Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J_O_L_A_N

0 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megdöntötte a saját rekordját a köztévé híradója, és úgy beleállt a nyár talán legdebilebb ügyébe, hogy láthatóan nem hajlandóak engedni abból a rögeszméből, hogy Németországban polgárháborús állapotok uralkodnak, migránsok tombolnak az utcákon, a rendőrség tehetetlen, itt a vég. Még akkor sem, ha…..
J_O_L_A_N 2017.07.28 16:20:27
"Az embereket mindig könnyű a vezérek uralma alá hajtani... Csak annyit kell tenned, hogy elhiteted velük, hogy támadás alatt állnak, el kell ítélned a pacifistákat, amiért hiányzik belőlük a hazafiság és mert veszélyeztetik az országot. Ez minden országban éppúgy működik." /Hermann Göring/
Finkelstein stratégiájában lényegében ugyanez szerepel, az ősi törzsközösségi ösztönök felkorbácsolására hajt, a csoportösztön aktiválásának bevált módszere a csoportidentitás és csoportlojalitás felfokozása a fenyegető ellenségkép erősítésén keresztül, és a vezér (Orbán) felé a lojalitás kialakítására azáltal hogy elhiteti, csakis ő fogja a népét megvédeni a fenyegető ellenségek ellen. Mint ahogy nagyon jól működik az általános fenyegető ellenségkép a migránsok esetében, de jól működik az állítólagosan az ország elpusztítására törekvő Soros György, Brüsszel, és a hazaáruló ellenzék esetében, ugyanezt a taktikát vetik be a keresztények manipulálására is: elhitetni hogy a kereszténység támadás alatt áll. Támadják a muszlim migránsok, akik el akarják pusztítani a kereszténységet, iszlamizálni Európát (ezt szolgálják a szennysajtó mindennapos álhírei),támadja Brüsszel, támadja maga a pápa, aki a liberálisok beépített bomlasztója, és persze támadja a hazaáruló ellenzék is. Elhitetik, hogy háború van, és ők a kereszténység megmentői, akár egyházszakadás árán is. Innentől nem számít hogy mekkora erkölcstelenségeket követnek el, mennyit lopnak és hazudnak, hogy tapossák sárba és gyalázzák meg Jézus tanításait, háború van, és háborúban az önvédelem és a túlélés elsődleges, és elkendőz minden mást.
Az Euronews elhallgatta, hogy a Kreml pozitív üzenetet is küldött Ukrajnának. »Fokozott biztonsági intézkedéseket ígért a Krím-félsziget lakóinak Vlagyimir Putyin – olvasom a mandiner.hu-n. Azután beszélt erről az orosz elnök – írja az internetes lap –, hogy a Kreml többször vádolta Ukrajnát…..
Valószínűleg Orbán nem tanult eleget Soros pénzén Oxfordban, de reméljük, hogy a diplomácia és az önszerveződés fogalmait egyszer csak megtanulja. Papp Roland írása A Fidesz és a fideszközeliek egyre gyakrabban beszélnek valami rejtélyes erőről, ami a háttérben mozgatja a szálakat. Nem tegnap…..
J_O_L_A_N 2016.06.03 22:09:01
Orbán célpontja az összes olyan ellenzéki média, és civil szervezet, aktivista, akik az egyre durvuló lopást és gátlástalan hatalomépítést próbálják leleplezni. A fékek és ellensúlyok rendszerét már ledöntötték, a teljes igazságszolgáltatás a kezükbe került, az épülő diktatúra egyetlen ellenfele a civil társadalom még megmaradt kontrollja a hatalom felett, ezt kell még leépíteni, súlytalanná tenni, ennek eszköze ez az ellenségkép-gyártás a háttérhatalommal és Sorossal. A legostobább fajta konteósokat célba venni ügyes húzás (ezt már Putyin is évekkel ezelőtt elkezdte, az orosz titkosszolgálat által működtetett konteógyárak a klasszikus amerikai háttérhatalmas konteókat célzottan továbbfejlesztették, tőlük származik a Soros-konteók többsége is), ez a csapat ugyanis nagyon befolyásolható, éppen eléggé ösztönvezérelt ahhoz hogy a nacionalista és soviniszta retorika jól betaláljon, emellett nagyon aktív a fórumokon és közösségi oldalakon. A háttérhatalmazás és Sorosozás az orosz taktika egy az egyben átvétele, (az összes vád ellenünk hazugság, aljas lejáratási kísérlet, idegen erők érdekét szolgálja) az agyhalott békemenetesek szellemi színvonalához van igazítva. Lehet bármekkora leleplezés, bármennyi bizonyíték korrupciós ügyekben, ezek a végletesen meghülyített birkák nem fogják elhinni, vagy pedig még örülnek is neki hogy a vezetőik ennyit lopnak, mert ugye ez is erősíti a "nemzetet", azt persze nem veszik észre hogy ők maguk lesznek leginkább kifosztva és elszegényítve dicső vezetőik által. Ameddig ez az ostoba horda elegendő létszámú, és 4 évente oda teszik az x-et, addig hatalmon tartják ezt a maffiát.
