Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Qfajka

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az OECD legújabb kutatása szerint Magyarország a legboldogtalanabb ország. A magyarok érzelmi és fizikai szükségletei rosszul vagy egyáltalán nem elégülnek ki, ami nyilvánvalóan hatással van arra, hogy az állampolgárok közössége mint csoport (szupercsoport), milyen döntéseket…..
Qfajka 2014.04.22 08:25:32
@ob.szerver: Ezt te komolyan írod vagy irónia?
Gyerekek, csendben kéne lenni, mert a ti világotok már nem jön el. Lehet, hogy lesz jobb, és kell is hogy legyen, de az nem olyan lesz mint régen. Jobbik van, főleg Fidesz van, 4 millió sonkával és narancssárgával kihúzott számlapapírokkal megvehető választó van - és mi is inkább…..
Qfajka 2014.04.11 08:29:13
@Domschitz Mátyás: Nem feltétlenül az a baj, hogy összefogtok, hanem inkább az, hogy ki kivel. Egy baloldali nem foghat össze többet Gyurcsánnyal, Fodorral, Bajnaival.. Ők a sokszor megbukott liberális (értsd ezt most kizárólag magyarországi értelemben) politikát képviselik. Ebből nem csak a nép nem kér, hanem egy egyszerű baloldali ember sem. Az mszp pedig nem alkalmas arra, hogy hitelesen képviselje a baloldalt. Korruptak, tehetségtelenek, fogalmuk sincs arról, hogy mit kéne képviselniük és hogyan.
Ha nem jön egy új generáció, új erő, akkor 2018-ban nem kell összefogni, mindenképpen nyer a fidesz vagy a jobbik.
A keleti országrész oroszbarát elnöke, Viktor Janukovics soha nem uralta Ukrajna nyugati felét, az „igazi ukránok” soha nem fogadták el. Világos, hogy ma is két Ukrajna létezik egy államon belül, és e kettő között nagyon kevés az olyan összekötő kapocs. Európa természetesen…..
Qfajka 2014.01.31 20:56:53
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: unitus = eredetileg pravoszláv, akik visszatérnek Rómához, de önálló részegyház maradt
Qfajka 2014.01.31 20:59:51
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Azaz "keleti katolikus", később görög-katolikus, ahogy a cikk írja. De most tényleg ez a lényeg?
Qfajka 2014.01.31 22:58:46
Újra november elseje. Ebben mondjuk semmi meglepő nincs. Tipikusan olyan nap, amikor semmi kedved sehova menni. Vagy talán még is? Na náááá, hogy van kedvem, hiszen az Ektomorf újra az A38-as hajón játszik este. A most már a Kettőnégy által is elismert életműdíjas…..
  „Szóval ez a savas eső, ami mindent tönkretesz?” – kérdezi naivan Fluor Tomi a kémia évének videócsatornáján. Nagy Anna kormányszóvivő és a Mr. Mizuként is emlegetett popsztár a két arca a kémia éve kampánynak, amely a továbbtanulás előtt álló…..
Qfajka 2011.04.22 08:51:19
@jan: Annyira nem meglepő. A középiskolákban a kémia az "ellógós" órák közé tartozik, nem kötelező érettségi tárgy. Az iskoláknak nincs pénze laboratóriumokra, kevés kísérlet van. Nincs, ami felkeltené a diákok érdeklődését. Ehhez jön még a tanári "fizetés".... ki menne kémia tanárnak? A kommunikáció szak mégiscsak izgalmasabb! (márcsak hangzásra is :))
Eddig a játékosmozgásokkal foglalkoztunk, ezúttal megkíséreljük összefoglalni, melyik csapatnál milyen játékoskeretek állnak rendelkezésre. Kérdőjelek még bőven vannak, sok klub ugyan már bejelentett igazolásokat, hosszabbításokat, de a papírokat esetenként még nem írták…..
Qfajka 2010.07.16 14:02:56
Nagy felzúdulást keltett Lengyelországban a Rosszija orosz állami televízió „dokumentumfilmje", amelynek vetítését a Molotov-Rib­ben­trop-paktum (1939. augusztus 23.) hetvenedik évfordulójára időzítették. A negyvenöt perces műsorszámban orosz történészek nem…..
Qfajka 2009.09.28 22:07:04
Elindult a végzet Magyarok a lengyel szeptemberről   A történeti kutatás jelentős mértékben feltárta a magyar külpolitika második világháborús történetét, s ebben a keretben a korabeli magyar-lengyel kapcsolatokat is. Tény, hogy a két világháború között alapvetően…..
