Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Közepes

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy korszakos zseni 30 év alatt a világhírnévig repítette a céget, majd jött a világháború és maradt a KGST piac. A Tungsram logója az 1900-as évek elején - forrás: Wikipedia ..
Egyre drágább hazánkban a sör, és úgy tűnik egyre kevesebbet iszunk. A lehetséges magyarázatok között lehet az alkoholos italok választékának növekedése, a borfogyasztás előretörése, de lehet, hogy egész egyszerűen nem iszunk már annyi alkoholt, mint korábban. Természetesen az infláció is…..
Szerző: Harmat Árpád A HBO csatornán 2019 tavaszán futó öt részes minisorozat, melynek címe "Chernobyl" óriási népszerűségnek örvend és újra fókusz alá helyezi a csernobili atomkatasztrófa részleteit. Úgy tűnik az emberek érdeklődése ma sem csökkent az 1986-ban történt tragédiát illetően. A…..
Munkásmozgalom munkások nélkül? Korábbi írásunkban már kerestük az okait, hogy Miért nem érdekli a dolgozókat a 400 órás "rabszolgatörvény"? Amit a Fordulat, szociáldemokrata magazin is szemlézett. Ha már a túlóratörvény a politika legfontosabb témája, érdemes átnéznünk, hogy mit közöl még a témában…..
IDDQD Checkpoint Mini #91: Supaplex 2018.12.27 22:11:59
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Közepes 2018.12.29 00:44:44
Közepes 2018.12.29 00:50:21
Valamelyik nap szokás szerint jó későn vacakoltam a másnapi határátkelős poszttal, amikor eszembe jutott, érdemes lenne egyszer beszélgetni arról, kinek milyen a munka-magánélet egyensúly a mindennapokban, illetve miként változtak meg (ha megváltoztak) az arányok határátkelés…..
Közepes 2018.02.11 13:12:18
@Girhes: Nem beszélve arról, hogy én jópár példát tudok arra, hogy a multi cég kivitte a magyarországi gyárából az embereket betanulni külföldre az ottani gyárába.És milyen érdekes ott fele annyit dolgoznak a melósok mint MO-on. De volt ahol még annyit sem. Volt olyan is, hogy az ottani melósok szóltak rá a magyarokra, hogy nem kellene annyira pörögni.
Olyan is volt, hogy török országi gyárból hoztak embereket MO-ra aztán alig dolgoztak a törökök...
De az i-re a pontot az tette fel nálam amikor volt szerencsém többször is megtapasztalni, hogy Braziliában mennyi joga van egy melósnak egy Multi gyárában. Nehogy félreértsétek leírom kb. 3x annyi mint MO-on!
Az elmúlt években sokat fejlődtek a kínai mobilcégek, a Huawei például az egyik legnagyobb gyártó lett, igaz ehhez 15 országban létesített kutatóközpontokkal is turbózta magát. A Doogee úgy tűnik, ettől még messze van.  Tisztelt Tékozló Homár Szerkesztőség! Nagyjából egy hete történt az eset,…..
2011-ben, a munkáltatók hazai „uralkodásának” idején, magas munkanélküliségben, kínálati munkaerőpiacon egy blogger megírta kis posztját, miszerint „Tőlem ezért nem kapsz munkát”. Leírta, hogy az ideális munkaerő az egyenlő a rabszolgával, hogy neki igénye, hogy úgy és akkor rúghasson már ki…..
1. A jelenlegi 63 éves korhatár és a jövőbeli 65 év  egyaránt magasnak mondható a várható átlagéletkorhoz képest   Európában a legtipikusabb a 65 éves nyugdíjkorhatár, amely a legtöbb országban nőkre és férfiakra egyaránt vonatkozik, és amit néhány országban 67 évre terveznek emelni. Azonban…..
Közepes 2017.10.15 22:56:30
@nemecsekerno_007: Hagyjuk már ezt a hülyeséget...
Idejön a NASA 2x lesz a GDP ezért felére csökken a GDP arányos államadósságunk hurrá a kormány megcsinálta!
Gondolkodj ember ez csak parasztvakítás!
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Munkahelyi terror blog! Szeretném, ha sokan hozzászólnának panaszomhoz. Egy iskolában takarítok minimálbérért. A végzettségem 8 általános. Rajtam kívül még van 4 takarító, ebből 3 szakmunkás, de nem takarító…..
A társadalom alapja a család, fennmaradásunk és jövőnk záloga a minél több gyerek, ezért kiemelten fontos, hogy a hagyományos családmodellt támogassuk - legalábbis a konzervatív felfogás szerint, amelyet a mai magyar kormány is képvisel. Viták övezik a kérdést, hogy családnak tekinthetők-e a nem…..
2017.január 4-én fogta el a Ligo azt a gravitációs hullámot, amely 3 milliárd fényévet utazott. Két fekete lyuk fúziójából keletkezett, amelyek egymásba zuhantak és a Nap tömegével egyenlő energiát szabadított fel. miután most harmadszor sikerült elfogni, a gravitációs…..
Annak ellenére, hogy Vona Gábor a Jobbikot a Fidesz egyetlen alternatívájaként próbálja beállítani, és emiatt az elmúlt 2 évben a centrum irányába próbálta terelni a pártot, konkrét programot vagy tervet, hogy miben változtatnának a Fideszhez képest, ha hatalomra…..
Képzeljük el, hogy egyszer csak fölébredünk, teljesen ébernek érezzük magunkat, ám képtelenek vagyunk megmozdulni, tagjaink nem engedelmeskednek akaratunknak, csak a szemünket tudjuk ide-oda forgatni. Érezzük, hogy valaki ismeretlen van a közelünkben, és furcsa nyomás nehezedik a mellkasunkra...…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Mt! Egy német multinacionális cégnél dolgozok hosszú évek óta. 2017. februárig semmiféle negatívummal nem találkoztam, minden rendben volt. Azonban február óta a cég nem hajlandó fizetési kötelezettségét…..