"Mielőtt nagyon beindulna a közös röhögés Németh Szilárd kivonulásán, jelzem: jól tette. Amikor (gyakran) nem képes egyenes kérdésekre értelmesen válaszolni, azon lehet jóízűt hahotázni, abban viszont nagyon is igaza volt, hogy most felállt és kiment. Szigetvári Viktor a legundorítóbbat vetette be…..
J_O_L_A_N 2016.05.16 08:46:48
"a népet mindig rá lehet venni, hogy kövesse a vezetők parancsát. Ez nagyon egyszerű. Nem kell mást tenni, mint azt mondani nekik, hogy megtámadták őket, a pacifistákat pedig megbélyegezni, hogy nem elég jó hazafiak, és ezért veszélybe sodorják az
országot." / Hermann Göring/
A recept mindig ugyanaz, és alapvetően az ősi csoportösztön aktiválására épít. A lényege, hogy az egyén magát vérségi, kulturális, vagy nézetazonosság alapján egy adott csoporthoz tartozónak érzi magát (a csoport nálunk a kormánypropaganda szerint az egész nemzet, de a valóságban csak a fideszes vezető kaszt), a csoport különböző szintű vezetőit, de különösen a falkavezért vagy alfa hímet (Orbánt), a csoport túlélésének letéteményeseként vakon követi és mindenben támogatja, sőt egyfajta szerelmet érez a falkavezér iránt (mint pl. "az élő isten" feliratú O.V. pólóban pózoló békemenetes droid). A csoportösztönt erősítő tényezők az egységtudat, és a közös külső fenyegetettség érzésének erősítése, az ellenségkép gerjesztés. A csoporton kívüliek vak gyűlöletére való hergelés során hamar bekövetkezhet az ellenség dehumanizációja, amikor már nem is tekintik őket embernek, hanem férgeknek, parazitáknak, kiirtandó állatoknak. Ha a folyamatos propaganda hatására a kötődés befelé, és a gyűlölet kifelé már elég erőssé válik, a csoport normái egész szélsőséges módon eltorzulhatnak, az erkölcsi érzék akár teljesen inaktiválódhat, az egyén mindent a csoportja (vélt) érdekeinek rendel alá, ezen a szűrőn keresztül látja a valóságot.
(ez a dehumanizációs jelenség tette lehetővé az ősközösségi csoportoknál, hogy a szűkös erőforrásokért való küzdelemben az emberségesség és empátia érzése inaktiválódhasson és ne jelenthessen akadályt amikor a rivális csoportot éppen megtámadják és könyörtelenül lemészárolják. A menekültek kollektív megbélyegzése és gyűlölete is ezen alapul)
A propaganda hatására a csoport vezetői által elkövetett bármekkora mértékű lopás és korrupció teljesen elfogadottá, sőt támogatandóvá válik a csoport tagja számára, mert ez is megerősíti a csoportot az ellenségekkel szemben. Paradox módon az irányító kaszt minél inkább kizsákmányolja és meglopja saját elvakított követőit, akiknek emiatt az életszínvonala romlik, annál jobban erősödhet az belső támogatás, mert minden bajt a külső ellenség aljas támadásainak állítanak be, amire a még hatékonyabb összefogás a megfelelő válasz. A történelem során az összes diktatúra kialakulását és fennmaradását ez a mechanizmus tette lehetővé, a hatalom megszerzésénél egyszerűen kihasználnak egy tudást, hogy az emberek többsége végtelenül primitív ösztönlény, egyszerűen programozható droid, és képessé tehető bármekkora aljasságra.
Abszurditásában egyenesen szürreális, ám attól még igaz: ősszel népszavazni fogunk arról, hogy az Európai Unió mit tehet vagy nem tehet meg a migránsválság kezelésében. Ennyi erővel szavazhatnánk arról is, hogyaszongya: akarja-e, hogy az Amerikai Egyesült Államok a magyar Országgyűlés hozzájárulása…..
