Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rikárd

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Van az úgy, hogy az ember visszatér életének egy korábbi helyszínére és alig ismeri meg. Én is idegenként csodálkoztam rá a volt gimnáziumom épületére. 1979-től 1983-ig jártam a Radnótiba. A késői szocializmus egyik legliberálisabb szellemi műhelye volt a Radnóti, viszont az épület történetéről…..
Orbán az 5-ös számú  párttagkönyvvel küldte el miniszterének a selyemzsinórt...
Rikárd 2018.03.02 15:05:25
@Peter Götz: ernő nem vette észre, hogy Lőrinc akár direkt módon, akár áttételesen néhány bankban könyékig , másokban derékig, a többiben bokáig bent tartózkodik és éppen most vásárol hozzá még egy kis Budapest Bankot. És mit ad az isteni szerencse, még az Exim Bank is ad olyan kedvező hitelt mindehhez, amilyet ernő se, de mi se kapnánk.

Na, ezért kell ernő nevét kisbetűvel írni.
Philip K. Dick zsenialitása eddig sem volt kétséges - olyan kisregényeket, novellákat és regényeket írt, amik üvöltenek a megfilmesítés után. A The Man in the High Castle (Az ember a fellegvárban) című disztópiáját 1962-ben írta egy olyan világról, amiben a II. világháborút…..
Tényleg a sumérok a magyarok legközelebbi rokonai? Tényleg kitalálták a holokausztot? Tényleg Károlyi Mihály felelős a trianoni békéért? Megannyi kérdés, amelyekkel a történelmet kedvelő olvasóink bizonyára mind találkoztak már. A Történelemtanárok Egylete kísérletet tett…..
Rikárd 2013.03.28 14:17:26
Sárdobáló Következmények 2013.03.18 07:00:00
Balog Zoltán megbánta, hogy átadta Szaniszló Ferencnek a díját. Védekezésül azt hozta fel, hogy nem ismerte Szaniszló múltját. Mi ennél a blognál jobbára amatőr módon foglalkozunk csupán politikával, mégis szerkesztőségi sörözéseinken évek óta visszatérő elem, hogy…..
Az LGT arénás koncertjei kapcsán nagyon sok szó esett a fotósok szerződéséről és a főpróbán bulizó Gyurcsány Ferencről, végül a bevételekről is. Pedig érdemesebb lett volna inkább a lényeggel foglalkozni, ha már több tízezer ember gondolta úgy, hogy 2013-ban jegyet vesz…..
Rikárd 2013.02.21 14:56:04
Sajnos későn születtél és így az első két nagylemezük neked talán nem jelent sokat. De annak, aki ezekért pártolt hozzájuk mint: A semmi kertje(www.youtube.com/watch?v=hqjwPHfmNz0) vagy a Lincoln Festival Blues (www.youtube.com/watch?v=C5YCuMQrRNE) és nem a slágerek miatt, annak a későbbi "rádió barát" számok érdektelenek. Én ezért nem megyek el egyetlen koncertjükre sem. Ma már teljesen kommersz zenét játszanak.
A kérdés egyáltalán nem elméleti, hiszen már keresik is azt a béranyát, aki életet adna egy klónozott neandervölgyi bébinek. A dolog olyannyira komoly, hogy a projektet nem más, mint a Harvard Medical School egyik professzora, George Church vezeti, aki reményei szerint újra tudná…..
  Már 67-ben is ódivatúnak számított,  néhol hamisan énekelték és pontatlanul játszották fel dalait, a felvétel minősége pedig elmarad a kortársaitól. Mégis, ha akkortájt egy sajnálatos atomkatsztrófa eltörölte volna Angliát a föld színéről, a lemez alapján-kis…..
Viktor evangyéliomának kezdete, amint meg van írva a prófétáknál.Ímé én elküldöm az én követemet a te orcád előtt, aki megkészíti a te útadat előtted.Kiáltónak szava a pusztában: Készítsétek meg az Úrnak útját, egyengessétek meg az ő ösvényeit.És lőn azokban a…..
Rikárd 2012.08.09 18:36:23
@dogdos: Bizonyára elkerülte a figyelmedet az a kétezer év amelyben a katolikus egyház folyamatosan harcolt az általa "eretneknek" nevezett mozgalmakkal akik kétségbe vonták ezeket a dogmákat és követelték a jézusi tanításokhoz való visszatérést.
EGYES érdemjegyet érdemel az a produkció, ami a közönségtől is kevés volna. KETTES az az előadás, amitől nem kell eltiltanom anyámat, mert eszébe sem jut megnézni/meghallgatni. HÁRMAS a tízes skálán az a produkció, ami kártékony inger, tehát eltiltom anyámat attól, hogy…..
Becsületére legyen mondva a Google-nek, hogy gyorsan kapcsolnak, ripsz-ropsz feltették a térképükre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret. Hogy miért pont a Keleti Pu. mellé? Valószínűleg ott volt hely, miután levették innen a Vidámparkot. Legalábbis - napra pontosan egy évvel…..
Lehetett sejteni, hogy sűrű lesz a beszélgetés, ha Spiró György és Krzysztof Varga leülnek egy asztalhoz, már csak azért is, mert mindketten jól ismerik a másik fél nemzetének sajátosságait. Spiró is írt lengyel témájú történelmi regényt, Varga pedig a Turulpürkölt című…..
Rikárd 2011.04.15 12:19:37
VEESENMAYER JELENTÉSE MAGYARORSZÁGRÓL
1943. december 10.
Részlet:

