Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LPoti

0 bejegyzést írt és 274 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valószínűleg emlékeztek, hogy 2017 július 5.-én megírtam, hogy 2781 találatot adott az Őrtorony online a "valószínűleg" kifejezésre: https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/2017/07/05/2781_helyen_allitottuk_vissza_az_ot_megilleto_helyere   Valószínűlegfeltételezhetőenlehetséges, hogy ha a Watch…..
LPoti 2019.01.13 15:00:06
@a századik juh: kiváló és nagyon igaz megjegyzések! köszönjük!
Tartsanak-e a keresztények macskát? Ilyen és ehhez hasonló kérdések időnként megjelennek az Őrtorony "Olvasók kérdései" rovatában. Jogosan kérdeznek a testvérek ilyeneket, hiszen nem akarják magukra haragítani Istenüket, és ebben úgy vélik szükségük van náluknál értelmesebb és bölcsebb személyek…..
LPoti 2018.11.01 06:39:31
Ajánlom a 24.hu cikkét mindazon Jehova Tanúinak, akik derékba törték gyermekük / gyermekeik sportolói karrierjét, csak azért, mert a Watch Tower szerint akkoriban is mindjárt itt volt a vég, és inkább úttörőnek kell adni a gyereket, semmint élsportolónak:   "Serena Williams ezért nem…..
LPoti 2018.08.30 21:14:17
@szinuhe1: én voltam köztisztviselő. Meg ismerek is, NAV-nál, NEAK-nál, települési önkormányzatnál, Főv. bíróságon (nekem is, illetve a mostaniaknak alá kell írni a köztisztviselői esküt.
Az eskü szövege a hatályos jogszabályból idézve: Eskü
44. § (1) A kormánytisztviselőnek kinevezésekor esküt kell tennie.
(2) Az eskü szövege a következő:
„Én, .............................................. becsületemre és lelkiismeretemre fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek; jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom; tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorolom.”
(Az eskütevő meggyőződése szerint:)
„Isten engem úgy segéljen!”
(3) * Az eskütételt az államigazgatási szerv köteles a kormánytisztviselői kinevezés előtt megszervezni. Az eskütételre a munkáltatói jogkör gyakorlója vagy az általa kijelölt vezető előtt kerülhet sor. Az esküt szóban kell elmondani és írásban megerősíteni.
(4) Az eskütétel elmaradása érvénytelenségi ok. Eskütétel hiányában a kormánytisztviselő nem állítható szolgálatba, erre bárki hivatkozhat.

Semmilyen kérdés nem merült fel a szervezet részéről se nálam, se másnál.
S-290-H nyomtatvány, Jehova Tanúi nyomtatványa "Továbbá annak érdekében, hogy részt vehessek az imádatommal kapcsolatos egyes vallási tevékenységekben, és hogy szellemi támogatásban részesülhessek, hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez." Vagyis aki nem írja alá a Wezető Testület által…..
LPoti 2018.06.02 18:57:51
Ma volt az utolsó tárgyalási nap Oroszországban, ahol jogerősen betiltották Jehova Tanúi tevékenységét, szélsőséges szervezetnek minősítve őket. Ha jól értem az orosz megfogalmazásokat, akkor a betiltást a szentpétervári központ kapta és nem egészen világos az, hogy minként érinti ez a helyi vallási…..
A bibliatanulmányozáshoz használt kiadványok teljes mértékben tájékoztatják az embereket, mielőtt úgy döntenek, hogy megkeresztelkednek? "Igen" Tehát tájékoztatjátok őket, hogy egy bírói bizottság ülésének nem lehet részükről tanúja, és fel sem lehet venni? "Igen" Meg…..
LPoti 2015.08.28 20:49:26
@Rovarölő: 'segítségnyújtás' a legocsmányabb képmutató hazugság. Volt benne részem. Kértem, hogy segítsenek, mert lelkileg teljesen összezuhantam. Kértem, hogy ha segítségnyújtásról beszélünk, akkor segítsenek, nagyon szükségem lett volna érzelmi támogatásra. Életemben először, 20 év keresztény szolgálat után. Ami alatt vén is voltam és úttörő is.
Kétségbeesett voltam. Megbántam amit tettem, őszintén. Isten látta ezt. Még mielőtt nagyon áldozatnak tűnnék, valóban hibáztam, mert sok év botrányos viselkedés után elszakadt a cérna és megpofoztam valakit.
De utána én kértem segítséget, őszintén elmondjam mi történt. Megbántam. És erre a válasz : itt hallom ma is: segíteni szeretnénk neked, ezért úgy döntött a bírói bizottság, hogy kiközösít.
Amikor a legnagyobb bajban voltam.
Mintha a beteg bemegy a kórházba, hogy igen, hülye voltam, elvágtam a kezem, segítsenek, erre az orvos azt mondaná, hogy persze, segítek, takarodj ki az utcára, gyógyulj meg magad.
Ekkortól kezdtem felébredni, ekkortól kezdett kinyílni a szemem.
Olvasom és látom, tudom, sokan éltek meg hasonló vagy még durvább dolgokat.