J_O_L_A_N 2016.05.16 08:32:06
"a népet mindig rá lehet venni, hogy kövesse a vezetők parancsát. Ez nagyon egyszerű. Nem kell mást tenni, mint azt mondani nekik, hogy megtámadták őket, a pacifistákat pedig megbélyegezni, hogy nem elég jó hazafiak, és ezért veszélybe sodorják az
országot." / Hermann Göring/
A recept mindig ugyanaz, és alapvetően az ősi csoportösztön aktiválására épít. A lényege, hogy az egyén magát vérségi, kulturális, vagy nézetazonosság alapján egy adott csoporthoz tartozónak érzi magát (a csoport nálunk a kormánypropaganda szerint az egész nemzet, de a valóságban csak a fideszes vezető kaszt), a csoport különböző szintű vezetőit, de különösen a falkavezért vagy alfa hímet (Orbánt), a csoport túlélésének letéteményeseként vakon követi és mindenben támogatja, sőt egyfajta szerelmet érez a falkavezér iránt (mint pl. "az élő isten" feliratú O.V. pólóban pózoló békemenetes droid). A csoportösztönt erősítő tényezők az egységtudat, és a közös külső fenyegetettség érzésének erősítése, az ellenségkép gerjesztés. A csoporton kívüliek vak gyűlöletére való hergelés során hamar bekövetkezhet az ellenség dehumanizációja, amikor már nem is tekintik őket embernek, hanem férgeknek, parazitáknak, kiirtandó állatoknak. Ha a folyamatos propaganda hatására a kötődés befelé, és a gyűlölet kifelé már elég erőssé válik, a csoport normái egész szélsőséges módon eltorzulhatnak, az erkölcsi érzék akár teljesen inaktiválódhat, az egyén mindent a csoportja (vélt) érdekeinek rendel alá, ezen a szűrőn keresztül látja a valóságot. A propaganda hatására a csoport vezetői által elkövetett bármekkora mértékű lopás és korrupció teljesen elfogadottá, sőt támogatandóvá válik a csoport tagja számára, mert ez is megerősíti a csoportot az ellenségekkel szemben. Paradox módon az irányító kaszt minél inkább kizsákmányolja és meglopja saját elvakított követőit, akiknek emiatt az életszínvonala romlik, annál jobban erősödhet az belső támogatás, mert minden bajt a külső ellenség aljas támadásainak állítanak be, amire a még hatékonyabb összefogás a megfelelő válasz. A történelem során az összes diktatúra kialakulását és fennmaradását ez a mechanizmus tette lehetővé.
Néha tényleg nevetséges, hogy miknek be nem dőlnek a jobboldali hívek.  A Facebook tele van mindenféle kisebb-nagyobb csoporttal, ahol megy a politizálás. Mindenki megtalálhatja a maga politikai fétisét, amire izgul, legyen az orbántakarodj, hajráviktor, vagy bármi más, nincs is ezzel semmi…..
J_O_L_A_N 2016.02.20 22:40:38
@eßemfaßom meg áll: Ruandában a korábban egymás szomszédjaiként békében élő Hutuk és Tuszik 1-2 év agymosó propagandája hatására egymásnak estek, és halomra gyilkolták egymást. A 2 világháborúban Hitler agymosó propagandája elérte azt hogy x millió zsidó módszeres kiirtását milliók figyelték támogatólag vagy közönyösen. A legaljasabb politikusok hajlamosak bevetni a csoportösztön felszítását, egy egyszerű ősi, állati ösztön aktiválásáról van szó, a szűkös erőforrásokért rivalizáló ősemberi csoportoknál alakult ki, ami az adott csoport génjeinek érvényesülését segítette a riválisokkal szemben, először a csoportösszetartás és az ellenségkép felerősödése, majd az ellenség dehumanizálása (már nem is nem embernek tekintik, hanem pl. parazitának, féregnek), mindezt azért hogy megszűnjön minden erkölcsi akadálya az ellenség lemészárlásának, ez a mechanizmus biztosítja hogy ne kelljen bűntudatot érezni a nők és gyerekek megölése során sem. Bár életem során néha ringattam magam abban az illúzióban, hogy az emberiség erkölcsi fejlődése a 21. századra már elért egy alapszintre, legalább az ilyen demokratikusnak nevezett országokban, de a magadfajta mindig bizonyítja, hogy sajnos nem így van.
A magyarországi hivatalos (királyi és királyközeli) sajtónak egyáltalán nem okoz problémát az, hogy magától értetődő bizonyosságként kezeljen téves megállapításokat a menekültek ügyében, illetve az ehhez kapcsolódó európai (elsősorban német) politika ismertetésében. (Másban sem, de ez most mindegy.)…..