Qfajka 2009.09.23 10:44:46
Szeptember
2009. szeptember 5. Kiss Gy. Csaba
www.mno.hu/portal/660751#
A lengyelek történelmi emlékezetében ott sorakoznak a gazdag szimbolikájú hónapok. Január és november egy-egy szabadságharcot jelent a XIX. századból, június 1956 Poznanját, augusztus az emlékezetes gdanski megállapodást 1980-ból a szabad és független szakszervezet engedélyezéséről, december a Szolidaritás mozgalom letörésére bevezetett hadiállapotot. Szeptember az 1939-es nemzeti tragédiát. A hősi küzdelem és végzetes vereség emlékét. Évtizedek alatt könyvek, filmek, visszaemlékezések garmadája született erről a szeptemberről.
A magyar–lengyel kapcsolatokban is különös jelentősége volt ennek a hónapnak. Amikor a szovjet hadsereg hátba támadta a kétségbeesetten védekező Lengyelországot, Magyarország megnyitotta a határát a menekültek előtt. Az akkori magyar politika és közvélemény számára nem volt közömbös, mi történik a szomszédunkban. Tudtuk ezt, amikor Mitrovits Miklós fiatal történésszel elkezdtük gyűjteni a magyar szellemi élet korabeli reflexióit a lengyel tragédiáról, s mégis meglepetésként ért bennünket, hogy hány kitűnő újságíró, politikai elemző és író ragadott tollat, hogy elmondja lengyelországi élményeit-tapasztalatait, továbbá véleményét a történtekről. A Magyar Nemzetnek és a Népszavának tudósítója volt a helyszínen; voltak magyarok, akik Lengyelországban élték át a háború első napjait, néhányan pedig a hadakat kísérő tudósítóként járhattak ott.
Válogatásunk nem törekszik teljességre, azt szerettük volna mindenekelőtt érzékeltetni, hogy hány írónk és publicistánk tartotta fontosnak abban a próbáló időben a magyar–lengyel barátság nemes hagyományát ápolni. Kölcseyét, Kossuthét, Vörösmartyét vagy éppen Petőfiét. Nem szégyenkezhetünk az 1939-es névsorral sem. Olyan kitűnő költőket találunk közöttük, mint például Erdélyi József vagy Jékely Zoltán (az ő verséből való a kötet címe), jeles írókat, mint Cs. Szabó László, Szabó Zoltán, Kodolányi János és Márai Sándor. A publicisták közül említhetem Bálint Györgyöt és Pethő Sándort, a Magyar Nemzet akkori főszerkesztőjét.
A legtöbben pontosan érzékelték, amit Kodolányi János már két nappal a Molotov–Ribbentrop-paktum előtt megfogalmazott: ha Lengyelország függetlensége csorbul, Magyarországé sem marad épen; ami természetesen fordítva is igaz. Ezt a régi – és máig érvényes – geopolitikai tanulságot üzenték 1939 magyar írástudói az olvasóknak.
(Ott Északon… – Magyarok a lengyel szeptemberről, Széphalom Könyvműhely, Budapest, 2009. A könyv bemutatója a Petőfi Irodalmi Múzeumban lesz szeptember 22-én 18 órakor.)
Az utolsó meccs, ahogy Lengyelországban emlegetik azt a futballmérkőzést, amelyet (pontosan hetven évvel ezelőtt) 1939. augusztus 27-én, a második világháború kitörése előtt három nappal, Lengyelország válogatottja játszott Magyarország legjobbjai ellen. A magyar válogatott…..
Jégkorong UTE–Alba Volán 2-9 2009.08.14 22:58:00
Hat meghatározó játékosa, Fekete Dániel, Kovács Csaba, Ladányi Balázs, Mihály Árpád, Peterdi Imre és Tokaji Viktor nélkül lépett jégre a magyar bajnok az ezüstérmes otthonában. Érdekes ugyanakkor, hogy két szerződés nélküli, Palkovics Krisztián és Kóger Dániel is ott…..
Qfajka 2009.08.16 11:22:31
@kovacsistvan: a magyar helyesírás szerint úgy is kellene, sajnos mindenből az angolt vesszük át..

Ovechkin teljesen rossz magyar szövegben, Ovecskin a helyes! (és ez nem kötözködés, ha nem szabály!)
