Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AronH

111 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A reklámszakma már sokszor képviseltette magát a COOL LIST HUNGARY-n, de olyan karriert még senki nem futott be, mint Galácz Kúlrolina. Gifszinház, LEGO-szobrok a Margit-szigeten - tulajdonképpen az ő munkái nem is hirdetések, hanem COOL-turális szórakoztatóipari termékek. Nem is…..
AronH 2015.12.10 12:20:00
Amikor a város egyik legfelkapottabb központi kerületéből elindulva már másfél órája megyünk busszal a gyorsforgalmi úton, végig soktízemeletes lakótornyok, zsúfolt lakótelepek, csillivilli plázák és szedett-vedett, kiadó fürdőszobaszalonok mellett, már kényszeredetten…..
AronH 2013.09.11 13:53:44
@red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!): nálad a pont, természetesen elírás, javítva.
The Raveonettes @ A38 Hajó, 2013.02.13. Tizenpár év jelenlét után európai gyökerű, folyamatosan koncertező zenekarként először lépett fel Budapesten az ötvenes évek lázadógiccsét a kócos nyolcvanas évek torzításával házasító, legalábbis erről elhíresült Raveonettes.…..
A hírnevét sötéten szexi szövegekkel és korai rock and roll hatásokkal ötvözött shoegaze-es poppal megalapozó Raveonettes mára elsősorban univerzális popdalokat ír visszhangos, éteri vokálokkal és eszelős torzításokkal spékelve. A dán együttes első budapesti koncertjét…..
Amikor alig pár hete az Akvárium mosdójában kihelyezett plakátról értesültem, hogy Shearwater koncert lesz Budapesten, egy darabig értetlenül álltam, majd elkezdtem örülni neki, habár érteni továbbra sem értettem a szervezők önsorsrontó húzását. Habár az anyazenekarnak…..
Nem tudom, ki hogy érzékeli ezt, de igazán elkényeztetik a szervezők a magyar stoner közönséget - a nyavalygók által a rockzene dubstepjének is kikiáltott műfaj ezerfelé futó nyúlványai több zenekaron keresztül két éve elég szép szériában mutatják be, hogy melyik zenekar…..
The Raveonettes - Observator(Vice Records) Jézusom, ezek már megint itt vannak? Nem az volt ,hogy ez a csávó végleg gyogyósra itta magát? Pedig már az előző lemez is kezdett kellemetlen lenni. Minek ez? A helyzet az, hogy a Raveonettes új lemezével csattanós pofonba szalad bele a…..
Yeasayer - Fragrant World(Secretly Canadian) A jelek szerint megérkezhettek a közüzemi számlák Brooklynba, mert a mindenféle pszichedeliában érdekelt, de mégis táncolható Yeasayer új lemezzel tér vissza a hosszadalmas, de sikeres világ körüli turné után másfél évvel. A srácok…..
The Flaming Lips - The Flaming Lips and Heady Fwends(Warner) Első blikkre úgy tűnik, igen nehéz dolog lehet Wayne Coyne-nak lenni 2012-ben. Ha az ember harminc éven keresztül megszállottan üldözi a meglepő megoldásokat és kiaknázatlan hülyeségeket, egy idő után jó eséllyel olyan…..
The Dandy Warhols - This Machine (The End) A britek fokozatos, mára szinte teljes elérdektelenedése biztosan közrejátszott az amerikai farmerdzsekik, a borosta, és az LSD legújabb előretörésében, de valójában még így is részben megmagyarázhatatlan, hogy honnan a fenéből keveredett…..
Sleigh Bells - Reign Of Terror (Mom+Pop) Miközben a jelen cikk írására készültem, hirtelen eszembe jutott, hogy tulajdonképp csak halvány elképzelésem van róla, hogy pontosan mennyire népszerű zenekar is a Sleigh Bells. Mármint világszinten, itthon nyilvánvalóan egy szűk körön…..
Shearwater - Animal Joy (Sub Pop) Na, itt egy újabb szövevényes történet a kétezres évek amerikai független zenei színteréből: a (főleg a tengerentúlon) kimondottan népszerű Okkervill River két tagja, Will Sheff és Jonathan Meiburg számára a főzenekar nem adott elegendő…..
Fleet Foxes – Helplessness Blues(Sub Pop)Mi lehet nagyobb dobás, mint messziről felismerhetően kitűnni egy burjánzó színtérből, úgy, hogy közben autentikus is maradsz, valamint közönség és szakma együtt éltet már a debütálásod kapcsán? Természetesen csak egy dolog: olyan…..