Kövér László szavaival élve „Orbán Viktor küzd, mint malac a jégen” az Európai Unió és más ellenségesnek kikiáltott államok, szövetségek és szervezetek ellenében. Mintha a létezés értelme maga a küzdelem lenne a magyar miniszterelnök számára, így, ha egyszer a konszolidáció útjára lépne,…..
J_O_L_A_N 2016.02.15 15:48:53
Közös európai határvédelem lenne a legcélszerűbb megoldás, de Orbán aknamunkája (orosz háttéralku eredményeképpen) éppen az európai közös megoldás lehetőségét teszi lehetetlenné. Orbán a menekültkérdést kizárólag az ősi állati ösztönök felszítására, gyűlölet- és félelemkeltésre, és ennek kapcsán diktatúraépítésre, hatalombebetonozásra használja (pl a 6. alaptörvény-módosítás)
Egyébként a németek menekültpolitikája egyértelmű tévút, mert ennyi menekült integrálása lehetetlen, és ezt épp a nácijaink bizonyítják. Ha valaki beleszületik és leél 30 évet pl. egy olyan kultúrában, ahol a nők alacsonyabb rendűek, és büntetés nélkül megerőszakolhatók, mekkora eséllyel lesz képes teljes átváltozásra, és innentől európai módon tekinteni a nőkre? Sokaknál nyilván sikerülhet, (ha sikerül velük megértetni hogy ez a beilleszkedés alapvető feltétele, különben takarodhatnak vissza a biztos halálba, vagy legalábbis a teljes kilátástalanságba) de sokaknál nem fog sikerülni. Hiszen ott vannak pl a németországi neonácik, olyan emberekről van szó, akik egy liberális demokráciában nevelkedtek, születésüktől kezdve az európai értékrend alapjait tanulták, és ennek ellenére fajgyűlölő, agresszív söpredékké váltak. Ha saját náciainkat nem sikerült "integrálni", minden menekültet hogyan is sikerülne? A tragédia az, hogy akiket lehetne is integrálni, azokat se sikerül majd, mert a gyűlöletkeltő propaganda hatására (pl. az orosz, vagy az orbáni propagandamédia) egyre több lesz az atrocitás, menekültellenes támadások, ami a menekültek radikalizálódását, csoportösztön alapú önvédelmi összefogását fogja eredményezni, sőt ez már el is kezdődött. Sajnos esélyes hogy nemsokára elkezdődnek az összecsapások a felhergelt tömegek között, és ártatlanok vére fog folyni.
  A PestiSrácok.hu portál szerint Soros György magyar származású amerikai üzletember által támogatott civilek, civil szervezetek állnak a pedagógusokat utcára hívó és a köznevelési rendszer állapota miatt az ország több pontján demonstrációt szervező körök mögött.  Ezt volt képes a Magyar…..
A korábban a Story Magazint vezető Ómolnár Miklós által létrehozott Ripost.hu úgy döntött, hogy a saját újságírójukat adják el Kiszel Tünde fiatal hódolójának, majd jól meg is írták ezt. ..
A mostani kétharmad létrejöttében jelentős szerepe volt annak az interjúnak, amely szerint Hagyó Miklósnak nokiásdobozokban hordták a kenőpénzt, miközben ő két pofára zabálta a párizsit. Ez egy annyira erőteljes kép volt, hogy mindenkinek beleégett a memóriájába.  Kár,…..
J_O_L_A_N 2014.03.08 02:01:47
Az a maffiahálózat, ami ebben az országban kiépült, az már a konteósok által leírt háttérhatalom szintjét verdesi. Kezdve a 90-es évek olajszőkítési ügyével, ahol a nyomozás során több rendőrt és újságírót megöltek, Karancsit vascsövekkel agyonverték és egzisztenciálisan kicsinálták, a felderítés és felelősségre vonás elmaradt, a nyomozati anyagokat 85 évre titkosították, az egykori haszonélvezők ma is ugyanazokat a maffiatevékenységeket űzik.
Itt több mint 1000 milliárd lenyúlt pénzről volt szó, és mindig a bűncselekménnyel megszerezhető pénzösszeg nagyságrendje határozza meg a konspiráció lehetséges szintjét. Minél több pénzt lehet ellopni, annál több ember korrumpálására jut belőle, annál szövevényesebb és hatékonyabb érdekérvényesítő hálózat tud kialakulni. Azóta a helyzet csak romlott, a maffia gyökeresen beépült a rendőrségbe, a bíróságokhoz, a politikába, nem véletlenül állította Ángyán József bennfentesként a földmutyi leleplezése kapcsán, hogy a pártok holdudvara jelentős mértékben összefügg, egy összefüggő gazdasági háttérhálózat működik a háttérben,és gyakorlatilag maffiacsaládok nevezik ki a kormánytagokat.
