Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Automata Hari

0 bejegyzést írt és 132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány hónapja vívódom azon, hogy legyen az olaszfórumon ,,régi arcok”-sorozat is vagy sem. Két napja láttam egy fényképen a mai Torricellit és – elolvasva az utóbbi években történteket – rögtön éreztem, hogy kell lennie egy ilyen sorozatnak is. Torricelli története a…..
Automata Hari 2015.01.25 20:46:16
Bizony, jó olasz szokás módjára most nem lesznek vasárnapi meccsek, helyette az összeset megkapjuk szombatra. Húsvét ünnepe miatt, ez már így hagyomány Olaszországban, amivel nincs is semmi gond. Lássuk is akkor gyorsan, mi a kínálat mára. Kezdjük a zárómeccsel,a  Fiorentina…..
Kisebbfajta rangadóval indul a szombat és egyben a Serie A e heti fordulója: az Inter a Hellashoz látogat egy újabb idegenbeli skalp reményében. Merthogy az esélye meg van erre a Nerazzurrinak, hiszen Toniék rengeteg pontot szórtak el a közelmúltban és az aktuális formával sem ők…..
Igaz, hogy a fordulóból kiemelkedik a Juve - Toro meccse, de lesz sok más helyen is izgalmas találkozó - legalább is remélem -, még ha a párosításokból erre nem is lehet elsőre következtetni. Tény,hogy a Juve nemzetközi meccs után lép pályára, de a Torónak, ha valaki ellen,…..
A helyzet az, hogy a Juve keresztbe lenyeli az egész Serie A-t! A Roma produkált egy világraszóló sorozatot, a Nápoly egészen jó és kiegyensúlyozott, de így is magabiztosan (egyelőre csak 5 ponttal) vezeti a mezőnyt a Juventus. 730 perce nem rúgtak gólt neki! Nagyon-nagyon…..
Tisztelet jár ki a Serie A derékhadának, de a forduló legjava az utolsó két meccs lesz: a Nápoly-Inter (vasárnap 8,45) és a Milan-Roma (hétfő 8,45). Engem jobban érdekel a Chievo-Samp, izgalmas csapat a Fiorentina (olasz csapat még nem szerzett annyi pontot az EL-csoportkörben, mint…..
Harmadik alkalommal feszülnek egymásnak a Serie A-ban Verona csapatai, a Hellas és a Chievo, amely egyben a forduló nyitása lesz és számomra a hétvége leginkább várt mérkőzése. Szokás őket összehasonlítani, pláne ilyenkor nem lehet kihagyni ezeket a tövig lerágott csontokat, de…..
Talán ez a forduló legfontosabb kérdése és az, hogy mi az ellenszer a Garcia fiúkkal szemben. Mert, amit eddig ez a Roma művel, az több, mint szenzációs: vasárnap a kevesek által bevehető Friuliból raboltak pontokat. Most sokkal könnyebb dolguk lesz, hiszen a meglepetésre utolsó…..
Az Udine-Roma meccsen kívül számomra nincs olyan meccs, amelyik különösebben feldobna. Néztem én már Serie B-meccset is szépen odafigyelve, vagyis a Catania-Sassuolo és a Bologna-Livorno is le tud ültetni, de most hiányzik nekem egy élcsapat és egy feltörekvő közötti…..
Szerintem a címben szereplő csapatok legvérmesebb szurkolói sem reménykedtek ilyen kezdésben: semmi ámítás, a Roma és a Napoli fej-fej mellett haladva, eddig 100 %-osan osztoznak az arany- és az ezüstérmen - Tottiék jobb gólkülönbséggel elsők jelenleg. És az is sokat mond, hogy…..
Márpedig azért, mert a Farkasok eddig hibátlanul száguldanak a Napolival a nyakukban, a Lazio pedig jelezte, hogy az örök mumus, Chievo legyőzésével és a szép EL bemutatkozással felpörgött a derbire. Mint mindig most sem lehet megtippelni a biztos kimenetelt: annyi biztos, hogy a Lazio…..
labdabiztos Van egy képünk... 2013.08.26 21:29:43
Szabadságomat töltöm, nem egész két hetet. Voltam már a Balatonon, Fenyvestől Szabadiig, közte egy öszödi horgászattal, de ez most senkit nem érdekel. Aztán voltam Bohócliga és NB3-as meccsen is, sőt elnézek egy megye egyre szombaton, de ennek még mindig semmi köze ehhez a…..