„1526 óta Magyarország sohasem volt önálló állam, még kevésbé önmagában zárt népi elem. Csak 1686-ban következett el Buda felszabadítása a törököktõl, és Magyarország azután is többé-kevésbé valamiféle függõségi helyzetben volt 1918-ig. Sohasem volt kellõ népi ereje és forradalmi lendülete, hogy önálló állammá váljon. Így az 1703-1711. évi, Rákóczi vezette forradalom is csak zendülés volt, nem alapvetõen forradalom. Lázadtak és szabotáltak minden felsõbb hatalom ellen, mely az ország sorsát meghatározta. De ez mindenkor passzív rezisztenciában nyilvánult meg, kockázatmentes ellenállásban, amit felfuvalkodott szólamokkal lepleztek, és messzemenõen kihasználták a más vérségi elemeket, azok magas teljesítõképességét és jobb adottságait. Magyarország részvétele az 1848-1849. évi eseményekben szintén csak úgy vált lehetségessé, hogy Bécs utat mutatott. Csak Ferenc József halála után lettek valamivel bátrabbak, de mielõtt Magyarország önállósításának útjára léptek volna, óvatosan kivárták, míg a birodalom összeomlása 1918-ban világosan láthatóvá vált, majd magukhoz ragadták azt, ami még megmaradt. Azóta létezik az úgynevezett magyar nemzet, és idõközben bebizonyította, hogy nemzeti életre alkalmatlan, és az marad a jövõben is. Vezetõ rétegének folyamatosan negatív kiválasztása következtében törvényszerûen ahhoz a ponthoz kellett elérkeznie, ahol ma áll.”

Az egész pedig itt:
www.bibl.u-szeged.hu/bibl/mil/ww2/doksi/ng5560.html
Nehezen ocsúdtam föl a vörösiszap okozta katasztrófa hatása alól, és most úgy néz ki, ismét jöhet a vörös áradat.Hiába tudjuk, hogy a környezetvédelem nem uralkodó szempont a magyarországi kormányzásban, ahogy azt is, mennyire szordínóban működött a magyar állam az…..
Paul McCartney a minap a Q magazinnak elmondta, hogy annak idején közel voltak hozzá, hogy a Beatles újjáalakuljon, de, mint ugye azt tudjuk, ez John Lennon 1980-as halála miatt (legalábbis fogjuk erre) nem történt meg. Többször is leültek erről beszélgetni, de mikor az éppen…..
A Stop.hu információi szerint Orosz József napokon belül abbahagyja rádióműsorát, és gyorsan Kanadába távozik. A lap információi szerint a Kontra már csak április végéig marad műsoron, azután a rádiós műsorvezető állítólag a tengerentúlon fog tanítani. De hogy mit, arról…..
Véget ért az MTV első választási bemutatkozója, a Magyarország választ 2010 interjúsorozata az országos listát állító partok vezetőivel. Azt leszámítva, hogy a köztévé választási igazgatójává kinevezett Dobos Menyhért nagy igyekezetében kétszer akarta szerepeltetni a…..
Kérem tisztelettel, pontosan 40 évvel ezelőtt, ezen a napon (naná, hogy péntekre esett, és ha engem kérdezel, biztos vagyok benne, hogy mocskos-szar, esős idő kellett, hogy legyen) Európában megjelent a Black Sabbath első lemeze. Igaz, ezt egy brutálisan erős sor követte (1975-re már…..
Érdekes fotókat készített Lajos egy bírósági épület előtt a járdán, ahol is - levélírónk forró nyomon utánaérdeklődött - legalább az egyik szabálytalanul parkoló autót egy bírónő használja. Jó (és egyben leginkább költői) kérdés, hogy ha adott esetben egy…..
Rikárd 2009.09.14 17:50:28
@HgGina: Ugye megengedi, hogy ez a velencei titkár egy memoár részeként már korábban lejegyezhette a fentieket, csak éppen 1523-ban adták ki?
Thanks Jimi Hang-bang 2009.06.01 07:47:00
 Berta Zsolt - Thanks Jimi MemorialÖt akkord meg egy gitár az hat, „a hetedik légy te magad”!  …és június 21-én a Petőfi Csarnokban egy dal erejéig összeáll a legnagyobb magyar zenekar. Ennek a zenekarnak bárki tagja lehet, aki hoz magával egy gitárt…..
December közepén Orosz József új lapot nyitott a magyar sajtó történetében. Csak az a baj, hogy szerintem a fekete lapokat szaporította ezzel. A Klubrádióban van neki egy betelefonálós műsora (címe Rekontra); az egyik betelefonáló olyasmit mondott, hogy „Odaadnák vagy…..
Rikárd 2009.04.03 14:46:31
@Ranx: doyen
Na itt a bizonyíték, ebből mossák ki magukat a kis- és közepes majmok!  Bálint fotózta nemrég Indiában, ahol különösen pofátlanok a kis rohadékok. A képért köszönet Dávidnak, gondolni fogok rá, ha alakul valami jóízű cerkófverés. ..
Bajkon úr nevű olvasónknak köszönhetően nagyon vicces dolgot osztunk meg mindenkivel, aki az ilyet szereti: az mr1 azaz leánykori nevén a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorát tegnap egy olyan hírolvasással kezdte Szalóczy Pál, amilyet mi leginkább a Videó presszóban…..
Rikárd 2009.01.19 12:23:37