Ez a maffiahálózat csal el évente 1000 milliárdnyi áfát, és ez a maffiahálózat befolyásolja a NAV vezetőit, hogy állítsák le a vizsgálatokat a legnagyobb áfacsalások ügyében, ez a maffiahálózat kiáltotta ki összeesküvés-elmélet gyárosnak, paranoiás futóbolondnak Horváth Andrást, ez a háttérhatalom hallgattatja, és ferdíti el az ügyet az irányítása alá vont közmédiában.
És ennek a maffiának a fő bevételi forrásai a nagyüzemi áfacsaláson kívül a hasonló mértékű jövedéki adó csalás, járulékcsalások, állami és uniós támogatási pénzek elosztásánál a maffiahálózat tagjainak előnyben részesítése, önkormányzati és állami közbeszerzéseknél a maffiahálózat tagjainak előnyben részesítése, többszörös túlszámlázások, és persze mindezek az ellenőrző hatóságok asszisztálásával. Ezeket a forrásokat összevetve több ezer milliárd forintból gazdálkodhatnak, bárkit lefizethetnek, elintézhetnek, Zuschlag zsebének megtömése egy jó kis nyilatkozatért (ami persze nem jelenti azt hogy nem mond igazat), a nap 24 órájában mindenhova kommentelő trollok ezreinek megfizetése, ezek után tényleg semmiség.
J_O_L_A_N 2014.03.08 15:57:24
@jogalany: Igazából elég csak néhány fizetett kommentelő troll, az olyan kiemelt jelentőségű ügyekben mint Horváth András hiteltelenítése, az ellene való rágalomhadjárat. A többi pedig simán elhiszi, "zabálja a moslékot" amit elé öntenek, aztán pedig szemellenzősen képviseli a beleplántált világképet.
Ennek a tömegpszichózisnak az egyik oka a csoportösztön, miszerint az egyén pozitívan diszkriminál egy népcsoportot akihez tartozónak vallja magát, a csoporton kívülieket pedig ellenségnek tekinti. Ez az ősi tulajdonságunk tette lehetővé a szűkös erőforrásokért egymással vetélkedő ősemberi csoportok génjeinek továbbvitelét, az összetartó és egymást segítő tagokkal rendelkező családok és népcsoportok fennmaradását, és ezt az ösztönt használják ki a pártok gátlástalanul, saját elvakított támogatói bázisuk létrehozásához. Például ha a kormány azt terjeszti minden lehetséges propagandaeszközzel, hogy ő a "nemzeti kormány", és kizárólag a nemzet érdekeit képviseli az ellenséggel, az idegenszívű baloldallal, Soros által fizetett liberális nemzetpusztítókkal szemben, ezzel nyílegyenesen a csoportösztönüknél célozza meg az embereket, ami az elfogulatlan gondolkodást és értékítéletet blokkolja, és onnantól a normális vita lehetősége lehetetlenné válik.
A másik ami nagy szerepet játszik az a kognitív disszonancia, az ember nagyon nehezen képes felülbírálni korábbi döntését (pl belátni hogy hiba volt a fideszre, vagy az mszp-re szavazni), az ego védi a pozitív önképet, harcol az ellen hogy kénytelen legyen a korábbi döntést megbánni, inkább önvédelemből szelektálja az új információkat, és csak azokat engedi át a szűrőn, amelyek a korábbi döntését támogatják (pl csak kormánypárti médiákat néz és olvas, a milliárdos mutyikat, Közgép-ügyeket, földmutyit, trafikmutyit nem hiszi el, vagy nem vesz róla tudomást).
Ami pedig számomra a legszomorúbb, az elmúlt rendszer hagyatékának is tekinthető totális erkölcsi hanyatlás, a korrupció annyira annyira átszőtte a társadalmat, hogy a többség számára teljesen elfogadottá vált. Saját felmérésem szerint ha mutyi kerül szóba, tízből hatnak az a problémája, hogy őt miért nem akarja senki lefizetni, csak négyen állnak úgy hozzá, hogy a mutyi egy aljas lopás, bűncselekmény, amely ellen mindenkinek harcolnia kellene. A csoportösztön-vezérelt álláspont leggyakrabban az, hogy ha a mieink lopnak, akár ezer milliárdokat, az teljesen rendjén van, de ha az ellenség lop akár 50 milliót, az bezzeg mocskos gyilkos szélhámos, stb.