Hazug, képmutató, önhitt, családromboló destruktív szekta. Be kellene tiltani emberiség és társadalom ellenes bűnei miatt.
LPoti 2015.08.28 22:36:04
@Brigi40: megtörtént a szégyenletes dolog, (évekig tartó durva előzménye volt, de most erre ne térjünk ki, vállalom amit tettem, vállaltam akkor is, és borzasztóan szégyellem magam előtt még most is, nem lett volna szabad, hogy megtörténjen) - elmondtam a koordinátornak.
Tudomásul vette, aztán kb egy hét múlva 2 felvigyázó jött oda hozzám, hogy egyeztessünk időpontot, amikor jelenjek meg a királyság teremben, bírói tárgyalásra.
Mert:
SEGÍTENI szeretnének nekem.
Nyilván nem voltam naiv, tudtam azért sokféle dolgot, de akkor - most is Isten látja lelkem - őszintén bizakodva, és valóban megtörten mentem el. Akkor és ott, sok év szolgálat, másnak segítés után nekem lett volna szükségem támogatásra, bátorításra. Hogy azt mondják, nincs vége a világnak, fel lehet állni, Jehova, Jézus még a gyilkosnak is megbocsátott, tedd ezt meg ezt, eljövök hozzád beszélgetni, vagy prédikálni hívnak, vagy bármi.
Hát hogy is mondják: életem legnagyobb pofára esése lett. őszinte önvallomás, érzéseim feltárása után - mert ugye kikérdeztek alaposan, (ugye kezdetnek felolvassák a Biblia verset, 'hogy aki megvallja bűneit, irgalomra lel..) , ilyesmiket kérdeztek, hogy mit tennék, hogy a jövőben elkerüljem a hasonló tettek előfordulását. Próbáltam érzékeltetni, hogy most az a sztereotípia, amit ott, akkor is sulykoltak, hogy Biblia olvasás, prédikálás, gyülekezet, az most kevés, most emberi segítség kellene- hát ez nem volt jó irány.

Kiküldtek a kisteremből, és még ekkor is bizakodtam, pontosabban nem gondoltam semmi rosszra.

Fél - egy órát sétáltam a nagyteremben, imádkoztam is, emlékszem, máig előttem van minden perc.

Aztán behívtak.

És jött a valóság. Elmondták, hogy SEGÍTENI szeretnének, ezért úgy döntöttek, hogy a legnagyobb segítség az lesz, ha kiközösítésre kerül sor.
'Időt adunk, hogy szedd rendbe az életed, döntsd el, mit akarsz, kerüljek újra közel Jehovához, és ők szeretettel várnak vissza.'

De - próbáltam érvelni halkan: én megbántam. Őszintén. (és Isten látja lelkem: tényleg)
Tájékoztattak, hogy fogadjam alázattal a segítséget és várnak vissza.

Ennyit a 'segítségről'. Pff
Beteg, gyógyítsd meg magad! Mintha Jézust hallanánk nem?!

Ez így történt. Előttetek minek festeném ki a sztorit.
(persze van folytatás, mert megfellebbeztem, akkor már rákészülve a 'terelgessétek' könyvből.
Minden illúzióm meghalt.
Gyakorlatilag szó szerint kiírtam a könyvből a szükséges szavakat, menetrendet.
Vissza is fogadtak. Mindezt tökösségből csináltam, hogy ne ők dobjanak ki, hanem ha akarok, akkor én menjek.

És akkor hogy is van? A Szent szellem vezeti ezt a bagázst tényleg?

