Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mcc

0 bejegyzést írt és 271 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon védettségi igazolványhoz juthat mindenki, akit beoltottak vagy igazoltan átesett a Covid19 betegségen. A most megjelent kormányrendelet szerint azonban a munkáltató elrendelheti a kötelező oltást minden alkalmazottja számára, aki nem tudja igazolni, hogy ez nála orvosilag…..
Köszi, jól vagyok Az oltóponton fiatal doktornő adta be az injekciót. Nem volt vita köztünk, harmadiknak is Pfizert kértem és azt kaptam.Ugyanis én hallgatok Karikó Katalinra, akit jobb egészségügyi szakembernek tartok, mint Szíjjártó Pétert :-) Márpedig Karikó szerint nem szerencsés az oltások…..
mcc 2021.08.26 15:45:02
@Kovacs Nocraft Jozsefne: A nyájimmunitást a delta hozhatja meg, ha nem védekezünk ellene túlságosan (csak azt védjük, aki belehalhat). A delta lényegében egy gyengített élő vakcina, ráadásul ingyen van és az oltásellenesek is elkaphatják.
mcc 2021.08.26 15:45:02
@Kivlov: Félős az is, aki attól fél, hogy megfertőz másokat esetleg. De tényleg nem kell leállni, hagyni kell a deltát, hogy immunizáljon mindenkit, akinél ez nem túl kockázatos.
Számos olyan eseményt tartunk számon népünk történetében, melyek tévesen rögzültek a köztudatban, holott ezekről már évek, sőt évtizedek óta tudni lehet, hogy alapvető tárgyi tévedéseket tartalmaznak. Az, hogy ezek a tévhitek mégis miért rögzültek rosszul a történelemkönyvekben, arról megoszlanak a…..
mcc 2021.07.26 09:05:50
@Dan da Man: Miért baj, hogy bátran hirdeti? Téged zavar?
mcc 2021.07.26 09:07:37
@Pierr Kardán: Külföldön élőknek nem könnyű ékezetelni, pl. munkahelyi számítógépen nem biztos, hogy egyáltalán válthat billentyűzetet. Van egy barátom, szerinte csak a diszlexiásokat zavarja. Ezt nem tudom.
A holttestek bebalzsamozása és fémkoporsóba helyezése, a szív különtemetése, kopogtatási szertartás - a Habsburgoknak idővel számos különleges temetkezési szokása alakult ki. A császári család temetkezési helyén, a bécsi kapucinuskriptában található koporsók győzelmekről és kudarcokról, szerencsés…..
A sötét anyag kétségkívül a csillagászat egyik legnagyobb rejtélye. Feltételezik, hogy gravitációsan hat a rendes anyagra, de jelenleg még nem tudják, hogy mi az. Létezését azért feltételezik, mert érezteti jelenlétét a galaxisok, köztük a Tejút mozgásában – írja a Business Insider. Az utóbbi…..
mcc 2021.06.22 20:47:14
@HozzászóláSoma Következő: hát nemtom, mikor volt órásmester, 200 éve, még az Ember Tragédiájában van.
Akkor nem lennének anomáliák. Azt mondjuk ugye, hogy kell a sötét anyag, vagy a szomszéd univerzum, hogy beavatkozzon. De miért ne avatkozhatna be a Teremtő-Fenntartó s.k.?
Neked miért szimpibb a visszavonult Teremtő?
Ha valaki folyamatosan igazgat, nem kell aggódni azon, hogy nem tudunk stabil Naprendszert modellezni stb.
Közép- és hosszútávon pont azokkal szúr ki, akiknek segíteni akar, ráadásul tovább torzít egy amúgy is rosszul működő piacot. Bejegyzésünkben elmondjuk, hogy miért várható brutális árnövekedés, miért tolódnak ki a vállalási időpontok és miért hat a program általában is a vevői érdekek ellen.…..
Egy beltéri drónokat fejlesztő vállalat szakértője szerint a technológia előrehaladtával széleskörűen elterjedhetnek a mezőgazdaságban használt miniatűr drónok. ..
Az újságírók (legalábbis ezt tanították, talán még ma is tanítják) alapvetően igyekeznek megvédeni a forrásaikat, amennyire ez a mai világban lehetséges. Vannak azonban olyan esetek, amikor – ha nem is akarattal, de maga az újságíró a nem szándékos információszivárogtatás forrása. ..
mcc 2021.03.19 12:26:04
@snwx: Hát, igazad van, de én az ajtót se zárom éjjel. Amennyi pénzem nekem van, vihetik is akár. Riasztóval, kivonuló ügyelettel, tűzoltókkal együtt égett a házam porig, pont annyira, mint riasztó, kivonuló ügyelet, tűzoltók nélkül. Viszont addig fizettem a riasztóért/távfelügyeletért. Hát nemtom.
mcc 2021.03.19 15:57:06
@snwx: neem, azért fizettek rendessen.

