Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bloodymoon

12 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb LEGO® CUUSOO megjelenés a láthatáron: A Shaun of the Dead című – egyébként iszonyú jó és vicces – filmre emlékező kreálmány pár hét alatt összeszedte a szükséges 10.000 szavazatot, azaz némi áttervezést követően minden bizonnyal dobozba kerül és kapható…..
bloodymoon 2012.04.01 16:32:14
 Az MTVA sajtóközleménye elismeri, hogy szakmai hibát vétettek, amikor nem mutatták az Operaház előtt tüntető tömeget az élő bejelentkezésben, de azt mondják csak azért, mert késésben voltak. Biztos nem találtak parkolóhelyet, utána meg keresni az aprót, meg nem működik…..
Hitviták ide vagy oda, minden városba kell ilyen kocsi, és minden gyűjteménybe kell ilyen kerék: |forrás: Brickset| A Friends-lányok lakhelyének magyarításáról szóló szavazásunk/ötletelésünk még mindig tart! Vannak egész jó ötletek, de olyan talán még mindig nincs, ami…..
Sokaknak még ma is furcsán hangzik, hogy a lányok igenis szeretnek legózni. De miért is lenne ez másként? Legfeljebb egy kicsit másként néznek a kockákra, mint mi fiúk, ha egyáltalán. Talán ezt a különbséget tartotta szem előtt a LEGO, amikor előállt a legújabb…..
A Lego cég egy teljesen újszerű ötlettel jött elő 2000-ben. Ez arról szólt, hogy lehetőséget ad a vásárlóknak, hogy könnyedén, saját Stop-motion filmeket gyárthassanak. Ennek a vonalnak egyszerűen a Studios nevet adták. Mi sem lehetett volna nagyobb ajánló, mint hogy maga…..
Bár (kis)lányoknak szánják, 100 százalék, hogy a City-játékosok is vásárolni fogják. Béna babák, de kit érdekel, vannak nekünk normál legóembereink is. Vajon azért most érkezett meg a régi Dino vonal(ak) folytatása, mert Spielberg új őslényes sorozata, a Terra Nova épp…..
Létezik akkora LEGO-kereskedő, akinek a kedvéért (és nyilván: a pénzéért) simán kiad a cég egy speciális készletet. A 3221-es kamion Toys 'R' Us kékbe borult és kapott egy játékboltot maga mellé, hogy legyen értelme a szállításnak. Egy jó kis kockaáruházas készlet…..
A régi készleteknek van egy vitathatatlanul nagyszerű tulajdonsága: a dobozok hátán egykor alternatív útmutatók terültek el, nem pedig a doboz ún. attrakciói. Felelevenítve a múltat, újból bónusz építésekbe kezdtem a hétvégén, most legkedvesebb témám egyik kisebb, de annál…..
bloodymoon 2011.05.29 12:03:32
az útmutató fent van neten: freelegoinstructions.com/free-lego-instructions.php?q=6884
egyébként é néha építettem alternatíválat, de általában nem a doboz alapján
Folytatva a múltba merengést (de nem a vasfüggönyös sorozatot, mert arra csak szerdán, speciális szelektív kiadásként kerítünk sort), a kedvenc rovatomat gyarapítjuk egy újabb képpel. Ezúttal Blodymoon, aki régi és aktív olvasónk – valamint kiváló tumbász!…..
Amikor összeállítottuk a listát, ki hová látogat gyrost kóstolni, Csaba szokás szerint korábban kelt, és kiválogatta magának a sejthetően jobb helyeket. Én pedig, miután nem sokkal később lenyomtam már pár példányt, kétségbeesetten hívtam fel, hogy ez mind átlagos. Erre az…..
Bigyóblog Játék a Bigyóshoppal! 2011.04.04 10:05:00
Megint játszunk, ezúttal a Bigyóshop ajánlott fel néhány szuper ajándékot. A kérdés nagyon egyszerű. Melyik bigyóshopos termék tetszik a legjobban és miért (bármelyiket választhatod a bolt kínálatából). Kommenteld (és linkeld) ide és máris esélyes vagy a három ajándék…..
Bár a  nyáron megjelenő újabb, immár 2. Creator-ház nem az 1920-as évek brit épületeit idézi, a csengő-kocka mindenképpen az egyik legcsalogatóbb eleme lehet a készletnek. Az alapmodellben megtalálható a már-már kicsit unalmasnak tűnő kerti sütöde, teljesül viszont két,…..