Automata Hari 2013.08.26 22:07:28
Sajnos lassan elmúlik a nyár és beköszönt az ősz, de ez nagy örömünkre azt jelenti, hogy Európa szerte ismét beindulnak a jobbnál-jobb bajnokságok. A top pontvadászatok közül, némelyik már pár kört le is tudott magának, de a legjobb - önzően állítva -, az olasz, ma veszi…..
Roma-Lazio lesz hétfő este, ami valószínűleg csak Európa Liga-ügyekben dönt, meg – csak úgy mellékesen –, hogy kié lesz a főváros őszig. Megy a versenyfutás a BL-ért, meg a kiesés elkerüléséért. Ugyí, Palermo, ugyí Genoa? Juve-Pescara (szombat 6). Szegény Pescara! A…..
Szombaton elkezdik, szombaton befejezik.Ilyen forduló lesz ez! Szokatlan ez Olaszországban, de jól van ez így! 3-kor kezd majdnem mindenki, csak a Chievo-Milan (fél 7), illetve a Toro-Nápoly (9-től) lesz később. A Juve 65, a Nápoly 56, a Milan 54, a Fiorentina 51 pontról folytatja…..
A cím mindent elárul, így sajnos azt is, hogy a hétvégi forduló nem fog kényeztetni holmi rangadókkal, derbikkel. Azonban szerintem elég felületes is egyben a megfogalmazás, hiszen mi calcio hívők, jól tudjuk, hogy szinte forduló akad legalább egy meglepetés - hanem több - így…..
Ismét mozgalmas héten vannak túl olasz csapataink, hiszen eleget kellett tenniük UEFA kötelezettségeiknek, ki a BL-ben ki az EL-ben. A Juve például az előbbiben, ahol a Celtic elleni visszavágón már csak arra kellett figyelnie, nehogy összeszedjen valamilyen sérülést. Egy laza…..
Sajnos idő szűkével írom ezt a beharangozót, így a megszokottnál rövidebb poszt kerül a Serie A 27. fordulója elé. Lássuk hát a hétvégi programot. Napoli - JuveA meccsek meccse, sok mindenről fog dönteni. Korai ezt még bajnoki döntőnek hívni, viszont, hogy pszichésen…..
Szép hetet zártak a taljánok Európában, kivéve szerencsétlen Napolit, akiknek ismét sikerült magukat nevetség tárgyává tenniük. A déliek egy jogtalanul alulértékelt cseh csapattól, a Plzentől szenvedtek megalázó vereséget (2-0, összesítésben 5-0), miközben egyik honfitársa…..
Közepes napot zártak tegnap az olaszok az El-ben: az Inter kényelmes előnnyel utazhat a kolozsvári visszavágóra, a Lazio a pályán mutatta meg a németeknek mi is az a „Non mollare mai”, a Napoli pedig otthon szaladt bele a cseh késbe, miután túlzottan is félvállról vette a…..
Két nagy kérdés foglalkoztatja most a Serie A szerelmeseit: mennyire hatott ki a játékosokra a válogatottbeli összetartás; és a szombati rangadók után, hogyan formálódik a tabella élmezőnye. Mert bizony a nagy meccsek szombaton kerülnek megrendezésre, és vasárnapra már inkább…..
Végre beköszöntött a február, aminek leginkább azért tudunk örülni, mert ismét a foci kerül az előtérbe, kiszorítva minden más egyéb tényezőt az első helyről. Igen, a januárral lezárult az átigazolás: volt itt minden kérem, ami szem-szájnak ingere. Tudunk beszélni óriási…..
Látva az előző forduló eredményeit csak álltam és bámultam (Juve-Samp 2-1, Fiorentina-Pescara 0-2, Udine-Inter 3-0), meg örömködve öklöt ráztam (Nápoly-Roma 4-1, Chievo-Atalanta 1-0). Hasonlóan bombasztikus eredmények sorára most nincs esély – a Pescara az egyetlen, aki selyemre…..
A címben említetteknél új edzők kezdik a munkát (Delio Rossi, Iachini – Ferrara és Cosmi helyén), de ezen túl is van újdonság. Talán a legfontosabb, hogy a nápolyiakat megrövidítették két ponttal. Egy másik, hogy tovább folytatódik a Cagliari stadionmizériája: most…..
Számomra a Lazio-Inter a forduló legje. Az már látszik, hogy mindkettejüket komolyan kell venni, de lehet, hogy egyiküket még komolyabban. Udine-Palermo. Az Udinese még nem kell lemondjon Európáról, ha most még bele tud húzni. Egyelőre mindkét csapat szerényebben teljesít, mint…..