Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zughekker Zita

18 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bizonyítékokon alapuló tudományos orvoslás és a homeopátia szinte egy időben, egyazon kihívásra adott válaszként alakult ki a 19. század elején. Az érvágással, hánytatással, purgálással, mérgekkel kezelt pácienseknek valami drasztikusan új dologra volt szükségük. Az egyik vonalon elkezdték…..
Előre bocsátom: ilyen gyorsan még sosem választottunk vezérgecit! Ma látom az Index blogboxjában a Szakítós Blog egyik szalagcímét: "Mentett MSN beszélgetések: a dolog, amihez soha ne nyúljunk!" Azonnal kattintottam is, majd olvasom. A csurgós-csöpögős-szirupos…..
Szertár Takony-e a DNS? 2009.03.19 22:48:00
Szerintetek hogy néz ki a DNS? Mint egy megtekert létra? Vagy netán olyan, mint a takony? Most majd kiderül. A múlt héten láttam valamelyik újságban, hogy "elvégezték a DNA-tesztet". Szép. Picit olyan leiterjakabos fordulat. Aztán elgondolkodtam azon, hogy lépten-nyomon…..
Zughekker Zita 2009.03.21 16:07:51
@tamaskodo: Azért annyira nem kell komolyan venni a dolgot, nem akkora csusszantás, mint GyuFi ál-lemondása, de a videó azt a benyomást kelti, mintha a turmix tetején lévő takony tiszta - azaz tipizált - DNS lenne. Na igen, DNS. Meg még pár ezer különböző anyag, ami nincs leválasztva, mivel nem volt pl. gradiens-centrifugálás.
Vastagbőr Ég veled, Feri! 2009.03.21 13:01:00
Ennél szebb tavaszi hétvégét nem is kívánhatnánk magunknak, eljött az, amit régóta vártunk: Gyurcsány lemondott a miniszterelnökségről!!!Volt már ilyen többször is, de ez most komolynak tűnik. Belátta ő is, hogy így, vele már nem megy.  Pezsgőbontás, népünnepély,…..
Szertár Világító uborka 2009.03.11 06:43:00
Állítólag ez a jelenség unatkozó kollégisták ökörködése nyomán került elő a semmiből annak idején. Persze az sincs kizárva, hogy egy halálra ítélt még akkor is az utolsó vacsorája maradékát rágcsálta, amikor már a villamosszékben ült. Apropó, mi a villamosszék…..
Subba Bébipüré 2009.03.02 08:35:00
Mennyire kell szerencsétlennek lenni ahhoz, hogy valaki egy cirkuszi családba szülessen? Mit tett ez a csecsemő ezért a horror élményért? Még hányni is elfelejt! Tuti, hogy a beszédért felelős részt apu szárazra pörgette ki belőle, és az életben még csak jól el se tudja küldeni…..
Mielőtt mindenki riasztaná a felmosóembert a kép láttán, először tippeljetek: milyen állat ő? Lehet előkapni a google-t, meg a kis állathatározót, a biológiai albumról nem is beszélve. Azonban nem biztos, hogy simán megtaláljátok ám :)Kaján örömömben tapsikolva várom az…..
Zughekker Zita 2009.02.28 23:57:36
Szertár Vigyázz! Latexveszély! 2009.02.25 00:36:00
A latex-érzékenyek megint szívnak. Ebből a videóból megtudjuk, mit csinál a százas a lufiban, és hogy milyen fontosak a biztonsági figyelmeztetések.* Az itt bemutatott kísérletet három év alattiak ne végezzék el, mert könnyen lenyelhetik az apró részeket.* Kisgyermekek kérjék…..
Nagy szerencséjük volt azoknak a fehérvári bűnözőknek, akikre néhány gramm fű átadása közben csaptak le a rendőrök. Azért volt iszonyatos mákjuk, mert az akcióban még véletlenül sem jutott eszükbe, hogy az autót sebességbe kapcsolják, így legalább nem lőtték le őket. A…..