Koszos, kétfős blues-rock New Yorkból, egy elragadó hangú gitáros-énekesnővel az élen - a She Keeps Bees könnyen azon kaphatja magát az elkövetkezendő években, hogy nagy százalékban ők töltik be a a White Stripes alakú fekete lyukat a zenei életben. A korábban dance-projektekben…..
Coldplay - Mylo Xyloto(Parlophone)Love Story, konceptalbum, graffiti, mint lírai inspirációs forrás, elektrós tipográfia, szabályos trance szintik, az intro után teketóriázás nélkül a kondérba csapott kattogó d'n'b alap. Az évtized popzenéjének legnagyobb ívű érzelmi…..
Dum Dum Girls – Only In Dreams (Sub Pop) Biztos képletek nincsenek a sikerre, az viszont biztos, hogy 2011-ben, zajosra kevert, monoton, sokszólamú visszhangos gitárpopot játszani négy fekete ruhás, miniszoknyás lánnyal, minimum jó kilátásokkal kecsegtetett. Alapvető ugye, hogy…..
The Drums - Portamento (Island Records) Nagyon ritkán vállalok be olyan lemezt kritikaírásra, amit hallatlanul is ennyire szívemből gyűlölnék, a Drums viszont olyan természetfeletti és már-már megmagyarázhatatlan ellenérzéseket váltott ki belőlem létezésének első perce óta,…..
Cymbals Eat Guitars - Lenses Alien(Memphis Industries/Barsuk)Kimondottan keveseknek adatik meg, hogy alig valamivel huszadik születésnapjuk után harmincezer ember előtt játszanak, még kevesebbeknek, hogy közben a saját dalaikat adják elő. Igazán szűk viszont akkor lesz a kör, ha…..
Art Brut - Brilliant! Tragic!(Cooking Vinyl)Anglia generációnként kitermeli a saját zenekarait, amelyekben alapvetően ártatlan, de fogós alapokra húznak domináns dalszövegeket a kisember problémáival, mindenféle pátosz vagy emelkedettség nélkül és egy halom öniróniával, jópofa…..
Cat's Eyes - Cat's Eyes(Polydor)A büszke metálosok most nézzenek máshová! A következő sorokban igazi pózer, kócos, elvágyódó huszonévesekkel foglalkozunk. A főként az angol The Horrors frontjárol ismert, de másutt is elcsíphető Faris Badwan összeborult egy igazi misztikus-sikkes…..
Lángoló Gitárok Romlik a renomé 2011.05.25 09:15:00
Moby - Destroyed. (Little Idiot, Mute) Moby aktuális új lemezére mindig legyinteni a legsikkesebb megoldás. Az a fajta ellentmondásos zenei nerd ikon, akit pont, hogy az sztk-keretes, pitchforkos okostojások nem szoktak szeretni. Az ő oldalukról nézve kora harmincas titkárnők esélyének…..
Lángoló Gitárok Kreatív szusz 2011.04.29 08:47:00
Tv On The Radio - Nine Types Of Light (Interscope) Ahogy az évtized amerikai idézőjel-popjának egyik zászlóvivője az LCD Soundsystem berekesztésével leköszön, úgy a másik, relatív csöndben kiadja a legújabb lemezét. A majdnem minden jelentős médium által szent tehénként kezelt…..
The Kills - Blood Pressures (Domino/Neon Music) 2008-ban ott hagytuk abba The Kills-fronton a történetet, hogy a zenekar szépen lassan, és tulajdonképpen észrevétlenül átnyargalt a ragadós dallamok, a vasgyomor nélkül is emészthető hangzások világába, a kerregésből, kattogásból…..
The Raveonettes – Raven in the Grave (Vice) A Raveonettes mellett szinte észrevétlenül repült el az elmúlt tíz év, ami jórészt betudható az egyszerre minimum két idősíkba visszarévedő zenéjüknek, de annak is, hogy a pályafutásuk ugyanúgy nélkülözi a mélypontokat,…..
Akron/Family - Akron/Family II: The Cosmic Birth and Journey of Shinju TNT(Dead Oceans Records)A legújabb kori, szám szerint CXXVIII. folk-hullám büszke képviselői két évvel a kikezdhetetlenül jó Set 'Em Wild, Set 'Em Free lemez után megmutatják, hogy a velük már ciklikusan együtt…..