Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stomi

0 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jönnek a tudálékos kommentelők, akik szerint, ha én azt akarom, hogy egy hajléktalan n fagyjon meg, ne adj isten tudjon munkát vállalni, akkor én fogadjam be magamhoz. Egyrészt ezt nem tudom megtenni a 40 négyzetméteres albérletemben, másrészt pedig ez nem az én dolgom. Ez az állam…..
Stomi 2013.01.21 21:47:03
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: "Tudod, hogy miért nem jut pénz az általad felsorolt intézkedésekre?
"
Az a baj, hogy már magát a problémát sem azonosítod. Már a kérdéseket sem érted. Miért kell azonnal pártpolitizálni szociális, gazdasági kérdésekben? Meddig feljődik még a paranoia?
Az általad felvetett kérdés miért gondolod, hogy tisztára mossa focira költött milliárdokat, az offshore hátterű vakcinagyártó, közgép stb. százmilliárdokat? A bekebelezett játékautómata ipart? A téma a kormány és a nép viszonya lenne. Kit érdekel melyik oldal nyúz éppen? Mit számít, hogy hitelt vettünk fel, vagy ezer csomagban szedik be tőlünk? Tényleg érdel még valakit, hogy narancs, vagy piros, vagy akármilyen színű a hurok rajtunk?
Ebben a bejegyzésben gyűjtöm össze az életünket befolyásoló aktuális hazugságokat, amelyek éltetői vagy kiindulópontjai további hazugságoknak, manipulációnak, bűntényeknek vagy egyszerű baromságoknak. 1. Az állam jó gazda. Minden, ami állami, az a közjót szolgálja,…..
Stomi 2012.12.28 16:17:24
@roli101: A helyzet az, hogy nem elég a törvényeket megteremteni. Még fontosabb azok betartatása. És amíg ez nem valósul meg (mert most nem sajnos), addig az állam sajna jobb gazda. Az állami cégek vezetői élveznek némi kiváltságot talán, de a piaci cégek vezetői, ha tehetik kizsákmányolnak mindenkit. Ez maga a cél ugyanis. A magán cég tulajdonosának milliói, milliárdjai honnan van? Bizony többnyire elvette valahonnan.
Stomi 2012.12.29 10:30:28
@penumbra1984:
Bizonyos tekintetben természetesen igazad van, de alapvetően összekevered a pártpolitikát és a vitánk lényegét az állam és piaci cégek tekintetében. Az általad említett BKV a legjobb példa. Nem a BKV, hanem a politikusok loptak. És ha már említed a Kádár korszakot. Nem az a korosztály vagyok, nem vagyok elkényelmesedve. Az mindenesetre biztos, hogy anno "kis" előnyök taroztak a párttisztviselőkhöz pl. az M7 autópályá építésnél kilopott kis építőanyag a vízparti házhoz. Vagy ahogy írtad telefonvonal, autó 1 éven belül stb. Manapság ellopják az egész autópályát. Offshore cégekben milliárdok távoztak és távoznak, komplett iparágakat, mondhatni az egész országot eladták a fejünk fölött.
Visszatérve a piacra. 10 ismerősből 1 van bejelentve teljes bérrel. 10 cégből 1-2 van meg évekig, a többi be van buktatva. Nincs sok cég az országban, ahol nem fiktív számlákkal veszik ki a nyereséget, nem pedig társasági adózás után, vagy rendesen SZJA-val. Szerintem nagyon lelkes vagy, de még nem láttál sokmindent. :) Van ország ahol ez jól működik, itt még sajnos nem.
Azért elég nagy lehet a baj, hogy ha a miniszterelnöknek még karácsony előtt muszáj interjút adnia Hajdú Péternek. Pedig nagy a rohanás, ott a költségvetés, a felsőoktatás átalakítása, a közüzemi díjak ellen harc, meg a diáktüntetések. És valakinek el kell menni még négy…..
Stomi 2012.12.24 20:01:34
@pet77:
Így van. Milliárdos megrendelések jönnek állami cégektől a médiába, és ügye nem mehet minden pénz a hír tv-nek, lehet miből szemezgetni.
Ezért vállalta a TV2.
Remek munkát végzett az orvoscsoport, az új keblek feszesek, gömbölyűek, abszolút szimmetrikusak, mindenki megnézi őket, de messzire ordít róluk, hogy nem valódiak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Stomi 2012.12.20 15:36:27
@Blindmouse: "Legvégén ott dobtam le a láncot hogy az ülés alól egy hangszóróból jön a hang?"