Bónusz : azóta az eredeti bírói bizottság úgy utál, mint a sz@rt, ha néha elmegyek, nem beszélnek velem azóta sem.
Megaláztatásnak veszik, hogy felülbírálták őket...
Nemhogy örülnének, hogy 1 eltévedt bárányka visszatért..

Aljas, képmutató, farizeusok.

Undorító.
LPoti 2015.08.30 16:32:43
@Zalahusztra: Soha senkit nem ítélhetünk el, ki mit és miért tesz -nem tesz- valamit. Jézus nem pontosan ezt tanította? 'ne ítéljetek'.
Ez pontosan a Wt.Zrt. módszere. Ítélni, megbélyegezni.. Nem a megjegyzésedre írom ennyire kiélezve, csak elindította a gondolataimat. 'nyuszi üzemmód' - biztosan komoly oka van erre. Mint azoknak is, akik nyíltan felvállalják a szembenállást. Most én is 'nyuszi üzemmódban' létezem egy jövőbeli komoly ok miatt.

Mindannyian harcoljuk a saját -életre és vérre menő- harcunkat.
Soha ne kezeljük le egymást.
A sorozat ezen részei a Személyzeti bizottság segítőivel foglalkoznak. A Személyzeti bizottság a fizetett teljes idejű szolgák ügyeivel, körülményeivel foglalkozik, azzal a közel 25-30 ezer emberrel, akik életük minden egyes percét a szervezetnek áldozzák fel. Ebben a…..
A szülők vallása milyen hatással volt a gyermek későbbi életére? Nem akarom azt sugallni, hogy általános eset, de nem bírtam mellette szó nélkül elmenni. A beszélgetés végére derül ki. És tudnék még neveket leírni az illetőn kívül, de nem teszem...…..
Anti exjt Meghasonlott vagyok? 2015.01.12 08:18:00
Van két ember, aki szerint a meghasonlás folyamatának kellős közepén vagyok. Néhány másik ember is udvariasan ezt közölte velem. Szerintem nem. Összeszedtem, hogy miért nem. Azt többször leírtam, hogy a szervezeten belül nem értek egyet azokkal, akik luxusban élve diktálnak a…..
JT BLOG Visszatekintés 2014-re 2014.12.31 03:02:00
Nem vagyok olyan, aki túlértékeli a blogját és megszállottan figyeli a statisztikai mutatóit. Tudom, hogy van olyan, akinek ez számít, mert visszajelzést ad neki vagy a hirdetési pénzek múlnak rajta - ezeket megértem, nem ellenzem, nem vagyok rossz véleménnyel róluk. Ezt a blogot…..
LPoti 2014.12.31 22:08:24
Jehova Tanúi kötelességüknek gondolják a prédikálást. Egyesek úgy érzik, hogy azt teszik, de amit csinálnak, annak nincs értelme, mert több kárt okoznak, mint hasznot. Lenne egy javaslatom. Több facebookos csoport van és figyelem, hogy egyeseknek mit jelent a prédikálás a…..
Kétségtelenül ez az Őrtorony legnagyobb tárgyalótermi veresége a 2012-es kalapács-ütésszerű Candace Conti ítélet óta. Jehova Tanúi egy 13,5 millió dolláros ítélet rossz oldalán találják magukat, amiből 10,5 milliót büntető kártérítésként irányoztak elő a New York-i…..
A gifet készítette: Laci7000 "Ha fiatal vagy, azzal a ténnyel is szembe kell nézned, hogy soha sem fogsz megöregedni a dolgok jelenlegi rendszerében. Miért nem? Mert az összes bizonyíték a Biblia próféciájának beteljesedésében azt jelzi, hogy e korrupt rendszer vége néhány…..
Sajnos nem én írtam ennek a bejegyzésnek a szövegét, hanem egy rokonom, aki Tanú. Felháborodásában elküldte nekem is, elolvastam és jót mosolyogtam (nem írom le miért, nem akarom az olvasás közbeni meglepetést elvenni senkitől). Aztán rákérdezett, hogy mi az oka a levele…..
JT BLOG Szervezet és bűnözés? 2014.07.15 03:30:00
Többször is kérdezték tőlem, hogy lesz-e keményebb magyar vonatkozású írás. Mindig ígérgettem és igazából ez az első, hogy teljesítem is. Az interjúalanyommal háromszor ültünk le beszélgetni. Mindent felvettünk, majd 1:1 átiratba került és átadta nekem, hogy szó szerint…..
Egy michigani királyságterem pillanatnyilag egy pünkösdi egyházhoz hasonlít, amint a kongresszusi küldöttek Pharrell Williams “Happy” című számára táncolnak Egy YouTube-videó, amelyet a 2014-es nemzetközi kongresszusok egyik küldöttje töltött fel nemrég, nagy feltűnést…..
LPoti 2014.07.19 14:37:34
LPoti 2014.07.20 21:25:54
Facebook oldalam (www.facebook.com/jtinform) üzenetet kapott ezzel a videoval kapcsolatban, idézem:

