Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Óramutató

107 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A honvédelmi tárca kiemelt rendezvényként ismételten megrendezi a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutatót 2010. augusztus 07-08-án a kecskeméti Repülőbázison. Az alábbi országok kaptak meghívást a repülőnapra:JelölésekMeghívott országokRészvételi…..
Az összesen hat részből álló sorozatban elsősorban az órák iránti szeretetüket csak nemrég felfedezetteknek szeretnénk kapaszkodót nyújtani, ugyanakkor azért reméljük, hogy a már hosszabb ideje szerelmeseknek is esetleg tudunk újat mondani.Rögtön az elején szeretnénk…..
Ha maga az órakészítés nem is feltétlenül Svájcból ered, hazájának azonban mindenféleképpen az alpesi országot tekinthetjük. Közismert, hogy az ország ma többnyelvű, és természetesen a múltban is az volt, az egyes népcsoportok (ha egyáltalán lehet még erről beszélni)…..
Óramutató.hu A zöld IWC 2009.05.29 11:00:00
Az IWC és az Adventure Ecology együttműködéséről a schaffhauseni manufaktúra - ahogy ez az óraiparban szokás - egy limitált példányszámú sorozattal emlékezik meg. A tudósokból, tengerészekből, művészekből és kalandorokból álló expedíció egy kizárólag műanyag…..
A Blancpain számára a 2009-es év két új, saját készítésű kaliber bevezetéséről lesz emlékezetes. Az egyik ezek közül a második időzóna kijelzésére is képes automatikus felhúzású 5215 kaliber. Ezt egy olyan búvárórába építik, amely az Atlanti-óceán mindkét partján…..
Csontvázasított vagy szkeletírozott órának azt az órát nevezzük, amely órának szerkezetét alkotó elemeket áttörték, és a lehető legtöbb „feleslegesnek” ítélt fémfelületet eltávolították, majd a maradék felületeket aprólékos munkával díszítették. A…..
A márka alapítójának (Sotirio Bulgari) neve nyomán elnevezett Bulgari Sotirio kollekció egy újabb remek darabbal bővült. A Sotirio Bulgari Date Retrograde órában kifinomult precizitással egyesül a hagyományos és modern stílusvilág, melynek eredménye egy ízléses és előkelő…..
Az Ulysse Nardin újdonsága egy olyan asztali óra, melyben a központi szerepet a földgömb kapta. Az óra különlegessége, hogy a Föld bármelyik pontjához viszonyítva mindig pontosan mutatja a Nap, a Hold és egyes csillagok helyzetét. Magát a földet egy átlátszó statikus üveggömb…..
A brit Alfred Dunhill márka felkérésére a Jaeger-LeCoultre túlzás nélkül öröknek tekinthető Atmos óráját - külsejében a megrendelő igényeihez igazítva - 28 példányban készítette el. Ha valami igazán közel áll a perpetuum mobiléhez, akkor az az Atmos, hiszen energiáját a…..
A regulátor elrendezést a karórákra átültető müncheni Chronoswiss Chronoscope modelljének egy továbbgondolt változata a Chronoscope CM. Az egynyomógombos kronográf nevében a CM a „Compteur Minutes” rövidítése, jelezvén, hogy az eredeti Chronoscope-hoz képest a CM…..
Óramutató.hu Kerámia az IWC-nél 2009.05.19 16:28:00
Egyre jobban elterjed az órakészítés világában a kerámia alkalmazása. Leggyakrabban a lünettát, a kronográf nyomógombjait, illetve az óra tokját szokták ebből az anyagból készíteni, ami karcállóbb, mint az acél, az arany vagy éppen a titán. Számos márka alkalmazza már a…..
Akik először pillantják meg az MB&F Horological Machine No3 névre keresztelt karórát, azoknak tekintete szinte biztosan hosszabb ideig fog rajta időzni. Vagy azért, hogy kíváncsiságukat kielégítsék, vagy azért, mert a döbbenettől még a tekintetüket sem tudják mozdítani. És…..
A Vallée de Joux-ban lévő manufaktúránál mindig kiemelt figyelmet szenteltek a különböző díszítő eljárásoknak, mint például a zománcozásnak, a gravírozásnak és a drágakövek használatának. Az igen nagy tapasztalatot és részletes szaktudást követelő eljárások…..