Ukrán újságírók folyamatosan dolgozzák fel a volt ukrán miniszterelnök, Viktor Janukovics tóparti rezidenciáján talált dokumentumokat. Ezúttal Janukovics biztonsági főnökének jegyzetfüzetei kerültek elő, amelyből kiderül, hogyan építették fel Janukovics védelmét, milyen…..
J_O_L_A_N 2014.03.07 08:24:19
@jogalany: Dr Bogomolec cáfolja a neki tulajdonított állítást(miszerint bizonyítékokkal igazolta, hogy a rendőröket és a tüntetőket ugyanolyan fegyverekkel lőtték le, vélhetően ugyanazok az emberek), Urmas Paet pedig azt állítja csak a pletykákat mesélte el Ashtonnak a kiszivárgott telefonbeszélgetésen. Azokat a bizonyos pletykákat pedig az összes Orosz, és a Janukovics-párti Ukrán média szajkózza hetek óta, tehát benne vannak a köztudatban, de bizonyítottságuk és hitelességük továbbra is kérdéses, inkább Putyin által kreált nyugatellenes összeesküvés-elméletnek tekinthető. A telefonbeszélgetés nem kétségtelen bizonyíték semmire, Paet is csak így fogalmaz: „Egyre erősebb az a vélekedés”.
De mi alapján is? Hiteles nyomozati eredmények alapján, vagy médiapropaganda hatására?
Suzukimaffia, avagy miből lesz a  stadion cserebogár? Az Esztergomi Suzuki gyár maffia módszerekkel titkolja az életveszélyes, típushibás autóit. Nem, nem levágott lófejre, vagy Al Capone Amerikájára kell gondolni. Ez itt a harmadik évezred,  a módszerek sokkal kifinomultabbak,…..
J_O_L_A_N 2014.03.06 17:51:14
"Itt nem egy elszabadult szereplőről beszélünk, hanem egy olajozottan működő teljes hálózatról.
Ez nem egy rendszerhiba, ez maga a rendszer!
Hálózatok alakultak ki, amelyek átszövik az igazságszolgáltatást és a törvényhozást is.”

Én is szembesültem a maffia valódi hatalmával és mechanizmusaival, amikor koronatanúként harcba szálltam egy önkormányzati közszolgáltató cég, és a hozzá tartozó hulladéklerakó elmutyizása ellen, ahol százmilliós kenőpénzeket kaptak a polgármester, a képviselők, és a cég vezetői, a várost pedig minimum 10 milliárd kár érte. Végignéztem milyen módszerekkel befolyásolták és akadályozták a nyomozást, az országos rendőrfőkapitányt is mozgósítva áthelyeztették az ügyet egyik megyéből a másikba, aztán a harmadikba, közben telt az idő, bizonyítékok tűntek el, új bizonyítékok keletkeztek, kiderült hogy a rendőrség pont a mutyiban érintett egyik személy által vezetett környezetvédelmi céget kérte fel szakvélemény készítésére, stb. Ellenem rágalmazó sajtóhadjárat indult, a szakmámban országosan rossz híremet keltették, a városomban közellenség lettem, végül kimosták magukat, a végére én lettem a gyanúsított, még örülhetek hogy ép bőrrel megúsztam.

Azóta kutatom ezeket a maffiahálózatokat, egyre inkább úgy tűnik, hogy bár vannak némileg elszigetelt különálló hálózatok, de felfedezhető egy egységes rendszer, melyet összeesküvés-elméletes szóhasználattal háttérhatalomnak is méltán lehet nevezni.
Ángyán Józsefnek legjelentősebb megállapítása a földmutyi leleplezése kapcsán az volt, hogy a pártok holdudvara jelentős mértékben összefügg, egy összefüggő maffia, vagy gazdasági háttérhálózat működik a háttérben. Bennfentesként beszélt arról, hogy maffiacsaládok nevezik ki a kormánytagokat, szervezetten rabolják ki a közös kasszát
www.youtube.com/watch?v=2FCgGaH45cE

Horváth András kilépett NAV koordinátor azon vádja, hogy a legnagyobb áfacsalók ügyében a vizsgálatokat felülről leállítják, utal arra hogy ennek a politikát és a hatóságokat behálózó háttérhálózatnak az intézményesített áfacsalás az egyik bevételi forrása. Persze az összeesküvésben részt vevő hatalom összeesküvés-elmélet gyárosnak, paranoiás futóbolondnak kiáltotta ki Horváthot, a hatalom irányítása alá vont közmédiában pedig csak a rágalmak jelenhettek meg.

