Regisztráció Blogot indítok
Adatok
istván007

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A kurvára nemzeti oldal 2009.08.11 05:50:00
Volt valamikor, a békeidőkben – a 2009-es EP-választás előtt – ez a meghitt hülyeség, hogy nemzeti oldal. A jobb-bal dichotómia fideszes feloldása: mi vagyunk a nemzetiek, a többiek meg, khm, azok valami mások, vérmérséklettől függően. Globalisták, internacionalisták a…..
istván007 2009.08.13 15:49:34
Tóta W. szokás szerint vihart kavart, de mivel ez célja is volt, nincs vele baj.
A cikkel sincs, aminek döntő részével egyetértek. Egyébként is, sikerült olyan mederebe terelni a kommunikációt, hogy gyakorlatilag a teljes politikai palettáról kellene itt értekezni, ami szinte lehetetlen.
Ppix-szel mindenben egyetértek, mint ahogy Sipirc-cel.
A legfrappánsabban ZOLDMANO foglalta össze a jelenlegi szitu lényegét, hiszen "Az egész ország egy nagy elmebaj", ez a megállapítása a többitől függetlenül nagyon ül. Hozzátenném, hogy egyelőre, még jó sokáig gyógyíthatatlan elmebaj. Sok magyar, mint mindig, az agresszivitásban és az ellenfél eltaposásában találja meg az üdvözítő megoldást -- ennek nyomai felfedezhetők itt is, a "ha nincs igazam, akkor is igazam van" mentalitásban.
Baromméternek ajánlok egy gumiszobát, ahol harcolhat önmagával. Felőlem vágyhat a forradalomra, csak aztán ne keseregjen, ha a szervezetlenség és a káosz miatt elbukik, illetve a halottak megszámlálásakor nem biztos, hogy a "hulljon a férgese" jut majd eszébe.
A legérdekesebb KaraSaragan reakciója volt, aki számon kéri, hogy miért nem támadom Izraelt. Nem kívántam nemzetközi vizekre evezni, és pláne nem akarom azt a látszatot kelteni, mintha Izrael állam számomra etalon lenne, de milyen alapon vagy ennyire megbocsátó az Izraellel szemben álló, szintén ártatlan civil áldozatokat "produkáló" palesztinokkal? Valami miatt MKrisztina gondolkodása köszön vissza, az, aminél már nincs lejjebb, tudod...Az izraeli civil nem ember, ugyebár, érte nem kár, mert hát zsidó.
A cigányok "ölése" ugyanolyan tragédia, mint a magyarok ellen elkövetett gyilkosságok, viszont nagyobb figyelmet kap, ha valakit csupán a származása miatt ölnek meg. Ezt remélem, nem kell elmagyaráznom, bár ahogyan egyesek gondolkodnak itt...
Valaki írta, hogy ismeretségi körében rengeteg diplomás szavazott a Jobbikra.
Gondolkodtam ezen, még most sem tudom a választ, viszont a jövőre nézve aggasztó jel, hogy elméletileg sok ésszel is lazán lehet az ostobaságra szavazni csak azért, hogy "ellensúlyt képezzenek". Nem kéne ilyesmivel szórakozni, veszélyes játék ez, a falra festett ördög előbb-utóbb megjelenik.
   Egyszer volt, hol nem volt. Volt egyszer egy kerület, ahol a forgalom akkorára nőtt, mint Geronazzo Mária ajaktérfogatának 28 ezredik hatványa. A polgármester az egyetlen megoldást a parkolási díj radikális emelésében látta. Hívatta hát egyik hű csatlósát, a…..
w Túl a csúcson 2009.03.14 06:00:00
Sokan ábrándoznak manapság kétharmados, négyötödös, kilenctizedes Fidesz-győzelemtől, vagy éppen rettegnek tőle. A kutatások erre okot adnak, mindenféle megkérdezésben magasan vezet a Fidesz, az MSZP pedig a rendszerváltáshoz mérhető pofon előtt áll. De ezek mindig…..
istván007 2009.03.20 18:50:47
Hú, itt mindenki nagyon okos, mi lesz, ha egyszerre durran szét mindenkinek a feje?