Katarína Szakácsová hozzászólt egy Jehova Tanúiról Információs Szolgálat által megosztott hivatkozáshoz.
Katarína ezt írta: „Csak egy elmebeteg foglalkozik a sok hülyeséggel.....mármint, h valótlan képekett, sok hülye szöveggel.... Tudod, golyósházbol, elmebeteg gyerek, bekerül egy sz.géphez, és pötyögteti a hülyeséget.... Féltékeny vagy JTanuira? Ők azok, és olyanok, amilyen te soha nem leszel..... Ahhoz, h olyan légy, rosszul startolsz, a becsületesség nem a rágalommal kezdődik. Én jól ismerem őket, és sokat olvasok, és látom a mindennapjukat. Hát apukám, ezt a sok zöldséget, csak a hozzád hasonlók hiszik el. Hahaha, méghogy őrtorony szövetség? :-D :-D :-D azt sem tudod miket firkalsz ősszevissza.... Legalább informalodj, kerdezz, mert lehet, hogy nem tudsz olvasni, es valamit rosszul olvastál f...fej.....”

Ezek még a saját szemüknek sem hisznek???! :D Jah, és hát a kultúra na az felböfög rendesen... :D Hajrá Tanúk!
LPoti 2014.07.20 23:27:32
@LPoti: csatlakozva az előzőhöz, még beidézem mindannyiunk kedvencét, Vörösnét, aki a fenti videohoz az alábbi kommentet fűzte:

Anita Jeremiás Vörösné megosztott egy hivatkozást.

július 8. · szerkesztve
.

Ezt nézzétek meg!! Azért nem semmi, hogy a külföldi testvérek mennyivel rugalmasabbak, mint mi..hihihi Szerintem jó lenne itt is ilyen néha, hihi www.youtube.com/watch?v=hcj1-XFqBiE szóval Jehova népe egy boldog nép ám!! A végén még táncolnak is!! Így fogadták a nemzetközi küldöttséget!!
A mai oldalakon egy érdekes magyarázatát olvashatjuk annak, hogyan vált Rutherford Russell utódjává. Az alaphelyzet: meghal Russell. A végrendeletében testületeket jelöl ki utódjának, szó sincs egyszemélyi vezetésről és férfiak uralmáról. A Russell halálával foglalkozó…..
LPoti 2014.07.19 10:33:18
@l.gabi: hm. érdekes amit írsz. Napjainkban ez vajon jelenthet valamilyen döntési, irányítási hatalmat, ha valaki részvényes? Bár úgy érzem, ezt nagyon titkolja a szervezet.
Russell forog a piramisában, Rutherford még a whiskeyt is kiprüszkölné: Jehova Tanúi legfontosabb üzenete pedig a weboldaluk címe lett! Ne feledd: Bár csak közvetetten, a hű de értelmes szolgáján keresztül, de MAGA JÉZUS KRISZTUS SZERKESZTI A JW.ORG-OT!!! Az interweben egyedül a…..
LPoti 2014.07.18 06:54:18
@Johnny Joker: úgy biza! És most az az ukáz jött, hogy a 'történelem legnagyobb munkájaként' augusztusban mindenki házaljon és reklámozzon egy internetes oldalt.
Aham.
Szia! Először is bocsánatot kérek, hogy írok neked, de annyi a kétely és a kérdés bennem, hogy már szinte sokszor egész nap csak sírni tudnék! 2011-ben Keresztelkedtem meg, abban a reményben, hogy lesznek barátaim és egy szerető testvéri közösség tagja lehetek. Hatalmas…..
LPoti 2014.07.13 14:27:22
@Johnny Joker: Johnnynak abszolút igaza van. Sok nagyszerű ember van itt, komoly tudással, különböző tapasztalatokkal, gyakorlattal.
Mégis hihetetlen dedós módon tudtok acsarkodni néha. Összefogva, akár közös 'brainstorming'-olva, komoly ötletekre és megoldásokra juthatnánk a közös ellenféllel szemben, akár helyi akár országos szinten, akár a médiában.
A társulati multit egyenként csak csipkedni tudjuk, de inkább még azt se.
Maga
Sziasztok!Olvasgattam a bejegyzéseteket arról, hogy Kisegítő-úttörőként milyen érzés volt nektek mikor jött a köf és ki kellet mennetek az általános úttörőknek tartott előadásról!Képzeljétek! Nemrégiben megjelent egy teljesen új felújított Biblia, amiről kérdeztem a…..
LPoti 2014.07.10 01:11:10
Kedves Ronaldo! Üdv. a fórumon. Figyeld csak az impresszumban szereplő gondolatot:
"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire"