közben megjött az enyim kártya is. emberileg név, útlevélszám, szig, oltás időpontja. A QR egy eeszt-s weboldalra visz, amin pont ugyanez van, csak lassabban.

Szal nemtom, kitegyem áthúzatlanul?
mcc 2021.03.19 16:17:15
@6.Lenin: No. Erre való a postafiók, meg a csomagautomata. Sajnos a számla kiállításánál lesz gond.
A progresszív, fenntartható szemléletű vállalatok már nemcsak a karbonlábnyomuk csökkentésén dolgoznak, hanem olyan módszereket alkalmaznak, melyekkel teljes mértékben kiiktathatják a tevékenységük során keletkező szén-dioxidot. Sőt, egyesek még befektetésekkel is támogatják a klímavédelmi…..
Tagadhatatlan, hogy a legtöbb ember a Star Wars-on keresztül ismerte meg Adam Drivert, ahol az ellentmondás antihőst, Kylo Ren-t alakítja. Mivel sokan nem voltak elégedettek az új trilógiával, az ostor többnyire a színészeken (köztük különösen Driveren) csattant. Aki viszont követi a fiatal színész…..
Ez nem egy Kutyapárt propaganda poszt akar lenni, (habár szimpátiával követem ténykedésüket), csak valami olyan címet akartam adni a mai témának, ami ismerősen cseng az olvasók fülében. Így hát nem lesz szó se örökéletről, se ingyensörről - az utóbbiról pláne nem - az élet meghosszabbításával…..
mcc 2019.07.07 14:40:36
@Szalay Miklós: Az miért baj? (hogy a gazdagok tovább élnek?)
Az egyik szemem sír. Te tudod mit? A másik is. Ránéztem a naptárra, de csak az év első két számára voltam kíváncsi. Igen, sajnos nem 19-cel kezdődött. Pedig ami szombat óta megy a CIB Banknál, az kábé olyan blamázs, amit már a 90-es években is térdig a betonban járva, lógó orral esettanulmányoztak…..
mcc 2019.04.24 15:29:50
Bátorságáért kapott dicséreteket az a modell és korábbi szépségverseny-induló, aki nyíltan tett közkincsé képeket striáiról...
Ne legyen igazunk, de azt vettük észre, hogy az állampárt elkezdte előkészíteni a „Huxitet”...
mcc 2018.12.22 12:46:22
@paraszthajszal: Nem volt népszavazás az EU-csatlakozásról. A NATO-ról volt.
mcc 2018.12.22 14:22:43
@paraszthajszal: Igazad van.
Mind találkoztunk… velük. Van, aki notóriusan késik a meetingekről. Van, akinél ha kifogy a kávé, VÉLETLENÜL se töltene utána. Soha. Van, aki a konyha helyett az asztalánál eszi a gluténmentes ráksziromját 4000 decibellel. Van, aki az open office-ban ejti meg szokásos napközbeni telefonját a…..
Ha legendáriumaik történeti hitelessége alapján kellene sorrendbe tenni a nagy keresztény ünnepeket, akkor kicsit más sorrendet kapnánk, mint a liturgia szerint. Az első az húsvét, ez stimmel, de karácsony és pünkösd helyet cserélne. A karácsonyi történetből a történeti hitelesség alapján elég…..
Az alábbi értelmező szótárból kiderül, hogy nevezik ma az ideglázat, bujakórt, bélpoklosságot és gyermekágyi lázat. Sőt még arra is fény derül, honnan ered a Fene egye meg! szólásunk...
mcc 2018.02.26 00:19:18
A téli olimpia egyik legelképesztőbb jelensége az észak-koreai szurkolócsapat hölgykoszorúja, akik a Kwandong jégcsarnokban, Gangneungban debütáltak hatalmas közönségfigyelem mellett...
mcc 2018.02.21 12:53:35