Az MSZP megérdemli a menthetetlenül bekövetkező választási vereséget. Így lesz idejük és késztetésük újjászervezni a pártot, ez létfontosságú nekik. Az érzéketlenség, a cinizmus és a gátlástalan pökhendiség, sajnos, erősségévé vált a szociknak az idők folyamán, hibát hibára halmoztak, a legtöbbször rossz válaszokat adtak a társadalmi-politikai-szociális kérdésekben, mindamellett, hogy borzalmasan ügyefogyott és tehetetlen benyomást keltettek. Sajnálatos módon ennyi idő nem volt elég nekik arra, hogy rájöjjenek az immáron közutálatnak örvendő Gyurcsány távozásának kényszerűségére. Sok más mellett ennek is megfizetik az árát. Még a baloldali érzelmű embereknek is be kell látniuk: egy ideig "bevégeztetett" a szocialista pártnak, de ennek oka nem a Fidesz minden bokorból tüzelő, gyakran ad-hoc jellegű káosz-politizálása, hanem elsősorban saját maguk.
A józan belátás képességének hiánya már lassan a reménytelenségbe taszítja a szocikat a közvélemény-kutatások szerint.
Persze, azt egy pillanatig se gondoljuk, hogy fáklyás menet lesz a Fidesznek a kormányzás. Az elhúzódó világválságba könnyen beletörhet a bicskájuk, különösen, ha majdhogynem hasonló módon szerzik meg a hatalmat, mint anno a szocialisták. /Tudniillik a "majd megmondjuk a választások után 3 hónappal, mit is csinálunk" mézesmadzag./
Az már egy következő izgalmas kérdés, hogy mihez kezd az MSZP a Fidesz várhatóan kegyetlen és kíméletlen hatalom-koncentrációjának időszakában. A Fidesz a kézivezérelt Ügyészséggel a háta mögött, az ellenzék jogosultságainak valószínűsíthetően drasztikus korlátozása közepette és az összes fontos helyre könyörtelenül beültetendő jobboldali káderekkel kezdi meg országlását. A gesztuspolitizálásnak és a jópofa engedmények korszakának vége, betyár világ jön ilyen szempontból. Lesznek itt pikáns dolgok Magyarhonban!
w Kísértet járja be 2009.01.08 07:30:00
Konzervatív fordulat! Megijedtél, mi? Ez most a menő para, ettől kell beszarni. Halloweenre konzinak fognak öltözni a gyerekek, sétapálcával és jelentős megtakarításokkal mennek rémisztgetni. Konzervatív fordulattól tart Gyurcsány Ferenc, és vészcseng a Népszabadságban. Féltve…..
istván007 2009.01.12 09:25:48
Leginkább jaegtoernek, meg másoknak is:
Igazad van, a KDNP, a tényszerűség kedvéért, volt már kormányon 1998 és 2002 között -- már ami a boszorkányégetést és a keresztény kurzus veszélyét illeti.
Ám elfeledkezel arról az apróságról, hogy azóta, sajnos vagy nem, de erőteljesen súlyosbodott a helyzet. Abba most ne menjünk bele, hogy milyen tények, események, hatások következtében, de a "jobbra tolódás esete forog fenn", remélem, erről nem nyitsz vitát.
A "jobbra tolódás" definíciója természetes módon tartalmazza a vallásosság, tágabban: az egyházak szerepének befolyását, növekedését. Mindezek kihatnak a mindennapjainkra, beszivárognak életvitelünkbe, adott esetben azon kapjuk magunkat, hogy kötelező jelleggel kell tudomásul vennünk több olyan motívumot, törvényszerűséget, amelyeket az e szemléletmódot akár a törvényalkotásban is megerősíteni hajlandó, és Istent nem csupán egy "tüneményes fikció"-nak, hanem életed megkerülhetetlen iránymutatójának és egyedüli "vezérlő csillag"-ának tekintő, az e tárgyban szüntelen nyomásgyakorlást is felvállaló parlamenti párt/ok/ döntenek megdicsőült és diadalittas arccal.