Körülbelül olyan alázattal ragadok billentyűzetet most, mint Ross Geller fogpiszkálót, mikor egy majdnem sértetlen Tyrannosaurus Rexet készül kiásni. Én titkon mindig is legendaként tartottam nyilván ezt a készletet, de mióta kiderült, hogy nem vagyok egyedül ezzel a…..
Végül az információért folytatott duzzogásunk csak elérte a célját. Ha nem is az építőktől, de a szervezésben közreműködő csapattól minden kérdésünkre megkaptuk a választ, így végre tudjuk, miről is szól pontosan a nagy Gagarin-építés:470 ezer elemből rakják ki…..
bloodymoon 2011.03.16 20:45:35
Az elmúlt hetekben minden a Watsonnal volt tele: az IBM szuperszámítógépe egy háromnapos Jeopardy-maratonon legyőzte ember kihívóit (később aztán kiderült, hogy ő sem verhetetlen). Az esemény miatt megint felkapta a mainstream sajtó a mesterségesintelligencia-kutatásokat, a New…..
Ma azokról az emberekről szeretnék írni, akik nem merik vállalni saját magukat.Tudniillik takarítás közben Nőstény talált egy régi CD-t, amin jómagam, és néhány akkori barátom volt fénykép formájában fellelhető. Úgy gondoltam, nosztalgiázzunk kicsit, így albumba rendeztem…..
Volt már itt történelmi visszatekintés mindenféle témában: nosztalgiázólag rendőrségről, vendégeskedőleg kamionokról, vitatkozólag autókról, tanulmányozólag állatokról. Úgy gondoltam hát, hogy akkor én meg kiszúrom magamnak az energetika témáját, és…..
bloodymoon 2011.02.20 12:22:59
jó összefoglaló, de nekem hiányzott 1 készlet: www.brickset.com/detail/?Set=5898-1 tudom, hogy nem town/city és nem is teljesértékű, és valószínűleg csak azért hiányzik mert ez volt az első újkori készletem, de szerintem simán hozza a régi kicsik színvonalát és a benne levű sportautó az utóbbi évek legjobb LEGO kocsija
bloodymoon 2011.02.20 21:49:37
Amikor kitaláltam, hogy lesz egy posztom a fenti címmel – mert bevallom, engem a legó, mint a (pop-)kultúra része nagyságrendekkel jobban érdekel, mint bármely snot, moc, stud, plate, slope, meg az összes számomra érthetetlen bennfenntes tolvajnyelvi kifejezés – azt gondoltam…..
A Totalcaron és itt a Kockablogon láttam a posztot, ahol Lego kamionokról volt szó. Ott találtam meg a 621-es Shelles nyergesvontatót (1970) és eszembe jutott, hogy ezt én is meg tudnám csinálni, mert van dögivel anyagom a hetvenes évek legelejéről. Arról nem is beszélve, hogy…..
bloodymoon 2011.02.13 08:43:01
"Bár már beállítottuk a műsorvándorlás világcsúcsát, reméljük végre otthont találunk a Viasat3-on, amelynek szellemisége közel áll hozzánk"- nyilatkozta Kapitány Iván, az improvizációs műsor producere azon a sajtóreggelin, amin bejelentették, tavasztól az MTV, a…..
Rövid LEGO zoológiai evolúciós áttekintésünk lezárásában körülnézünk a háztáji földművelés világában és rövid jóslatokba is bocsátkozunk. VI. fejezet: A ház körül Mi a közös a csatornákban, Roxfort tantermeiben és a Castle katakombáiban? A rágcsálók. Nevezzük…..
8,9 millió nézővel a nagy network tévék sorozatai közül nem egy elégedett lenne, kábelen pedig kifejezetten kiugrónak számító adat az, amit a Jersey Shore nevű MTV-reality harmadik évada produkál. Az egykori zenetévé pedig nem csinált semmi különöset, csak a mai fiatalság…..
Újra és újra visszatérő helyzet (különösen mostanában) a blogon, amikor e-mailben, kommentben olyan készletkről küldtök képeket, linkeket, amelyek még nem jelentek meg, sőt, hivatalosan még csak nem is ismerhetők. Ezeket a képeket aztán általában mi jól nem teszük ki a…..
Rövid LEGO zoológiai evolúciós áttekintésünk szükségszerűen (vagy méginkább a saját elhatározásom és érdeklődési köröm folytán) kizárólag a minifig léptékű, nem (vagy csak félig-meddig) fantáziaszülte, nem kihalt, és nem kockákból épített lényekre korlátozódik.…..