Ennek a gazdasági-politikai maffiának egy alsóbb szintjét mutatta be a Vizovitzki-ügy, csak néhány milliárdnyi megforgatott összegről és néhány tízmilliós korrupcióról beszélhetünk, a rendőrségnél néhány különböző rangú személyt kellett korrumpálni, és remekül működött, bár a West Balkán ügy képes volt a hálózatot némileg lebuktatni, de az ügy jelenlegi alakulását nézve felgöngyölítésről nem lehet beszélni.
Az ENERGOL-féle olajszőkítési ügy még eddig se tudott eljutni, a nyomozás során több rendőrt és újságírót megöltek, Karancsit vascsövekkel agyonverték és egzisztenciálisan kicsinálták, a felderítés és felelősségre vonás elmaradt, a nyomozati anyagokat 85 évre titkosították, az egykori haszonélvezők ma is ugyanazokat a maffiatevékenységeket űzik.
Nem csoda, itt már 1000 milliárdról volt szó, a bűncselekménnyel megszerezhető pénzösszeg nagyságrendje határozza meg a konspiráció szintjét. Minél több pénzt lehet ellopni, annál több ember korrumpálására jut belőle, annál szövevényesebb és hatékonyabb érdekérvényesítő hálózat tud kialakulni.
A háttérhatalmi maffia fő bevételi forrásai hazánkban a nagyüzemi áfacsalás, jövedéki adó csalás, járulékcsalások, állami és uniós támogatási pénzek elosztásánál a hálózat tagjainak előnyben részesítése, többszörös túlszámlázások, önkormányzati és állami közbeszerzéseknél a hálózat tagjainak előnyben részesítése, jelentős túlszámlázások. A maffia által ellopott ezermilliárdok hiányoznak az állam költségvetéséből, ezt a hiányt a politikai elit az állampolgárok és cégek adóinak gátlástalan emeléséből finanszírozza. Ez versenyhátrányba hozza a magyar cégeket és munkaerőt a külföldivel szemben, folyamatosan újratermeli a szegénységet és a kiszolgáltatottságot.

A jelen eset talán annyiban lóg ki a képből, hogy a szereplői nem szerves részei a rendszernek, legalábbis olyan értelemben, hogy a Suzuki gyár saját profitjuk maximalizálására hajtó tulajdonosai nem tartoznak ehhez a hazai oligarchiához, (hasonlóan külső szereplők, mint az autópályaépítéseknél mindkét politikai oldalt egyaránt korrumpáló STRABAG) viszont a céljaik eléréséhez a széleskörűen, olajozottan kiépített rendszer azonnal rendelkezésre áll, nekik csak élni kell a meglévő lehetőségekkel, és kenőpénzeikkel támogatni, fenntartani, tovább pumpálni a korrupt struktúrát.
2011. május: Összes atomerőművét bezárja Németország 2022-ig   A német kormány 2021-ig 17 atomerőművet zárnak be Németországban, 2022-ben pedig a maradék három atomerőművet is bezárják, ha sikeresen végrehajtották a beígért energiapolitikai fordulatot. A fukusimai…..
J_O_L_A_N 2014.02.12 14:51:01
@kerekes pereces: nőtt, 2008-ig
J_O_L_A_N 2014.02.12 19:59:44
@ben2: "10 éven belül nagyságrendekkel nőhet a gazdaság energiaigénye. Tehát könnye előfordulhat, hogy a 2 extra blokk sem lesz elég az ország kiszolgálására" 1 nagyságrend az 10-szeres. Simán lehet hogy akár százszorosára is nő, ha beindul a gazdaság. Az agyam eldobom...
Fontos privacy-döntést hozott a Kúria január elején. A legfőbb bírói szerv kimondta, hogy jogellenes, ha a munkáltató a munkavállaló hozzájárulása nélkül gyűjt helymeghatározó adatokat annak telefonja segítségével. A munkamobil, a munkaidő és a magánélet A bíróság…..
Ahogy azt rebesgették - vagy fideszes politikusok néhol elszólták magukat -, Áder János köztársasági elnök és szuverén gondolkodó bejelentette, hogy április 6-án tartjuk az országgyűlési választásokat. Mielőtt a szekértáborok adrenalinsokkos állapotba taszítanák az…..