Zughekker Zita 2009.02.20 15:52:30
@Lovag, aki azt mondja: Ni!: Azért közügy, mert társadalomban élünk :D Ha valakinek az anyja/apja narkós vagy alkesz lesz, az rántja magával az egész családot pl. ezen kívül számokban nehezen, de ki lehet fejezni a kiesett munkaidőből adódó kárt és azt, hogy az OEP-nek mennyibe fájt az, hogy valaki úgy szétcsúszott, hogy legóként kellett összerakni. Továbbá. Sokan azt nem jegyzik meg, hogy a narkó mindenkire másként hat, van, aki nem lesz addikt és nem okoz benne mérhető károsodást. Van aki meg beledöglik - nem a fűbe, hanem ami utána jön, ha jön. Teljesen hasonló ahhoz, hogy van, akiből alkoholista lesz, mert olyan agyi receptormintázattal verte meg a sors. Van aki pedig nem is tudna azzá válni. Nem vagyok ugyan sem dohányos, sem alkoholista, de ezeket egy lapra tenni a hagyományos értelembe vett drogokkal, minimum sötét hülyeség. A drogoknál a többségben komoly az egészségkárosodás kockázata, amíg az alkohol mértékkel fogyasztva nem nyír ki és nem tesz hülyévé. A cigitől meg senki nem lesz hülye, az évtizedekkel később öl. Ezért kevésbé veszélyes akárki akárhogyan is veri magát.
Zughekker Zita 2009.02.20 16:17:10
@Lovag, aki azt mondja: Ni!: Nagyon is tudom, hogy miről beszélek, bár nem vagyok addiktológus. A WHO közkeletű drogdefiníciója egy veszélyes hülyeség. A kávé, az alkohol és a dohánytermékek nem drogok, de függőséget és egészségkárosodást okozhatnak. VISZONT jóval kisebb valószínűséggel (1) okoznak rövid idő alatt (2) egészségkárosodást. Nem szélsőségekről beszélek, azaz kávéőrültekről meg alkoholistákról, hanem arról, aki mértékkel fogyasztja. Na más most, akit nem csap meg durván egyetlen drog sem, annak szerencséje van. Olyan is van, csak ritkább. Az átlag népesség kevésbé bírja. Ő sem ért a drogokhoz, ugye? www.youtube.com/watch?v=n0sbSVnbt6o
42 kilobyte, önmagában ártalmatlan, több ismertebb vírusirtót is a halálba fingatott anno, és őrületbe kergette az igazságügyi informatikusokat. Mi az? Azt hinnénk, hogy egy ZIP fájl, amibe csak értelmetlen információk vannak csomagolva, önmagában semmilyen veszélyt sem…..
Egyik kedvenc mocsokblogunk, a Puruttya Blog bloggereit (bloggerét?) faggatuk, hogy miért jó az nekik, ha ha valaki hányingert kap a posztjaiktól.Tudja-e rólad a környezeted, hogy blogolsz? Mit szólnának a szüleid, családod ha kiderülne?Nagyon kedvesek az ápolók, minden nap néhány…..
Nem érdekel az objektumorientált paradigma? Esetleg egy kis algoritmuselméleti szájbarágó? Sebaj, a fontos az, hogy mindezt ne mutasd ki bizonyos oktatók előadásán, különben ELMEHETSZ A JÓ BÜDÖS PICSÁBA!!! Persze ha valaki hallgatóként annyira hülye, hogy a látványos…..
Zughekker Zita 2009.02.11 20:25:07
@bl: Szerintem jól érzed :-) Debreceni forrásaink szerint rendszerint sokaknak nem sikerül a vizsgája programozás tárgyból annak ellenére, hogy a gyakorlat követelményei röhejesek a BME-s vagy ELTE-s gyakorlat követelményeihez képest. Ami pedig Tanárurat illeti, nagyon helyes hogy az előadáshoz tartozó kollokviumon könyörtelenül bevasalja a programozás alapfogalmait. Ha butaságot írtam volna, javíts ki, de úgy tudom, hogy a programozás Debrecenben gyakorlat+előadás formájában megy több felvonásban.
Az egész magyar sajtó tele van az MTI fordításával, miszerint különösen agresszív hererákot okoz a füvezés: Észak-Amerikában és Európában az ötvenes évek óta 3-6 százalékkal csökkent a hererákos megbetegedések gyakorisága. Mivel ugyanebben az időszakban a…..
