Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vegyeskazetta

71 bejegyzést írt és 390 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Párommal Olaszba 2012.03.17 23:20:00
..
Párommal Olaszba Mint két tojás 2012.03.04 21:41:00
..
A Szkeptikus Klub következő rendezvénye új helyszínen, a Kossuth Klubban lesz jövő kedden. Előadónk Tőzsér János, az ELTE Filozófiai Intézet tudományos főmunkatársa lesz. Előadásának címe és összefoglalója: Minek filozófia? A filozófia művelésének értelmességével szemben felhozott legerősebb…..
Sherlock 1887-ben tűnt fel először a Skarlát Tanulmányban, hogy aztán vitán felül minden idők leghíresebb detektívjévé váljon (kissé talán erőltetett, de még ma is érkeznek segélykérő levelek a Baker Street-re). Kutatták már a szexuális beállítottságától a…..
A Bródy Sándor utca 6-ot a helyi postásnéni tanácsára kerestük fel – azt mondta, ilyen szépet még biztos nem láttunk, mindenképp nézzük meg. Ha burjánzó kertet nem is, de egy csodálatosan szép lépcsőházat találtunk itt. Növények ugyan csak cserépben laknak ezen a…..
function PlaySound(url) { document.getElementById('spanDyn').innerHTML=""; } A legtöbb angol főnév szabályos többes számú alakkal rendelkezik, de van pár tu­cat a rendhagyó képzésűekből is, melyek ugyanakkor szabályszerű cso­por­tok­ba…..
Olvasom a Mashable-ön a 35 legszórakoztatóbb 404-es oldal listáját. Gondoltam, ennek ürügyén áttekintem, hogy a magyar szájtok mit kezdenek ezzel a lehetetlen, ám kötelezőnek számító felülettel. Az első, ami eszembe jutott a téma kapcsán, az a korábbi munkahelyem, az Index. A…..
vegyeskazetta 2010.09.07 10:55:31
Az észak-koreai Sinchon-Ri Museum gyűjteményében tekinthetők meg azok a festmények, melyek a amerikai katonák által elkövetett (vélt, vagy valós), háborús bűnöket ábrázolják, a horror-képregényeket idéző stílusban. Mengeleként ábrázolt katonai ovos, civileket sátáni…..
bazso Szülők 2009.12.23 22:29:52
Mindenkit más és más szülővel áldott meg a sors, azonban a legtöbb ember talán soha fel nem fogja, hogy a szülei milyen szeretettel vannak irányába, talán csak akkor amikor maga is szülővé válik.Én sem voltam tudatában soha annak, hogy mi az ami otthon vár. Apám szigorú ember…..
vegyeskazetta 2010.02.01 21:34:52
Ez a szám jutott eszembe.
www.youtube.com/watch?v=1OwGfxHAOso

Bruce Springsteen: My Father's House
----------------------------------

Last night I dreamed that I was a child
Out where the pines grow wild and tall
I was trying to make it home
Through the forest before the darkness falls

I heard the wind rustling through the trees
And ghostly voices rose from the fields
I ran with my heart pounding down that broken path
With the devil snappin' at my heels

I broke through the trees, and there in the night
My father's house stood shining hard and bright
The branches and brambles tore my clothes and scratched my arms
But I ran till I fell, shaking in his arms

I awoke and I imagined the hard things that pulled us apart
Will never again, sir, tear us from each other's hearts
I got dressed, and to that house I did ride
From out on the road, I could see its windows shining in light

I walked up the steps and stood on the porch
A woman I didn't recognize came and spoke to me through a chained door
I told her my story, and who I'd come for
She said "I'm sorry, son, but no one by that name lives here anymore"