Szerintem nincs ott hangszóró, csak csövön bevezetett hang. Régen mi volt más? Nem tettek a motortérbe annyi hangszigetelést, és így jött a hang. Most minden mást kiszűrnek, csak a szívóhang jön be. Ez meg volt a régi St-ben is. :)
És milyen jó is az.
Ahol már hangszóróból jön, az már tényleg műanyag hang.
Stomi 2012.12.20 15:43:34
@visszakettopadlogaz:
"ha jol csalodom a focus II ben nem 5hengeres volt a motor? 2500ccm/5henger+turbo?"
Pedig a Volvo T5 mocija, soros 5 henger, 2.5l, 20 szelep, változó szelepvezérlés. A Volvo moci átprogramozásával, lendkerék könnyítéssel kicsit pörgösebbé tették.
Pont az 5 henger a csodafegyver. Spéci már-már boxer motoros hang. És az is húz bármely fordulattól. Ja, és tuningolható bármeddig hiszen nics kihegyezve gyárilag :) Az RS-ben már inkább.
Stomi 2012.12.21 20:59:28
@Blindmouse: Látom fogékony vagy a marketingre. :) A sound symposert lefordítanám neked magyarra. Műanyag cső. Ilyen van és ilyen néven a St II.-ben is. Igaz, ott van más hang is.
A Postán kívül kinek jó a sárga csekk? Mindig kitör a parasztlázadás, ha egy-egy szolgáltató fölszámolja költségeit azoknak, akik sárga csekken, a postán fizetik be a szolgáltatási díjakat. Pedig ha ingyenes marad a sárga csekk, akkor helyettük is fizetnek azok, akik utalnak,…..
Stomi 2012.10.15 20:15:02
@Lesből Támadó Szárítókötél:
Elhiszem, hogy neked ez így jó, de legtöbbünknek nem. Havi 1x 10 perc a postán tized annyi idő, mint állandóan a neten lógni. Persze a bank pont akkor karbantart ha épp lenne időm. Alig várom, hogy letegyem a laptopot, és a rohadt mobilt. Lassan inkább minden nap sétálnék egyet a postára úgy menekülök sokad magammal az elektronikus szaroktól. Bizony a kézban fogható papír az igazi és a kontroll maga. És nem érdekel mennyibe kerül. A nyugalmam megér havi pár százast.
Naiv ügyfél visszamenekült Írországba, és azóta sem érti, hogyan kerülhetett 345 ezer forintba 5 hónap fűtés egy 60 nm-es panellakásban: Tavaly 5 év külföldi száműzetés után volt "szerencsém" otthon letelepedni próbálni, de 5 hónap után feladtuk a feleségemmel és…..
Stomi 2012.08.29 18:23:44
@Seligsohn: Lehet hogy kevés a kompenzáció, de illendő a külső falat komoly szigeteléssel ellátni. Ilyen esetben valóban kevés kompenzáció szükséges. Nekünk nincs szigetelve, de még így sem hideg a külső fal nagyon.
Inkább a Ny-i fekvésű külső fal lehet hidegebb.
Naiv ügyfél hiába kérte, hogy a csomagját óvatosan kezeljék, mert törékeny. Cserébe megállapították, hogy nem is kérte, úgyhogy kártérítést sem fizet a Posta: Kb. egy hónapja küldtek nekem egy mikrohullámú sütőt. A szállítás lebonyolítására az MPL Vaterafutár…..
Stomi 2012.08.14 16:43:29
@vape: "Ez azt jelenti, hogy ha egy csomagon nincs ott a "törékeny" jelzés, akkor nyugodtan focizhatnak is vele? Ez milyen szolgáltatás már? "
Miért? A százezres nagyságrendű repülőjegy, meg illeték esetén milyen? Ott aztán kap a csomag rendesen. Ez egy ilyen szakma. Amit én csomagolok (papírral hungarocellel kitömve) azzal sosem volt még baj. A postás fog vigyázni havi 60-ért?
Michael Knight Mekk Elekek 2012.08.14 13:58:53
Történt pedig, hogy Matolcsy György IQ-vizsgálatra ment. A vizsgálatot követően kérdezte tőle a miniszterelnök, hogy mégis mi lett az eredmény. Mire Matolcsy: "Hál' istennek, negatív..."Nem is értem, miért jutott eszembe ez a vicc-átirat éppen ma, amikor napvilágot láttak a…..
Stomi 2012.08.14 16:32:53
@ob.szerver: "Mindenki tudta, vagy tudhatná, hogy az erdőből kijönni ugyanannyi ideig tart, mint bemenni."