Ha olyan kórházat/klinikát kell említenem, mely az online eszközök teljes tárházát ésszerűen használja, a Mayo Clinic jut csak az eszembe. Most például elindítottak egy blogot, Sharing Mayo Clinic néven, ahol a páciensek és egészségügyi dolgozók mesélhetik el, mi teszi a Mayo…..
Nap, mint nap használunk jelszavakat a legkülönbözőbb rendszerekben, mind hallottunk már róla, hogy egy ideális jelszónak milyennek kell lennie, na meg milyennek nem, ezzel kapcsolatban egészen jó kis összefoglalót írt annak idején az Index Azt már jóval kevesebben tudják, hogy…..
2009. Magyarország. Budapest, XIII. kerület. Házibuli van, jelen vagyunk kb 25en, jó a hangulat, talán picit hangos a zene. Szomszéd jön, panaszkodik, halkítunk. Aztán legközelebb rendőrség jön. A házigazda és egy haver kimennek beszélni a rendőrökkel, a beszélgetés közben a…..
Szóval az egész úgy indult sok-sok éve, hogy az Európai Bizottság beparázott: nincs elég fiatal, aki kutatói/tudományos/műszaki pályára menne az EU-ban. A már pályán lévőket igyekeznek közösségi szinten - Marie Curie-t aktívan brandingelve - programokkal, ösztöndíjakkal,…..
Zughekker Zita 2009.01.20 15:29:02
Kicsit offtopic, de azért megírom, hogy minket hónapokon keresztül nézett bölcsésznek a zughekker.blog.hu/2008/12/24/napiszar_7 cikk alapján Kisérdi Tamás, aki azzal akart menőzni, hogy majd ő (!!) kideríti, sőt, egyenesen tudja, hogy kik vagyunk. Azt eddig is tudtuk, hogy nagy az Isten állatkertje, a kerítés pedig alacsony, de ezek szerint a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkara köré pluszba egy villanypásztort is be kellene üzemelni. Egyre inkább az a benyomásunk, hogy a Séra-brancs CIA-ügynökökből áll, akik mindenkiről két jobbklikkel megállapítják, hogy kicsoda, közben pedig vérprofin játsszák a hülyét.

Korábban az ITcafe.hu főszerkesztője nézett bölcsésznek, de nála bocsánatos, korral járhat, hogy hülyeségeket kezd írni az ember. De legalább közben ne lenne főszerkesztő egy (ál)informatikai magazinnál.
Szertár Szakítás dilemmával 2009.01.07 00:01:00
Kicsit szakítós lett ma a Szertár blog is. És kicsit bizonytalan a magyarázatban. De hát ilyen is kell néha, nemde?A múltkor azt írtam, hogy alapjaiban rendült meg a tudomány. Aminek a bemutatásától akkor visszahőköltem, most pótolom: madzagszakítás puszta kézzel. Vektor?…..
Ejj-hajj, közeleg a karácsony este, a Napiszar.com-on, az internet pöcegödrében pedig pont most kavarta meg valaki a masszát. Most mondjátok meg, hát van szive az embereknek?! Néha mi is ránézünk az internet pöcegödrére és azt a sajnálatos tendenciát véltük felfedezni, hogy ezek…..
Naszóval. Van itt ez a veszprémi adatbázis hekkelés, pontosabban aki még nem jött volna rá, ál-hekkelés. Az eset kissé hasonlít az általunk korábban megírt friderikusz.hu-s műhibához ahol szintén egy rakás személyes adatokat tartalmazó fájl került közprédára. Ahhoz az…..
A decemberi ünnepek lehetnek boldogok, békések, áldottak, vagy feszültséggel teltek. Bár nincs szerda, mégis jöjjön egy alkalomhoz illő mikulásos (mikul-ás) kísérlet!    Lám-lám, megérte kisuvickolni a kis piros csizmát!..
A jelek szerint az iWiW-esek minden korábbi elképzelésemet felülmúlóan nagyobb bohócok. Az iWiW alapvetően egy halálosan unalmas, zéró-funkciós, biztonságát tekintve gyalázatos rendszer, ami mára már tényleg csak arra jó, hogy ráérős kretének azt lesegessék, hogy ki mikor…..