Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Santolunes

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A politikus politizál, a tüntető tüntet, a cenzor pedig cenzorkodik - bizonyos értelemben mindenki joggal teszi a dolgát, amíg kibírhatatlan sérelem nem éri a köz ügyét. Így március 15-e után sokan kardot rántanának a médiatörvény ellenében és vice versa, ha lenne…..
Santolunes 2011.04.16 08:26:20
A blogunk olvasói által megszokott kedélyes, tréfálkozó hangnem ideiglenesen (vagy ahogy a tévé- és rádiókommentátorok jelentős hányada mondja: ideglenesen) felfüggesztetik. Az ok: ebben a posztban a kijevi Csernobil Múzeumban tett látogatásom felelevenítése lesz a téma.…..
Ma van 65 éve annak, hogy megkezdődött a II. világháború legnagyobb ejtőernyős hadművelete. Mivel ezen a blogon fel sem tételezem, hogy van olyan olvasónk, akinek "A híd túl messze van" kimaradt volna az életéből akár könyv, akár film formájában, ezért ez a poszt nem annyira a harcokat kívánja…..
Santolunes 2010.10.27 22:41:25
A jómúltkori kínzó kérdés kapcsán szó esett a római légiókról is. Mivel a téma amúgy is érdekes (engem legalábbis régóta és nagyon érdekel), azt gondoltam, egy posztot megér; már csak azért is, mert a Colosseum környékén folyamatosan grasszálnak műkedvelő…..
Santolunes 2010.10.27 18:04:22
@Nebameg:Nálunk a szalonna meg szancsi.
;-)
A 8. század végén földindulásszerű változás indult el egész Európában. A vikingek kimozdultak a skandináv területeikről és a korábbiakhoz képest gyökeresen új módszereket alkalmaztak. A forrásokban ebben az időszakban már elkülöníthetők a norvégok, a dánok és a svédek. Az első kettő működési tere…..
A címben szereplő ír (gaeilge) szó archaikusabb formája a szélesebb körben elterjedt bricfeasta-nak, ami simán reggelinek fordítandó. Tudjuk, hogy egy dublini szállodában szervírozott kaja sohasem fogja megközelíteni teszem azt egy Mayo megyei falusi panzióban felszolgált csodát…..
Santolunes 2010.09.12 10:57:35
@tiboru: na itt estem le a székről
Ígértem, hogy beszámolok a Jax-i kereskedelmi kamara elnökénél tartott kerti partiról. Egész ottlétünk alatt nagyon vigyáztak ránk és tényleg rengeteg információt kaptunk, eligazítottak, minden alaposan elmagyaráztak - és ez bizony sokszor megkönnyítette az életünket. A…..
Santolunes 2010.09.12 10:28:29
@tiboru: Na meg az okos tekintetükről, magas homlokukról, kiemelkedő IQ-jukról, daliás termetükről, stb.:mintha magamat látnám.;-)
Tőlünk teljességgel idegen, roppant igazságtalan módon hosszú-hosszú idő óta megfosztottuk olvasóinkat a híres temesváriak sorozatunk további szereplőitől, pedig annyi van belőlük, hogy - ahogyan azt láttuk -, ha nagyon muszáj, még Budapestnek vagy Hollywoodnak  is jut…..
Santolunes 2010.09.12 09:40:41
Egyik barátom kért meg arra, hogy promotáljam új, hamarosan induló blogját. Mivel hellyel-közzel ismerem az elkövetőt, túlságosan nagy kapacitálásra nem volt szükségem. Nem is marad más feladatom, mint átadni a terepet (és a szót) neki. Ja: a cucc holnap  (2010. január…..
Santolunes 2010.09.07 12:31:45
A kanadai zászló nem szorul különösebb bemutatásra. A juharlevél informálisan már az 1700-as évek elején felbukkant tartományi szimbólumként, s ezt a 11 csúcsos vörös változatát középponti elemként tartalmazó nemzeti lobogót először 1965-ben vonták fel az ottawai…..
Santolunes 2010.09.02 09:01:39
@csurtus:Esetleg nem lehet ezt a ragacsot desztilálni,hátha sikerülne valami jó kis gugolós v. kerítésszaggató nedűt összehozni belőle, csak népszerűbb lenne?!

És ha Jávor=Jermann,akkor
Juhar=........?
a megfejtéseket kérjük a szerkesztőségbe...
Mai rövid posztunkban (mintegy azerbajdzsáni előételként) röpke kiegészítést eszközlünk a Tiborublog nagysikerű Sorge-trilógiájához. Aki nem tudná: a második világháború egyik legsikeresebb hírszerzője, a szovjet színekben játszó, német újságírói fedéssel dolgozó,…..
Santolunes 2010.08.28 13:17:19
@StopSzmog: Ággyon+az Isten,majd megölt a kiváncsiság.
Nemzeti mítoszaink sorában előkelő helyet foglal el váraink Habsburgok által történt módszeres fölrobbantásának a sorozata. Mindenki, aki valaha is járt iskolába azt tanulta, hogy a lakóhelye határában álló vár nem más, mind a Habsburgok tudatos rombolásának szomorú…..
Santolunes 2010.08.23 12:53:29
@Balangó: :)
Az elmúlt két és fél évezred során kelták, gallok, rómaiak, vizigótok, majd a muzulmánok, az okcitánok, illetve hát a franciák uralták Carcassone környékét. Nem, furcsamód a miénk (eddig) még nem volt, még egy rövid időre sem. Ez a dél-francia kisváros két, egykor igen…..
Ahogyan azt tapasztalhattátok, blogunk az ismeretterjesztés, a szórakoztatás és a közszolgálatiság hármas béklyójában vergődik. Úgy gondoljuk, most induló minisorozatunk a romániai közúti közlekedésről mindhárom elvárásnak maradéktalanul megfelel. Május végén abban a…..
Viki bácsi gasztrohistóriai posztot rittyentett az egyik legtriviálisabb étel-alapanyagunkból, a burgonyából. Ha tudni szeretnéd például, honnan és hogyan érkezett a krumplipaprikás vagy a krumplistészta lényege, és hogyan szabadulhatsz meg a szemölcseidtől (a szexuális vágy…..
Santolunes 2010.07.28 14:47:49
Ajánlom ezen írást Némedi Lacinak, aki megismertetett a mondással, miszerint a kutatást befejezni nem lehet, csak annak aktuális állását lehet összefoglalni. Tanga, 1914. november 4. Reggelre körülbelül végzett a flotta az aknamentesítéssel, s így tisztázták, hogy a B…..
A kr.u. 1-ben megkötött egyezmény a két hatalom között felosztotta az érdekszférákat. Azonban, stratégiailag inkább a perzsákat sújtotta: Örményország római klienskirályság lett, amelyben bár nem állomásoztak legiók, és nem volt közvetlen irányítás, csak a Róma által…..
Ajánlom ezen írást Némedi Lacinak, aki megismertetett a mondással, miszerint a kutatást befejezni nem lehet, csak annak aktuális állását lehet összefoglalni.   Erőgyűjtés   A háború első két hónapjában kisebb…..
Santolunes 2010.04.16 21:17:04
Santolunes 2010.04.19 12:38:35
@sierrahun: Már alig vár-rom.:-(