És körbe járni a kerek erdőben, :)
Stomi 2012.08.14 16:34:48
@productmanager: "problémákat jól azonosítja a Fidesz "
És én is. Ez idáig könnyen megy mindenkinek. Csak az, hogy hírdeti az igét az a demagógia. Nem valós megoldásokat csinálnak, ezt ők is tudják pontosan. Tömik a zsákokat és rakják be az embereiket a cégekbe, építik a jövőjüket. (pl. akkor kapsz állami megrendelést ha tulajdonostársnak beveszed a cégedbe az általunk megnevezett személyt tipusú öngondoskodás)
Stomi 2012.08.14 16:38:36
@Laciii: szerintem nem mi mondjuk meg, hogy mikor fizetjük, és hogy.....
Az elmúlt napokban rengeteg írás foglalkozott a témával, azonban a cikkek többsége megmaradt a kötelező jobb-bal érvelés mentén. Kormányközeli vélemények szerint szükség van az intézményre, hogy a választási csalások könnyebben megelőzhetőek legyenek, míg az ellenzékiek…..
Örök "hálás" téma a vasárnap esti csúcs az M7-es autópályán. Most nem feltétlen az autósok viselkedése késztette Pétert levélírásra, hanem hogy a rendőrök ilyenkor is kameráznak. Én is láttam már reggeli dugóban traffipaxos autót. Mérjenek, legfeljebb nem lesz bevétel.…..
Elolvashattuk Jakab Andor blogjában: megjöttek az első, telefonadót is tartalmazó távközlési számlák. Eloszlott a kétely: igen, átterhelik a szolgáltatók a fogyasztókra. És igen, a telefonadót is terheli ÁFA. Ennél is érdekesebb azonban, hogy míg a törvény úgy szól, hogy…..
Stomi 2012.08.04 21:46:58
@Squid: Nem értem hogy jön ide a Fidesz. Te autókról is fideszezéssel beszélgetsz?
A 4. szolgáltató állami irányítású. Ezzel lehet élni és lehet visszaélni. Visszaélni viszont csak úgy ha előtte komoly előfizetői tábort szereznek. Ahhoz bizony alacsony árak jó szolgáltatások kellenek, tehát nehezen beszélnek össze majd a piaci hármak.
Stomi 2012.08.05 09:59:12
@Ppix: Most már nagyon össze-vissza beszélsz. :)
Nyugi.
Hiába lovagolsz a szavakon. Mindenki tudja, hogy a mobil cég fizeti be az adót, de annak áthárítási jogos is. De a 2 Ft azért lett kitalálva, hogy aki jobban fogyaszt, többet fizet (lásd Áfa), tehát aki akarja visszafogja a fogyasztását. De nem tehetem, ha havi díjjas az emelés.
Vagy szándékosan nem érted, vagy tényleg nem, de akkor minek is oktatsz?
Stomi 2012.08.05 10:18:06
@Csigataposó: Az a baj, hogy versenypiacról csak kisebb környezetben beszélhetünk. (sarki fűszeres) Globálisan nem. Legalább is azóta, mióta a multinacionális, internacionális vállalatoka a kormányok fölött állnak, és komoly befolyással bírnak. Báb államok vannak hatalmon pénzemberek alatt. Hol is itt a piac? Magyarországon ez a rendszerváltás óta kifejezetten igaz. Most nyílik majd a Posta piac, láthatjuk majd hogyan jön ki a posta törvény. Most kiderül, hogy védjük a szolgáltatót és munkahelyeket, vagy a nyugati lobbi már mindent vitt.
Néhány hete már téma volt, hogy útépítések befejeztével egész hosszú szakaszokon nem távolítják el rögtön a sebességkorlátozó táblákat, és ez jó terep lehet a rendőröknek pénzszedésre. Ezúttal Gab. kissé ingerült (azt hiszem, jogosan) levele landolt nálunk, mivel…..
Stomi 2012.08.03 13:25:56
@Stohl András: "MÉ NEM MEHETEK MINDENHOL 150-el" fajtából"
Nem akarlak bántani, de ez a fajta nem létezik. 24 éve vezetek, van gyorshajtó, de amit írsz olyan nincs. Úgy is hangzik mint amitől este félsz az ágyadban, a mumus. Nos jelzem olyan sincs.
Stomi 2012.08.04 10:37:14
@Windchill: Már az is baj ha villogunk egymásnak, hogy mérnek? Az egymással törődés ezerszer fontosabb,mint a hülye, ész nélküli szabálykövetés. Kövesd a szabályokat megfontolás, józan ész nélkül. Kapsz egy sorozatszámot a homlokodra és várj egy széken amíg nem szólítanaik. Úram Isten, milyen világot akarsz?