@Skywatcher: csak annyira agymosottak, amennyire belénk verték a nemzeti sovinizmust, meg éppen verik a migránsellenességet stb. meg akibe, a vallási fanatizmust (vagy a fanatikus ateizmust). Najó, egy kicsit jobban. Nyilván nem szeretnék, ha a családjuknak baja esne otthon.
Van egy viszonylag sima útja Orbán uralma megdöntésének, amely végső esetben rendelkezésére áll az EU-nak -- nemcsak a magyar ügy "kezelésében", hanem az unió egysége érdekében. Nem az egyedi országok (befektetők) tőkemegvonó intézkedésére gondolok, ami természetesen önmagában is súlyos zavarokat…..
mcc 2017.07.29 09:20:14
@444: Én simán nem hiszem, hogy tudnánk Grippent meg Volvot gyártani, mint más 10M-s népek. A hatékonyság, szervezés nem csak pénzkérdés. Hogy mitől tanulnánk meg, azt nem tudom, és ezt nagyobb problémának érzem, mint a pénzhiányt. De ez asszem szubjektív, és nehezebben is mérhető, mint a pénz.
mcc 2017.07.29 09:57:40
@444: Értem, de a gondom ugyanaz. A lego-utánzatok igenis rosszabbak, mint a lego, pici méretkülönbségek vannak. Valójában én nem is hajtanék a felzárkózásra, csak a távolság tartására. Tök jó lenne nekem az osztrákok 15-20 évvel ezelőtti életszínvonala. Sajnos erre sem látok lehetőséget, de lehet, hogy az én szemüvegem torzít, nyelvtechnológiával foglalkozom ugyanis és abban sose érjük utol az angol nyelvűeket, mert sose lesz a magyarra annyi tőke. Sajnos a nemzeti identitás egyre drágább luxus lesz.
Ezúttal kül-Budán, azaz északi irányban folytatom a sorozatot: most azt nézzük meg tehát, hogy az észak-budai agglomerációban és a „hiper népszerű” Szentendrén, valamint félúton Szentendre felé mi a helyzet a telekárakkal. Kérdésünk továbbra is az: a Budapest tábla előtt…..
Anatole France-nak, ifjúkori kedvencemnek van egy novellája, mely arról szól, hogy az idős, megkeseredett egykori júdeai helytartót, Poncius Pilátust – becsületes római nevén: Quintus Pontius Pilatust – felkeresi egyik régi cimborája; beszélgetnek, borozgatnak, előjönnek a júdeai emlékek is, s egy…..
A megtévesztés filozófiája : "Mutassuk meg ami nincs, s rejtsük el ami van!" 1918. Német harckocsik, vesszőből..
mcc 2017.05.04 07:55:32
@Miszter07: horog törölve.
    A tízezres nagyságrendben gyártott T-54/55-ös harckocsik leváltására már a rendszeresítésük idején tervezni kezdték az új típust. A koncepció és az irányvonal hasonló maradt, mint ez elődöknél, csak egy kicsit jobbat akartak mindenből. A T-62-est egy laikus hirtelen alig tudja megkülönböztetni.…..
mcc 2017.04.28 20:25:06
@Anikó Jánosi: Köszi, és ilyen a 70-es években volt a nyugatiaknak? Abból indultunk ki, hogy állítólag be voltak tojva a szovjet hk-któl emiatt.
mcc 2017.04.29 09:02:50
@teddybear01: Köszi, erre voltam kíváncsi. A síkságot is mondták, nem véletlen, hogy aztán Lengyelország milyen fontos lett a NATO- meg EU-bővítéskor.

Amúgy főiskolát nemrég végzett intelligens srácok voltak, de nyilván nekik is ezt mondták. Az is igaz, nem tankosok voltunk, hanem nyulak.

Emlékszem, azt írta az újság, hogy az NSZK hadseregében rendszeresített PSZH letolja a miénket (nem így írta), de a magyar katona lelkesedése vagy mije ezt könnyedén kompenzálja. Ja.