2009-ben a Baume&Mercier négy új, teljes egészében acélból készült órát mutatott be, melyek mind a híres Classima Executives kollekciót gazdagítják. A kiegyensúlyozottságot és eleganciát magukban hordozó modellek mindegyikében visszaköszön az órakészítés hagyománya és…..
Az egymutatós óráival éppen egy évtizeddel ezelőtt megjelent, és ezekkel a modellekkel irányzatot teremtő MeisterSinger az idén Bázelben a regulátor Singolator mellett, a Granmatikot mutatta be. Míg az előbbi a hagyományos regulátor elrendezés megújításával tűnik ki, addig az…..
A tavalyi Baselworld egyik tündöklő csillaga volt, ám akkor még csak tanulmányként dobogtatta meg a sportkronográfok rajongóinak szívét. Idén tavasztól azonban bárki szert tehet az időközben számos elismeréssel és díjjal kitüntetett TAG Heuer Grand Carrera Calibre 36 RS Caliper…..
Az Oris jellegzetes és egyedi megjelenésű, 42.7 mm átmérőjű tokkal készített BC4 Flight Timer órája nyerte meg a Red Dot Design Award 2009 díjat a Product Design kategóriában. Napjainkban ez a legjelentősebb és legelismertebb nemzetközi formatervezési díj, amit a…..
A Jaeger-LeCoultre óramanufaktúra Master Compressor Diving Lady kollekciójának 2007-es megjelenése bizonyította, hogy egy karóra kifinomult esztétikai megjelenése nem zárja ki azt, hogy az óra erősebb igénybevételnek is ellenálljon. A sportos hölgyek egyik kedvence lehet a…..
Meglehetősen nagy elvárásoknak kell megfelelnie az Omega legújabb búvárórájának, a Seamaster Ploprof 1200M-nek. (A Ploprof a francia Plongeur Professionelből, professzionális búvár(óra) alkotott mozaikszó.) Az óra ugyanis az 1970-ben bemutatott és azóta ugyancsak kedvelt és…..
Tény, hogy nem mai darab, hiszen már vagy jó három éve kapható, de ez azt is jelenti, hogy érdemi tapasztalatokra alapozva lehet beszámolni az IWC ismert pilótaórájáról, a Grosse Fliegeruhrról (Big Pilotról). Az első, ami mindenkinek elsőre szembetűnik, az az óra puszta mérete:…..
A genfi székhelyű Vacheron Constantin idén két új Overseas modellt jelentetett meg: az Automatic-ot és az Automatic Chronograph-t. Az órák készítése során kiemelt jelentőséget tulajdonítottak a szürke különböző, kifinomultságot sugalló árnyalatainak, ahogy ezt a számlap,…..
A DeWitt márka mindig is a különleges időmérő eszközeiről volt híres, így a genfi óramanufaktúra szakemberei is ezt az irányvonalat tartják szem előtt óráik elkészítése során. Ennek újabb bizonyítéka a Répétition Minutes Tourbillon GMT Antipode, ami műszaki és esztétikai…..
A Jaquet Droz újdonsága, a Hommage Londres 1774 kollekcióba tartozó L’Origine Email, műszaki megoldásai révén hű a nevéhez. A La chaux-de-fondi manufaktúra legújabb gyöngyszeme ez az óra, melynek zománcozott számlapját a híres “grand feu” eljárással…..
Óramutató.hu Bentley Motors Speed 2009.04.24 12:00:00
Válság ide, válság oda, az nem fordulhat elő, hogy a Breitling a sajátján kívül ne bővítse a Breitling for Bentley kollekcióját. A Bentley Motors Speed pedig sok szempontból tesz eleget mind a Breitling, mind a Bentley név megkövetelte elvárásoknak, egyszerre kifinomult és…..
A Louis Moinet Tempograph több szempontból is páratlan óra. Elég, ha csak az egyedülálló műszaki megoldásokról beszélünk, vagy arról a tényről, hogy ez az első olyan karóra, amelynél a retrográd másodpercmutató mozgásáért felelős szerkezetet a számlap felöl is…..