Stomi 2012.08.04 10:42:05
@TheElf:" Végül a pénzbehajtásról: Ezek a szabálysértések, a környezetszennyezés, az üdülőöveteben lévő forgalom (árt az idegenforgalomnak), a balesetek (egészségügy költségei, kieső munkaerő, stb), stb. az országnak, a gazdaságnak hatalmas károkat okoznak. Azt mondani, hogy ezeket a károkat fizessék ki kamatostól a gyorshajtók, szabályszegők indokolt."
Tejlesen igazad van. A politikai elit rablását, a kisebbségi bűnözők károkozását, a vállalkozók adócsalását, szóval mindent fizessenek azok, akik a 60-as táblánál 80-al mentek. Te is ott tartasz, ahol egykét népszerűségre törekvő politikus. Mindenért a "gyilkos" sebességtúllépő a felelős. A fát látod, az erdőt nagyon nem, hidd el.
Vajon kubai típusú unorthodox kommunizmusra készül a 100% Magyar Posta, amikor vegyesbolttá alakul? Vagy felfedeztek egy népcsoportot, akik kizárólag a Postára járnak, oda viszont naponta? Zsolt szerint a kiskereskedelem az alapszolgáltatás rovására megy, ami ugye alapból hátrányos…..
kukamanó Az új Dodge Viper SRT 2012.07.21 13:21:00
Kinézetét illetően mindenben a hagyományokat idézi, de az eleje mintha nem lenne olyan viper-szerűen mérges, és dinamikus, mint korábban. Hiába a haragosra húzott hűtőrács, összességében inkább úgy néz ki, mint egy diónyi aggyal rendelkező verőember a helyi diszkóban, semmint…..
"Bámulatra méltó hatása van a szemérmetlen és kitartó hazudozásnak" (Thomas Jefferson) A Fidesz legnagyobb hibája hogy teljesen és tökéletesen idiótának nézi a választókat. Még konkrétabban: agyhalott zombiknak. Ülnek a HírTv előtt, (A Fidesz így képzeli) nyitva a szájuk,…..
Stomi 2012.07.14 10:11:21
@Yeto: Idő kell az embereknek, mire átlátnak a kommunikációs maszlagon. Nem véletlen, ahol a média (nálunk ráadásul az igzságszolgáltatás is) ott a hatalom.
Stomi 2012.07.14 15:57:21
@irógép: "Persze nekem sem tetszik, hogy egy ennyi párt közeli cég a Közgép. De legalább itt itthon marad a pénz, és mondom megin aztért teljesen hiteltelen a ballilb oldal pofázása"
Az offshore tulajdonú Közgépről beszélsz, hogy itthon marad a pénz? Jajjj. Ez fájt.
  Alapítottam egy kft.-t. Életem első saját cége. Próbáltam mindent a legjobb tudásom és vállalkozó ismerőseim tapasztalata szerint tenni. Találtam profi könyvelőt, ügyvédet, és amennyire tudtam, szépen átrágtam magam az értelmetlen szövegeken és számokon. Majd békésen…..
Stomi 2012.07.11 21:25:20
@Alikam:
"a Posta csak arra vállal garanciát, hogy az ilyen küldemények 95%-a megérkezik a címzetthez! Amit állítólag természetesen valami kurva független szervezet ellenőriz."
Nagyon nagy butaságot írtál. 95%-ban vállalják kb. a 3 napon belüli kézbesítést. Ezrelékekben mérhető a hibás. Nem tudom a pontos számokat, de nagyságrendekkel tévedsz. Au EU legjobbjai között van a Magyar Posta. Ez azt jelenti, hogy lehet panaszod, sajnálatos, nem mondom hogy így jó, de ilyen a világon minden posta. Napi x millió levélből náhány bizony problémás lesz.
Stomi 2012.07.12 19:34:30
@Alikam: Természetesen nagyszámú mintavétellel. Abból következtetnek. Gondolj csak a választási felmérésekre.
Csapj fel te is pénzügyminiszternek! Szavazz arról, hogy hol változtatnál a gazdaságpolitikán? Állíts fel egy alternatív költségvetést! Mely adókat és kiadásokat növelnéd, vagy éppen csökkentenéd? Persze úgy, hogy a költségvetés egyensúlya fennmaradjon. Az alábbiakban…..
Stomi 2012.07.01 19:17:21
@DIldiko: "Én nem küldök postán semmit. Egyszer küldtem egy cd-t a rokonomnak - kemény 500 FT volt! "
Nem hinném, valamit rosszul csináltál. Levélként feladhattad volna ötödéért. Súlyban bele fért volna szerintem.