És egyúttal kérdezni sem szabad, ezt most úgy látszik, már Te is észrevetted. Ellentétben sok tanúval, aki szabadnak érzi magát kis aranyketrecében.

Nézzük a dolog pozitív oldalát. Mennyivel jobb, hogy felügyeletet gyakorló előljáróink sokkal hatékonyabban, a megizzadás és az eltévedés veszélye nélkül menedzselhetik a legfelsőbb szint által irányított teokrakikus multi level marketing hálózatot.

Gondolj bele, sokkal jobb helyen van a testvérek összekuporgatott adománya egy látványos, nagyteljesítményű, felső-középkategóriás autóban (mint amit nálunk is kapott a köf), mintha elosztogatnák holmi szegények ételadományára, idősgondozásra, segítségnyújtásra.

Gondolj arra, hogy a Társulat ezzel az elrendezéssel a bibliai példát követi: Jézus is 'nagy sokaságot' tanított, azaz látványosan végezte a felügyelő munkát. Ezen prófétai előkép mintájára a köf testvérek autóit is 'nagy sokaság' látja, így meggyőződhetnek, hogy Jehova mennyire megáldja a szervezetet.

Mennyivel jobb így, mintha tulajdonképpen titokban segítene a Társulat ( az Őrtorony részvénytársaság magyarországi leányvállalata) például időseket. Gondolj arra, hogy a Sátán módszere titokban, sötétben cselekedni.

Jehova Tanúi a világosban cselekednek, jól láthatóan, és ezt bizonyítja az autó elrendezés is. Arra kérünk, a jövőben ne kérdőjelezd meg a Vezető Testület elrendezését.

Alázatos szellemiségedet bizonyíthatod a következő gyülekezeti alkalommal, amikor lehetőséged van kifejezni igazi alázatodat adományoddal. Itt kérünk, emlékezz arra a bibliai alapelvre, hogy mindannyian megméretünk, és ezért nehogy 'könnyűnek találtass', azaz legyen súlya a dobozba betett szerény adományodnak.

Gondolj arra, hogy mennyi új autóval, mennyi új irodaépülettel, mennyi új prémium lakással segítheted a gyülekezeti vezetésben fáradozó testvéreidet.

Bízunk abban, hogy szemeid továbbra is az új világra tekintenek és jó szellemiséged kifejeződik a abban, hogy nem ragaszkodsz ezen sátáni világ tárgyaihoz, úgymint pénz, ékszerek, ingó és ingatlan vagyontárgyak.

Az Őrtorony kiadványok évente tájékoztatnak arról, hogyan szabadulhatsz meg ezektől teokratikusan úgy, hogy a Társulatnak adod mindezeket.

Üdvözlettel Testvéreid:
Jehova Tanúi
By Mason Miller Jun 25 2014 Ha másképp nem jelöltük, a fotókat Michael Winters készítette Eltekintve az esetleges találkozásoktól az ajtóról ajtóra történő prédikálásuk során, és attól az egy esettől, amely miatt még mindig bánt a lelkiismeret, amikor is a bátyám a…..
LPoti 2014.07.01 22:02:18
@KMZ_hyperion: :D na látod! akkor mégiscsak jó?? :D