J_O_L_A_N 2014.01.19 12:35:21
@RÖVIDLÁTÓ: A rommá tört roncsból kibányászott sérült most azt döntheti el, hogy arra bízza az életét aki az útról leszorította a szakadék szélére, vagy arra aki utána belelökte a szakadékba.
Horváth András ügye kapcsán tettünk fel kérdéseket a volt alkalmazottját jogosulatlan adatkezeléssel, illetve összeesküvés-elméletek gyártásával vádoló adóhatóságnak. Egyes kérdéseinkre a NAV hosszan, másokra kurtán, néhol érdemileg, máshol pedig kitérően felelt. De…..
J_O_L_A_N 2014.01.10 14:57:28
@Spacecake: Nahát, még semmit nem láttál? Lejárt duma, a maffia kínjában nem tud mit kitalálni, csak hogy összeesküvés elmélet, meg hogy nem láttam a bizonyítékot.
Ez csak azt bizonyítja, hogy nem dolgozol az ügyészségen, ahova H.A. beadta a bizonyítékait. Hogy is láthattad volna, ha bármit nyilvánosságra hozott volna, már előzetesben lenne.
És nyilván azokat a cikkeket és független elemzéseket sem olvastad, melyek a H.A. által emlegetett áfacsalásokat bizonyítják.
Talán kevesen tudnak arról, hogy az USA központi bankját (Szövetségi Tartalék Rendszer - Federal Reserve System, röviden FED) éppen 100 éve alapították, amikor is a karácsonyi készülődés közepette az amerikai kongresszussal megszavaztatták a központi bank létrehozásának…..
J_O_L_A_N 2014.01.05 22:06:33
Feleim! "Mint tudjátok, a rendőrség házkutatást tartott az ex-NAV-os Horváth Andrásnál, melynek során a nyomozók magukkal vittek minden olyan dokumentumot, amely az ügyben Horváth kezében bizonyítékként szolgálhatna. (Igaz, tették ezt „elismervény ellenében” – azonban nem…..
J_O_L_A_N 2013.12.21 19:51:35
@Dixi.: Készített másolatot. A tegnapelőtti ATV-s interjújában egyértelműen utalt rá. Nem akkora lúzer mint ahogy beállítják.
Csütörtök reggel házkutatást tartottak Horváth Andrásnál. A NAV-botrány kirobbantója szerint leginkább a zöld dossziét keresték, mely az általa elmondott dolgokról tartalmaz bizonyítékokat. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei jogosulatlan adatkezeléssel gyanúsítják a volt NAV…..
J_O_L_A_N 2013.12.21 11:26:57
@Hannibal ante portas: "Horváth azonnal megjelent az ellenzék körében" tény, hogy az LMP azonnal mellé állt, de ez miért furcsa? H.A. Támogatókat akart gyűjteni az ügye mellé, és itt az ÜGYé a központi szerep, nem a politikai hovatartozásé. H.A. azt is mondta, hogy várja hogy a kormány melléálljon az ügynek. Abban talán egyetérthetünk H.A.-val, hogy minden becsületes magyar ember érdeke, hogy megakadályozzunk egy ekkora méretű, mindenkit egyaránt megkárosító lopást. Ha megnézzük a békemenetelő emberek lelkivilágát, jól látszik a pártszimpátia mire képes. A Fidesz eladja a vak híveinek, hogy ő a nemzeti párt, aki az idegen érdekek ellen milyen jól megvédi a nemzetét. H.A. fideszes képviselő volt régebben, elképzelhető a naivitása alapján, hogy valamennyire még mindig hitt (vagy legalábbis bízott)ebben a lelke mélyén, és ez alapján reális elvárása lehetett, hogy a nemzeti érdekeket képviselő kormány melléáll a nemzet érdekét képviselő ügynek.
De tévedett, és most tisztán megmutatkozik a hatalom valódi arca.
J_O_L_A_N 2013.12.21 11:42:24
@Aranka Köplinger: Én is átgondoltam már, főleg korábbi tapasztalataim tükrében, hogy H.A. helyében hogyan csináltam volna ezt az egészet, de talán kb ugyanígy, talán azzal a különbséggel hogy ezernyi másolatot készítettem volna a bizonyítékokról. Hogy ő nem készített, erre mondtam csak hogy amatőrség volt.
J_O_L_A_N 2013.12.21 13:27:05
www.atv.hu/videok/video-20131219-horvath-andras
főleg 8 és fél perctől érdemes meghallgatni azt az őszinte kifakadást... nagyon kivan szegény, nem is csodálom