Közepes 2017.04.28 22:01:01
@agarik: Ez így van..
Ismerős csaj vezető beosztásban az egészségügyben feketén kérte a fizuját a volt férje tartozásai miatt. És meg tudták oldani!
De lehet hogy csak álmodtam az egészet, jajj annyira bizonytalan vagyok...
Minek a gyerek? Hogy az is szegény legyen? Ugye milyen hülyeség leírva? Pedig hányan felteszik ezt a kérdést hasonlóan akár csak naponta is? "Ha valaki szegény, minek a sok gyerek. Ha nincs pénze, háza, vagyona, akkor ne vállaljon utódot, majd ha a sorsa jobbra fordul. Vagy akár még akkor sem, hisz…..
Már megint csak gazdagok járnak jól? Elégedetten kezdhetik az évet a prosperáló nagyvállalatoknál dolgozó, az átlagnál jobban kereső munkavállalók, nagyjából 5-10% közötti nettó béremeléssel számolhatnak ha a munkáltató átengedi nekik az adó és járulékcsökkentés hasznát, üröm az örömben, hogy az…..
Határátkelő Elégtétel 2016.05.31 06:46:00
Mostanában egyre többet lehet olvasni, hallani arról, hogy mekkora szakemberhiány van Magyarországon, olyannyira, hogy az építőipar, sőt, a balatoni turizmus szereplői is katasztrófahelyzetet emlegetnek. A mai poszt szerzője, Digger egy külföldön élő magyar szemszögéből írta meg…..
A macskákra mindenképpen, különösen akkor, ha az állatot a mikrosütőben szárítjuk. Egy több változatban terjedő városi legenda szerint ugyanis az USÁ-ban megtörtént, hogy egy gondos gazdi a mikróban szárította meg elázott házikedvencét, majd miután az állat elpusztult,…..
A magyar sokat dolgozik, mégis ötöd, vagy éppen nyolcad annyit keres, mint egy nyugat-európai - felmerül a kérdés, hogy valóban lenne-e tér a béremelésre, és ha igen, milyen forrásból? A nagyhatalmak játéka, hogy a magyar mindig csak pórul jár? A multik kiviszik a profitot? Vagy épp jelenleg tényleg…..
Közepes 2016.02.15 19:47:42
@Ad Dio: Hát nem hinném. Öröm volt hallani pár hete Bogár László egyik előadásán, hogy kizsákmányolás folyik az országban. És értünk senki nem fog tenni semmit, ha mi nem teszünk magunkért. A József Attila idézetet is Ő mondta.
Jó lenne már felébredni és nem elhinni a sok maszlagot. Neo Wake UP!
Közepes 2016.02.15 21:02:48
@Ad Dio: Én sem akarlak meggyőzni.Számos példa van rá a környezetemből, hogy ez így működik.
Valamint hallottam pár neves közgazdászt is aki ezt vallja.
Te komolyan elhiszed, hogyha idejönne a NASA és itt építene űrállomásokat aminek következtében duplázódna a GDP akkor Szabolcsban Gizikének is duplázódna a fizuja??
Szerencsére jön a következő nemzedék aki nem fogja éhbérért igába hajtani a fejét. Hidd el emelkedni fognak a bérek és ennek a jelei már most látszanak. Ja hogy a vállalkozók nem vehetnek majd évente luxus autót mint most az meglehet. De nagy változások lesznek 10 éven belül abban biztos vagyok.
Üdv.
Közepes 2016.02.16 18:57:44
@egysmás: Minden szavaddal egyetértek!

Német cég magyarországon egy telephely-el az ittenit folyamatosan bővítik a német lassan bezár. Ott van szakszervezet, 13.havi fizu stb. Itthon nincsenek ilyen dolgok. Miért?
Mert megteheti. A fizetések is azért alacsonyak mert itthon ennyi pénzért is talál embert. Ott meg annyiért talál csak.
Ennyire egyszerű.
1. rész: A 10 legkreatívabb posztapokaliptikus film 2. rész: 10 zombifilm, amit látnod kell 3. rész: 10 (nem is annyira) posztapokaliptikus film, amit látnod kell 4. rész: 10 B- és Zs-film, amit látnod kell 5. rész: 10 posztapokaliptikus film, amit látnod kell majd Elérkeztünk az…..
Közepes 2015.07.17 11:48:12
@gizmo26666:
A mátrix nem posztapokaliptikus film, mert az nem arról szól, hogy milyen lesz a világ, hanem arról, hogy nem olyan a világ mint amilyennek hisszük!!!!
Az egy másik kategória! Azért nem illik ide. Nekem az egyik kedvencem amúgy.
Abba a kategóriába ezek a filmek vannak még Pl. Dark City, Elpusztíthatatlanok
Az undormány Fidesz-rezsimről sok minden rosszat el lehetett mondani eddig is, de azt, hogy koncepciótlanul, értelmetlenül hoztak volna döntéseket, azt semmiképp. Ehhez képest az elmúlt hetek eseményei arra utalnak, hogy először valakinek nagyon elgurult a gyógyszere, aztán a többi…..
Örülünk, Vincent? Brazil 2014.07.09 17:28:08
       1969-ben történt, hogy a brazil diktátor Emílio Medici tábornok azt tanácsolta a brazil szövetségi kapitány Joao Saldanhának, hogy állítsa be a csapatba Dariót, az Atlético Mineiro játékosát. Saldanha erre állítólag azt válaszolta, hogy ő is szeretne beleszólni a…..