresen a feleseget, megis elhiszem, hogy van ilyen.
Ez kulonben is igen sulyos csusztatas, ugyanis a veres nem az egyetlen formaja az agresszionak.
A nagy sportesemények, pontosabban kontinensviadalok vagy olimpiák elengedhetetlen kellékei a nyitó- és záróünnepségek, ezeket lehet szeretni vagy rühelleni, ettől még vannak, sőt, nem tévedünk nagyot, ha kijelentjük, lesznek is, míg Föld kerek (mint a rockerek, ugye). Az persze…..
Rántott máj (törölt) 2012.08.13 17:50:01
@flippant: Nekem meg ugy tunt, az a feka milf a zongoristajaval idorol idore megprobalt vegigenekelni egy szamot, de sose hagytak neki. Olyankor lement, aztan fel ora mulva (gondolom, amikor talaltak egy masik eppen szabad zongorat) megprobalta meg egyszer :)
Rántott máj (törölt) 2012.08.13 21:25:33
@dr. pretender: "Az angolok egyrészt magukat értik félre, amikor azt hiszik, hogy csak ennyivel járultak hozzá a világ kultúrájához. Voltak ugyan a díszlet-újságokon is címek, népszerű sorok Shakespeare-től és Shelleytől, de ezeknek az észlehetősége messze elmaradt Eric Idle-tól, aki rendületlenül az élet napos oldalát szemlélte. Másrészt a világot értik félre, ha azt gondolják, hogy a Pet Shop Boys vagy akár a The Who föllépése valóban akkora gyönyörűség a hétmilliárdnak."
Ezzel sikerult osszefoglalnia a lenyeget.
Szigetes nagykoncertje után mentők vitték el Ákost, az orvosok nyilatkozatai szerint még felépülhet. „Rémülten figyeltük a Nagyszínpad mellől, egyértelmű volt, hogy nagy a baj” - mesélte a történteket az MTI-nek Szabó Emese ügyeletes mentőtiszt, aki közelről látta az…..
Rántott máj (törölt) 2012.08.09 01:06:47
@Könnyen elkaptuk, uram!: Szegeny Cseh Tamas, miota meghalt, egymast erik az olyan estek, ahol szineszek eneklik a dalait... Udvaros, Kulka... Szornyu. Pedig az eredetit imadtam.
Egyebkent viszont ezzel nem ertek teljesen egyet:
"Az igénnyel megírt zene ui. olyan, mint az igénnyel megírt könyv, amit az első 50 oldal után, vagy akár előszörre olvasva sem feltétlenül ajánlana az ember az unokatestvérének, de valahogy mégis magához köti."
Rántott máj (törölt) 2012.08.09 01:08:13
@Könnyen elkaptuk, uram!: Nemcsak az elso ket lemezt irta o, a D. Nagy-fele felallas slagerei kozul is o irta a szoveget nem egynek.
Rántott máj (törölt) 2012.08.09 01:08:50
@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem, de nem is akarom elkepzelni :)))
A brit főváros kis túlzással kong az ürességtől, ha azt mondjuk, az olimpia nem teljesíti az előzetes kereskedelmi várakozásokat, akkor nagyon finoman fogalmazunk. Van, ahol 50 éve nem volt ilyen rossz turistaszezon. Kétharmadával kevesebb turista érkezett Londonba az idei…..
Rántott máj (törölt) 2012.08.01 21:58:54
@Kara kán: Ha a London Eye-tol es a Parlamenttol egyarant ket percre dolgozik, akkor valoszinuleg a Temze (jobb esetben a Westminster-hid) kozepen van a munkahelye :) Nem hiszem, hogy sokat keresne :)))
A múltkori Hasselhoff féle bohóckodás elindított valamit nálam, azóta végigjártam a hozzá hasonló borzadályok rögös ösvényeit, ebből mutatnám be most a nagy sikernek örvendő Pókember reboot film kapcsán, hogy is képzelték el ezt az egész ugri-bugri póki szuperhősdit…..
És Orbán Viktor egyre csak mondja, immár kontroll nélkül. Lassan mindent csak egyes szám első személyben fogalmaz, mint valami basi a végekről. Igaz, náluk a föld mélyén olaj és gáz, ő pedig még azt az uniós pénzt sem képes lehívni, amit Gyurcsány Ferenc szerzett…..
Rántott máj (törölt) 2012.07.29 13:35:09
@enola99: "Nekem úgy tűnik, még ma is azt a kétszintű érettségi rendszert használjuk, amit Magyar B. valósított meg. Előnyeit még a legvéresszájúbbaknak sem jutott eszébe megkérdőjelezni."
Mivel senki szerint nincsenek elonyei, igy nincs is mit megkerdojelezni :)))))))
  Az államilag támogatott keretszámok brutális megvágásának eredményeként az intézkedés ellen tiltakozókkal szemben megindult a hőbörgés a másik oldalon is: „Úgy van, minek ide ennyi diplomás, még egy villanykörtét se tudnak becsavarni, aztán elmennek külföldre mosogatni a…..
Rántott máj (törölt) 2012.07.27 17:16:20
@Virág et.: "Azt néztük, hogy ELTE, SZTE vagy PTE és hogy hogyan szerepelt a kiválasztás során."
A problemazas most pont azon megy, hogy csak ezeken az egyetemeken lesz allamilag is finanszirozott kepzes.
Ha viszont csak errol a harom egyetemrol vesznek fel jogaszokat a munkahelyek, akkor a tobbi egyetem jogaszkepzese nem tudja megoldani ezt a hianyt.
Rántott máj (törölt) 2012.07.27 23:22:08
@Krisztiantara: Ha neked az jo, hogy peldaul a kb. regi tagozatos gimnaziumi felvetelinek megfelelo kozepszintu matek erettsegi mar nyolcvan szazalektol otos, es harmassal mar felvesznek matematikus szakra... En azert a regi felvetelit jobbnak tartottam.
Egyebkent az "objektiv" osztalyozas szerint, amit beideztel, harminc es negyven szazalek kozott kozep szinten nincs osztalyzat :)
Neves zenészek nyílt levelet írtak David Cameron brit miniszterelnöknek, amiben állami fellépést követelnek az online keresőszolgáltatások ellen, amelyek szerintük segítik az internetes kalózkodást. A zenészek egy csoportja olyan tagokból áll, mint Brian May, Robert Plant…..
Rántott máj (törölt) 2012.07.25 23:51:07
@Rosszindulatú Vászka: Na persze, Jancsi bacsi veletlen sem azert nem csinal uj lemezt, mert mar egy epkezlab otlete sincs, csakis a gonosz letoltok miatt...
Már csak pár óra nyitásig, és a 0. nappal kezdetét veszi az idei Campus Fesztivál a debreceni Nagyerdőn. Freshfabrik, The Grenma, Black-Out, Dalriada, Nemjuci, Anna & The Barbies, Ocho Macho, Kollektíva... 21 zenekar koncertje három fedett sátorban, hogy az időjárás se tudjon…..
Rántott máj (törölt) 2012.07.25 23:47:58