Qfajka 2009.08.16 15:38:35
@kovacsistvan: már lassan megszokom, hogy az orosz neveket nem írják a magyar szabálynak megfelelően..
A focistákét sem tudják leírni, lásd Arshavin meg hasonlók..
Azt értem, hogy ha angol nyelvterületen játszik az adott sportoló, akkor ott úgy írják,ahogy ott kell, de mi meg itt vagyunk és itt meg nem úgy kell...

na de mindegy, legyen ez a legnagyobb bajunk..
A ló másik felére esés példája pl. a magyar wiki, ahol nem Dinamo-t írnak, hanem Gyinamo-t... ez meg már a vicces kategória... :)
Alighanem a szezon legnagyobb OB I.-es meccsét játszották vasárnap kora délután a Megyeri úton, a lila-fehérek tíz perccel tovább voltak teljesen egyenrangú ellenfelei az Alba Volán EBEL-csapatának, mint pénteken, a bajnoki döntő első mérkőzésén. Nagy iramú, élvezetes csata…..
Qfajka 2009.03.15 18:58:53
@hull17: Az EBELben? :)
Qfajka 2009.03.15 19:03:49
@hull17: akkor nem értem, hogy miért nem szereztek :)
könnyebb szidni azt, aki szerez, mint magatokkal foglalkozni. Ez tény...
Qfajka 2009.03.15 19:05:11
@hull17: nem tett semmit az OB1-ért? Az elmúlt 8 évben mindig megnyerte...
Ti mit tettetek érte?
A román bajnoki döntőben folytatódott az SC szárnyalása. Az első mérkőzés 6-4-es győzelme után a másodikon is két góllal verték az előzetesen esélyesebbnek tartott HC-t. Így a négy győztes meccsig tartó döntőben 2-0-ra vezetnek. Filip góljára Zabludovszkij még az első…..
Pénteken a Dinamo Moszkva CSZKA elleni győzelmével bebiztosította elődöntőbeli helyét, a Dinamo Riga után a Lada-verésbe nagyon belefáradt fővárosi riválist is söpréssel intézte el. Az Avangard a Szalavat Julajev után az Ak Barszot is kellemetlen helyzetbe hozta, Jagrék már csak…..
Nem realitás, hogy mérkőzést nyerjünk az Alba Volán ellen. Sebességben, reakcióidőben annyival jobbak, hogy azt nehéz kompenzálnunk, mondta Pék György UTE-vezetőedző az OB I.-döntő első meccse után. Énekes Lajos Volán-mester szerint "az UTE nagyon fegyelmezetten…..
Pénteken az EBEL-csapatok vezetői találkozóján költségcsökkentési csomag megalkotásáról döntöttek az érdekeltek. "Az egyesületek költségvetésének mérséklése az elsődleges célunk" – mondta Nedwed ligaelnök, de konkrétumokkal nem szolgált, vélhetően azért…..
Idén Anno 1989 címmel indítjuk ingyenes filmklubunkat, melynek keretében - kéthetente szerda esténként 18 órakor - gondosan összeválogatott alkotások segítségével feldolgozzuk a kelet-európai rendszerváltás előzményeit, lezajlását és utóhatásait. Meghívott vendégeink az…..
1968: Kelet-Európa és a világ címmel mutatták be a Kelet-Európa Tanulmányok legújabb, immár harmadik kötetét az ELTE BTK Kelet-Európa Története Tanszékén. A kötet a 2008 májusában ugyanitt megtartott konferencia anyagára épül, kiegészülve néhány más, de nem kevésbé…..
MEGHÍVÓ Az új nemzetállamok és az etnikai tisztogatás problémája Kelet-Európában 1989 után című konferenciára Idő: 2009. február 9 (hétfő), 9:00 Helyszín: ELTE BTK (1088, Múzeum krt. 6-8) A épület, Kari tanácsterem   Történelem és…..
Néhányan kedvesen érdeklődtek, hogy mi van az augusztusi transzibériai utazással. Nos, most ott tartok, hogy a fényképeken átszaladtam, és föltöttem őket az Indafotóra. Tehát aki olyan perverz, hogy meg akarja nézni a címben jelzett mennyiségű (megközelítőleg), válogatás…..
     Gáz van, babám, mint ahogy Misa éjjel kajáltott is. De mi volt, míg nem volt? A természet törvényei szerint ugye semmi sem vész el, csak átalakul. No már most, ha valaki bukik valamin valamit, mások keresnek. Hasonló a helyzet evvel a gáz-dologgal is. Ezt a nem…..