Stomi 2012.07.01 19:19:58
@DIldiko: "A posta mitől nyereséges? Levelet csak a hivatalok küldenek meg a kormány"
Meg a pár millió havi számla pénzintézetektől, mobilszolgáltatóktól. Meg a sárgacsekk, meg még csomó dolog. És csomagban is a legnagyobb a piacon.
Stomi 2012.07.01 19:26:41
@spinat: "Az állami feladat, hogy fenntartsa egy volt vállaatigazgató életszínvonalát, miután az már nem dolgozik? "
Egy normál világban a vállalatigazgató azért keres jól mert többet tesz le az asztalra. Ha nem így lenne kirúgnák. Ezért a társadalom nyilván nyugdíban is hálásabb kell legyen.
Egész kötetet lehet teleírni olyan esetekkel, hogy a jelenlegi kormányzóerők vezető képviselői mondanak valamit, aztán ugyanarról mást állítanak, s mintha mi sem történt volna, úgy lépnek tovább. Először az ember elpirul (nem a hazudozó, hanem aki hallgatja), s azt mondja: ej,…..
Stomi 2012.06.17 10:31:56
@еndike: "Megyó sara több, mert a 13. havi meg a közalkalmazotti 50 százalék 8 év alatt 5000 milliárd volt. "
Csak teljesítette a választóknak adott ígéretét. Mi kértünk mindenből többet. Nem magától ígérte, licitáltak a pártok egymásra, ki ad többet ha odakerül. A mi hibánk is, választóké. Nem kell megalapozatlan ígéreteknek bedőlni. Ha nem teljesítik azért rossz, ha igen azért. A komplett politikai elit egy rákos képződmény.
Stomi 2012.06.17 10:35:13
@Demszky: "Követeljük vissza a libatolvajt! Majd ő kivezet minket a szarból!!! "
Sajnos csak ő tud. Kis stílű bűnöző lehet ha igaz a vád amivel illeted. De nagy szakember és hiteles vezető. Inkább ő, mint a jelenlegi mindent átszövő maffia.
Stomi 2012.06.17 20:42:22
@sterimar: Látom nem figyeled az eseményeket. Az egész világ elismerte a szakmai munkát, még a jelenlegi kormány sem tudott rosszat mondani, kivéve a személyeskedést. Ez sokat elárul. Egyébként nem vagyok baloldali szavazó. Saját vélenyem van. Tudom ez furcsa.
  Csatlakozzon a Civilek a Munkahelyi Terror ellen Közhasznú Egyesülethez! További részletekért kattintson IDE!   Tisztelt Hölgyem/ Uram!   Örömmel vettem, hogy végre meghallgatják azokat is, akik "csak" dolgozni szeretnének!   Én sajnos 2009 óta keresek "reális munkát",…..
Stomi 2012.06.16 10:05:30
@A Tyne folyó déli partja: "ha otthoni munkát akarsz,, adatrögzítésest, ilyesmit, akkor kell a számítógép. micsoda meglepetés. "

Ez nem feltétlenül igaz. Ha alkalmazásba vesznek kötelesek munkaeszközt is biztosítani. Manapság ez pár tízezres összeg. Ha vállalkozóként végzed, nyilván saját eszköz kell.
Tessék, ezt mondtuk mi annak idején, teccettek volna a Motörheadet meghívni, akkor nem lettek volna sztárallűrök meg idegeskedés. A Bors infói szerint ugyanis a rapper olyan gyökér volt a színfalak mögött, mint amilyennek tippeltük jóelőre, ki sem ment a próbára, a produkció nem…..
Ha már alaposan megszigorították a büntetéseket, akkor legalább a posztban szereplő furgonosnak kijárna alaposan, főleg, hogy tudomásom szerint a hatóság félrevezetése már bűncselekmény. És bár egy "egyszerű" karambolból indult, Melinda mégis hosszú procedúrával kell, hogy…..
Stomi 2012.05.22 20:53:03
@dr. _mmm_: Pont a hátulról jövő ütközés okoz ostorcsapás hatás miatt nagyobb nyaksérülést. Tehát, ha nem tudta hirtelen izommal megfogni a nyakát, bizony kormány fejelés lehetett.
Érdekes cikk jelent meg a Reflex cseh hetilapban Miroslav Cvrček klaviatúrájából "Magyar gazdálkodás - a mi mintánk?" címmel. Ezzel kapcsolatban nekünk csak cseh mondás jutott az eszünkbe: akinek a kenyerét eszed, annak a dalát énekled. Az alábbiakban a cikk szó szerinti…..