Az Alkotmánybíróság és más fontos szervek esetében nem elsősorban a keresztény kurzus veszélye áll fenn, személy szerint nagyobb gondnak érzem a Fidesz általános gondolkodásmódjának egyre gyakoribb megjelenését az egyes döntésekben, megfellebbezhetetlen végkonklúziókban. Megszámlálhatatlan esetben kell szembesülnie az MSZP-nek alkotmányossági, törvényességi vereségekkel, szégyenszemre és meghunyászkodva kell újrafogalmazniuk vagy megsemmisíteniük a baloldaliság jegyébe fogant törvényeket, jogszabályokat, kormányintézkedéseket.
Ezek a "csalódások" rányomják a bélyegüket a baloldali eszmeiség jövőjére, hisz ha akaratukat ilyen nehezen tudják érvényre juttatni, akkor ez hosszabb távon mindenképpen kedvez egy ezzel nagyrészt ellentétben álló világkép, felfogás érvényre juttatásának.
Talán nem veszitek zokon, ha egy parányit politikai síkra tereltem a témát. Az már egy következő fejezet, hogy a jelenlegi magyar lakosságot miképpen lehet beterelni valamelyik "isten" zászlaja alá, pl. gyakorlati értelemben.
Mert, ugye, a magyar lakosság otthon döntő részben a tv és a számítógép előtt ül, onnan elég nehéz kirobbantani még sportolás, testmozgás céljából is, nemhogy a vallásgyakorlás miatt.
w Igény, az volna rá 2008.12.17 06:14:00
  Na, kuss lesz a bakancsoknak. Fasizálódni tilos. Pedig a gárda jó dolog.   Szorosan kapcsolódik: Challengeland..
istván007 2008.12.18 12:16:15
Na helló!
Leginkább bergeroth-tal és tcom-mal értek egyet, de sok okos dolgot olvastam.
Ma a Tv2-n Gaudi-Nagy Tamás, a MG-per ügyvédje volt a vendég. Megtudhattuk tőle, hogy ezután is minden változatlan, lesznek masírozások, rendezvények, miegymás, sőt, az egyenruha is marad. Akkor most mit is tiltott be a bíróság??
Érdekes, hogy amikor tömegéval születnek a "független" magyar bíróságtól általában a jobboldalnak, vagy jelesül a Fidesznek kedvező ítéletek, az egytől-egyig rendben van, példálóznak is vele rendesen. Aztán amikor -esetleg- egy döntés ellenük szól, micsoda felzúdulás van, hogy egyáltalán megtörténhet ilyesmi.
De nem is ez a lényeg most. Nem egyszer volt alkalmam hallani gárdisták beszélgetéseit nyilvános helyen, buszon stb. Hallgatózni sem kellett, hisz iszonyú hangosan és döbbenetes önbizalommal szónokolnak egymásnak arról, hogy hogyan fogják eltakarítani Gyurcsányékat. Ne legyünk már naivak, ők nem a nagymama kakaóját dicsérő, helyes és jófej legények, akik csak úgy beszabadultak a jelmezkölcsönzőbe, hanem Vona Gábor, a Jobbik elnöke által létrehozott szélsőjobbos szerveződés tagjai. Tényleg szükség van rájuk? Talán még jó volna pár száz lovas csendőr is. Hasznos tevékenységet ezer módon lehet végezni pl. árvizeknél, természeti csapásoknál, bárhol, viszont nem emlékszem, hogy eddig akár csak egyetlen közhasznú feladatot is vállaltak volna. Tud ilyet valaki?
A roma kisebbség bűnözésre hajlamos részét valóban a rendőrségnek kellene megfékezni, ez már a kormány felelőssége.
Azt meg egy pillanatra se feledjük, hogy a Gárda miért is jött létre ténylegesen, bármilyen ellenkező állítással szemben: egy adott, politikailag már tarthatatlan, "forradalmi" pillanatban egy másodperc alatt az általuk gyűlölt baloldali kormány elsöprése lesz egyetlen feladatuk.