My father's house shines hard and bright
It stands like a beacon calling me in the night
Calling and calling, so cold and alone
Shining 'cross this dark highway where our sins lie unatoned
Teljesen valószínűtlen kompozíció. Persze legalább informatív, kiderül belőle bemutatkozásként, hogy a kishölgy kedveli a 90-es évek divatszíneit, előző pasija, vagy ő maga, netán jelenlegi pasija boxol (jobbra, lent), és hogy a kis poronty van olyan szerencsés, hogy idejekorán…..
vegyeskazetta 2010.01.16 22:12:44
Kedves zenehallgató fiatalok!A Vegyeskazetta nevű zenei blogom tetszhalálba merül, és átadja a helyét a Country Managernek. Azaz nem is most merül tetszhalálba, hiszen háromnegyed éve nem frissült. Jó blog volt, szerettem írni, de egyrészt lusta vagyok napokat-heteket tölteni egy-egy…..
vegyeskazetta 2010.01.14 19:53:58
Alela Diane személyében az amerikai underground folk következő évtizedeinek meghatározó alakjával állunk szemben. Alela Diane mintha a korábban bemutatott Mariee Sioux idősebb nővére lenne, annyira közeli lelki és zenei társak, gyakran is lépnek fel együtt. Nem ismerem a…..
vegyeskazetta 2009.05.03 19:44:51
@Zser: Helo, ez nem az, de ezzel is nagyo-nagyon jót tettél velem, köszönöm :)
Ha találsz még valami érdekeset, ne tartsd vissza.
vegyeskazetta 2009.05.04 16:45:13
@belize: Persze, hogy nem attól lesz történelmi jelentőségű, mert *én* szeretem. Csak arról van feljebb szó, hogy abból a szögből, amiből én nézem ezt a country/folk/stb. szcénát, neki nagyon komoly szerepe van, és akár hatása is lehet a jövőre. És pontosan azért, mert nem tizenkettő egy tucat (hidd el, ismerem a tizenkettő-egytucat előadókat is, és soha nem írnék róluk, főleg nem ilyet).
B-oldal Hét dala: Snow - Informer 2009.12.17 09:11:00
Hét dala: Snow - InformerMiért pont ez? Váássááppmeen? Imfámeer szromliszromlidádédidéééé ájlikibobomdensz. Na, leesett az első igazi hó, az első hó...jeee...s az egész udvar csupa-csupa porcukor óóóó. Ünnepeljük ezt a tényt egy időtálló rapklasszikussal a 90-es…..
B-oldal TOP10 dagadt EVÖR 2009.12.27 07:53:00
Nagy emberek nagy szívvel, és/vagy nagy hassal, és nagy hatással: összegyűjtöttünk néhány előadót, akik zenei emlékeinkben nagy súllyal vannak jelen, 220 (font) felett. 10. Meat Loaf Az I would do anything for love giccsparádéval ki tudott volna kergetni a világból, csak a…..
vegyeskazetta 2009.12.27 11:22:44
Ma már hihetetlennek hangzik, de 1989 október 23.-án egy rakás budapesti gimnazista meg szerette volna nézni, ahogy Szűrös Mátyás, a rosszul dizájnolt komenista a Parlament erkélyéről kikáltja a Magyar Köztársaságot. Sok iskolából központilag vitték a gyerekeket a térre, más…..
Mandiner blog Kié a mell? 2009.10.15 15:01:00
  A most futó Magyar Narancs-reklám kísértetiesen hasonlít egy McDonald's reklám poszterére. Rövid bejegyzésünkben arra keressük a választ, hogy vajon mi az esélye annak, hogy az egyik a másiktól függetlenül ugyazt a viccesnek gondolt képi üzenetet dolgozta…..
B-oldal TOP10 sci-fi filmzene EVÖR 2009.09.26 07:39:00
A totalscifionline.com magazin megszavaztatta, hogy melyek a legjobb sci-fi filmzenék, majd a sok szavazatból egy tízes listát állított össze, melynek eredményét az alábbiakban mindenféle köntörfalazás és tartuff-i álarc nélkül olvashattok. Nyilván ezen a listán is jól össze…..
Hallott már valaki a Diamond zenekarról? Nem? Nem baj, majd most fog, ugyanis a rockcsapat még tavaly dalt írt Talmácsi Gábor motorversenyző tiszteletére Talma Go címmel. A videó láttán egyszerűen elállt a szavunk, így kommentár helyett inkább felhívnánk a figyelmet a klip…..
Manhattan utcáin Az Amerikadeutscher Bund felvonulása 1939-ben New Yorkban1933 után a nácik is megjelentek az Egyesült Államokban. Hasonlóan az olasz fasisztákhoz, ők is a helyi német emigráns közösség segítségével hozták létre politikai szervezetüket. Hitler még…..
vegyeskazetta 2009.09.01 13:00:33
@Boka1: Volt stílusuk, igen... :)
Olvasónk az internet egyik sarkában talált egy levelet, amit egy BKV-s dolgozó írt. Egy olyan BKV-s, aki a cégnél eltöltött 25 éve alatt látott már mindent, és minden erejével azon dolgozott, hogy ez a cég, melyet a magáénak érez jobb legyen, jobban működjön. Látta, ahogy Antal…..
Bréking: Szeptember 25-én a Gödörben lép fel az elektronikus világzene egyik legjelentősebb képviselője a Transglobal Underground. Ez olyan, mint amikor kijön egy új Tarantino film. Ne kelljen senkit sem győzködni! Miért kell könyörögni?..
Egy kis csemege angolul tudóknak.Az egyik angol volt szcientológus belebotlott egy Sea Orgos különítménybe East Grinsteadben (itt van az egyház angliai központja). Az egyikkel némi beszélgetésbe is keveredett, amit fel is vett a videokamerájával. Íme:   Az illetőről…..
vegyeskazetta 2009.08.25 00:46:39
Korábban írtam már arról, hogy Budapest milyen ügyesen herdálja el jó adottságait. Eddig elsősorban idegenforgalmi példák jutottak eszembe, de felebarátforgalmi elherdálásra is van ám példa: gyakorlatilag az egész Budai-hegység. Egy ilyen hegység pedig szerintem jó a…..
A fenti plakátot csupán önszorgalomból követtem el, bár szívesen fogadtam volna egy idevágó felkérést Andrew Horntól, a 2004-es The Nomi Song rendezőjétől. Persze nem Horné a kitüntetett figyelem, hanem dokumentumfilmjének főszereplője az, aki ezúttal ihletett – az 1983-ban elhunyt kultikus newave…..
Állítólag már az Antall-kormány idején akartak Lezsákék valami magyaros Disneyland-et építeni Lakitelken, amire Jankovich Marcell azt mondta egyszer, hogy az nem úgy megy, hogy az amerikai mesefigurákat kicserélem magyarra és kész. Valahogy úgy fogalmazott, hogy ezzel a lényeg vész…..